Lipcowe testowanko 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzwoniłam jeszcze raz do tej Pani doktor i spytałam czy jest możliwość prywatnie to na recepcji mi powiedziała żebym zadzwoniła 14.09 o godz 16-stej czy przyjmnie mnie po pacjentkach.Jeśli nie będę miała 🙊 i ona się zgodzi to pójdę będzie to dwa dni przed małpą o ile już cykl będzie prawidłowy 😁😁😁Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
-pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰 -
dominikawa wrote:Ja tak na szybo wpadam, bo taki piękna tłusta kreska, to nie można nie skomentować. To będzie dzisiaj się działo 😀 super są te testy, ale trochę cena mnie przeraża, ja na razie mam zapas horienów, więc muszę się tym zadowolić 😉
poza tym mamy od początku tygodnia gości, najpierw siostra męża, dzisiaj koleżanka przyjeżdża na weekend, a ja mam jakieś zwolnione ruchy, mam nadzieję, że jak zejdzie stres z pracy, to w piątek się rozkręcę
Ja mam prawko już prawie od 10 lat, ale dopiero w tym roku na dobre zaczęłam jeździć, bo na studiach nie miałam auta i ciężko później było mi się przełamać
Oby tylko siły dzisiaj Nam pozwoliły podziałać xD Ja zawsze kupuje facelle na promocji, wtedy jakoś ujdzie. Używam też testeo z allegro, tanie i świetne! Ja sie staram nie stresować pracą ale z różnym skutkiem mi to wychodzi xD
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
29.07.2024r - Punkcja 👩⚕️⏳️
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
03.09.2024r - Transfer 4AB ❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
8 dpt - 119 mIU/ml / 33 ng/ml
10 dpt - 284 mIU/ml / 13 ng/ml
13 dpt - 996 mIU/ml / 16 ng/ml
15 dpt - 2112 mIU/ml / 50 ng/ml
17 dpt - 5023 mIU/ml / 13 ng/ml
25 dpt - maleństwo z bijącym ❤️
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
Kimbra wrote:A dziewczyny myślicie czasem o imionach do swoich pociech?Ja mam takie swoje imiona co do dzieciaczków nie wiem co na to mój mąż 😁 bo są troszeczkę niecodzienne 😬😂.Nie ukrywam że moje serce skradła by śliczna dziewczynka to jest moje marzenie.Taka malućka...delikatna.....
Jak jest u Was?
Wiem że zawsze się mówi oby było zdrowe nic więcej bo też jestem tego zdania ale oprócz tego taka córeczka....no coś pięknego.
A jeszcze dopowiem że ogólnie czuję się bardzo gotowa na ciążę i dziecko jest ten instynkt...ale przykładowo jak tak bym ujrzała już te dwie kreski to chyba zdębieję i będę przestraszona choć co miesiąc wiem że może tak być bo przecież na to czekam no i płacz będzie murowany bo jestem osobą wysokowrażliwą.
Myślę cały czas, mam jedno dla dziewczynki, jedno dla chłopca które mi się podoba Tylko zdaję sobie sprawę z tego, że jak już ujrzę moje narodzone dziecko to mogę stwierdzić, że to imię jednak nie pasuje i je na szybko zmienię Maż oba imiona zaakceptował także chyba jedno mamy z głowy
Bardzo dużo kobiet marzy o córce.. i szczerze to nie wiem dlaczego.. ja zawsze marzyłam o synach bo wydaje mi się, że łatwiej wychować syna niżeli córkę. Przy córce dużo więcej odpowiedzialności, tutaj zawsze pojawiają się problemy z akceptacją siebie i tak dalej. No i myślę, że mając córkę sama mama musi pracować nad sobą bardzo dużo, aby przekazać córce dobre wzorce. Co nie jest czasem łatwe. Poza tym sądzę, że chłopcom zawsze łatwiej w życiu. Chociaż oczywiście warto wspomnieć - najważniejsze, aby było i aby zdrowe. Szczególnie po poronieniu tak myślę
Ja się czasem zastanawiam jaka będzie moja reakcja na dwie kreski tym razem. Myślę, że łzy polecą na pewno. I właściwie.. właśnie bardzo bym chciała je ujrzeć ale z drugiej strony wiem, że to będzie niepewny czas co się wydarzy, czy ciąża się utrzyma, czy będzie wszystko dobrze. Dlatego zanim to się stanie to korzystam z tego spokoju ducha, który teraz mam jeszcze:-)II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
dominikawa wrote:#Aleksandra od Ciebie wydaje mi się, że bije taki spokój, wiem że trochę też już przeszłaś w te trudnej drodze, ale jestem naprawdę pełna podziwu.
Dziękuję kochana, to bardzo miłe. Staram się bo po prostu zadręczanie się nie ma sensu, niszczy od środka. Mam oczywiście słabsze chwile, wczoraj miałam taki dzień ale poza tym na prawdę mocno wierzę w to, że czeka mnie jeszcze coś dobrego. Znam tyle ciężkich przypadków u których też wyszło słońce, że czekam na moją kolej;)II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
#Aleksandra wrote:Myślę cały czas, mam jedno dla dziewczynki, jedno dla chłopca które mi się podoba Tylko zdaję sobie sprawę z tego, że jak już ujrzę moje narodzone dziecko to mogę stwierdzić, że to imię jednak nie pasuje i je na szybko zmienię Maż oba imiona zaakceptował także chyba jedno mamy z głowy
Bardzo dużo kobiet marzy o córce.. i szczerze to nie wiem dlaczego.. ja zawsze marzyłam o synach bo wydaje mi się, że łatwiej wychować syna niżeli córkę. Przy córce dużo więcej odpowiedzialności, tutaj zawsze pojawiają się problemy z akceptacją siebie i tak dalej. No i myślę, że mając córkę sama mama musi pracować nad sobą bardzo dużo, aby przekazać córce dobre wzorce. Co nie jest czasem łatwe. Poza tym sądzę, że chłopcom zawsze łatwiej w życiu. Chociaż oczywiście warto wspomnieć - najważniejsze, aby było i aby zdrowe. Szczególnie po poronieniu tak myślę
Ja się czasem zastanawiam jaka będzie moja reakcja na dwie kreski tym razem. Myślę, że łzy polecą na pewno. I właściwie.. właśnie bardzo bym chciała je ujrzeć ale z drugiej strony wiem, że to będzie niepewny czas co się wydarzy, czy ciąża się utrzyma, czy będzie wszystko dobrze. Dlatego zanim to się stanie to korzystam z tego spokoju ducha, który teraz mam jeszcze:-)Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:Myślę że każde poronienie zostawia jakąś taką małą traumę..przykro mi że Cię to spotkało....Jak mawiają że po tym złym zawsze wychodzi ☀️☀️☀️ słońce.Dobrze piszesz że w sumie jak się urodzi to dziecko to może się okazać że nie do końca chyba pasuje imię które chcemy nadać 🤭😆 o tym nie pomyślałam..Mój mąż żekomo mówi że woli chłopca bo dziewczyna przyjdzie z brzuchem 😂😂 (dla mnie trochę głupie myślenie ale no cóż 🤷).
Dlatego warto mieć jeszcze jakieś imiona w zanadrzu, na kryzysową sytuację
Haha nie bez powodu się mówi trochę pół żartem, że jak masz córkę musisz pilnować całego osiedla, a jak syna to tylko syna Trochę w tym racji jest, niestety jeśli córkę spotka nastoletnia ciąża to często jest tak, że to na nią spada cały ciężar macierzyństwa. No i to rodzice córki właściwie też muszą to udźwignąć.dominikawa lubi tę wiadomość
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
#Aleksandra wrote:Dlatego warto mieć jeszcze jakieś imiona w zanadrzu, na kryzysową sytuację
Haha nie bez powodu się mówi trochę pół żartem, że jak masz córkę musisz pilnować całego osiedla, a jak syna to tylko syna Trochę w tym racji jest, niestety jeśli córkę spotka nastoletnia ciąża to często jest tak, że to na nią spada cały ciężar macierzyństwa. No i to rodzice córki właściwie też muszą to udźwignąć.Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Pokaże Wam moje nowe ,,dzieciątko na dwóch szponach" narazie jeszcze małe ale z dnia na dzień rośnie:
https://ibb.co/vhnGLMZ
https://ibb.co/Jm4KqvC
Pierwsze zdjęcie z dzisiaj te poniżej z NiedzieliWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2022, 19:58
#Aleksandra lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:No tak jest troszkę w tym racji...jak będzie po mamusi to będzie grzeczna i szybko nie pójdzie w tany 🤭😆😆.Ja Wam powiem szczerze że mój pierwszy raz był miesiąc po 18-tce.I miałam okazję nie raz wcześniej ale jakoś zawsze miałam z tyłu głowy (nawet pod wpływem alkoholu) że kurcze mogę zajść w ciążę a wtedy mama mi łep ukręci 😆😆.Poprostu się bałam a tak zrobiłam to w pełni świadomie i po trzeźwemu.Oczywiście nie neguje jak ktoś wcześniej i był w niepełnej świadomości bo różnie bywa...to jest chwila jak człowieka poniesie.Pierwszego razu chyba się nie zapomina.
No właśnie to jest w tym wszystkim najgorsze,że chwila może ponieść bardzo daleko Ja swój pierwszy miałam jak miałam 21 lat. Wcześniej to jakoś nie moje tematy były. Fakt nie zapomina się, chociaż nie zawsze są to super miłe wspomnienia;) Ja pamiętam byłam spięta i zestresowana.II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
Kimbra wrote:Pokaże Wam moje nowe ,,dzieciątko na dwóch szponach" narazie jeszcze małe ale z dnia na dzień rośnie:
https://ibb.co/vhnGLMZ
https://ibb.co/Jm4KqvC
Pierwsze zdjęcie z dzisiaj te poniżej z Niedzieli
Wygląda prawie jak brzydkie kaczątko Skąd go masz?II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
#Aleksandra wrote:Wygląda prawie jak brzydkie kaczątko Skąd go masz?
Przyjaciel wyjeżdża na weekend i zgodziliśmy się że do Poniedziałku zostanie u nas jego sokół także mam wesoło ale jest przepiękny w sumie przepiękna ale respekt przed nią jest.
https://ibb.co/mCthC5CWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2022, 21:01
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:Mąż chce zostać sokolnikiem i na początek mamy jastrzębia harista występuje gdzieś tylko w Ameryce.Będzie z nim polował.Ciężko kupić bo nie chcą zabardzo sokolnicy tylko tak że tak powiem między sobą.Mamy przyjaciela sokolnika i tak mój mąż się wprawił.Mamy już go zgłoszonego i papiery na niego.Narazie go układamy.Jak go przyniósł nie powiem bo był tak jak piszesz takie brzydkie kaczątko 😂😆 ale już powoli pióra jej rosną zaczyna powoli już chodzić i rozkładać skrzydła.Mąż ja nazwał Lili skradła jego serce moje już powoli też.Ale piesek lepszy bo można go poprzytulać 😁😁.
Przyjaciel wyjeżdża na weekend i zgodziliśmy się że do Poniedziałku zostanie u nas jego sokół także mam wesoło ale jest przepiękny w sumie przepiękna ale respekt przed nią jest.
https://ibb.co/mCthC5C
Ojejku ale macie hobby fajne 😍II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
O kurcze, właśnie to samo miałam powiedzieć, że super hobby, ale bardzo rzadko spotykane i mocno nietypowe. Hmm pewnie to bardzo bardzo głupie pytanie, ale nie boicie się, że Wam odlecą i nie wrócą? Czy jak od małego są oswajane to później wracają choćby do pożywienia? tej dużej to bym się chyba nawet bała 🙈
ale jestem pod ogromnym wrażeniem, naprawdę
a propo wychowania jestem takiego samego zdania, że chłopca chyba byłoby łatwiej wychować, ale biorę w ciemno wszystko co los mi przyniesie
najważniejsze, że humory dopisują, ja wczoraj też trochę gorszy nastrój i dopadło zmęczenie, ale dzisiaj mam trochę przymusowy dzień wolny, bo miałam wyjątkowo pracować zdalnie, ale są jakieś problemy z siecią i nie mogłam się połączyć z komputerem w pracy, to i od razu człowiekowi humor wraca
życzę Wam udanego weekendu i fajnej pogody#Aleksandra lubi tę wiadomość
👩30👨35 WROCŁAW
długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
10.12 beta: 481 mlU/mL
12.12 beta: 1162 mlU/mL
21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
28.02 🍀 -
dominikawa wrote:O kurcze, właśnie to samo miałam powiedzieć, że super hobby, ale bardzo rzadko spotykane i mocno nietypowe. Hmm pewnie to bardzo bardzo głupie pytanie, ale nie boicie się, że Wam odlecą i nie wrócą? Czy jak od małego są oswajane to później wracają choćby do pożywienia? tej dużej to bym się chyba nawet bała 🙈
a propo wychowania jestem takiego samego zdania, że chłopca chyba byłoby łatwiej wychować, ale biorę w ciemno wszystko co los mi przyniesie
najważniejsze, że humory dopisują, ja wczoraj też trochę gorszy nastrój i dopadło zmęczenie, ale dzisiaj mam trochę przymusowy dzień wolny, bo miałam wyjątkowo pracować zdalnie, ale są jakieś problemy z siecią i nie mogłam się połączyć z komputerem w pracy, to i od razu człowiekowi humor wraca
życzę Wam udanego weekendu i fajnej pogody
To fajnie dzisiaj leniuchujesz 😀😀.Również miłego weekendu.To mój ostatni wolny w Poniedziałek już do pracy 😏.Ale ładna pogoda się szykuje to jeszcze można skorzystać.Ja zaczynam wątpić w moją owulację bo ciągle mi pisze wysoko i nie ma szczytu choć obajwy są.Obu cykl nie okazał się bezowulacyjnym.Jak tak to trudno 🤷.Oby na humorki dopisywały przez cały weekend 🤗🤗Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
dominikawa wrote:O kurcze, właśnie to samo miałam powiedzieć, że super hobby, ale bardzo rzadko spotykane i mocno nietypowe. Hmm pewnie to bardzo bardzo głupie pytanie, ale nie boicie się, że Wam odlecą i nie wrócą? Czy jak od małego są oswajane to później wracają choćby do pożywienia? tej dużej to bym się chyba nawet bała 🙈
życzę Wam udanego weekendu i fajnej pogody
Wyobraz sobie, że wstajesz w nocy na siku.. a ten wielki ptak patrzy na Ciebie 🤣 Zawał na miejscuKimbra, dominikawa lubią tę wiadomość
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
Powiem Wam dziewczyny,że zawsze wydawało mi się to dziwne jak ktoś mówił,że po stymulacji okropnie boli owulacja. No mam wrażenie,że mi rozwali zaraz jajnik na kawałki :x
Kimbra lubi tę wiadomość
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
To znowu ja.. chyba jednak będziemy musieli na razie odpuścić stymulację owulacji. Dostaliśmy wyniki fragmentacji DNA i HBA. HBA w porządku fajny wynik natomiast fragmentacja, 37% uszkodzonych DNA plemników. To dużo patrząc na to, że norma jest <15%. Dopuszczalna 15%-29%. Nieprawidłowa od 30% wzwyż. No i ta słaba dosyć morfologia potwierdzająca problem.
Także męża mego chyba czeka sporo pracy nad sobąII procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
#Aleksandra wrote:Powiem Wam dziewczyny,że zawsze wydawało mi się to dziwne jak ktoś mówił,że po stymulacji okropnie boli owulacja. No mam wrażenie,że mi rozwali zaraz jajnik na kawałki :xSzczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
#Aleksandra wrote:To znowu ja.. chyba jednak będziemy musieli na razie odpuścić stymulację owulacji. Dostaliśmy wyniki fragmentacji DNA i HBA. HBA w porządku fajny wynik natomiast fragmentacja, 37% uszkodzonych DNA plemników. To dużo patrząc na to, że norma jest <15%. Dopuszczalna 15%-29%. Nieprawidłowa od 30% wzwyż. No i ta słaba dosyć morfologia potwierdzająca problem.
Także męża mego chyba czeka sporo pracy nad sobą
Dodam że już byłam zrezygnowana co do owu i na wrześniowym wątku napisałam jak już nie dostanę tej owulki jak mi testy nie potwierdzą to idę do labu na badania.Zrobiłam ostatni test elektroniczny Clearblue z jakieś 15 minut temu całkiem zrezygnowana....a tu uśmiechnięta buźka 😃😃😃😃 wychwyciłam pik 💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻 działamy robimy marathon 😂😂
https://ibb.co/cQdWqYc
Niech leje ile wlezie 🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2022, 15:26
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:Kurde....wiesz co ja to czasami chyba wolałabym nie wiedzieć jak wiedzieć....nie pamiętam jak u mojego mężulka ale nasienie też nie jest dobrej jakości ale i nie z takimi dziewczyny zachodziły także tym się nie martwię.
Dodam że już byłam zrezygnowana co do owu i na wrześniowym wątku napisałam jak już nie dostanę tej owulki jak mi testy nie potwierdzą to idę do labu na badania.Zrobiłam ostatni test elektroniczny Clearblue z jakieś 15 minut temu całkiem zrezygnowana....a tu uśmiechnięta buźka 😃😃😃😃 wychwyciłam pik 💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻 działamy robimy marathon 😂😂
https://ibb.co/cQdWqYc
Niech leje ile wlezie 🤣🤣
No często opieramy diagnostykę tylko na sobie, a czasem wypadałoby też przebadać konkretnie faceta;) Ja już miałam robione badania, teraz kolej na mojego. Zwykła morfologia może być różna ale już fragmentacja DNA, raczej nie i w tym przypadku dobrze wiedzieć bo może nie ma co się łudzić i faktycznie próbować innych metod.
Powodzenia w maratonieII procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml