Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)

Oceń ten wątek:
  • Olga2 Debiutantka
    Postów: 7 4

    Wysłany: 30 lipca 2019, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi_87 wrote:
    Dziewczyny co myślicie
    progesteron 9,83 ng/ml
    w 22dc jak dobrze licze ok 7-8dni po owulacji. Dobry?

    Za niski, ja miałam tydzień po owulacji coś około 7 i lekarz kazał od razu brać duphaston. Ale na pocieszenie dodam, że właśnie przy tym niskim progesteronie zaszłam w ciąże :)

    Teraz biorę i duphaston i luteinę :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 lipca 2019, 14:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi_87 wrote:
    Dziewczyny co myślicie
    progesteron 9,83 ng/ml
    w 22dc jak dobrze licze ok 7-8dni po owulacji. Dobry?
    Dobry wynik.Jakie masz normy.Moj gin ostatnio napisal mi ze 4 juz swiadczy o owulacji.

  • Emi36 Przyjaciółka
    Postów: 134 22

    Wysłany: 30 lipca 2019, 14:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny orietujecie się może czy jest tu grupa o dufastonie o dupce ☺️ muszę odkupić każda ilość 🙄

    Iwona 39 lat
    Endometrioza I st.
    11.04.2016 Aniołek 7t 3d ciąża pozamaciczna :(
    3 miesiace pózniej ciąża Amelka <3 mały cud <3
    198e9be07204aef8989853855003ef9f.png
  • Emi36 Przyjaciółka
    Postów: 134 22

    Wysłany: 30 lipca 2019, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga2 wrote:
    Za niski, ja miałam tydzień po owulacji coś około 7 i lekarz kazał od razu brać duphaston. Ale na pocieszenie dodam, że właśnie przy tym niskim progesteronie zaszłam w ciąże :)

    Teraz biorę i duphaston i luteinę :)
    No właśnie też tak miałam ale jeszcze niszy bo 4.5 progesteronu i ciąża była teraz biega mały bobelek ❤️

    Iwona 39 lat
    Endometrioza I st.
    11.04.2016 Aniołek 7t 3d ciąża pozamaciczna :(
    3 miesiace pózniej ciąża Amelka <3 mały cud <3
    198e9be07204aef8989853855003ef9f.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 lipca 2019, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeby miec miarodajny wynik to trzeba by robic pare razy.A progesteron wzrasta w ciazy wiec nie rozumiem dlaczego mialby byc niski.

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4017 1706

    Wysłany: 30 lipca 2019, 14:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Ja mam 5 dc i od jutra robie testy lh roznych firm bo te rozowe chyba za wczesnie pokazuja pik.Ja jestem nad morzem ale chcialabym juz do domu..
    O a to czemu już byś chciał a do domu??? Urlop nieudany??? To wcześnie ruszasz z testami.. Ja dopiero zaczynam 11 dc. Facelle są najleosze i podobno się nie mylą 😊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4017 1706

    Wysłany: 30 lipca 2019, 14:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwcia89 wrote:
    Evelle ech te testy takie psikuśne. Wiadomo, że badanie z krwi najlepsze ;)
    Malwcia żaden test nie da Ci 100 % pewności.. To pewne... Ale to nieznaczny też że u Ciebie się myli i pokazuje zludna kreskę 😊 może serio coś jest na rzeczy 😊 ha jakbym była Tobą to bym chyba z 5 testów kupiła i jakbym widziała że ciemnieje to bym była wnuebo wzięta 😀 czego Ci życzę 😘😘💞

    Malwcia89, Julka lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 lipca 2019, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Malwcia żaden test nie da Ci 100 % pewności.. To pewne... Ale to nieznaczny też że u Ciebie się myli i pokazuje zludna kreskę 😊 może serio coś jest na rzeczy 😊 ha jakbym była Tobą to bym chyba z 5 testów kupiła i jakbym widziała że ciemnieje to bym była wnuebo wzięta 😀 czego Ci życzę 😘😘💞

    Dziękuję kochana i Wam wszystkim za trzymanie kciuków i wiarę, że to nie jest złudzenie <3 jutro dam znać, co wyszło z kolejnego testu. No chyba że jednak @ przyjdzie, to też dam znać ;)

    Pani Ciasio, Ignissa lubią tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4017 1706

    Wysłany: 30 lipca 2019, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwcia89 wrote:
    Dziękuję kochana i Wam wszystkim za trzymanie kciuków i wiarę, że to nie jest złudzenie <3 jutro dam znać, co wyszło z kolejnego testu. No chyba że jednak @ przyjdzie, to też dam znać ;)
    Wolałabym ta pierwsza wersję na temat testu😝🍀

    Malwcia89 lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 30 lipca 2019, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wątek jeszcze żyje. :) Ostatnie dni lipca. :) Może akurat jutro albo jeszcze dzisiaj przyjdzie któraś z nowiną <3 :) Ja w końcu gdzieś załapałam się do ginekologa, obdzwoniłam tyle prywatnych poradni, albo urlopy albo nie ma miejsc, albo nie odbierają, no koszmar. :D

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4017 1706

    Wysłany: 30 lipca 2019, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Widzę, że wątek jeszcze żyje. :) Ostatnie dni lipca. :) Może akurat jutro albo jeszcze dzisiaj przyjdzie któraś z nowiną <3 :) Ja w końcu gdzieś załapałam się do ginekologa, obdzwoniłam tyle prywatnych poradni, albo urlopy albo nie ma miejsc, albo nie odbierają, no koszmar. :D
    No jeszcze lipiec się nie skończył więc czekamy jeszcze 😊 super że znalazłaś ginekologa, może pomoże 😊trzeba być dobrej myśli 😊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • MałaMi_87 Koleżanka
    Postów: 33 9

    Wysłany: 30 lipca 2019, 16:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Dobry wynik.Jakie masz normy.Moj gin ostatnio napisal mi ze 4 juz swiadczy o owulacji.

    Tak mój gin powiedział, że 8 świadczy o owulacji tylko zastanawiam sie czy z moim wynikiem jest szansa na zagnieżdżenie..

    Starania od 12/2018r.

    6cs ciąża biochemiczna (5t4d)

    Przerwa od 12.2019 do 03.2020
    Skierowanie na laparoskopie podejrzenie -niepłodność pierwotna, niedrożne jajowody

    Marzec 2020-Laparoskopia
    · uwolnienie zwrotów
    · jajowody poskręcane (naprawione)
    · udrożnienie jajowodów (oba jajowody udrożnione pod dużym ciśnieniem ale udało się)

    Nasze wyniki: dobre
    Walczymy dalej 💪😍
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 lipca 2019, 17:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi_87 wrote:
    Tak mój gin powiedział, że 8 świadczy o owulacji tylko zastanawiam sie czy z moim wynikiem jest szansa na zagnieżdżenie..
    Jezeli dojdzie do ciaxy to progesteron bedzie wzrastac .Moim zdaniem jest ok nie ma co sie nakrecac.

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1519 1911

    Wysłany: 30 lipca 2019, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, ja to miastowa baba jestem, ale za 2-3 mies. kończymy dom i wyprowadzam się na wieś - to będziemy miały o czym sobie pogadać, dwie wiejskie kumoty 😂 😂 😂

    Justyna1719, Murzynek lubią tę wiadomość

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • szona Autorytet
    Postów: 5721 13509

    Wysłany: 30 lipca 2019, 17:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwcia89 wrote:
    Dziewczyny co o tym sądzicie? My z małżem widzimy cień cienia, ale może chcemy widzieć. Dziś 31 dc, 15 dpo. Mam delikatne brązowe plamienie, ale widzę to tylko na papierze. Brzuch pobolewa jak na @. Betę najwcześniej mogę zrobić w czwartek - uprzedzając Wasze sugestie :D
    https://naforum.zapodaj.net/926d7ce7bda4.jpg.html

    Ja tam widzę cień kreski :) więc jestem w teamie z Tobą i Twoim mężem :)

    Malwcia89 lubi tę wiadomość

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 lipca 2019, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona <3 czyli już wiecej nas ma omamy :D wrócilam z roboty i patrzę na test, to dalej widzę :D brzuch boli, plamienie się nie rozkręca (choć jest), ale ten brzuch boli tak inaczej, choć dość mocno. Kupiłam dwa facelle słupkowe, jeden paskowy i bobo test żółty :D nie wiem, jak do rana wytrzymam :D

    Justyna1719, szona, Ignissa lubią tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4017 1706

    Wysłany: 30 lipca 2019, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Justyna, ja to miastowa baba jestem, ale za 2-3 mies. kończymy dom i wyprowadzam się na wieś - to będziemy miały o czym sobie pogadać, dwie wiejskie kumoty 😂 😂 😂
    Haha 😊 wiesz ja też rok temu zamieniła miasto na wieś 😊 i wcale tej decyzji nie żałuję 😊 u LaBellePerle to widzę że dogadaliscie sie juz jakoś że swoim??? 😊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4017 1706

    Wysłany: 30 lipca 2019, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwcia89 wrote:
    Szona <3 czyli już wiecej nas ma omamy :D wrócilam z roboty i patrzę na test, to dalej widzę :D brzuch boli, plamienie się nie rozkręca (choć jest), ale ten brzuch boli tak inaczej, choć dość mocno. Kupiłam dwa facelle słupkowe, jeden paskowy i bobo test żółty :D nie wiem, jak do rana wytrzymam :D
    O szalona 😀😀😀😀 ale wiesz ze ja tez bym tak samo zrobiła 😀😀😀😀😀😀 trzymam kciuki ✊✊✊💖✊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • szona Autorytet
    Postów: 5721 13509

    Wysłany: 30 lipca 2019, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwcia89 wrote:
    Szona <3 czyli już wiecej nas ma omamy :D wrócilam z roboty i patrzę na test, to dalej widzę :D brzuch boli, plamienie się nie rozkręca (choć jest), ale ten brzuch boli tak inaczej, choć dość mocno. Kupiłam dwa facelle słupkowe, jeden paskowy i bobo test żółty :D nie wiem, jak do rana wytrzymam :D

    Rób Bobo teraz ;) mi pokazał ciąże 2 dni przed @ - i to z moczu o 19 ;)

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 lipca 2019, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolę chyba jednak poczekać do rana, jak się udało, to rano te kreski też będą. Mąż w domu, weźmie mnie za wariatkę :D nie chcę schizować. Już nic nie piszę, idę czytać jaką książkę albo co ;)

    szona, Justyna1719, Ignissa lubią tę wiadomość

‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego