Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)

Oceń ten wątek:
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 501 428

    Wysłany: 16 lipca 2019, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    FL bez wspomagania progesteronem 13-15 dni
    28.06 rano miałam ovitrelle, a 3.07. wieczorem piękne ciałko żółte i grube endometrium.
    Owu więc między 29.06 a 01.07.
    A z temperaturą jest tak, że mierzę ją nawet w rozrzucie do 2 godzin, bardziej orientacyjnie, bo nie mam ochoty się już tak spinac jak kiedyś, że nie można wstać do łazienki w nocy albo przerzucić się z boku na bok ;)
    W tygodniu mierzę ok. 5:40 ale w weekend np 7:30 jak się obudzę, czasami wstaje do łazienki 2h przed pomiarem itp. Nie jest wiec w pełni wiarygodna

    Ignissa lubi tę wiadomość

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 501 428

    Wysłany: 16 lipca 2019, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najbardziej mnie zmyliło i narobiło nadziei to, że w ogóle nie mam PMS i w ogóle nie czuję się tak jak zawsze przed @

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 16 lipca 2019, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    A najbardziej mnie zmyliło i narobiło nadziei to, że w ogóle nie mam PMS i w ogóle nie czuję się tak jak zawsze przed @
    Po wykresie obstawiałabym u Ciebie owu 1.07, czyli dzisiaj 15 dzień.

    Co do zmylenia, to doskonale Cię rozumiem, bo ja też to przeżyłam w poprzednim cyklu. Pierwszy raz brałam Dupka i bardzo podkręcił mi objawy. Ten zawód jest trudny, więc tulę mocno.

    SylwiaLu lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 16 lipca 2019, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    eh dziewczyny, natchniona pozytywami dziewczyn sprzed weekendu, które były na podobnym etapie cyklu jak ja, zrobiłam dziś betę... i <0,5 :( załamka.
    Dziś 16dpo, gdzie jest zatem @?!?
    Nie brałam żadnej formy progesteronu, co mógłby @ opóźnić
    No tempka niestety siada ☹️ więc @ jest blisko... Tule mocno 😘😘😘😘😘😘😘 uda się w końcu 😘😘😘

    SylwiaLu lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 16 lipca 2019, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny.... Dziś nad naszym domem latało sobie 5 bocianów 😊😊😊😊😊 i to dłużej krążyły 😀

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 15:53

    Nona, Malwcia89, Ignissa, LaBellePerle, SylwiaLu lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Anka13 Ekspertka
    Postów: 161 219

    Wysłany: 16 lipca 2019, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ej dziewczyny.... Dziś nad naszym domem latało sobie 5 bocianów 😊😊😊😊😊 i to dłużej krążyły 😀


    Oj kochana wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią jedno 😁😁😁✊✊✊😘😘😘🤰

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    wiek- 32 lata
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox 75

    2.01.2019 - poronienie samoistne ( 7tc)
    14.10.2019 - pozytywny test
    14.10.2019 - beta 17.9
    16.10.2019 - beta 64.6
    04.11.2019 jest <3
    starania od 2016
    https://www.suwaczki.com/tickers/c55ftv7360ga37sc.png

    https://www.suwaczki.com/tickers/c55f3e3kv2bipar4.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 16 lipca 2019, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka13 wrote:
    Oj kochana wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią jedno 😁😁😁✊✊✊😘😘😘🤰
    Haha 😀 aż się uśmiałam że piecioraczki 😀😀😀

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 lipca 2019, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ej dziewczyny.... Dziś nad naszym domem latało sobie 5 bocianów 😊😊😊😊😊 i to dłużej krążyły 😀
    To moze kogos podrzucily😊

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 16 lipca 2019, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    To moze kogos podrzucily😊
    Hehe 😊 może 😊 zobaczymy 26 lipca 😀

    Julka lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 16 lipca 2019, 16:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ej dziewczyny.... Dziś nad naszym domem latało sobie 5 bocianów 😊😊😊😊😊 i to dłużej krążyły 😀
    Ja przed ciążą w odstępie miesiąca widziałam 3 boćki, latały nad głową ☺

    Justyna1719, Nona, Malwcia89 lubią tę wiadomość

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 16 lipca 2019, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithium wrote:
    Ja przed ciążą w odstępie miesiąca widziałam 3 boćki, latały nad głową ☺
    Oj jakbym chciała żeby to był znak 😊😊😊😊

    lithium lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 16 lipca 2019, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze glupio to zabrzmi, ale miesiac temu przelecial nade mna bocian tak nisko, ze prawie mnie uderzyl :D Serio. Te bocki to chyba pierwszy objaw ciazy 😂

    Justyna1719, lithium, Julka, Nona, Malwcia89, Ignissa lubią tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 16 lipca 2019, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Wiem, ze glupio to zabrzmi, ale miesiac temu przelecial nade mna bocian tak nisko, ze prawie mnie uderzyl :D Serio. Te bocki to chyba pierwszy objaw ciazy 😂
    Odwiedzają może miejsca gdzie będą miały potem przyleciec 😀

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 16 lipca 2019, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, na poprawę humoru oraz na wczorajsze imieniny męża wstawiam wam moje dzisiejsze dzieło 🥧
    Nie wiem jak wyszło i smakuje, ale mam nadzieję, że jest pyszne :P borówki z naszej działki, w tym roku są słodziutkie.
    229f85b13195.jpg
    Jak któraś będzie chciała przepis to dajcie znać ☺

    Justyna1719, Pani Ciasio, Julka, April_27, Agafiga, Ignissa lubią tę wiadomość

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 16 lipca 2019, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithium wrote:
    Kochane, na poprawę humoru oraz na wczorajsze imieniny męża wstawiam wam moje dzisiejsze dzieło 🥧
    Nie wiem jak wyszło i smakuje, ale mam nadzieję, że jest pyszne :P borówki z naszej działki, w tym roku są słodziutkie.
    229f85b13195.jpg
    Jak któraś będzie chciała przepis to dajcie znać ☺
    Ooo 😊 poproszę o przepis 😀 uwielbiam eksperymentować 😊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 16 lipca 2019, 17:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pech chciał ze jak sprzatalam łazienkę znalazłam tescik owulacyjny uchowany w kąciku to pomyślałam a co tam osikam go i wyrzucę po już pewnie i tak po owu kilka dni, odpuściłam ten cykl jak wcześniej Wam pisalam i pomyślałam że pozbede się tego kusiciela żeby kolejny cykl też był spokojny bez świrowania a tu się troszkę zdziwiłam i nie jestem pewna czy on jest pozytywny?? Zerknijcie proszę i doradzcie 😘
    https://zapodaj.net/8009e948b1549.jpg.html

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 lipca 2019, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    Hej dziewczyny, pech chciał ze jak sprzatalam łazienkę znalazłam tescik owulacyjny uchowany w kąciku to pomyślałam a co tam osikam go i wyrzucę po już pewnie i tak po owu kilka dni, odpuściłam ten cykl jak wcześniej Wam pisalam i pomyślałam że pozbede się tego kusiciela żeby kolejny cykl też był spokojny bez świrowania a tu się troszkę zdziwiłam i nie jestem pewna czy on jest pozytywny?? Zerknijcie proszę i doradzcie 😘
    https://zapodaj.net/8009e948b1549.jpg.html
    Kurde jsk mam wejsc na to bo nie wiem😄

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 16 lipca 2019, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    Hej dziewczyny, pech chciał ze jak sprzatalam łazienkę znalazłam tescik owulacyjny uchowany w kąciku to pomyślałam a co tam osikam go i wyrzucę po już pewnie i tak po owu kilka dni, odpuściłam ten cykl jak wcześniej Wam pisalam i pomyślałam że pozbede się tego kusiciela żeby kolejny cykl też był spokojny bez świrowania a tu się troszkę zdziwiłam i nie jestem pewna czy on jest pozytywny?? Zerknijcie proszę i doradzcie 😘
    https://zapodaj.net/8009e948b1549.jpg.html
    No chyba pozytyw 😊 tak samo ciemne są chyba 😊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 16 lipca 2019, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Kurde jsk mam wejsc na to bo nie wiem😄
    Polubiłam przez przypadek... A wchodzisz po prostu na tego linka 😊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 16 lipca 2019, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Kurde jsk mam wejsc na to bo nie wiem😄
    Musisz skopiować link i wkleić na nowej stronie :)

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego