Lipcowe testowanko 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
szafirek wrote:Hej, u mnie kilka podejść do owu to wyraźny skok LH, wzrost temp, a następnie duży spadek. Temp nie utrzymywała się, a skoki LH występowały kilka razy. Dopiero za 3 podejściem najczęściej dochodziło do owu. Ginekolog mnie przebadała wzdłuż i wszerz i wszystko okej, miałam wtedy dużo stresu i to było przyczyną. Wtedy miałam tez cykle po 45 dni, teraz niby wróciło do normy bo cykle 32 dniowe około ale i tak mam obawy co do mojej owu choć może niepotrzebnie. Jak do końca wakacji nic się nie uda to zapisze się na ten monitoring.
No widocznie miałaś jakieś chwilowe zaburzenia hormonalne i może dlatego LH tak skakało co chwilę, o czym świadczy też długi cykl, tak jak mówiłaś
szafirek, Kimbra lubią tę wiadomość
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
29.07.2024r - Punkcja 👩⚕️⏳️
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
03.09.2024r - Transfer 4AB ❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
8 dpt - 119 mIU/ml / 33 ng/ml
10 dpt - 284 mIU/ml / 13 ng/ml
13 dpt - 996 mIU/ml / 16 ng/ml
15 dpt - 2112 mIU/ml / 50 ng/ml
17 dpt - 5023 mIU/ml / 13 ng/ml
25 dpt - maleństwo z bijącym ❤️
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
szafirek wrote:U mnie dziś 18dc, zbadałam szyjkę i jest wysoko ale już opada niżej, bo jestem w stanie dotknąć palcem i stwierdzić jaki jest w niej śluz. Już nie byl taki ładny, tylko jak krem i bardziej lepiący niż rozciągliwy. Ale i tak dziś podzialamy z mężem mamy zwyczajnie ochote, a nie przymus bo starania podejrzewam ze najlepsze dni już za nami, wykorzystaliśmy je najlepiej jak potrafiliśmy i teraz pozostaje czekać i dalej cieszyc się sobą. Chyba ze znowu mnie coś zaskoczy i wróci płodny śluz za kilka dni, bo już tak bywało 😁 ale wiecie co? Cieszę się. To pierwszy cykl gdzie tak intensywnie współzyjemy (co 2, a raz co 3 dni) i dzięki zmianie podejscia mam na to ochote i nie mogę się doczekać kiedyś było to zadanie pt. dziecko, które trzeba wykonać. I myśle ze jestem spokojniejsza, co będzie to będzie. Jak nie wyjdzie, to będą kolejne miesiące. I wcale nie muszę ich traktować jako nieudane, bo bliskość z mężem to najpiękniejszy czas.Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
-pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰 -
Kimbra wrote:Kochana śluz się bada po zewnętrznej stronie jak przejedziesz sobie papierem albo paluszkiem nie w środku jak jest szyjka macicy 😉
Czemu nie można w środku w szyjce? Z tego co czytałam (tutaj na forum też), to gdy kobieta np. nie ma śluzu na zewnątrz, często się okazuje, że nie jest tak że nie ma go wcale, tylko właśnie jest ale przy szyjce. U mnie w niektórych cyklach było go na tyle mało, że gdyby nie badanie szyjki + śluzu, który w niej jest, to bym pojęcia nie miała co się dzieje w organizmie.
P.S. U mnie dziś 19dc, wczoraj zauważyłam, że zaczynają mi się zmieniać piersi. Tzn są bardziej wrażliwe na dotyk, jak mocniej dotknę to boli (we wcześniejszych dniach tak nie miałam). To chyba znak, że wkraczam w 2 fazę cyklu? Dobrego dnia wszystkim -
szafirek wrote:Czemu nie można w środku w szyjce? Z tego co czytałam (tutaj na forum też), to gdy kobieta np. nie ma śluzu na zewnątrz, często się okazuje, że nie jest tak że nie ma go wcale, tylko właśnie jest ale przy szyjce. U mnie w niektórych cyklach było go na tyle mało, że gdyby nie badanie szyjki + śluzu, który w niej jest, to bym pojęcia nie miała co się dzieje w organizmie.
P.S. U mnie dziś 19dc, wczoraj zauważyłam, że zaczynają mi się zmieniać piersi. Tzn są bardziej wrażliwe na dotyk, jak mocniej dotknę to boli (we wcześniejszych dniach tak nie miałam). To chyba znak, że wkraczam w 2 fazę cyklu? Dobrego dnia wszystkim
Czy ten ból piersi oznacza druga fazę to nie powiem bo nie chce wprowadzić w błąd.Mnie po owulacji bolą bardzo sutki nie piersi.Kurcze jestem jakaś taka pełna optymizmu że nam staraczkom się w końcu uda takie jakieś mam przeczucie 🤞🤞🍀🍀🤩🤩.Również dobrego dnia Wam życzę 🌞🌞☀️☀️#Aleksandra lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:A cha no chyba że tak,że nie ma tego śluzu albo jest znikomy to owszem.Ja znowu mam go zewnętrznie i widzę że owulka tuż tuż bo śluzu dużo i coraz bardziej ciągnący.
Czy ten ból piersi oznacza druga fazę to nie powiem bo nie chce wprowadzić w błąd.Mnie po owulacji bolą bardzo sutki nie piersi.Kurcze jestem jakaś taka pełna optymizmu że nam staraczkom się w końcu uda takie jakieś mam przeczucie 🤞🤞🍀🍀🤩🤩.Również dobrego dnia Wam życzę 🌞🌞☀️☀️
Dawniej też miałam wyraźny śluz płodny, aż się wylewało 😁 Na chwile obecną muszę badać w samej szyjce i w sumie dla mnie jest to duzo prostsze. W szyjce nie mam problemu z określeniem śluzu, a w toalecie często nie wiedziałam jak go ocenić. Także chyba co kobieta to rożna metoda i sposoby Na pewno dla każdej co innego będzie wygodniejsze.
Jak znosicie te upały? Ja w pracy mam klimatyzacje więc jest w porządku, ale w aucie niestety klimy brak a dojazd 45 minut 😁😁 ledwo do domu dojechałam. Byliśmy z mężem na spacerze przed chwilą ale szybko wróciliśmy, jest zbyt duszno -
szafirek wrote:Dawniej też miałam wyraźny śluz płodny, aż się wylewało 😁 Na chwile obecną muszę badać w samej szyjce i w sumie dla mnie jest to duzo prostsze. W szyjce nie mam problemu z określeniem śluzu, a w toalecie często nie wiedziałam jak go ocenić. Także chyba co kobieta to rożna metoda i sposoby Na pewno dla każdej co innego będzie wygodniejsze.
Jak znosicie te upały? Ja w pracy mam klimatyzacje więc jest w porządku, ale w aucie niestety klimy brak a dojazd 45 minut 😁😁 ledwo do domu dojechałam. Byliśmy z mężem na spacerze przed chwilą ale szybko wróciliśmy, jest zbyt dusznoSzczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Tak, macie racje. Upalne lato jest cudne ale jak się jest na urlopie i można się schłodzić w basenie lub nad wodą Dla odmiany przed nami dwa dni deszczu, więc wciągajcie to rześkie powietrze
Kimbra, jak tam u Ciebie z monitorem? Pisz tutaj koniecznie co pokazuje oraz czy Ci się zgadza z objawami, które obserwujesz.
Ja się szykuje do wyjazdu na urlop, powdycham morskie powietrze, które uwielbiam. Poczytam książkę, pojeździmy na rowerze, może trochę głowa odpocznie od tego rozmyślania:-) Z pewnością mniej się będę udzielać ale w wolnej chwili będę zaglądać do Was na forum.
Tak sobie myślałam wczoraj, że fajnie by było zobaczyć dwie kreski w tym cyklu. Byłabym chyba najszczęśliwszą osobą na ziemi ale z drugiej strony myślę sobie, że może czasem lepiej poczekać trochę dłużej ale żeby ciąża była silna i przetrwała. To jest dla mnie najważniejsze:-)
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
#Aleksandra wrote:Tak, macie racje. Upalne lato jest cudne ale jak się jest na urlopie i można się schłodzić w basenie lub nad wodą Dla odmiany przed nami dwa dni deszczu, więc wciągajcie to rześkie powietrze
Kimbra, jak tam u Ciebie z monitorem? Pisz tutaj koniecznie co pokazuje oraz czy Ci się zgadza z objawami, które obserwujesz.
Ja się szykuje do wyjazdu na urlop, powdycham morskie powietrze, które uwielbiam. Poczytam książkę, pojeździmy na rowerze, może trochę głowa odpocznie od tego rozmyślania:-) Z pewnością mniej się będę udzielać ale w wolnej chwili będę zaglądać do Was na forum.
Tak sobie myślałam wczoraj, że fajnie by było zobaczyć dwie kreski w tym cyklu. Byłabym chyba najszczęśliwszą osobą na ziemi ale z drugiej strony myślę sobie, że może czasem lepiej poczekać trochę dłużej ale żeby ciąża była silna i przetrwała. To jest dla mnie najważniejsze:-)Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:Dzisiaj mój 9 DC i tak aplikacja wyznaczyła mi owulację na 16 DC 😂 a jak wpisałam z monitora ,,wysoka,, przeskoczyła na dzisiaj!!!Zobaczcie jaka rozbieżność....😏 Zobaczymy co pokażą kolejne dni...Śluz już mam coraz bardziej rozciągliwy ból owulacyjny również i odziwo piersi mnie bolą.Monitorek napisał że mam współżyć odkąd mi napisał ,, wysoko,, czyli od wczoraj działamy ale tak zachęcająco nie mechanicznie 🔥🔥🔥
No z tymi aplikacjami sama wiesz jak jest, także z przymrużeniem oka trzeba z nich korzystać. Czy monitor pokaże kiedy będzie najwyższa wartość LH? Nie wiem jakimi komunikatami się posługuje ten monitor.
Nam w tym cyklu się udało 3x współżyć w tym okresie owulacyjnym. Ostatnie 3 miesiące przez tą infekcję i ból, który mi doskwierał to raczej była szybka piłka żeby nie zmarnować szansy ale przyjemności zero. Teraz dopiero powróciłam do normalności i już prawie zapomniałam jaki to piękny wyrzut endorfin jest Także nadrobiliśmy przyjemności za cały ten okres czekaniaII procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
#Aleksandra wrote:No z tymi aplikacjami sama wiesz jak jest, także z przymrużeniem oka trzeba z nich korzystać. Czy monitor pokaże kiedy będzie najwyższa wartość LH? Nie wiem jakimi komunikatami się posługuje ten monitor.
Nam w tym cyklu się udało 3x współżyć w tym okresie owulacyjnym. Ostatnie 3 miesiące przez tą infekcję i ból, który mi doskwierał to raczej była szybka piłka żeby nie zmarnować szansy ale przyjemności zero. Teraz dopiero powróciłam do normalności i już prawie zapomniałam jaki to piękny wyrzut endorfin jest Także nadrobiliśmy przyjemności za cały ten okres czekania
..#Aleksandra lubi tę wiadomość
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:No nas wczoraj tak poniosło że aż wstyd mi było wyjść z mieszkania bo pomyślałam jak ktoś słyszał jak ktoś się drze o faaaaak...ja pierdole......🙆 to se pomyślał...😂😂😂zapomniałam zamknąć okno w sypialni 🙊.Co do monitora to jak na razie znam jego dwa słowa:nisko i wysoko...jak wyłapie mi owulację to ma mi pisać szczyt....ale czy wykryje pik sama nie wiem...zobaczę z czasem.Fajnie że kochaliscie się z przyjemnością a nie właśnie tak żeby aby bo trzeba wykorzystać dni płodne.Na dłuższą metę to by nie dało rady bo wtedy tylko buduje się napięcie.Kurcze naprawdę gorąco trzymam kciuki 🤞🤞🤞 żeby Ci się udało i ten cykl był tym szczęśliwym.
..
Hahahaha, też się czuję trochę zażenowana w takich sytuacjach, tym bardziej ściany w blokach są strasznie cienkie i wszystko słychać mam wrażenie W sumie to ja nikogo nigdy nie słyszałam, prócz kłótni
A no widzisz, to faktycznie słowo wysoko może oznaczać, że hormon się już pojawia.. a jak będzie szczyt to już będzie osiągał większe wartości Myślę,że powinien wykryć szczyt tak samo jak zwykłe testy owulacyjne. Dziękuję, ja też mocno trzymam kciuki, aby dla mnie i dla Ciebie był szczęśliwy cykl! Jeśli nie to pamiętajmy, że przyjdzie Nasz czas:-)II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
#Aleksandra wrote:Hahahaha, też się czuję trochę zażenowana w takich sytuacjach, tym bardziej ściany w blokach są strasznie cienkie i wszystko słychać mam wrażenie W sumie to ja nikogo nigdy nie słyszałam, prócz kłótni
A no widzisz, to faktycznie słowo wysoko może oznaczać, że hormon się już pojawia.. a jak będzie szczyt to już będzie osiągał większe wartości Myślę,że powinien wykryć szczyt tak samo jak zwykłe testy owulacyjne. Dziękuję, ja też mocno trzymam kciuki, aby dla mnie i dla Ciebie był szczęśliwy cykl! Jeśli nie to pamiętajmy, że przyjdzie Nasz czas:-)
Dla porównania i potwierdzenia robię też testy cyfrowe Clearblue i narazie kółeczko czyli brak owulacji,czekam na uśmiechnięta buźkę załączam zdjęcie.
https://ibb.co/rykW7gt
Ja dostałam teraz takiego wzrostu libido że hej!!!!!Czekam na męża....dawno tak nie miałam...🙆🔥💏Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Dodam jeszcze że fajnie mi trafi ten ginekolog bo to będzie 11 DC i dowiem się czy mam nadal tego polipa a przy okazji zapytam czy widać już pęcherzyk.Jestem skłonna stwierdzić że owulacja będzie z prawego jajnika na 90%.Zobaczymy czy dobrze rozszyfrowałam swój organizm 🙂Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
I znowu niespodzianka zbadałam szyjkę i apka z 9dc owulacji przestawiła na 17 DC 😂😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2022, 17:03
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:Dodam jeszcze że fajnie mi trafi ten ginekolog bo to będzie 11 DC i dowiem się czy mam nadal tego polipa a przy okazji zapytam czy widać już pęcherzyk.Jestem skłonna stwierdzić że owulacja będzie z prawego jajnika na 90%.Zobaczymy czy dobrze rozszyfrowałam swój organizm 🙂
No to ciekawe, po wizycie się dowiemy, czy tam rośnie jakiś pęcherzyk i w którym jajnikuII procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
Czytałam dzisiaj na innym wątku, że #szafirek pożegnała się z forum ale nie podała przyczynyII procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
#Aleksandra wrote:Czytałam dzisiaj na innym wątku, że #szafirek pożegnała się z forum ale nie podała przyczynySzczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Ja już po wizycie.Histeroskopia wyznaczona na 18.08. usunięcie polipa.A co do pęcherzyków to zawaliłam sprawę.Zajdłam sobie obiad dzisiaj z niedzieli i powiedział że mam strasznie zagazowane jelita i nie ciężko dostrzec pęcherzyki.Po chwili zastanowienia zorientowałam się że jadłam kapustę kiszoną 🙆.Fajnie bo szpital mam po drugiej stronie ulicy także raz dwa pójdzie i przeprowadzi mi ją mój lekarz także super.W tamtym roku musiałam jechać do innego miasta bo u mnie nie robili.Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:Ja już po wizycie.Histeroskopia wyznaczona na 18.08. usunięcie polipa.A co do pęcherzyków to zawaliłam sprawę.Zajdłam sobie obiad dzisiaj z niedzieli i powiedział że mam strasznie zagazowane jelita i nie ciężko dostrzec pęcherzyki.Po chwili zastanowienia zorientowałam się że jadłam kapustę kiszoną 🙆.Fajnie bo szpital mam po drugiej stronie ulicy także raz dwa pójdzie i przeprowadzi mi ją mój lekarz także super.W tamtym roku musiałam jechać do innego miasta bo u mnie nie robili.
Ojejku, no to szkoda ale przynajmniej masz termin. To w tamtym roku też miałaś histeroskopię, czy coś innego? I jak tam monitor clearblue?II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
#Aleksandra wrote:Ojejku, no to szkoda ale przynajmniej masz termin. To w tamtym roku też miałaś histeroskopię, czy coś innego? I jak tam monitor clearblue?Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez