Lipcowe testowanko 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Kimbra wrote:Co tam u Cia?😆 Jak minął weekend?Który dzisiaj DC?
-
Madziq6 wrote:U mnie dziś 12dc weekend nudnie w domu bo u nas leje od dwóch dni🙈więc dzieci trochę dokazywali bo się nudziły, ale jakoś minął 😁Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
-pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰 -
Tak ja już prawie zdrowa:-) Widziałam, że jest wątek sierpniowy ale faktycznie za dużo tam dziewczyn i idzie się pogubić, a po drugie nie lubię zbytniego ojojania, tylko konkrety:-)
Kimbra lubi tę wiadomość
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
29.07.2024r - Punkcja 👩⚕️⏳️
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
03.09.2024r - Transfer 4AB ❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
8 dpt - 119 mIU/ml / 33 ng/ml
10 dpt - 284 mIU/ml / 13 ng/ml
13 dpt - 996 mIU/ml / 16 ng/ml
15 dpt - 2112 mIU/ml / 50 ng/ml
17 dpt - 5023 mIU/ml / 13 ng/ml
25 dpt - maleństwo z bijącym ❤️
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
Kimbra wrote:Szafirek ja tam u Ciebie?
Czy jestes już w fazie owulacji czy już po?Jak samopoczucie?Pozdrawiam 🤗🤗
Cześć Kochana, dziękuje że pytasz. U mnie dziś 15dc, od tego cyklu piłam zioła na owulacje i brałam wiesiołek. Większej ilości śluzu nie zauważyłam, ale może jest w szyjce, tyle że po prostu jest teraz na tyle wysoko że nie dosięgam palcem. W 12dc wieczorem zauważyłam na papierze mocz zabarwiony na bladoróżowy kolor (bez śluzu ani nic, jeden raz tylko), a 13dc po południu też jeden raz w toalecie był śluz podbarwiony krwią. Od tamtej pory zero jakichs innych znaków. Na innych wątkach dziewczyny mówiły że to może z powodu owulacji, cieszyłabym się bardzo choć to bardzo wcześnie jak na mnie bo moje cykle są około 32 dniowe wiec owulacje miałam później. No ale może te ziółka coś pomogły? Kto wie. Od tego 12dc szyjka jest na tyle wysoko że nie dosiegam palcem, co ponoć oznacza okres płodny, ale wg śluzu nie jestem w stanie tego ocenić. Bardziej czuje wilgotność, a w szyjce jeśli jest śluz to nie umiem go zbadać. Wczoraj wieczorem poczułam kilka ukłuć w podbrzuszu, dosłownie z 10sekund.Nie nastawiam się w tym cyklu na nic, już tyle razy organizm mnie oszukał i zrobił nadzieje, że już nie mam siły mieć nadziei a potem cierpieć jak przyjdzie miesiączka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2022, 08:29
-
szafirek wrote:Cześć Kochana, dziękuje że pytasz. U mnie dziś 15dc, od tego cyklu piłam zioła na owulacje i brałam wiesiołek. Większej ilości śluzu nie zauważyłam, ale może jest w szyjce, tyle że po prostu jest teraz na tyle wysoko że nie dosięgam palcem. W 12dc wieczorem zauważyłam na papierze mocz zabarwiony na bladoróżowy kolor (bez śluzu ani nic, jeden raz tylko), a 13dc po południu też jeden raz w toalecie był śluz podbarwiony krwią. Od tamtej pory zero jakichs innych znaków. Na innych wątkach dziewczyny mówiły że to może z powodu owulacji, cieszyłabym się bardzo choć to bardzo wcześnie jak na mnie bo moje cykle są około 32 dniowe wiec owulacje miałam później. No ale może te ziółka coś pomogły? Kto wie. Od tego 12dc szyjka jest na tyle wysoko że nie dosiegam palcem, co ponoć oznacza okres płodny, ale wg śluzu nie jestem w stanie tego ocenić. Bardziej czuje wilgotność, a w szyjce jeśli jest śluz to nie umiem go zbadać. Wczoraj wieczorem poczułam kilka ukłuć w podbrzuszu, dosłownie z 10sekund.Nie nastawiam się w tym cyklu na nic, już tyle razy organizm mnie oszukał i zrobił nadzieje, że już nie mam siły mieć nadziei a potem cierpieć jak przyjdzie miesiączka.
#Aleksandra lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:No całkiem możliwe że to owulacja ale jak mówisz że to za wcześnie jak na Ciebie....chyba że owulacja była wcześniej.A powiedz mi czy były wtedy przytulanki?Ja zauważyłam że czasem jak z mężem szalejmy 🤭 to poprostu może pęknąć jakieś naczynko i przez to się tak dzieje.Ja już sobie powiedziałam że nie doszukuje u siebie objawów.Jedyny objaw w który bym uwierzyła że może być coś na rzeczy to jakbym 🤢🤢🤮🤮 zwymiotowała 🙆.
Tak, przytulanki były 11 i 13dc. A te „plamienie” 12 i 13. Wiec nie wiem czy to jest powiązaneWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2022, 19:39
-
To jestem skłonna stwierdzić iż podczas 💞💞 zostało naruszone jakieś naczynko i pękło przez to pojawił się śluz z niteczkami krwi i lub resztki spermy z niteczkami krwi.Ja też kiedyś zachodziłam w głowę póki nie zauważyłam że było to po stosunku.Czasem jest to nie od razu a właśnie pod wieczór,na drugi dzień albo jak pójdę później sisiu 🙂.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2022, 19:56
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Ja dzisiaj dzwoniłam do gina umówić wizytę i mam na Poniedziałek.Zrobi mi USG i zobaczy czy nadal jest ten polip czy się wchłonął.Jak na moje oko to chyba jest bo nie miałam znowu żadnych skrzepów.Okaże się na następny tydzień.Oby go nie było 🤞Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
szafirek wrote:Cześć Kochana, dziękuje że pytasz. U mnie dziś 15dc, od tego cyklu piłam zioła na owulacje i brałam wiesiołek. Większej ilości śluzu nie zauważyłam, ale może jest w szyjce, tyle że po prostu jest teraz na tyle wysoko że nie dosięgam palcem. W 12dc wieczorem zauważyłam na papierze mocz zabarwiony na bladoróżowy kolor (bez śluzu ani nic, jeden raz tylko), a 13dc po południu też jeden raz w toalecie był śluz podbarwiony krwią. Od tamtej pory zero jakichs innych znaków. Na innych wątkach dziewczyny mówiły że to może z powodu owulacji, cieszyłabym się bardzo choć to bardzo wcześnie jak na mnie bo moje cykle są około 32 dniowe wiec owulacje miałam później. No ale może te ziółka coś pomogły? Kto wie. Od tego 12dc szyjka jest na tyle wysoko że nie dosiegam palcem, co ponoć oznacza okres płodny, ale wg śluzu nie jestem w stanie tego ocenić. Bardziej czuje wilgotność, a w szyjce jeśli jest śluz to nie umiem go zbadać. Wczoraj wieczorem poczułam kilka ukłuć w podbrzuszu, dosłownie z 10sekund.Nie nastawiam się w tym cyklu na nic, już tyle razy organizm mnie oszukał i zrobił nadzieje, że już nie mam siły mieć nadziei a potem cierpieć jak przyjdzie miesiączka.
Jak szyjka jest nisko to oznacza okres płodny, a dlaczego łudzisz się na temat owulacji? Masz problem wyłapać owulację, czy jak? Często przy piciu ziół zdarzają się plamienia także raczej tu jest odpowiedź, chociaż nie wykluczone że mogło to być po prostu jakieś plamienie okołowoulacyjne lub po współżyciu. Chodziłaś kiedyś na monitoring cyklu?II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
#Aleksandra wrote:Jak szyjka jest nisko to oznacza okres płodny, a dlaczego łudzisz się na temat owulacji? Masz problem wyłapać owulację, czy jak? Często przy piciu ziół zdarzają się plamienia także raczej tu jest odpowiedź, chociaż nie wykluczone że mogło to być po prostu jakieś plamienie okołowoulacyjne lub po współżyciu. Chodziłaś kiedyś na monitoring cyklu?
Z tego co mnie uczono to w okresie płodnym szyjka jest wysoko, otwarta i miękka. Co do owulacji to miałam w poprzednich miesiącach kilka podejść do owu w czasie cyklu, głównie przez stres. Teraz mam trochę mniej stresu, ale raczej nie łudzę się. Choć dzięki suplementacji wyrównały mi się cykle, ich długość jest w miarę stała i w tym cyklu miesiączka wyjątkowo trwała 5 dni, a wcześniej 6-7 -
Kimbra wrote:Ja dzisiaj dzwoniłam do gina umówić wizytę i mam na Poniedziałek.Zrobi mi USG i zobaczy czy nadal jest ten polip czy się wchłonął.Jak na moje oko to chyba jest bo nie miałam znowu żadnych skrzepów.Okaże się na następny tydzień.Oby go nie było 🤞
Trzymam kciuki 😁 A to przy polipie nie ma skrzepów? Jaki to ma związek z tym? 🤔II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
szafirek wrote:Z tego co mnie uczono to w okresie płodnym szyjka jest wysoko, otwarta i miękka. Co do owulacji to miałam w poprzednich miesiącach kilka podejść do owu w czasie cyklu, głównie przez stres. Teraz mam trochę mniej stresu, ale raczej nie łudzę się. Choć dzięki suplementacji wyrównały mi się cykle, ich długość jest w miarę stała i w tym cyklu miesiączka wyjątkowo trwała 5 dni, a wcześniej 6-7
Czyli nie byłaś nigdy sprawdzać na monitoringu, czy dochodzi do owulacji? Czy pęcherzyk pęka prawidłowo i czy po owulacji jest ciałko żółte?II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
#Aleksandra wrote:Czyli nie byłaś nigdy sprawdzać na monitoringu, czy dochodzi do owulacji? Czy pęcherzyk pęka prawidłowo i czy po owulacji jest ciałko żółte?
Na monitoringu nie, ale byłam raz na usg i akurat był czas po owulacji, pęcherzyk pęknięty i lekarka powiedziała ze za kilka dni przyjdzie miesiączka i tak tez się stało. Także w sumie przypadkowo ale wyszło, że coś tam się dzieje z tą owulacją -
szafirek wrote:Na monitoringu nie, ale byłam raz na usg i akurat był czas po owulacji, pęcherzyk pęknięty i lekarka powiedziała ze za kilka dni przyjdzie miesiączka i tak tez się stało. Także w sumie przypadkowo ale wyszło, że coś tam się dzieje z tą owulacją
Najlepiej byłoby sprawdzić chociaż raz od początku do końca ta owulacje, bo ważne też jest w jakich rozmiarach pęka pęcherzyk. Bo takie łudzenie się na wszystko może Cię zgubić, a po co się zamartwiać, lepiej to sprawdzić. Robisz testy owulacyjne?II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
#Aleksandra wrote:Najlepiej byłoby sprawdzić chociaż raz od początku do końca ta owulacje, bo ważne też jest w jakich rozmiarach pęka pęcherzyk. Bo takie łudzenie się na wszystko może Cię zgubić, a po co się zamartwiać, lepiej to sprawdzić. Robisz testy owulacyjne?
Dziękuje Po wakacjach zapisze się na monitoring w takim razie. Robiłam kilka miesięcy temu, wychodziły wyraźnie pozytywne w okolicach owulacji. Ale to był czas kiedy miałam po kilka podejść do owu wg wykresu temp. -
szafirek wrote:Dziękuje Po wakacjach zapisze się na monitoring w takim razie. Robiłam kilka miesięcy temu, wychodziły wyraźnie pozytywne w okolicach owulacji. Ale to był czas kiedy miałam po kilka podejść do owu wg wykresu temp.
W sumie jak się staracie od marca tego roku dopiero, to szczerze macie jeszcze dużo czasu, bo minęły dopiero 4 miesiące, także nie masz co się załamywać.. bo jak minie 3 lata to dopiero będziesz podłamana, czego oczywiście nie życzę ale trzeba po prostu żyć normalnym życiem i się nie zamartwiać zbytnio;)II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
#Aleksandra wrote:W sumie jak się staracie od marca tego roku dopiero, to szczerze macie jeszcze dużo czasu, bo minęły dopiero 4 miesiące, także nie masz co się załamywać.. bo jak minie 3 lata to dopiero będziesz podłamana, czego oczywiście nie życzę ale trzeba po prostu żyć normalnym życiem i się nie zamartwiać zbytnio;)
Tak, masz racje. Ostatnio po prostu gorzej to znoszę bo koleżanka zaszła w ciąże od razu praktycznie, w rodzinie też we wrześniu ma się urodzić kolejny dzidziuś.. wiem że to chwilowe i minie tak naprawdę to nie zabezpieczamy się od grudnia, ale wtedy było podejście „wyjdzie to wyjdzie, a jak nie to trudno”, a od marca już starania konkretne. No ale w marcu też akurat zaczął mi się sypać cykl przez stres i dopiero w tym cyklu chyba wracam na dobre tory bo nawet pojawił się już kilka razy rozciągliwy, przejrzysty śluz który aż „wisi” w toalecie a od marca przez te zawirowania nie miałam tak, a właśnie wcześniej była to norma.
Teraz mimo starań też mamy podejście, że nie ma co się nakręcać tylko cieszyć sobą. Tylko właśnie od tych kilku dni mam taki gorszy czas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2022, 10:53
-
szafirek wrote:Czyli nadzieja że to może owulacja właśnie umarła… ale może i lepiej, przynajmniej się nie łudzę.
Powodzenia na wizycieSzczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Podczas owulacji szyjka jest wysoko miękka i otwarta 😉Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez