Lipcowe testowanko 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
dominikawa wrote:Kimbra, a Ty musisz zbierać siły, bo w przyszłym tygodniu masz egzamin praktyczny, prawda?Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
-pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰 -
#Aleksandra wrote:Właśnie mi przypomniałaś, że czas najwyższy jutro rozpocząć testy owulacyjne 😁 Ja dzisiaj też miałam jakiś dziwny, chaotyczny dzień ale patrzę z nadzieją na lepsze jutro.Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:Noooo jak se o tym pomyśle to lekki stresik jest 😆😬😬
Będziemy mocno trzymały kciuki! 😁
A u mnie to nie wiem, boli mnie jajnik oczywiście lewy, bo prawy w ogóle nieczynny xD Ciekawe w którym DC teraz wypadnie. Za każdym razem mam stres, że owulacji nie będzie mimo brania lametty. Czasem mam wrażenie, że mając owulacje wygrałam już los na loterii patrząc na moje nieregularne cykle 🙈II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
29.07.2024r - Punkcja 👩⚕️⏳️
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
03.09.2024r - Transfer 4AB ❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
8 dpt - 119 mIU/ml / 33 ng/ml
10 dpt - 284 mIU/ml / 13 ng/ml
13 dpt - 996 mIU/ml / 16 ng/ml
15 dpt - 2112 mIU/ml / 50 ng/ml
17 dpt - 5023 mIU/ml / 13 ng/ml
25 dpt - maleństwo z bijącym ❤️
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
#Aleksandra wrote:Będziemy mocno trzymały kciuki! 😁
A u mnie to nie wiem, boli mnie jajnik oczywiście lewy, bo prawy w ogóle nieczynny xD Ciekawe w którym DC teraz wypadnie. Za każdym razem mam stres, że owulacji nie będzie mimo brania lametty. Czasem mam wrażenie, że mając owulacje wygrałam już los na loterii patrząc na moje nieregularne cykle 🙈Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:A masz stwierdzone dlaczego masz nieregularne cykle?Ja dzisiaj 13 DC i wiem że owulacja się przesuwa w tamtym m-c miałam w 12 DC.Mąż z rana się przytulał do mnie chciał się przywitać a ja znowu to zepsułam 😐😔 chciałam jeszcze leżeć i spać...pyta co znowu lewa nogą wstałaś??Pojechał do Brico 🤷 no co na to poradzę że mam takie humory...Krótko mówiąc jestem jakaś wkurwiona (przepraszam za wyrażenie) wszystko mnie drażni,wiem że takie marudzenie też może już być denerwujące bo ile można być wiecznie takim bucem..Dzwonię dzisiaj do nauki jazdy żeby pojeździć dwie godziny przed tym egzaminem może to mi poprawi dzień.Czy facet ma czasami tak ciężko się zorientować żeby przykładowo:dać żonie spospać i zrobić jakieś fajne śniadanko potem?Dać coś od siebie?Ja to robię ciągle 🙍.Ech...tak źle tak nie dobrze.Wczoraj mieliśmy iść na rowery ale znowu kolega potrzebował pomocy no i co????Stwierdził jak nie możesz to spoko trudno....(słychać było po głosie że ma miękki i chcę żeby mu pomógł) a mąż no dobra....mieliśmy iść na rowery a daleko to?Nie kawałek.Jak wyjechał o 9-tej tak wrócił o 17:30 ☹️.Stwierdził że ostatni raz pomógł bo go wkręcił na pół dnia.A ja musiałam siedzieć w domu bo stawiali nam woliery ani wyjść ani nic 🤦🤦.
Tak, po badaniach wyszła dysfunkcja na linii podwzgórze-przysadka. Oj widać, że masz na prawdę ostatnio dosyć ciężki czas. Zastanów się może co powoduje takie ciągłe zdenerwowanie, może podświadomie coś Cię męczy? Może wszystko dookoła? Przemyśl na spokojnie to wszystko, postaraj się rozwiązać to co się uda, a na resztę nie zwracaj uwagi, w sensie na coś na co nie mamy wpływu. Szkoda zdrowia i nerwów, może przez ten osłabiony organizm jesteś poddenerwowana. Faceci jak to faceci jak coś zatrybi to są w stanie zadbać o kobietę ale tak to nasze niedoczekanie, więc trzeba powiedzieć wprost czego oczekujesz.II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
#Aleksandra wrote:Tak, po badaniach wyszła dysfunkcja na linii podwzgórze-przysadka. Oj widać, że masz na prawdę ostatnio dosyć ciężki czas. Zastanów się może co powoduje takie ciągłe zdenerwowanie, może podświadomie coś Cię męczy? Może wszystko dookoła? Przemyśl na spokojnie to wszystko, postaraj się rozwiązać to co się uda, a na resztę nie zwracaj uwagi, w sensie na coś na co nie mamy wpływu. Szkoda zdrowia i nerwów, może przez ten osłabiony organizm jesteś poddenerwowana. Faceci jak to faceci jak coś zatrybi to są w stanie zadbać o kobietę ale tak to nasze niedoczekanie, więc trzeba powiedzieć wprost czego oczekujesz.Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:O kurcze a co to więcej oznacza wiesz może?Ja w tym temacie zielona jestem.Dziękuję za wsparcie 🤗🤗.No rzeczywiście chyba muszę powiedzieć wprost bo inaczej chłop się niezorientuje dlaczego jestem taka nabuzowana.Jutro na 9:00 umówiłam sobie dodatkowe dwie godziny jazdy przed egzaminem 😁 180zł 😏 jak trzeba to trzeba.
Oznacza to to, że w pewnym momencie cyklu hormon A powienien dać impuls hormonu B, aby ten zaczął się wydzielać, żeby następnie rozpoczął się proces owulacji. Tak mi to tłumaczył lekarz. Ja wszystkie badania hormonalne miałam w normie, brak objawów typowo na PCOS, USG czysto także tak to wyglądało.
Ja już mam prawko 6 lat, nawet nie wiem kiedy to zleciało.. pamiętam te emocje podczas jazdy na elce 😊II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
#Aleksandra wrote:Oznacza to to, że w pewnym momencie cyklu hormon A powienien dać impuls hormonu B, aby ten zaczął się wydzielać, żeby następnie rozpoczął się proces owulacji. Tak mi to tłumaczył lekarz. Ja wszystkie badania hormonalne miałam w normie, brak objawów typowo na PCOS, USG czysto także tak to wyglądało.
Ja już mam prawko 6 lat, nawet nie wiem kiedy to zleciało.. pamiętam te emocje podczas jazdy na elce 😊Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:O ja Cię......nie no ludzki organizm jest takim mechanizmem że to się w głowie nie mieści.Że to w hormonach nie wyszło?.Idzie to w jakiś sposób ,,pobudzić"?Mam nadzieję że się nie gniewasz że tak wypytuję.😐.
No właściwie jedyne co da się zrobić to stymulacja żeby wywołać owulację. Uwierz, dla mnie to też była niezła zagadka, problem był bo nie było miesiączek ale lekarz zapewniał, że wyniki w porządku. Miałam wrażenie, że jedno wyklucza się z drugim Dlatego próbujemy tej owulacji, zobaczymy co z tego wyjdzie.Kimbra lubi tę wiadomość
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
#Aleksandra wrote:No właściwie jedyne co da się zrobić to stymulacja żeby wywołać owulację. Uwierz, dla mnie to też była niezła zagadka, problem był bo nie było miesiączek ale lekarz zapewniał, że wyniki w porządku. Miałam wrażenie, że jedno wyklucza się z drugim Dlatego próbujemy tej owulacji, zobaczymy co z tego wyjdzie.Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:To jak już lekarz powiedział że wyniki w porządku to już jest bardzo dużo cieszę się 😀😀😀.Trzymam kciuki 🤞🤞🍀 będzie dobrze uda się nam w końcu 🤰🤰
Tylko to było rok temu już 🤣 Dopiero w tym roku po poronieniu zdecydowałam się spróbować stymulacji. Kiedyś nadejdzie Nasz czas
Trzymam kciuki za jazdy 😁 W ogóle jak Ci się jeździ? Dobrze się czujesz za kółkiem?II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
https://zapodaj.net/385ed84799cac.jpg.html
Uwielbiam te facellowskie testy 😍Kimbra lubi tę wiadomość
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
#Aleksandra wrote:https://zapodaj.net/385ed84799cac.jpg.html
Uwielbiam te facellowskie testy 😍
Ja tak na szybo wpadam, bo taki piękna tłusta kreska, to nie można nie skomentować. To będzie dzisiaj się działo 😀 super są te testy, ale trochę cena mnie przeraża, ja na razie mam zapas horienów, więc muszę się tym zadowolić 😉
poza tym mamy od początku tygodnia gości, najpierw siostra męża, dzisiaj koleżanka przyjeżdża na weekend, a ja mam jakieś zwolnione ruchy, mam nadzieję, że jak zejdzie stres z pracy, to w piątek się rozkręcę
Ja mam prawko już prawie od 10 lat, ale dopiero w tym roku na dobre zaczęłam jeździć, bo na studiach nie miałam auta i ciężko później było mi się przełamaćKimbra, #Aleksandra lubią tę wiadomość
👩30👨35 WROCŁAW
długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
10.12 beta: 481 mlU/mL
12.12 beta: 1162 mlU/mL
21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
28.02 🍀 -
Kimbra a co tam Twój monitorek krzyczy?👩30👨35 WROCŁAW
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
28.02 🍀 -
#Aleksandra wrote:https://zapodaj.net/385ed84799cac.jpg.html
Uwielbiam te facellowskie testy 😍#Aleksandra lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
#Aleksandra wrote:Tylko to było rok temu już 🤣 Dopiero w tym roku po poronieniu zdecydowałam się spróbować stymulacji. Kiedyś nadejdzie Nasz czas
Trzymam kciuki za jazdy 😁 W ogóle jak Ci się jeździ? Dobrze się czujesz za kółkiem?
Za kółkiem czuję się dobrze swobodnie nie boje się właśnie mnie ciągnie za kółko.Już jestem po jazdach jak na miesiąc przerwy powiedział mi że rewelacja także dodał mi jeszcze bardziej pewności siebie 😁😁#Aleksandra lubi tę wiadomość
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
dominikawa wrote:Kimbra a co tam Twój monitorek krzyczy?
#Aleksandra lubi tę wiadomość
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
A dziewczyny myślicie czasem o imionach do swoich pociech?Ja mam takie swoje imiona co do dzieciaczków nie wiem co na to mój mąż 😁 bo są troszeczkę niecodzienne 😬😂.Nie ukrywam że moje serce skradła by śliczna dziewczynka to jest moje marzenie.Taka malućka...delikatna.....
Jak jest u Was?
Wiem że zawsze się mówi oby było zdrowe nic więcej bo też jestem tego zdania ale oprócz tego taka córeczka....no coś pięknego.
A jeszcze dopowiem że ogólnie czuję się bardzo gotowa na ciążę i dziecko jest ten instynkt...ale przykładowo jak tak bym ujrzała już te dwie kreski to chyba zdębieję i będę przestraszona choć co miesiąc wiem że może tak być bo przecież na to czekam no i płacz będzie murowany bo jestem osobą wysokowrażliwą.Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:No to owocnej stymulacji 🤰
Za kółkiem czuję się dobrze swobodnie nie boje się właśnie mnie ciągnie za kółko.Już jestem po jazdach jak na miesiąc przerwy powiedział mi że rewelacja także dodał mi jeszcze bardziej pewności siebie 😁😁
To super, to takie budujące, kiedy się coś takiego usłyszy pik bliżej, to i humor chyba lepszy od razu? a jak Twój apetyt, trochę lepiej się czujesz?
Dla chłopca mam już dawno i pod wpływem mojego gadania i tego jak mi zależy nawet kiedyś mąż stwierdził, że się zgadza, z dziewczynką był większy problem, ale akurat dzisiaj jedno mi się spodobało, ale to na pewno nie przejdzie
u mnie to pewnie zamiast radości, to od razu zaczęłabym się stresować, bo ja wiecznie się wszystkim stresuje i przejmuje.
#Aleksandra od Ciebie wydaje mi się, że bije taki spokój, wiem że trochę też już przeszłaś w te trudnej drodze, ale jestem naprawdę pełna podziwu.
#Aleksandra lubi tę wiadomość
👩30👨35 WROCŁAW
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
28.02 🍀 -
dominikawa wrote:To super, to takie budujące, kiedy się coś takiego usłyszy pik bliżej, to i humor chyba lepszy od razu? a jak Twój apetyt, trochę lepiej się czujesz?
Dla chłopca mam już dawno i pod wpływem mojego gadania i tego jak mi zależy nawet kiedyś mąż stwierdził, że się zgadza, z dziewczynką był większy problem, ale akurat dzisiaj jedno mi się spodobało, ale to na pewno nie przejdzie
u mnie to pewnie zamiast radości, to od razu zaczęłabym się stresować, bo ja wiecznie się wszystkim stresuje i przejmuje.
#Aleksandra od Ciebie wydaje mi się, że bije taki spokój, wiem że trochę też już przeszłaś w te trudnej drodze, ale jestem naprawdę pełna podziwu.#Aleksandra, dominikawa lubią tę wiadomość
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno