Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanko 💜
Odpowiedz

Lipcowe testowanko 💜

Oceń ten wątek:
  • Madziq6 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szafirek wrote:
    Miałam słabe dni bardzo, tak psychicznie. Potrzebowałam odpoczynku, bo czytając forum czułam sie fatalnie, taka do kitu, beznadziejna, że nawet nie wiem czy ta owulacja była czy nie. Sama na sobie wywierałam presję. Akurat nie na tym wątku, ale innym, stąd przerwa. Myślę, że wrócę, ale muszę też zadbać o swoją głowę, bo dużo rzeczy naraz się nawarstwiło. Stres w pracy, zdrowie, starania.. organizm też chyba odczuł mój ciężki weekend, bo wczoraj wieczorem czułam się baaaardzo zmęczona, a dziś rano obudziłam sie z ogromną opryszczką pod nosem, co było do przewidzenia, bo tyle chusteczek wydmuchałam że sobie tak podrażniłam nos, dodać do tego spadek formy i opryszczka gotowa..

Co do cyklu to u mnie akutalnie 23dc. Czy była owulacja? Nie wiem. Wyłapałam jeden dzień (16dc), gdzie śluz aż wisiał w toalecie. Reszta dni bez jakichś szczególnych płodnych objawów poza szyjką.
    Rano przyszłam do pracy i jak zwykle zrobiłam sobie kawę. Odrzuciło mnie od niej, od herbaty to samo. Nie dojadłam nawet mojego ulubionego musli z jogurtem, bo miałam strasznie dziwny posmak w ustach, a przy piciu kawy myślałam że zwymiotuję. Woda też mi źle smakowała. Może jakieś zatrucie? Tylko nie mam innych objawów jak biegunka itp, a teraz w południe zjadłam już kanapki normalnie, woda też smakuje okej..także nie wiem co to było. Może przez to osłabienie moje przez opryszczkę. Nie wiem jak długo będzie trwał mój cykl, bo przeglądając cykle sprzed 2 lat to miałam kilka 28/29 dni, kilka 35/36 i dluższe, ale najczęsciej te 32 dni. Zobaczymy jak będzie teraz, bo okres też trwał krócej pierwszy raz od czasów liceum - 5 dni, a miałam zawsze 6-7. Nie nastawiam się na powodzenie w tym cyklu, nie mam nawet testów w domu żadnych. Czekam cierpliwie na miesiączkę, jeśli wierzyć wyliczeniom dwóch aplikacji to przyjdzie 20.08 jeśli cykl potrwa 33 dni. Chcę też wrócić do pomiarów temp, w połowie września pojde do ginekologa to chce pokazać moje obserwacje, bo moja lekarka lubi takie rzeczy oglądać :P Za 3 tyg jedziemy na Chorwację, więc też odpocznę trochę.
    Buziaki <3
    Moja głowa też szwankuje już przez te starania jeszcze w 1 połowie cyklu jest ok ale w drugiej idzie dostac do głowy. W dzień jeszcze tyle się nie myśli ale wieczorami to jest dramat 🙈😥powiem ci za dużo człowiek analizuje wszystko i to dobija każdy ból brak bólu no dramat doslowny. Ale odpocznij sobie i wróć z czystą głowa 😘

Ja bym musiała też zmienić ginekologa bo do prowadzenia ciąży jest złoty człowiek ale jeżeli chodzi o starania to dramat jakby się nieznal🙄🙄niechce zmieniać ginekologa bo jednak do jednego się przyzwyczaiłam ale z drugiej chciałabym żeby coś doradził czemu się nieudaje co robię źle i rozwiał moje wątpliwości co do niektórych symptomów.

♀️♂️ 33
    2011 Cc👸
    2018 Cc👸
    2021 CC👸
    2023 CC👸

5cs😍ten szczęśliwy 😍

1.10.2022 ⏸️ 13dpo
    1.10.2022 72,5 mlU/ml 🤞

event.png
  • Madziq6 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szafirek wrote:
    Dziękuję Wam, to naprawdę bardzo miłe, że ktoś tu czeka <3
    Jest trochę lepiej, wczoraj przed snem już w łóżku byłam to się wypłakałam mężowi, bo jakoś pękłam. Mam nadzieję że to mierzenie temp pokaże skok w kolejnym cyklu, byłabym przeszczęśliwa bo jeszcze rok temu miałam ładne te wykresy a nic się w moim życiu nie zmieniło zbytnio, żeby aż tak sie popsuło..
    Będę pierwszy raz lecieć samolotem właśnie do Chorwacji :) Trochę się boję, ale też ekscytuję, nigdy nie byłam w powietrzu :D A jest to na ten moment tańsze rozwiązanie niż paliwo w aucie.
    Ja ci powiem że mi najbardziej w głowie miesza to mierzenie to wyczekiwanie wieczorem czy spadnie czy może urośnie i da nadzieję?a co jak spadnie to znaczy że cykl stracony i tak w kółko 😥😥

♀️♂️ 33
    2011 Cc👸
    2018 Cc👸
    2021 CC👸
    2023 CC👸

5cs😍ten szczęśliwy 😍

1.10.2022 ⏸️ 13dpo
    1.10.2022 72,5 mlU/ml 🤞

event.png
  • szafirek Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq6 wrote:
    Moja głowa też szwankuje już przez te starania jeszcze w 1 połowie cyklu jest ok ale w drugiej idzie dostac do głowy. W dzień jeszcze tyle się nie myśli ale wieczorami to jest dramat 🙈😥powiem ci za dużo człowiek analizuje wszystko i to dobija każdy ból brak bólu no dramat doslowny. Ale odpocznij sobie i wróć z czystą głowa 😘

Ja bym musiała też zmienić ginekologa bo do prowadzenia ciąży jest złoty człowiek ale jeżeli chodzi o starania to dramat jakby się nieznal🙄🙄niechce zmieniać ginekologa bo jednak do jednego się przyzwyczaiłam ale z drugiej chciałabym żeby coś doradził czemu się nieudaje co robię źle i rozwiał moje wątpliwości co do niektórych symptomów.

Mam podobnie. 2 faza to dramat i miliony pytań czy była owulacja, czy nie, a może coś poszło nie tak, może pęcherzyk nie pękł, a może, może, może.... W ciągu dnia jest okej, bo praca, jestem wśród ludzi, ale gdy wracam do domu, zrobię co jest do zrobienia i przychodzi ten moment kiedy mogę usiąść na kanapie, puścić film i odpocząć z mężem, to zaczyna się jazda... histerie, płacze, że na pewno nie wyszło, obwinianie się, wizja że już nigdy dzieci mieć nie będę, same czarne scenariusze. Dlatego tak ciężko mi w weekendy, bo zwyczajnie nie mam czym zająć myśli :(
    Ja akurat temp mierzę rano, więc jak widzę że nie ma skoku temp długo to cały dzień mam zwalony :/ a moje humorki nie pomagają w niczym

♀️ 25 ♂️ 25

15.08.2022 ⏸

age.png
  • Madziq6 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szafirek wrote:
    Mam podobnie. 2 faza to dramat i miliony pytań czy była owulacja, czy nie, a może coś poszło nie tak, może pęcherzyk nie pękł, a może, może, może.... W ciągu dnia jest okej, bo praca, jestem wśród ludzi, ale gdy wracam do domu, zrobię co jest do zrobienia i przychodzi ten moment kiedy mogę usiąść na kanapie, puścić film i odpocząć z mężem, to zaczyna się jazda... histerie, płacze, że na pewno nie wyszło, obwinianie się, wizja że już nigdy dzieci mieć nie będę, same czarne scenariusze. Dlatego tak ciężko mi w weekendy, bo zwyczajnie nie mam czym zająć myśli :(
    Ja akurat temp mierzę rano, więc jak widzę że nie ma skoku temp długo to cały dzień mam zwalony :/ a moje humorki nie pomagają w niczym
    No dosłownie wypisz wymaluj ja!!w dzień myślę mniej bo roboty zawsze co niemiara a przychodzi wieczór puszczamy film czy coś i już milion myśli czy się udało czy nie a bo mam taki objaw albo go niemam🙄🙄
    Ja już na wieczór się stresuje jaka będzie temp rano czasem nawet mi się śni🤦🏽‍♀️i jak wiadomo jest spadek albo stoi w miejscu to już dzień zepsuty bo milion domysłów ehh

♀️♂️ 33
    2011 Cc👸
    2018 Cc👸
    2021 CC👸
    2023 CC👸

5cs😍ten szczęśliwy 😍

1.10.2022 ⏸️ 13dpo
    1.10.2022 72,5 mlU/ml 🤞

event.png
  • szafirek Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq6 wrote:
    No dosłownie wypisz wymaluj ja!!w dzień myślę mniej bo roboty zawsze co niemiara a przychodzi wieczór puszczamy film czy coś i już milion myśli czy się udało czy nie a bo mam taki objaw albo go niemam🙄🙄
    Ja już na wieczór się stresuje jaka będzie temp rano czasem nawet mi się śni🤦🏽‍♀️i jak wiadomo jest spadek albo stoi w miejscu to już dzień zepsuty bo milion domysłów ehh

To przybijam piątkę.. niestety. :( Jak się uwolnić od tego?

♀️ 25 ♂️ 25

15.08.2022 ⏸

age.png
  • Madziq6 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szafirek wrote:
    To przybijam piątkę.. niestety. :( Jak się uwolnić od tego?
    Niemam sama pojęcia niestety u mnie niema czegoś takiego odpuść i oczyść głowę🙄ja niestety jak sobie coś założę lubię podchodzić zadaniowo a niektórych rzeczy niezaplanujesz niemasz na nie wpływu i to frustruje 😥😥

♀️♂️ 33
    2011 Cc👸
    2018 Cc👸
    2021 CC👸
    2023 CC👸

5cs😍ten szczęśliwy 😍

1.10.2022 ⏸️ 13dpo
    1.10.2022 72,5 mlU/ml 🤞

event.png
  • szafirek Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq6 wrote:
    Niemam sama pojęcia niestety u mnie niema czegoś takiego odpuść i oczyść głowę🙄ja niestety jak sobie coś założę lubię podchodzić zadaniowo a niektórych rzeczy niezaplanujesz niemasz na nie wpływu i to frustruje 😥😥

Rozumiem, też mnie to frustruje :( :(

♀️ 25 ♂️ 25

15.08.2022 ⏸

age.png
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq6 wrote:
    Hej hej jeszcze kilka dni zostało więc tym razem nietestuje póki się niespozni bo w tamtym robiłam przed i wywowalam plamienia🙄🙄

Powiem ci zaciekawił mnie ten twój monitor i zastanawiam się czy zainwestować w niego bo wiadomo drogi jest. Ale opowiedz jak to wszystko wygląda???
    Zaznaczasz w monitorku 1dc (tylko pamiętaj żeby zrobić to najpóźniej w 4 dniu inaczej już go nie wprowadzisz)Codziennie zaznaczasz jak masz okres jak już masz koniec to nie klikasz nic.Z biegiem cyklu od 6 dnia wykonujesz testy owulacyjne monitorek Cię o tym informuje tylko: (trzeba pamiętać aby dobrze włożyć test do monitora tz.dobrą strona bo inaczej wyskoczy Ci błąd)Test robi się z porannego moczu (ustalasz sobie przedział czasowy).Na początku cyklu będzie pisać ,,nisko" z biegiem kolejnych dni zbliżając się do owulacji będzie Ci pisać ,,wysoko" i wtedy na monitorku wyskakuje iż to najlepszy czas aby zacząć współżyć.Jak jest wyrzut lh pisze Ci ,,szczyt,, .Po szczycie jeszcze przez kilka dni monitor pisze żeby jeszcze wykonywać testy owu (ale jeśli chcesz możesz już przestać).Narazie tyle się nauczyłam.Na koniec monitorek Ci napisze w danym dniu kiedy wykonać test ciążowy.

Szczęśliwa mężatka od 2017💍
    Zdrowy tryb życia 💪
    Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
    Uwielbiamy:
    Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
    -pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰
  • szafirek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś znowu mam humor jakiś z dupy.. :( Wczoraj było dobrze, myślałam, że się ogarnęłam już. A to czekanie na okres jest najgorsze. Chciałabym już żeby był ten 20 sierpień...

♀️ 25 ♂️ 25

15.08.2022 ⏸

age.png
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szafirek wrote:
    Ja dziś znowu mam humor jakiś z dupy.. :( Wczoraj było dobrze, myślałam, że się ogarnęłam już. A to czekanie na okres jest najgorsze. Chciałabym już żeby był ten 20 sierpień...
    O jejciu....te nastroje są najgorsze wiem o tym,myśli nie odpuszczają.Ja kurde już drugi raz przyspałam do pracy ale zdążyłam jestem bardzo zmęczona bo ciągle coś robię i jak narazie mam głowę zajęta.Jeszcze 9 dni....no jakoś musisz to przejść.Nie masz ochoty może jakiś wypad na rower albo basen?

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak będę testować to 26 sierpnia w dzień spodziewanej miesiączki choć kto wie jak to będzie po tej histeroskopii czy coś mi się nie pozmienia

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • dominikawa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:
    O jejciu....te nastroje są najgorsze wiem o tym,myśli nie odpuszczają.Ja kurde już drugi raz przyspałam do pracy ale zdążyłam jestem bardzo zmęczona bo ciągle coś robię i jak narazie mam głowę zajęta.Jeszcze 9 dni....no jakoś musisz to przejść.Nie masz ochoty może jakiś wypad na rower albo basen?

To akurat jak wrócę z urlopu to liczę, że będę mogła tutaj przeczytać same dobre wiadomości! :)

Kimbra lubi tę wiadomość

👩30👨35 WROCŁAW
    długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
    💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol

09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
    10.12 beta: 481 mlU/mL
    12.12 beta: 1162 mlU/mL
    21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
    03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
    24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
    09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
    28.02 🍀
  • dominikawa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:
    Ja jak będę testować to 26 sierpnia w dzień spodziewanej miesiączki choć kto wie jak to będzie po tej histeroskopii czy coś mi się nie pozmienia

A udało Ci się coś wyjaśnić z ubezpieczycielem czy teraz dostaniesz jakieś pieniążki za pobyt w szpitalu?

👩30👨35 WROCŁAW

09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
    28.02 🍀
  • szafirek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:

Niby można testować wcześniej niż data miesiączki, ale czuje co wyjdzie na teście i nie wiem czy chce to widzieć :(
    Dziś wyjątkowo mi ten nastrój doskwiera, bo w pracy też nie umiem się skupić na niczym. Chciałabym wiedzieć na czym stoje tak na 100%, a nie tylko z domysłów. Gdyby te moje cykle trwały 28 dni to jeszcze bym to zniosła, ale niestety mam dłuższe :( Wybaczcie mi dziś moje smęcenie

♀️ 25 ♂️ 25

15.08.2022 ⏸

age.png
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominikawa wrote:
    A udało Ci się coś wyjaśnić z ubezpieczycielem czy teraz dostaniesz jakieś pieniążki za pobyt w szpitalu?
    Nie nie przysługuje mi.Musiałabym być 3 dni a ja byłam dwa a na trzeci mnie wypisali popołudniu.

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szafirek wrote:
    Niby można testować wcześniej niż data miesiączki, ale czuje co wyjdzie na teście i nie wiem czy chce to widzieć :(
    Dziś wyjątkowo mi ten nastrój doskwiera, bo w pracy też nie umiem się skupić na niczym. Chciałabym wiedzieć na czym stoje tak na 100%, a nie tylko z domysłów. Gdyby te moje cykle trwały 28 dni to jeszcze bym to zniosła, ale niestety mam dłuższe :( Wybaczcie mi dziś moje smęcenie
    Ależ nic nie szkodzi.....
    Trzeba czasem wylać swoje żale też tak miewam.
    Ja już jadę z pracy ale zjem i idę spać bo kiepsko się czuje ale tak fizycznie,może mi przejdzie jak się zdrzemnę.

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • dominikawa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:
    Ależ nic nie szkodzi.....
    Trzeba czasem wylać swoje żale też tak miewam.
    Ja już jadę z pracy ale zjem i idę spać bo kiepsko się czuje ale tak fizycznie,może mi przejdzie jak się zdrzemnę.

Mam nadzieję, że to nie żadne choróbsko :( ja wczoraj też zaliczyłam drzemkę godziną, a miałam tylko na 10 min się położyć po obiedzie

👩30👨35 WROCŁAW

09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
    28.02 🍀
  • szafirek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra, mam nadzieję, że poczujesz się lepiej po drzemce. Sen czasem działa cuda :) Powiem Ci, że chyba dziś taki cięższy też fizycznie dzień jest dla wielu ludzi, bo i ja i mój mąż czujemy się kiepsko. Nie że choroba, tylko jakby się zmieniało ciśnienie albo pogoda. Mnie boli głowa i jestem straaasznie senna, podobnie mąż. dobrze że zaraz kończę pracę.

Mój podły nastrój podbiła też informacja z pracy..kolega podzielił się z nami wiadomością, że od przyszłego tyg go nie będzie i nie wie kiedy wróci bo zachorował na nowotwór :( :( tak cholernie mi przykro, jest tak młody.. a dopiero co wrócił do pracy po 9 miesięcznej przerwie, bo wcześniej miał uraz nogi poważny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2022, 14:38

♀️ 25 ♂️ 25

15.08.2022 ⏸

age.png
  • dominikawa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro z powodu Twojego kolegi, jest młody, ma siłę do walki i mam nadzieję, że uda mi się zwalczyć tą okropną chorobę.

Kimbra lubi tę wiadomość

👩30👨35 WROCŁAW

09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
    28.02 🍀
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szafirek wrote:
    Kimbra, mam nadzieję, że poczujesz się lepiej po drzemce. Sen czasem działa cuda :) Powiem Ci, że chyba dziś taki cięższy też fizycznie dzień jest dla wielu ludzi, bo i ja i mój mąż czujemy się kiepsko. Nie że choroba, tylko jakby się zmieniało ciśnienie albo pogoda. Mnie boli głowa i jestem straaasznie senna, podobnie mąż. dobrze że zaraz kończę pracę.

Mój podły nastrój podbiła też informacja z pracy..kolega podzielił się z nami wiadomością, że od przyszłego tyg go nie będzie i nie wie kiedy wróci bo zachorował na nowotwór :( :( tak cholernie mi przykro, jest tak młody.. a dopiero co wrócił do pracy po 9 miesięcznej przerwie, bo wcześniej miał uraz nogi poważny.
    O mój Boże....😔 Chyba nikt z nas nie chciałby słyszeć takiej diagnozy.Tak mi przykro...jeszcze taki młody.Skąd te cholerstwo się bierze...Ja kiedyś powiedziałam mężowi żeby zrobił markery ale nie chce (jest w dużej grupie ryzyka).Babcia rak (dziadek nie pamiętam),mama rak,jej siostra rak (czyli jego ciocia) tata rak.Ale zrozumiałam że nie chce więc nie będę go więcej o to pytać.
    Po drzemne czuję się niby lepiej ale za to taka przybita.Chyba coś wisi w powietrzu.Zrobiłam se kawkę jeszcze leżę ale muszę się zebrac do sklepu a tak mi się nie chce 🤷.

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno