Lipcowe testowanko 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dziś rano apka zmieniła czas dni płodnych z 13-21dc na 10-17dc, czyli dziś ostatni dzień płodny a wczoraj owulacja. Nie wiem na jakiej podstawie ale i tak traktuje apke z przymróżeniem oka choć wczoraj było ♥️, ale ja nie czuje owulacji nigdy wiec ciężko mi stwierdzić czy naprawdę była czy nie 😁 testów owulacyjnych nie robię bo nieraz miałam tak ze było kilka pięknych dwóch kresek a było kilka podejść do owu wiec teraz po prostu co będzie to będzie. Trzymam kciuki za Was w tym miesiacu dziewczyny 😘
-
szafirek wrote:U mnie dziś rano apka zmieniła czas dni płodnych z 13-21dc na 10-17dc, czyli dziś ostatni dzień płodny a wczoraj owulacja. Nie wiem na jakiej podstawie ale i tak traktuje apke z przymróżeniem oka choć wczoraj było ♥️, ale ja nie czuje owulacji nigdy wiec ciężko mi stwierdzić czy naprawdę była czy nie 😁 testów owulacyjnych nie robię bo nieraz miałam tak ze było kilka pięknych dwóch kresek a było kilka podejść do owu wiec teraz po prostu co będzie to będzie. Trzymam kciuki za Was w tym miesiacu dziewczyny 😘
I my za Ciebie też! 😊szafirek, #Aleksandra lubią tę wiadomość
👩30👨35 WROCŁAW
długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
10.12 beta: 481 mlU/mL
12.12 beta: 1162 mlU/mL
21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
28.02 🍀 -
szafirek wrote:U mnie dziś rano apka zmieniła czas dni płodnych z 13-21dc na 10-17dc, czyli dziś ostatni dzień płodny a wczoraj owulacja. Nie wiem na jakiej podstawie ale i tak traktuje apke z przymróżeniem oka choć wczoraj było ♥️, ale ja nie czuje owulacji nigdy wiec ciężko mi stwierdzić czy naprawdę była czy nie 😁 testów owulacyjnych nie robię bo nieraz miałam tak ze było kilka pięknych dwóch kresek a było kilka podejść do owu wiec teraz po prostu co będzie to będzie. Trzymam kciuki za Was w tym miesiacu dziewczyny 😘
Co masz na myśli, że kilka podejść do owulacji bo już parę razy tak napisałaś ale nie rozumiem? Chodzi Ci o to, że wychodziły pozytywne testy owulacyjne I wtedy współżyliście? Ja robię testy owulacyjne, bo mi się potwierdzają z monitoringiem u ginekologa. Tobie też polecam najpierw sprawdzić monitoring, bo mówiłaś że nie byłaś jeszcze 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2022, 13:41
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
29.07.2024r - Punkcja 👩⚕️⏳️
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
03.09.2024r - Transfer 4AB ❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
8 dpt - 119 mIU/ml / 33 ng/ml
10 dpt - 284 mIU/ml / 13 ng/ml
13 dpt - 996 mIU/ml / 16 ng/ml
15 dpt - 2112 mIU/ml / 50 ng/ml
17 dpt - 5023 mIU/ml / 13 ng/ml
25 dpt - maleństwo z bijącym ❤️
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
#Aleksandra wrote:Trzymajcie kciuki! 🤞🤞🤞🤞
#Aleksandra lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
-pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰 -
Kimbra wrote:Ależ oczywiście 😃😃😃 trzymamy 🤞🤞🤞 i nadzieję wielką mamy 🥰🥰
A co u Ciebie 😊II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
#Aleksandra wrote:A co u Ciebie 😊
https://ibb.co/z8X0Fpv
Dziś 6dc ale muszę je robić.Normalnie jestem ciekawa czy mi wychwyci ten pik lh 🤭🤭😁😁Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:A wszystko ok dziękuję że pytasz.Dzisiaj był pierwszy test owu z monitorem Clearblue o 8:00 na razie mi pisze że ,,niska,, czyli jeszcze mam trochę czasu.Wygląda to tak:
https://ibb.co/z8X0Fpv
Dziś 6dc ale muszę je robić.Normalnie jestem ciekawa czy mi wychwyci ten pik lh 🤭🤭😁😁
A myślę, że na pewno wychwyci i pokaże 😁 Minus testów owulacyjnych tych zwykłych jest to, że trzeba czekać na mocniejsza kreskę i jeśli ktoś nie wie kiedy ma owulacje, to robienie tysiąca testów może zniechęcić bo ja tak samo miałam, teraz mam stymulacje lamettą, więc do owulacji dochodzi ale bez stymulacji to pamiętam bardzo mnie demotywowalo, że nie wiedziałam kiedy w końcu ten test owulacyjny będzie pozytywny 🙈🤯 Dlatego poszłam na monitoring, wiadomo wydałam pieniądze ale przynajmniej wiem co i jak i się nie denerwuje 😁II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
#Aleksandra wrote:A myślę, że na pewno wychwyci i pokaże 😁 Minus testów owulacyjnych tych zwykłych jest to, że trzeba czekać na mocniejsza kreskę i jeśli ktoś nie wie kiedy ma owulacje, to robienie tysiąca testów może zniechęcić bo ja tak samo miałam, teraz mam stymulacje lamettą, więc do owulacji dochodzi ale bez stymulacji to pamiętam bardzo mnie demotywowalo, że nie wiedziałam kiedy w końcu ten test owulacyjny będzie pozytywny 🙈🤯 Dlatego poszłam na monitoring, wiadomo wydałam pieniądze ale przynajmniej wiem co i jak i się nie denerwuje 😁
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:Dokładnie.Ja też na początku jak jeszcze się nie znałam to zwykłe testy owu jak były dwie kreski nawet blade to myślałam że jest już owu.Dopiero tutaj się dowiedziałam że tak nie jest.Ogólnie tutaj jest mega wiedzą i idzie się dużo nauczyć.
Noo, ja głównie jestem na facebooku na grupach, tam też jest na prawdę sporo wiedzy 😊 Tutaj się czasem ciężko doszukać jakiejś informacji, a na facebooku wpisze się w lupkę i wyskakuje dany temat 😁Kimbra lubi tę wiadomość
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
#Aleksandra wrote:Noo, ja głównie jestem na facebooku na grupach, tam też jest na prawdę sporo wiedzy 😊 Tutaj się czasem ciężko doszukać jakiejś informacji, a na facebooku wpisze się w lupkę i wyskakuje dany temat 😁
Aleksandra, a z jakich grup fb korzystasz jeśli można spytać?👩30👨35 WROCŁAW
długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
10.12 beta: 481 mlU/mL
12.12 beta: 1162 mlU/mL
21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
28.02 🍀 -
dominikawa wrote:Aleksandra, a z jakich grup fb korzystasz jeśli można spytać?
Starania o dziecko. Niepłodność. Poronienia.
Po poronieniu - badania, ciąża, prawa i wsparcie
Z tych najwięcej korzystałam 😊dominikawa lubi tę wiadomość
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
Aleksandra a kiedy mniej więcej testujesz?
Dzisiaj monitor pokazał mi wysoka
https://ibb.co/jrs5q92
Mam jeszcze pytanie.Czy jak miałyście laparoskopię lub histeroskopię zgłaszałyście to do swojego dodatkowego ubezpieczenia?Wypłacili Wam za pobyt w szpitalu?Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:Aleksandra a kiedy mniej więcej testujesz?
Dzisiaj monitor pokazał mi wysoka
https://ibb.co/jrs5q92
Mam jeszcze pytanie.Czy jak miałyście laparoskopię lub histeroskopię zgłaszałyście to do swojego dodatkowego ubezpieczenia?Wypłacili Wam za pobyt w szpitalu?
Testuje 19 sierpnia, bo tak mi wypada okres 😊 Mamy pierwsza rocznice ślubu pod koniec miesiąca, może dostaniemy prezent 🥺🤞
a Ty jakoś podobnie chyba będziesz testować?
Co do monitora to bardzo ciekawe, ze w 7 dnoi cyklu juz wysoko pokazuje, a czy robisz do tego zwykle testy owulacyjne żeby zobaczyć, czy też pokaże?
Nie miałam nigdy laparoskopi ani histeroskopii, więc się niestety nie wypowiem w tej kwestii 😊
Może warto by było zadzwonić na infolinię danego ubezpieczyciela i się zapytać?
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
#Aleksandra wrote:Testuje 19 sierpnia, bo tak mi wypada okres 😊 Mamy pierwsza rocznice ślubu pod koniec miesiąca, może dostaniemy prezent 🥺🤞
a Ty jakoś podobnie chyba będziesz testować?
Co do monitora to bardzo ciekawe, ze w 7 dnoi cyklu juz wysoko pokazuje, a czy robisz do tego zwykle testy owulacyjne żeby zobaczyć, czy też pokaże?
Nie miałam nigdy laparoskopi ani histeroskopii, więc się niestety nie wypowiem w tej kwestii 😊
Może warto by było zadzwonić na infolinię danego ubezpieczyciela i się zapytać?Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:Ja testuję 29 sierpnia.Twardo stoję że nie zrobię ani pół dnia wcześniej testu ciążowego chyba że monitorek mi to wskaże.Może już powolutku rośnie stężenie dlatego pokazuje że wysoko że zbliżają się te dni.Wieczorem zrobię test zwykły dla porównania.Ja dwa lata temu (albo już trzy?nie pamiętam) zgłosiłam laparoskopię ale PZU odpisało mi że nie kwalifikuje się do wypłaty świadczenia bo było to pod kątem niepłodności i CHCIAŁAM SOBIE POPRAWIĆ KOMFORT ŻYCIA tak dokładnie odpisali.Dla mnie to głupota odpisywać w taki sposób.
Pewnie tak, ja też twardo trzymam się, że zrobię dopiero test w dniu spodziewanej miesiączki. Jedziemy na wakacje, więc nawet nie zabieram ze sobą testu i kupię na miejscu jeśli zajdzie taka potrzeba, żeby mnie nie kusiło 🤭
No, a co do odpowiedzi ubezpieczyciela to żałosne i chyba bym napisała wtedy skargę do kogoś wyżej, poprawa komfortu życia to chyba wtedy jeśli chce sobie kupić auto, dom albo ubezpieczenie na życie. Skłaniam się ku temu, że to chyba jakiś facet musiał pisać skoro ujął laparoskopię jako "komfort życia" 🤦♀️
W ogóle to w naszym kraju temat niepłodności to jakiś ciemnogród. Ludzie niestety mają mała wiedzę i świadomość w tym temacie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2022, 10:27
Kimbra lubi tę wiadomość
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
Kurcze zaczynam się zastanawiać bo:jakiś czas temu ćwiczyłam,biegałam i jadłam dużo owoców bo poprostu chciałam schudnąć tak sama dla siebie i lepszego samopoczucia.Ale koleżanka w pracy w Poniedziałek się zaważyła a ja tak poprostu też weszłam i straciłam znowu prawie dwa kilogramy...kurcze kiedy i jak?Nie wiem bo na razie aktywność zawiesiłam.Zważę się znowu w Poniedziałek i zobaczę czy znowu coś ubyło.Wiadomo fajnie zrzucić wagę ale jak ona sama idzie w dół bez mojego zaangażowania to coś musi być na rzeczy.Troszeczkę się zmartwiłam 🤷Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Hej, u mnie kilka podejść do owu to wyraźny skok LH, wzrost temp, a następnie duży spadek. Temp nie utrzymywała się, a skoki LH występowały kilka razy. Dopiero za 3 podejściem najczęściej dochodziło do owu. Ginekolog mnie przebadała wzdłuż i wszerz i wszystko okej, miałam wtedy dużo stresu i to było przyczyną. Wtedy miałam tez cykle po 45 dni, teraz niby wróciło do normy bo cykle 32 dniowe około ale i tak mam obawy co do mojej owu choć może niepotrzebnie. Jak do końca wakacji nic się nie uda to zapisze się na ten monitoring.
-
U mnie dziś 18dc, zbadałam szyjkę i jest wysoko ale już opada niżej, bo jestem w stanie dotknąć palcem i stwierdzić jaki jest w niej śluz. Już nie byl taki ładny, tylko jak krem i bardziej lepiący niż rozciągliwy. Ale i tak dziś podzialamy z mężem mamy zwyczajnie ochote, a nie przymus bo starania podejrzewam ze najlepsze dni już za nami, wykorzystaliśmy je najlepiej jak potrafiliśmy i teraz pozostaje czekać i dalej cieszyc się sobą. Chyba ze znowu mnie coś zaskoczy i wróci płodny śluz za kilka dni, bo już tak bywało 😁 ale wiecie co? Cieszę się. To pierwszy cykl gdzie tak intensywnie współzyjemy (co 2, a raz co 3 dni) i dzięki zmianie podejscia mam na to ochote i nie mogę się doczekać kiedyś było to zadanie pt. dziecko, które trzeba wykonać. I myśle ze jestem spokojniejsza, co będzie to będzie. Jak nie wyjdzie, to będą kolejne miesiące. I wcale nie muszę ich traktować jako nieudane, bo bliskość z mężem to najpiękniejszy czas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2022, 19:58
#Aleksandra, dominikawa, Kimbra lubią tę wiadomość
-
Kimbra wrote:Kurcze zaczynam się zastanawiać bo:jakiś czas temu ćwiczyłam,biegałam i jadłam dużo owoców bo poprostu chciałam schudnąć tak sama dla siebie i lepszego samopoczucia.Ale koleżanka w pracy w Poniedziałek się zaważyła a ja tak poprostu też weszłam i straciłam znowu prawie dwa kilogramy...kurcze kiedy i jak?Nie wiem bo na razie aktywność zawiesiłam.Zważę się znowu w Poniedziałek i zobaczę czy znowu coś ubyło.Wiadomo fajnie zrzucić wagę ale jak ona sama idzie w dół bez mojego zaangażowania to coś musi być na rzeczy.Troszeczkę się zmartwiłam 🤷
No sprawdzaj co jakiś czas jak to z tą wagą jest, czasem jakieś wahania się zdarzają, więc obserwuj 😊II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml