Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 lipca 2019, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Rozumiem ja tez nie wiem co robic.Nie smuc sie 😚
    A jeszcze dziś w aptece chciał SM kupić termometr zwykły i nie było to pytam o owulacyjny a ona mi testy dała.. Pakowala mi w torebkę wszystkie zakupy i zobaczyłam dopiero później. Więc cały dzień nam do dupy dziś chyba. Kupiłam w innej elektroniczny bo nie było zwykłego. Mierze w domu tempke takz ciekawosci a tam 36,1 no masakra. Więc nawet nie będę miala czym zmierzyć temperatury rano.. Jezu co za dzień... Co za miesiąc......

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lipca 2019, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już zgłupiałam, ale ze śluzem, nie z temperaturą, bo nie mierzę. Myślałam, że szczyt śluzowy mam za sobą, że był w sobotę, wtedy też czułam jajnik, no więc na owu pasowało. A dzisiaj mam mokro na majtkach, ale nie zostaje nic na papierze. Czy to możliwe, że to jest efekt sobotnich <3? I po prostu wypływa co ma wypłynąć? Wczoraj tak nie miałam.
    Jeśli teraz się nie uda, to zainwestuję chyba w te testy owulacyjne.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lipca 2019, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A jeszcze dziś w aptece chciał SM kupić termometr zwykły i nie było to pytam o owulacyjny a ona mi testy dała.. Pakowala mi w torebkę wszystkie zakupy i zobaczyłam dopiero później. Więc cały dzień nam do dupy dziś chyba. Kupiłam w innej elektroniczny bo nie było zwykłego. Mierze w domu tempke takz ciekawosci a tam 36,1 no masakra. Więc nawet nie będę miala czym zmierzyć temperatury rano.. Jezu co za dzień... Co za miesiąc......

    Halko, na spokojnie, proszę się nie nakręcać dodatkowo! Weź sobie winko, serial puść, nie myśl na razie, wyluzuj kochana.

    Ignissa, Justyna1719 lubią tę wiadomość

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 15 lipca 2019, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że młoda pójdzie dziś wcześnie spać a ja się zrelaksuję z likierem i Panem Wiedźminem. Gryf sam sie nie zabije :D

    Pani Ciasio, Biedronka89, Justyna1719 lubią tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 15 lipca 2019, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    A te plamienia to międzymiesiączkowe, czy np. miesiaczka zaczynająca sie albo kończąca plamieniem?

    To są plamienia zaczynające się już nawet koło 8-9 dpo, różnego typu: różowe, ze śluzem, brunatne, brązowe... trwają aż do miesiączki, potem okres 1-2 dni, przy czym drugiego dnia jest już dość słaby. Potem mam już takie "doplamianie"- np. dwa dni plamienie, dzień przerwy, tak że myślę, że już po okresie, a tu następnego dnia znowu :/ I tak aż do około 7dc. Czyli patrząc chociażby na ostatni cykl, miałam plamienia plus okres przez jakieś pół cyklu :/

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 15 lipca 2019, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    To są plamienia zaczynające się już nawet koło 8-9 dpo, różnego typu: różowe, ze śluzem, brunatne, brązowe... trwają aż do miesiączki, potem okres 1-2 dni, przy czym drugiego dnia jest już dość słaby. Potem mam już takie "doplamianie"- np. dwa dni plamienie, dzień przerwy, tak że myślę, że już po okresie, a tu następnego dnia znowu :/ I tak aż do około 7dc. Czyli patrząc chociażby na ostatni cykl, miałam plamienia plus okres przez jakieś pół cyklu :/
    To ten objaw do mnie raczej na pasuje. Mam plamienie zwykle dzień przed miesiaczką i ze 2 po. Ostatnie myślałam, ze mam jakieś dziwne plamienie, bo sciagam gacie a ta krew. Okazało się, że jak się goliłam na szybko, to zacięłam sobie bliznę po szwach poporodowych i tak się lało...

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lipca 2019, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    To ten objaw do mnie raczej na pasuje. Mam plamienie zwykle dzień przed miesiaczką i ze 2 po. Ostatnie myślałam, ze mam jakieś dziwne plamienie, bo sciagam gacie a ta krew. Okazało się, że jak się goliłam na szybko, to zacięłam sobie bliznę po szwach poporodowych i tak się lało...
    Ja tez nie mam plamien jedynie ostatnie dwa dni okresu to plsmienie.

  • Mysza13 Ekspertka
    Postów: 194 118

    Wysłany: 15 lipca 2019, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Nowy Dwór Mazowiecki

    Możesz podać mi do niej namiar? Jak w ciągu 2-3 cykli mi się nie uda to przyda mi się specjalista a tak się składa, ze do nowego dworu mam blisko.

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 15 lipca 2019, 16:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza13 wrote:
    Możesz podać mi do niej namiar? Jak w ciągu 2-3 cykli mi się nie uda to przyda mi się specjalista a tak się składa, ze do nowego dworu mam blisko.
    Tzn. ona nie zajmuje się typowo niepłodnością. Jest obencie najlepszym ginem w okolicy i ja osobiście jestem bardzo zadowolna. Przyjmuje w Przychodni Życie, nazywa się Aleksandra Mikołajewska.

    Mysza13 lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 15 lipca 2019, 16:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Ja tez nie mam plamien jedynie ostatnie dwa dni okresu to plsmienie.
    Hmm, a na HSG to wyjdzie jakby co?

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 15 lipca 2019, 16:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    A te polipy dają jakieś objawy? Naczytalam się i mija hipochondria sie odezwala. Choc ja w maju bylam na usg w 5 dc, to powinna cos widzieć.

    Zobacz na nowy watek o hsiteroskopii, tam odpowiemy na wszytskie pytania związane z polipem, coraz wiecej dziewczyn się udziela ;)

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lipca 2019, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Hmm, a na HSG to wyjdzie jakby co?
    Chyba wszydtkie dziewczyny mialy plamienia tskze wydaje mi sie ze nas to nie dotyczy.

    Ignissa lubi tę wiadomość

  • Mysza13 Ekspertka
    Postów: 194 118

    Wysłany: 15 lipca 2019, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Tzn. ona nie zajmuje się typowo niepłodnością. Jest obencie najlepszym ginem w okolicy i ja osobiście jestem bardzo zadowolna. Przyjmuje w Przychodni Życie, nazywa się Aleksandra Mikołajewska.

    Dzięki wielkie, mam nadzieje ze się nie przyda...
    Nie potrzebuje kogoś od bezpłodności tylko kogoś kto mnie od góry do dołu przebada...

    Ignissa lubi tę wiadomość

  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 15 lipca 2019, 16:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie nadarzam za Wami ale gratuluję wszystkim zafasolkowanym a za resztę trzymam kciuki:) ja totalnie odpuściłam mierze tylko tempke ale bardziej z ciekawości żeby poznać swój organizm, powiem Wam że mam taki lajt teraz żadnych owulakow żadnego szukania owulacji, sex kiedy mamy ochotę no bajka jestem tak zrelaksowana że aż dziwne za tak mi się udało odpuścić😘

    Justyna1719, Ignissa, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 lipca 2019, 16:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwcia89 wrote:
    Ja też już zgłupiałam, ale ze śluzem, nie z temperaturą, bo nie mierzę. Myślałam, że szczyt śluzowy mam za sobą, że był w sobotę, wtedy też czułam jajnik, no więc na owu pasowało. A dzisiaj mam mokro na majtkach, ale nie zostaje nic na papierze. Czy to możliwe, że to jest efekt sobotnich <3? I po prostu wypływa co ma wypłynąć? Wczoraj tak nie miałam.
    Jeśli teraz się nie uda, to zainwestuję chyba w te testy owulacyjne.
    Moim zdaniem z soboty już nie powinno wypływać.. No to może wykorzystaj to jeśli jest śluz plodny i działaj 😊? Ja w przyszłym cyklu kupuje żel wspomagający poczecie bo ostatnio to sachare mam.. A to raczej nie pomaga plemnikom..

    Malwcia89, Ignissa lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 lipca 2019, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwcia89 wrote:
    Halko, na spokojnie, proszę się nie nakręcać dodatkowo! Weź sobie winko, serial puść, nie myśl na razie, wyluzuj kochana.
    Heh.. Spróbuję. Z siostrą gadałam też to też mnie opierdzielila... I mój mąż też.. No po prostu mam zły dzień i to też dlatego te narzekanie chyba 😊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lipca 2019, 16:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Moim zdaniem z soboty już nie powinno wypływać.. No to może wykorzystaj to jeśli jest śluz plodny i działaj 😊? Ja w przyszłym cyklu kupuje żel wspomagający poczecie bo ostatnio to sachare mam.. A to raczej nie pomaga plemnikom..

    Zobaczymy, w jakich nastrojach będziemy wieczorem :D ale to byłby dobry plan :)

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 15 lipca 2019, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 15:10

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 lipca 2019, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Justyna idź do tej gin w przyszłym tygodniu, to nic ze końcówka cyklu. Jeśli miałby się skończyć @ (czego nie zycze) to przynajmniej zaczniesz nowy cykl z badaniami. Myślę że powinna jakieś podstawowe badania hormonów zlecic, a jak wiemy niektóre trzeba robić juz z początku cyklu.

    W międzyczasie możesz sobie szukać jakiegos ginekologa prywatnie...
    No właśnie ja miałam taki plan żeby przynajmniej te podstawowe badania na nfz... Żeby był punkt zaczepienia jakiś.. No w poniedziałek na pewno się wybiorę do niej....

    Agafiga lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 501 428

    Wysłany: 15 lipca 2019, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka, Lithium nie macie jeszcze wyników? :)

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego