Lipcowe testowanko 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
#Aleksandra wrote:No to faktycznie przeciążenie organizmu mogło być. Następnym razem patrz i zadbaj o siebie, bo jak widać nikt inny tego nie zrobi. Szczególnie koleżanki z pracy, coś o tym wiem;)
My też będziemy szli do androloga ale mąż jeszcze zrobi badania hormonalne w sobotę żebyśmy już mieli ze sobą. Poza tym, my aż tak blisko siebie mieszkamy? Ja też jestem z okolic Katowic Jeszcze wyjdzie tak, że do tego samego lekarza pójdziemy 🤣
Wiem że któraś z dziewczyn ale nie pamiętam na jakim forum była z Świętochłowic także obok mnie 😀😀Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
-pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰 -
Dobrze pamiętam progesteron bada się 7-8 dni po owulacji??
Jak test mi potwierdził 03.09 to kiedy zbadać?10-tego?Czy od potwierdzonego dwa dni później i iść 12-stego??Już się znowu pogubiłam jak to policzyć 😐Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 07:52
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Jeszcze jedno pytanie ile płacisz za wizytę u androloga?On nie ma cennika jest jeszcze jeden ale wizyta 250 zł 🙆Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Cześć dziewczyny, bardzo mi miło, że o mnie pytacie. Ja miałam bardzo intensywny weekend, bo byli u mnie znajomi i staraliśmy się bardzo aktywnie spędzić czas i nie zaglądałam tutaj. U mnie dzisiaj 6dpo, więc jestem niewiele przed Wami, ale kompletnie nie nastawiam się na ten cykl. W czasie okołoowulacyjnym udało się tylko raz ❤, bo Mąż musiał wyjechać, także czekam po prostu na okres bez żadnych emocji.
Ja jestem tak naprawdę na początku tej drogi, ale o dziecku marzę już od 3 lat, ale zawsze trzeba było ratować kogoś innego, a przypadkiem nigdy nam się nie trafiło. Jak myślałam sobie o tym w dłuższej perspektywie, to też nie wiem czy bym chciała podchodzić do in vitro, bo to faktycznie bardzo duże koszty, a czytałam że statystyki na to, że pierwsze się uda nie są optymistyczne. No ale jak już znajdę się pod ścianą, to zobaczymy jak to będzie.
Kimbra biedny ten Twój organizm, cały czas z czymś walczy 😔 Ale może faktycznie jak już odzyskasz siły i jeszcze raz podejdziecie do diagnostyki Męża, to może coś się wyjaśni i da powera do działania
#Aleksandra, Kimbra lubią tę wiadomość
👩30👨35 WROCŁAW
długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
10.12 beta: 481 mlU/mL
12.12 beta: 1162 mlU/mL
21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
28.02 🍀 -
Kimbra wrote:Dobrze pamiętam progesteron bada się 7-8 dni po owulacji??
Jak test mi potwierdził 03.09 to kiedy zbadać?10-tego?Czy od potwierdzonego dwa dni później i iść 12-stego??Już się znowu pogubiłam jak to policzyć 😐
Test potwierdza szczytową wartość lh, a od tego momentu owulacja może wystąpić od 12 do 36 godz, więc może tego 11? a odczuwałaś 4 lub 5 jakieś objawy?
I oczywiście przy okazji mocne kciuki za jutro 🤞🤞🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 09:39
👩30👨35 WROCŁAW
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
28.02 🍀 -
#Aleksandra wrote:To prawda, w tamtą ciążę zaszłam jak były przytulanki tylko raz także wszystko jest możliwe 😊 Nie nastawiam się z tymi wynikami, niestety. Może kiedyś mnie to szczęście spotka
Myślisz, że np. te wyniki słabsze wyniki Męża mogły mieć wpływ na poronienie? Przepraszam jeśli pytanie zbyt osobiste 😔👩30👨35 WROCŁAW
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
28.02 🍀 -
dominikawa wrote:Test potwierdza szczytową wartość lh, a od tego momentu owulacja może wystąpić od 12 do 36 godz, więc może tego 11? a odczuwałaś 4 lub 5 jakieś objawy?
I oczywiście przy okazji mocne kciuki za jutro 🤞🤞🤞🤞Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Masakra pierwszy dzień w pracy i już odczuwam skutki dźwigania całe jajniki mnie bolą i podbrzusze.Jeszcze kumpela mi powiedziała że bardzo źle i chudo wyglądam 🥺🥺 makabra to mnie podniosła na duchu po huju 😏Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:Napisałam do Dr.Zygmunt Mackiewicz narazie z zapytaniem o interpretację wyników i ewentualnie wdrożenie leczenia czekam co mi odpisze.Ja dokładnie jestem z Siemianowic 🤭🤭🤭
Wiem że któraś z dziewczyn ale nie pamiętam na jakim forum była z Świętochłowic także obok mnie 😀😀
A nie znam tego doktora, jeszcze się nie rozglądałam za żadnym, więc jak kogoś konkretnego znajdę to Ci dam znać Te ceny wizyt teraz takie są, niestety. Dlatego chłop mój zrobi jeszcze badania hormonalne i dopiero pójdziemy na wizytę żeby nie chodzić co chwilę tylko z konkretami już. No to faktycznie bardzo blisko, moje rodzinne miasto to Chorzów A co do badania progesteronu to ten 12 września będzie w porządku;)
Trzymamy jutro mocno kciuki! O której masz egzamin?
A ja dziś miałam też strasznie ciężki dzień, tak mnie bolała głowa.. dużo pracy i chaosu Dobrze, że zaraz spać xD Gdybym miała dziecko to już by nie było tak łatwo z odpoczynkiem xD HahaKimbra lubi tę wiadomość
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
29.07.2024r - Punkcja 👩⚕️⏳️
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
03.09.2024r - Transfer 4AB ❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
8 dpt - 119 mIU/ml / 33 ng/ml
10 dpt - 284 mIU/ml / 13 ng/ml
13 dpt - 996 mIU/ml / 16 ng/ml
15 dpt - 2112 mIU/ml / 50 ng/ml
17 dpt - 5023 mIU/ml / 13 ng/ml
25 dpt - maleństwo z bijącym ❤️
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
dominikawa wrote:Myślisz, że np. te wyniki słabsze wyniki Męża mogły mieć wpływ na poronienie? Przepraszam jeśli pytanie zbyt osobiste 😔
Wiesz co oczywiście, że mogły. Mógł się trafić plemnik z uszkodzonym materiałem genetycznym. Tym bardziej, że poroniłam na początkowym etapie (9tc). Ja się przebadałam wzdłuż i wszerz po poronieniu i nic nie wyszło. Nie dotykałam tylko immunologii. Także chyba są trzy możliwości albo zła komórka jajowa albo plemnik albo immunologia albo "los" jak to głupio określają lekarze.
Wiecie co, dla mnie był tylko najgorszy chyba w życiu ten smutny widok na USG, nieruszającego się dziecka. Na pierwszej wizycie to była taka kropeczka, a na kolejnej już było widać wszystko. Nie dostałam zdjęcia wtedy od lekarza ale nigdy nie zapomnę tego widoku Ogólnie w dniu zatrzymania serduszka czułam intuicyjnie, że coś jest nie tak. Na domiar złego były to walentynki ale mówię sobie za dwa dni mam wizytę dam radę i nie będę panikować. Minęły mi wszystkie objawy ciążowe.. a uwierzcie miałam je okropne. Wiem, że objawy nie są obligatoryjne mogą być raz nasilone bardziej lub mniej ale po prostu instynkt kobiecy nigdy nie myli. Wrzesień jest dla mnie szczególnie ciężki, bo po pierwsze wkrótce mam urodziny, a po drugie miałam termin na ten wrzesień. Dobrze, że mam dużo pracy to mało o tym myślę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 19:36
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
#Aleksandra wrote:A nie znam tego doktora, jeszcze się nie rozglądałam za żadnym, więc jak kogoś konkretnego znajdę to Ci dam znać Te ceny wizyt teraz takie są, niestety. Dlatego chłop mój zrobi jeszcze badania hormonalne i dopiero pójdziemy na wizytę żeby nie chodzić co chwilę tylko z konkretami już. No to faktycznie bardzo blisko, moje rodzinne miasto to Chorzów A co do badania progesteronu to ten 12 września będzie w porządku;)
Trzymamy jutro mocno kciuki! O której masz egzamin?
A ja dziś miałam też strasznie ciężki dzień, tak mnie bolała głowa.. dużo pracy i chaosu Dobrze, że zaraz spać xD Gdybym miała dziecko to już by nie było tak łatwo z odpoczynkiem xD HahaSzczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:O jej to też współczuję bólu głowy.Jutro 7:15 ja chyba w nocy spać nie będę 😨😨🤐 będę patrzec na filmiki z YouTube z jazd
Musi być dobrze, tyle osób za Ciebie kciuki trzyma!!! 🤞🤞🤞#Aleksandra, Kimbra lubią tę wiadomość
👩30👨35 WROCŁAW
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
28.02 🍀 -
#Aleksandra wrote:Wiesz co oczywiście, że mogły. Mógł się trafić plemnik z uszkodzonym materiałem genetycznym. Tym bardziej, że poroniłam na początkowym etapie (9tc). Ja się przebadałam wzdłuż i wszerz po poronieniu i nic nie wyszło. Nie dotykałam tylko immunologii. Także chyba są trzy możliwości albo zła komórka jajowa albo plemnik albo immunologia albo "los" jak to głupio określają lekarze.
Wiecie co, dla mnie był tylko najgorszy chyba w życiu ten smutny widok na USG, nieruszającego się dziecka. Na pierwszej wizycie to była taka kropeczka, a na kolejnej już było widać wszystko. Nie dostałam zdjęcia wtedy od lekarza ale nigdy nie zapomnę tego widoku Ogólnie w dniu zatrzymania serduszka czułam intuicyjnie, że coś jest nie tak. Na domiar złego były to walentynki ale mówię sobie za dwa dni mam wizytę dam radę i nie będę panikować. Minęły mi wszystkie objawy ciążowe.. a uwierzcie miałam je okropne. Wiem, że objawy nie są obligatoryjne mogą być raz nasilone bardziej lub mniej ale po prostu instynkt kobiecy nigdy nie myli. Wrzesień jest dla mnie szczególnie ciężki, bo po pierwsze wkrótce mam urodziny, a po drugie miałam termin na ten wrzesień. Dobrze, że mam dużo pracy to mało o tym myślę.
Bardzo mi przykro, nie wyobrażam sobie przez co przechodziłaś, ale mam nadzieję, że wrzesień to wynagrodzi i zamieni smutek w radość#Aleksandra lubi tę wiadomość
👩30👨35 WROCŁAW
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
28.02 🍀 -
Kimbra wrote:O jej to też współczuję bólu głowy.Jutro 7:15 ja chyba w nocy spać nie będę 😨😨🤐 będę patrzec na filmiki z YouTube z jazd
Jejku, to strasznie wcześnie rano! Tyle dobrze,że dużo samochodów nie powinno być i pieszych na ulicy haha A gdzie zdajesz? Bytom, czy Katowice? Ja zdawałam w Katowicach:DII procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
dominikawa wrote:Bardzo mi przykro, nie wyobrażam sobie przez co przechodziłaś, ale mam nadzieję, że wrzesień to wynagrodzi i zamieni smutek w radość
Fajnie by było ale wiadomo, zobaczymy co czas pokaże.II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
#Aleksandra wrote:Jejku, to strasznie wcześnie rano! Tyle dobrze,że dużo samochodów nie powinno być i pieszych na ulicy haha A gdzie zdajesz? Bytom, czy Katowice? Ja zdawałam w Katowicach:D
#Aleksandra lubi tę wiadomość
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
dominikawa wrote:Cześć dziewczyny, bardzo mi miło, że o mnie pytacie. Ja miałam bardzo intensywny weekend, bo byli u mnie znajomi i staraliśmy się bardzo aktywnie spędzić czas i nie zaglądałam tutaj. U mnie dzisiaj 6dpo, więc jestem niewiele przed Wami, ale kompletnie nie nastawiam się na ten cykl. W czasie okołoowulacyjnym udało się tylko raz ❤, bo Mąż musiał wyjechać, także czekam po prostu na okres bez żadnych emocji.
Ja jestem tak naprawdę na początku tej drogi, ale o dziecku marzę już od 3 lat, ale zawsze trzeba było ratować kogoś innego, a przypadkiem nigdy nam się nie trafiło. Jak myślałam sobie o tym w dłuższej perspektywie, to też nie wiem czy bym chciała podchodzić do in vitro, bo to faktycznie bardzo duże koszty, a czytałam że statystyki na to, że pierwsze się uda nie są optymistyczne. No ale jak już znajdę się pod ścianą, to zobaczymy jak to będzie.
Kimbra biedny ten Twój organizm, cały czas z czymś walczy 😔 Ale może faktycznie jak już odzyskasz siły i jeszcze raz podejdziecie do diagnostyki Męża, to może coś się wyjaśni i da powera do działaniaSzczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
#Aleksandra wrote:Wiesz co oczywiście, że mogły. Mógł się trafić plemnik z uszkodzonym materiałem genetycznym. Tym bardziej, że poroniłam na początkowym etapie (9tc). Ja się przebadałam wzdłuż i wszerz po poronieniu i nic nie wyszło. Nie dotykałam tylko immunologii. Także chyba są trzy możliwości albo zła komórka jajowa albo plemnik albo immunologia albo "los" jak to głupio określają lekarze.
Wiecie co, dla mnie był tylko najgorszy chyba w życiu ten smutny widok na USG, nieruszającego się dziecka. Na pierwszej wizycie to była taka kropeczka, a na kolejnej już było widać wszystko. Nie dostałam zdjęcia wtedy od lekarza ale nigdy nie zapomnę tego widoku Ogólnie w dniu zatrzymania serduszka czułam intuicyjnie, że coś jest nie tak. Na domiar złego były to walentynki ale mówię sobie za dwa dni mam wizytę dam radę i nie będę panikować. Minęły mi wszystkie objawy ciążowe.. a uwierzcie miałam je okropne. Wiem, że objawy nie są obligatoryjne mogą być raz nasilone bardziej lub mniej ale po prostu instynkt kobiecy nigdy nie myli. Wrzesień jest dla mnie szczególnie ciężki, bo po pierwsze wkrótce mam urodziny, a po drugie miałam termin na ten wrzesień. Dobrze, że mam dużo pracy to mało o tym myślę.
.Życzę Ciz całego serduszka żeby TEN wrzesień był tym szczęśliwym...
P.S
A kiedy masz urodzinki?Ja mam rocznicę ślubu 15.09 🙂#Aleksandra lubi tę wiadomość
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Ja już pod ośrodkiem 😨😨Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:No właśnie też tak myślę że invitro nie daje niestety 100% pewności że uda się za pierwszym razem nawet i czasem drugim.Moja koleżanka co pracuje obok mnie w innej firmie jest po dwóch i niestety nic...Jak jeszcze chodziłam do kliniki rozmawiałam z kobietą która podchodziła do szóstego!!!!😧😧 Masakra...aż mi się zrobiło mi jej żal i przykro 😓Gdzieś to na forum też była dziewczyna po trzech aż w końcu zaraz po trzecim nieudanym zaszła naturalnie 🤷.
Kochane, nic nie daje 100% pewności ale wydaje mi się, że przy in vitro ważna jest wybrana metoda dostosowana pod problem pary. Wiecie jak to jest, też trzeba trafić na mądrego lekarza, który nie będzie odbębniał po kolei protokołów.Kimbra lubi tę wiadomość
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml