Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lipca 2019, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:51

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lipca 2019, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Częściej tzn kochacie się codziennie? My tylko 8,10,12,14 dc.
    U nas w tym tygodniu badanie nasienia. Badalas? Namówiłam mojego, ma iść, a ja oczywiście 15dc na monit czy pękło i żeby omówić jakie wyniki męża. Nic nowego oprócz nasienia.
    trzy dni codziennie jak byl pozytywny test w tym ze trzeciego dnia bylo az dwa razy rano i poznym wieczorem a potem juz nie .Badania nasienua robil niedawno i wyszlo dobrze takze juz nie wiem.Jedtnie to mam wizyte u innego gina na 7 sierpnia wiec zobacze .

    Nona lubi tę wiadomość

  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 24 lipca 2019, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    trzy dni codziennie jak byl pozytywny test w tym ze trzeciego dnia bylo az dwa razy rano i poznym wieczorem a potem juz nie .Badania nasienua robil niedawno i wyszlo dobrze takze juz nie wiem.Jedtnie to mam wizyte u innego gina na 7 sierpnia wiec zobacze .
    My też od pozytywnego testu codziennie a pierwszego dnia dwa razy i dla nas to chyba za często bo mój mąż ma słabe nasienie

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3955 1685

    Wysłany: 24 lipca 2019, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza13 wrote:
    Kiedy ja na surowe miałam fazę... tak się odgrażałam, ze tylko będę mogła to pójdę i zamówię ojej... i nie poszłam bo mi przeszło 🤣🤣

    Ja jestem z tych co w sukces wierzą do końca. Zaczyna się @ a ja myśle czy to czasem nie implementacja... ciężki przypadek ze mnie 🤪
    Też przez to przechodziłam jak miałam skąpą @ :D, to chyba w jej trakcie że trzy testy jeszcze wysikalam..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lipca 2019, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela wrote:
    My też od pozytywnego testu codziennie a pierwszego dnia dwa razy i dla nas to chyba za często bo mój mąż ma słabe nasienie
    Raczej bedziemy tak dalej bo skoro cidziennie nie wychodzi to jak ma wyjsc ci drugi dzien.Chociaz w grudniu robilismy to co dwa trzy dni tylko ze prawie do konca cyklu i udalo sie .Takze nie wiem juz sama.

  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 24 lipca 2019, 22:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Raczej bedziemy tak dalej bo skoro cidziennie nie wychodzi to jak ma wyjsc ci drugi dzien.Chociaz w grudniu robilismy to co dwa trzy dni tylko ze prawie do konca cyklu i udalo sie .Takze nie wiem juz sama.
    Na to chyba nie ma dobrej reguły, trzeba mieć po prostu szczęście. Ale co 3 dni to już bym się bała że nie wstrzelimy się owulacje

    Julka, Nona, Ignissa lubią tę wiadomość

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lipca 2019, 22:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela wrote:
    Na to chyba nie ma dobrej reguły, trzeba mieć po prostu szczęście. Ale co 3 dni to już bym się bała że nie wstrzelimy się owulacje
    Wlasnie i pamietam ze robilam testy owu tylko rano i nie mialam pozytywnego dlatego robilismy to prawie do konca cyklu az wkoncu test byl pozytywny tylko pozniej pare dni tak wychodzil i wpisalam na necie o co moze chodzic i pisali ze moze wskazywac na ciaze i faktycznie zrobilam test i zaskoczenie.Takze jak czlowiek sie nie nastawia to wtedy sie udaje😕

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 22:20

  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 24 lipca 2019, 22:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Wlasnie i pamietam ze robilam testy owu tylko rano i nie mialam pozytywnego dlatego robilismy to prawie do konca cyklu az wkoncu test byl pozytywny tylko pozniej pare dni tak wychodzil i wpisalam na necie o co moze chodzic i pisali ze moze wskazywac na ciaze i faktycznie zrobilam test i zaskoczenie.Takze jak czlowiek sie nie nastawia to wtedy sie udaje😕
    Najlepiej to chyba byłoby olać te całe testy i działać cały cykl właśnie. Ale ja np tylko podczas dni płodnych mam taką ochotę, i to nie że względu na to że może być ciąża tylko tak po prostu mam. A później mi przechodzi a wręcz czasem mnie drażni jak mąż się dobiera.

    Julka, Nona lubią tę wiadomość

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • Mysza13 Ekspertka
    Postów: 194 118

    Wysłany: 24 lipca 2019, 22:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela wrote:
    Najlepiej to chyba byłoby olać te całe testy i działać cały cykl właśnie. Ale ja np tylko podczas dni płodnych mam taką ochotę, i to nie że względu na to że może być ciąża tylko tak po prostu mam. A później mi przechodzi a wręcz czasem mnie drażni jak mąż się dobiera.

    U mnie dokładnie to samo. A jeszcze córka dba żeby nie było rodzeństwa i się budzi z płaczem bo picie bo chce się przytulić...

    Julka lubi tę wiadomość

  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 24 lipca 2019, 22:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    trzy dni codziennie jak byl pozytywny test w tym ze trzeciego dnia bylo az dwa razy rano i poznym wieczorem a potem juz nie .Badania nasienua robil niedawno i wyszlo dobrze takze juz nie wiem.Jedtnie to mam wizyte u innego gina na 7 sierpnia wiec zobacze .

    Opowiedz cos wiecej co juz mialas badane, czy były monitoringi czy clo bo to napewno nie tylko kwestia trafienia w te dni

  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 24 lipca 2019, 22:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza13 wrote:
    U mnie dokładnie to samo. A jeszcze córka dba żeby nie było rodzeństwa i się budzi z płaczem bo picie bo chce się przytulić...
    Naturalna antykoncepcja ale za to jaka kochana 🙂

    Julka, Mysza13, Ignissa lubią tę wiadomość

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • Mysza13 Ekspertka
    Postów: 194 118

    Wysłany: 24 lipca 2019, 22:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela wrote:
    Naturalna antykoncepcja ale za to jaka kochana 🙂

    Mega kochana, rozczulająca ..... i kompletnie rujnująca nastrój;) Cóż dodatkowe komplikacje;)

    Julka, Angela lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lipca 2019, 22:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj tak stresujący dzień, że otworzyłam wino. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że się mogło udać, ale na jakiekolwiek testy jeszcze za wcześnie. Także nasze zdrowie, dziewczyny :)

    Mysza13, Julka, boo123, Pani Ciasio, Nona, Agafiga, Justyna1719, Ignissa, Angela, pingwinkowa, SylwiaLu lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lipca 2019, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    Opowiedz cos wiecej co juz mialas badane, czy były monitoringi czy clo bo to napewno nie tylko kwestia trafienia w te dni
    Typowe badania po poronieniu robilam i wyszlo Hashimoto i zespol antyfosfolipidiwy.Monitoringu nigdy nie mialam bo lekarz do ktorego chodze zawsze badal mnie dokladnie po poronieniach i twierdzil ze wszystko jest ok a owulacje zawsze czuje.Miesiac temu robilam progesteron i wyszli ze owu jest.Po okresie ide do innego lekarza bo moze on cos zauwazy albo cos zaproponuje.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lipca 2019, 22:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak sobie mysle ze my moze myslimy ze sie nie udaje i kombinujemy ale moze jest problem z zagniezdzeniem dlatego nawet tedty ciazowe nie wychodza.Takze trafiamy w owulacje .Chodzi mi o to bo ostatnia ciaza biochemiczna to wiem dokladnie kiedy pwknal mi pecherzyk graffa bo to czulam jak nigdy w zyciu .Po prostu usiadlam i naraz poczulam doslownie pekniecie a chwile pozniej musialam sie polozyc bo sie czulam jakbym miala goraczke.Dzien wczesniej rano test owu pozytywny a wieczorem tego dnia bylo❤ i plemniki przetrwaly do rana bo byla ciaza .I tak sobie mysle ze wtedy plemniki przetrwaly a teraz nie umia😕

  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 24 lipca 2019, 22:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Ja za to w tej udanej ciąży, nawet nie przypuszczałam, że zaskoczylo i szaleliśmy dosc mocno wtedt. Nie zaszkodzilo :P

    I słusznie :D Chociaż ja to się śmieję, że mój mąż wywołuje mi @ seksami ;) Często tak jest, że właśnie po nocnych <3 rano mam już małpiszona :P

    Moja niezbyt lubiana znajoma, kobieta złośliwa i niestety zwyczajnie podła, właśnie "subtelnie" pokazała światu, że jest w ciąży... :(

    Julka, Justyna1719 lubią tę wiadomość

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lipca 2019, 22:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:52

    Julka lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lipca 2019, 23:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:52

    Julka lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lipca 2019, 23:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ej też mam na 7.08
    To sobie napiszemy co tam. U mnie będzie 15dc czyli mysle że usłyszę że już po owu I nie muszę bzykac :)
    A na wizycie omówie nasienie, usg gin I jeszcze wymaz tzn posiew z pipki zrobię bo 3x już wyszedł mi stan zapalny, candida, liczne bakterie. Może to powód?
    Biorę pevaryl I gynoflor of 3 tygodni, ciekawe czy pomógł...
    Najwazniejsze ze cos biezesz na to .Raczej powodem to nie jest bo stan zapalny jest chyba na zewnatrz wiec nie powinno zasxkodzic w zagniezdzeniu.

    Nona lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lipca 2019, 23:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Julka wg mojego gina codziennie to za często. A w którym dc zaczynacie, id razu po @? 8dc?
    Tsh ok?
    Polubilam przez przypadek.Zacztnamy zaraz po okresie od 8 dc a tsh mi wyszli teraz 1,70 czy 1,90 .

    Nona lubi tę wiadomość

‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego