Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lipca 2019, 23:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:52

    Julka lubi tę wiadomość

  • Karolka9 Autorytet
    Postów: 539 400

    Wysłany: 25 lipca 2019, 03:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !
    Zanim cały wątek przeczytałam przyszła @:(
    Opowiem coś o sobie. Staramy się o dzidzię 10 miesięcy (tak bez spiny to z 1.5 roku). Małżonek niestety pracuje za granica, ale jest często w domu. Moje cykle były nie regularne i dlatego lekarz dał mi CLO. Brałam 5 cykli (mąż akurat wstrzelił się z pracą). Za sobą mamy 3 cykl bez stymulacji i jako tako okres przyszedł po 32 dniach (Może to dzięki clo). Na clo pęcherzyki rosły, 2 razy zrobiła się torbiel, mimo zastrzyku. W tym ostatnim cyklu mąż był w domu i się staraliśmy. Bez stymulacji urosły 2 pęcherzyki, w 18dc został 1 o wielkości 23mm, czy pękł nie wiem, ale mąż 18dc musiał jechać. Okres dostałam dzisiaj czyli jakby nie patrzeć owulacja musiała być z 19 na 20dc. Temperatury nie mierze, bo pracuje na zmiany. Teraz tak bardziej ogarniam ten mój cykl.
    Mąż przebadał sie dokładnie i ma zbyt gęsty ejakulat (choruje na nadkrzepliwosc), ma żylaki pierwszego stopnia, ale androlog nie widzi u niego
    Z medycznego punktu jakichkolwiek problemów z zapłodnieniem. Dał mu witaminki, ale to profilaktycznie. Wiem, że musi schudnąć, ma wysoki cholesterol, ale moge sobie gadać.
    Ja zaś miałam wykonywane badania na endokrynologii 2 lata temu i nie widzieli żadnych nie prawidłowości w moim organizmie (miałam problem z trądzikiem). Wiem, że moja dieta też nie jest dobra (jedynie pod względem ciast, które uwielbiam piec) i ostatnio pozwoliłam sobie na jedzenie słodyczy, lodów co niestety ma ogromne ilości niezdrowych cukrów i tłuszczy. Bazuję na diecie z akademii niepłodności.
    Jako takich badań ostatnio nie miałam robionych (oprócz podstawowych z krwi).
    Żadnej drożności. Zastanawiam się nad zmianą lekarza tylko nie wiem jakiego( ten dał mi clo, a teraz mówiła że możemy dac samo ovitrelle w ok. 15dc zeby mieć pewność, ze pękną). Wiem, że mój jest dobry, ale nie wiem czy nie w onkologii bardziej. Do dr Chrostowskiego (Kraków) jestem zapisana na październik, płakałam że długo, a to już za rogiem. Może odrazu uderzyć do poradni leczenia niepłodności na Kopernika? Tak nam się ustawily urlopy, że będziemy mogli się starać w październiku jak cykl się nie przestawi oczywiście.
    Suplementuje magnez, omega i kwas foliowy. Kupiłam też wiesiolka, ale bez monitoringu nie wiem kiedy mam owulacje, mogę tylko przypuszczać, że ok. 19/20dc. Nie wiem co mogę zrobić, żeby poszerzyć diagnostykę. Mogłabym iść do lekarza u siebie (który raczej będzie prowadzić moja ciążę, bo też badania będę mieć za darmo potem, nie wiem jak teraz). Tak wiem, mam się nie stresować. Mam 28 lat, a luby 30.
    Ale się rozpisałam, przepraszam :)

    3jgxsek2mhrtcu08.png
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 25 lipca 2019, 06:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wpiszmi małpę, rozkręciła się już

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • pingwinkowa Autorytet
    Postów: 586 259

    Wysłany: 25 lipca 2019, 07:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, taktyka z niekupowaniem testów nie powiodła się i wczoraj kupiłam i dziś zrobiłam (10dpo).
    Czy Wy też tu coś widzicie, czy mam schizy?
    1f422d385866.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2019, 07:41

    Agafiga, Malwcia89, Nona, Angela, Ignissa, NieidealnaMama, Pani Ciasio, ZakręconaOna, SylwiaLu, BB__Anna, Ladinola, boo123 lubią tę wiadomość

    0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Mysza13 Ekspertka
    Postów: 194 118

    Wysłany: 25 lipca 2019, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    Dziewczyny, taktyka z niekupowaniem testów nie powiodła się i wczoraj kupiłam i dziś zrobiłam (10dpo).
    Czy Wy też tu coś widzicie, czy mam schizy?
    1f422d385866.jpg

    Widzę!! Gratulacje!

  • Mysza13 Ekspertka
    Postów: 194 118

    Wysłany: 25 lipca 2019, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniec słabego lipca- warto było czekać do 14dpo
    https://zapodaj.net/64e05b66d5f4b.jpg.html
    I nie musiałam latać po oknach i rozwalać testu na części pierwsze🤣

    Agafiga, Malwcia89, Justyna1719, Beti82, Nera, April_27, Angela, Ignissa, NieidealnaMama, Pani Ciasio, ZakręconaOna, SylwiaLu, BB__Anna, Ladinola, boo123 lubią tę wiadomość

  • pingwinkowa Autorytet
    Postów: 586 259

    Wysłany: 25 lipca 2019, 07:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza13 wrote:
    Koniec słabego lipca- warto było czekać do 14dpo
    https://zapodaj.net/64e05b66d5f4b.jpg.html
    I nie musiałam latać po oknach i rozwalać testu na części pierwsze🤣

    O, u Ciebie super widoczna. Gratulacje!

    Mysza13 lubi tę wiadomość

    0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 25 lipca 2019, 07:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 15:17

    Mysza13 lubi tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 25 lipca 2019, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza13 wrote:
    Koniec słabego lipca- warto było czekać do 14dpo
    https://zapodaj.net/64e05b66d5f4b.jpg.html
    I nie musiałam latać po oknach i rozwalać testu na części pierwsze🤣
    Gratulacje! Cos szczególnego było w tyn cyklu? Mialas jakies objawy?

    Mysza13 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 lipca 2019, 08:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pingwinkowa widać! Słabo, ale widać!

    Mysza piękna krecha <3

    Mysza13 lubi tę wiadomość

  • Mysza13 Ekspertka
    Postów: 194 118

    Wysłany: 25 lipca 2019, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    Gratulacje! Cos szczególnego było w tyn cyklu? Mialas jakies objawy?

    Objawów miałam miliony jak w każdym cyklu. Była jednak rzecz, której nie mogłam sobie wmówić. Wrażliwość na zapach- raz u rodziców wyczułam papierosy w kanapie mimo ze tam nikt przez ostatnie 3 lata nie palił... a potem specyficzny zapach maści, której użył mój mąż w pracy potem przejechał na rowerze 30km wziął prysznic, a ja weszłam do łazienki i czułam ja bardzo wyraźnie...
    Oczywiście były mdłości, czułam bardzo delikatnie piersi- a nigdy przed @ nie czuje. No i ciągniecie jajników- jakby kolka. Ale wszystko tak delikatne, ze równie dobrze mogłam sobie wmawiać.

  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 694 535

    Wysłany: 25 lipca 2019, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Częściej tzn kochacie się codziennie? My tylko 8,10,12,14 dc.
    U nas w tym tygodniu badanie nasienia. Badalas? Namówiłam mojego, ma iść, a ja oczywiście 15dc na monit czy pękło i żeby omówić jakie wyniki męża. Nic nowego oprócz nasienia.

    Pamiętaj, że facet musi mieć parę dni przerwy od seksow przed badaniem.

    Nona lubi tę wiadomość

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • marczelinka2112 Autorytet
    Postów: 507 333

    Wysłany: 25 lipca 2019, 08:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pingwinkowa widzę tam delikatna kreseczke.😁 Ale to dopiero 10dpo więc na prawo być słaba. Idziesz na betę?
    Myszą u Ciebie to już prawie gruba krecha. Długo się staraliscie? 😄

    Mysza13 lubi tę wiadomość

    4/18 początek starań
    👨
    07/19 morfologia 0%,
    10/19 morfologia 0%
    01/20 morfologia 15%
    Fragmentacja DNA 14%
    Hba 81%
    Test Mar-negatywny
    👩
    niedoczynność tarczycy- euthyrox 75
    Kwas foliowy 14,1 (3,1-20,5)
    Homocysteina 6 (4,44- 13,46)
    B12 403 (187-883)
    12/19- HyCoSy- jajowody drozne
    01/20- 03/20 Trzy cykle stymulowane☹️☹️☹️
    Dwie IUI ☹️☹️
    AMH 2,04
  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 694 535

    Wysłany: 25 lipca 2019, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Raczej bedziemy tak dalej bo skoro cidziennie nie wychodzi to jak ma wyjsc ci drugi dzien.Chociaz w grudniu robilismy to co dwa trzy dni tylko ze prawie do konca cyklu i udalo sie .Takze nie wiem juz sama.

    Najlepiej jest co dwa dni.
    Czasem przy codziennych przytulanka to tak, jakbyś nie naładowała baterii do końca, więc lepiej chyba rzadziej ale z większą mocą.

    Dodam, że w cyklu w którym zaszłam w ciążę kochałam się z mężem dwa razy.

    Nona, Ignissa lubią tę wiadomość

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 694 535

    Wysłany: 25 lipca 2019, 08:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ramach relaksu jadę w sobotę do lokalnej winnicy na degustację win i serów 😄
    Już się nie mogę doczekać.

    Mysza13, Nona, Agafiga lubią tę wiadomość

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • Mysza13 Ekspertka
    Postów: 194 118

    Wysłany: 25 lipca 2019, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    marczelinka2112 wrote:
    Pingwinkowa widzę tam delikatna kreseczke.😁 Ale to dopiero 10dpo więc na prawo być słaba. Idziesz na betę?
    Myszą u Ciebie to już prawie gruba krecha. Długo się staraliscie? 😄

    2 cykle karmiąc i 3 cykle po odstawieniu.

    Ja tez wyznaje zasadę co drugi dzień....

    Ignissa lubi tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 25 lipca 2019, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    Dziewczyny, taktyka z niekupowaniem testów nie powiodła się i wczoraj kupiłam i dziś zrobiłam (10dpo).
    Czy Wy też tu coś widzicie, czy mam schizy?
    1f422d385866.jpg
    No delikatny cień jakby był 😊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 25 lipca 2019, 08:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza13 wrote:
    Koniec słabego lipca- warto było czekać do 14dpo
    https://zapodaj.net/64e05b66d5f4b.jpg.html
    I nie musiałam latać po oknach i rozwalać testu na części pierwsze🤣
    Gratuluję 😘

    Mysza13 lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 25 lipca 2019, 08:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Najlepiej jest co dwa dni.
    Czasem przy codziennych przytulanka to tak, jakbyś nie naładowała baterii do końca, więc lepiej chyba rzadziej ale z większą mocą.

    Dodam, że w cyklu w którym zaszłam w ciążę kochałam się z mężem dwa razy.
    U mnie niestety w plodne jest codziennie bo ciągle mi się wydaje ze dzis jest ovu a potem nastepnego dnia znów mi się wydaje ze to ten dzień i tak 5 razy

    Julka lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 lipca 2019, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pingwinkowa mnie natchnęła (ja też 10dpo) i siknęłam, ale chyba za bardzo chcę coś tam na tym teście zobaczyć. Na zdjęciach nie widać tego, co mi się w oczach mieni. Muszę jakieś porządne testy kupić, a mam jakiś Check&Go.

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego