X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 - u mnie np w tamtym cyklu pierwsze plamienie pojawilo sie juz 6dpo, pozniej 2 dni przerwy i powrot plamien az do okresu...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithium wrote:
    Ja też miałam wrzucić na luz a jest całkiem odwrotnie... Sama się nakręcam... Ja znowu jestem taka radosna, że aż mój ma mnie dosyć

A ja sobie zluzowalam na Maxa.
    Czytam codziennie wątek i życzę sobie zobaczyć jak najwięcej 2 kresek. Nie mierze temperatury, nie sięgam po testy owulacyjne. Mam wrażenie że będę wiedziała że owu tuż tuż. Jak się uda to świetnie, jak nie - trudno.
    Mam dość podporządkowania życia pod owulacje i prace. Mam wrażenie że żyje w pogoni za wynikiem w pracy, dzieckiem, ślubem a nie starcza czasu na cieszenie się tym co mam.
    Daje sobie ten miesiąc na wstrzymanie - do owulacji. Po owulacji pewnie będę wariowac i żyć nadzieja 😂

lithium, Cichosza, Pumka lubią tę wiadomość

♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
    ♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie

Starania od 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:19

Olala29, lithium lubią tę wiadomość

• Miska _a Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka robi mnie w bambuko, a temp spada...., także czekam na @,a miało być tak pięknie....

Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
    niedoczynność tarczycy-Letrox50
    hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
    -badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
    -Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
    -Ureaplasma... - pokonana!!!!! :)
    15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
    17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

Walczę o cud:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2019, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mój termin @ jest na przyszły wtorek. Wczoraj 7dpo beta pozytywna 🍀 9,9! Mam takie pytanie do was bo do lekarza mam termin na koniec lipca. Biorę Progesteron od 15dc odstawić w 25dc? Bo czekam teraz na spokojnie do terminu @ ale nie przyjdzie w terminie jak nie odstawię progesteronu. Czy bezpieczniej zrobić bliżej @ Progesteron i wtedy ewentualnie odstawić? To mój pierwszy cykl po unormowaniu wysokiego TSH (w grudniu usuwałam tarczyce i jeszcze w maju TSH było 16.5) po za tym mam depresje biorę jeszcze leki mało bo mało ale biorę i w czerwcu zbijałam prolaktyne i jak widać chyba się udało od razu ale boje się odstawić progesteron błagam odpowiedzcie. Gin jest na urlopie nie było mowy o tym ze teraz się uda wiec nie mam co do niego dzwonić

lithium, Wik89, Agafiga lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2019, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Dzięki. Też tak miałam. W cyklu w którym zaszłam się nie pojawiło. Wiedziałam wtedy ze się udało.
    Hej! Pamiętam Cię ze starań o pierwsze dziecko :-) w podobnym czasie zaszliśmy w ciąże. Trzymam mocno kciuki za Ciebie !

Nona lubi tę wiadomość

• Majeczka_ Znajoma

Wysłany: 4 lipca 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja po porannym teście i... Był cień cienia. Ale jestem pewna, że go sobie nie wymyśliłam, więc cień jest moim cieniem nadziei. Powtórzę w poniedziałek, mam nadzieję, że będą 2 kreski. Trzymajcie kciuki :)

guerretenshi, lithium, Wik89, Agafiga, BB__Anna, Natikka123, Lolkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli brać aż do wizyty?

• lithium Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    A ja sobie zluzowalam na Maxa.
    Czytam codziennie wątek i życzę sobie zobaczyć jak najwięcej 2 kresek. Nie mierze temperatury, nie sięgam po testy owulacyjne. Mam wrażenie że będę wiedziała że owu tuż tuż. Jak się uda to świetnie, jak nie - trudno.
    Mam dość podporządkowania życia pod owulacje i prace. Mam wrażenie że żyje w pogoni za wynikiem w pracy, dzieckiem, ślubem a nie starcza czasu na cieszenie się tym co mam.
    Daje sobie ten miesiąc na wstrzymanie - do owulacji. Po owulacji pewnie będę wariowac i żyć nadzieja 😂
    Camarilla ja miałam dokładnie tak samo zrobić... A niestety codziennie od owulacji myślę czy może jednak się udało... Masakra jakie baby są czas głupiutkie :-P

??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
  • lithium Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala29 wrote:
    Hej mój termin @ jest na przyszły wtorek. Wczoraj 7dpo beta pozytywna 🍀 9,9! Mam takie pytanie do was bo do lekarza mam termin na koniec lipca. Biorę Progesteron od 15dc odstawić w 25dc? Bo czekam teraz na spokojnie do terminu @ ale nie przyjdzie w terminie jak nie odstawię progesteronu. Czy bezpieczniej zrobić bliżej @ Progesteron i wtedy ewentualnie odstawić? To mój pierwszy cykl po unormowaniu wysokiego TSH (w grudniu usuwałam tarczyce i jeszcze w maju TSH było 16.5) po za tym mam depresje biorę jeszcze leki mało bo mało ale biorę i w czerwcu zbijałam prolaktyne i jak widać chyba się udało od razu ale boje się odstawić progesteron błagam odpowiedzcie. Gin jest na urlopie nie było mowy o tym ze teraz się uda wiec nie mam co do niego dzwonić
    Gratuluję po cichutku <3
    Wyślij nam ciążowe wiruski 😍

??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidzę porannych sikancow bo wtedy mi wzrok wariuje. W tamtym miesiącu wszystkie Rossmanowskie testy robiły mnie w trabke dając dość mocno widoczne na szaro kreski gdzie powinien być pozytyw, więc w tym się nie nastawiam.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Tara Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sobie nasikałam na test żeby zobaczyć tą biel vizira... pewnie nic z tego nie będzie bo już 10dpo a tam nawet cienia cieniów cienia brak
    Olala Ja w poprzedniej ciąży miałam będę 10dpo na poziomie 27, niech rośnie ta Twoja beta wysoko :)
    Majeczka trzymam kciuki &&&

Olala29 lubi tę wiadomość

IO, PCO
    Starania od 11.2016
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka super! kciuki za ponowny test :)
    Olala29, oby to bylo to! :) m zd powonnas dalej brac dupka i najwyzej po terminie @ potwierdzic wynik bety i wtedy napisac do lekarza i spytac co robic dalej

Olala29, Nona lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszelkie obserwację siebie odstawiłam na wakacje. Cieszę się latem a potem zobaczymy chociaż na śluz czasem spoglądam

• Agnes Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie temperatura wariuje... Wygląda na to, że jeszcze owulacji nie było...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tara wrote:
    A sobie nasikałam na test żeby zobaczyć tą biel vizira... pewnie nic z tego nie będzie bo już 10dpo a tam nawet cienia cieniów cienia brak
    Olala Ja w poprzedniej ciąży miałam będę 10dpo na poziomie 27, niech rośnie ta Twoja beta wysoko :)
    Majeczka trzymam kciuki &&&
    Myśle ze jutro w 9dpo będzie już coś więcej :-)

• Tara Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala29 wrote:
    Myśle ze jutro w 9dpo będzie już coś więcej :-)
    Na pewno! Moja beta 27 ma już 3,5roku ❤

Nona lubi tę wiadomość

IO, PCO
    Starania od 11.2016
  • justyna1719 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    Ja tez miałam plamienia przed okresem, czasem 1-2 a czasem nawet 3-4 dni. Też myślałam, że musi być coś nie tak i przez moje 8 cykli nieudanych starań byłam u trzech różnych lekarzy z tym i wszyscy zgodnie mówili, że się tak zdarza i taka moja uroda. Prawie w obsesje wpadłam na tym punkcie, byłam pewna że nigdy nie zajdę, właśnie przez te plamienia. W cyklu w którym zaszłam plamienie się nie pojawiło.

Warto to sprawdzić i się przebadać, ale bierzcie pod uwagę, że to faktycznie może być normalny objaw nadchodzącego okresu u niektórych.

Życzę powodzenia i trzymam kciuki za wszystkie, oby lipiec był szczęśliwy i ciążowy:)
    Apropo plamien też ich nigdy nie miałam kiedyś.. A teraz już drugi cykl mi tak zaczynał okres.. 2,3 dni plamien i dopiero się rozkręca. Będę u lekarza to wspomnę o tym..

63644240ef.png

👱‍♀️33 lat, 🤵38 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
    ⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
    👶3dpt - prog 41
    👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
    👶9dpt 120,7
    👶11dpt - 409,5, prog 47,82
    👶15dpt - 1592, prog 40,82
    👶21dpt - 8735 - prog39,15
    ❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️

*AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ