Lipcowe testowanko 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Kimbra, coś Wam ta pogoda straszne figle płata w ostatnie weekendy. Mam nadzieję, że jeszcze wrzesień okaże się łaskawy i trochę fajnych dni będzie najgorzej właśnie chyba jak się kilka rzeczy nałoży i te finanse i te dziwne cykle i jeszcze pogoda na nie, ale może akurat wrzesień choć już jesienny, okaże się bardziej optymistyczny
Moja wiedza jest znikoma, ale myślę, że jak sytuacja się powtórzy, to koniecznie powinnaś skonsultować te cykle.👩30👨35 WROCŁAW
długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
10.12 beta: 481 mlU/mL
12.12 beta: 1162 mlU/mL
21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
28.02 🍀 -
dominikawa wrote:Kimbra, coś Wam ta pogoda straszne figle płata w ostatnie weekendy. Mam nadzieję, że jeszcze wrzesień okaże się łaskawy i trochę fajnych dni będzie najgorzej właśnie chyba jak się kilka rzeczy nałoży i te finanse i te dziwne cykle i jeszcze pogoda na nie, ale może akurat wrzesień choć już jesienny, okaże się bardziej optymistyczny
Moja wiedza jest znikoma, ale myślę, że jak sytuacja się powtórzy, to koniecznie powinnaś skonsultować te cykle.Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
-pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰 -
#Aleksandra wrote:Wczoraj mój mąż robił badania nasienia, czekamy na wyniki, ciekawa jestem co z tego wyjdzieSzczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Zapisałam się na dzisiaj do lekarza rodzinnego na 16:40 bo znowu mi żołądek dokucza nie mocno ale strasznie się też pocę no i ta waga nie daje mi spokoju bo idzie w dół.Może mi da skierowanie przynajmniej na TSH bo mam guzka na tarczycy ale leków mi żadnych nie przepisuje bo zawsze było w normie.Zobaczymy....Ogólnie mam kontrolną wizytę dopiero w styczniu do endokrynologa.Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:Zapisałam się na dzisiaj do lekarza rodzinnego na 16:40 bo znowu mi żołądek dokucza nie mocno ale strasznie się też pocę no i ta waga nie daje mi spokoju bo idzie w dół.Może mi da skierowanie przynajmniej na TSH bo mam guzka na tarczycy ale leków mi żadnych nie przepisuje bo zawsze było w normie.Zobaczymy....Ogólnie mam kontrolną wizytę dopiero w styczniu do endokrynologa.👩30👨35 WROCŁAW
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
28.02 🍀 -
dominikawa wrote:Dobrze, że się zapisałaś do lekarza, bo faktycznie dziwna sprawa z tym chudnięciem i bólami, bo z tego co pamiętam, to pisałaś, że nie ma ku temu powodów? Ani zwiększony ruch, dieta? Chyba że to pozostałości jeszcze tych chorób, żołądkowych przebojów. Pewnie morfologię też Ci kontrolnie przepisze, może jakieś usg jamy brzusznej? Trzeba czekać, daj znać co powiedział po wizycieSzczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
To faktycznie dziwne objawy. Myślę, że zanim zaczęłabyś coś brać na apetyt to trzeba sprawdzić czy się coś nie dzieje, ale spokojnie, wydaje mi się, że najpierw usg, podstawowe badania, a dopiero wtedy jak nic nie wyjdzie, a objawy będą się utrzymywać to w następnym kroku będzie gastroskopia.👩30👨35 WROCŁAW
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
28.02 🍀 -
https://ibb.co/RjnHzVM
Relaksuję się i robię naleśniki
Przynajmniej mąż się ucieszy 🙂Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Smakowicie to wygląda, sama z chęcią bym zjadła 😋
Kimbra lubi tę wiadomość
👩30👨35 WROCŁAW
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
28.02 🍀 -
dominikawa wrote:To faktycznie dziwne objawy. Myślę, że zanim zaczęłabyś coś brać na apetyt to trzeba sprawdzić czy się coś nie dzieje, ale spokojnie, wydaje mi się, że najpierw usg, podstawowe badania, a dopiero wtedy jak nic nie wyjdzie, a objawy będą się utrzymywać to w następnym kroku będzie gastroskopia.Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Zmierzyłam temp.mam 34,5 😏 osłabiony organizmSzczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
https://youtu.be/CRzlDo87GUc
InvitroSzczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Rozmawiałam z moją ciocią co jest mi bardzo bliska i wspiera mnie też przy staraniach powiedziała najlepsze elektrolity są naturalne.Powiedziała kup sobie 3-4 jabłka wydrążyć i razem se skórką ugotować w 2-óch litrach wody aż się rozgotują można dać sobie troszkę cukru a nie trzeba i łyżeczka soli i to sobie pić małymi łyczkami.I tak zrobię.Wujka jak trzy lata temu wzięli do szpitala po udarze to mu to zalecili.Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Dziewczyny mam dużo roboty, więc nie dam rady odnieść się do wszystkiego Przepraszam, może weekend nadrobię. Wyniki od męża udało mi się uzyskać ale na razie tylko morfologię, czekamy dalej na HBA i fragmentację DNA. Co do morfologii to 400mln plemników w ejakulacie, więc kolosalna ilość. Trochę słabo z żywotnością i ruchliwością bo ma 31%, a norma 30% więc ma na styk. Tylko patrząc na ilość plemników, nie ma tragedii. W każdym bądź razie na pewno będzie brał witaminy żeby nieco poprawić i jesteśmy dobrej myśli:)
Kimbra, Ty to chyba musisz zadbać o siebie porządnie, bo coś nie dobrze się dzieje. Może to stres, może taki czas. Odpocznij, nabierz sił. Może byś zrobiła morfologię zwykłą i CRP, może jakiś stan zapalny albo coś.
Dominikawa, też już mam ten etap, że nie wstrzymuje starań nie ważne co by się działo. Nie wiemy kiedy przyjdzie dla Nas ten szczęśliwy czas, a szkoda go marnować. Finansowo zawsze się jakoś da radę, czasem warto żyć skromniej ale z rodziną. Chociaż z drugiej strony czasy są jakie są i najlepiej mieć jakąś poduszkę bezpieczeństwa. Kiedy testujesz?Kimbra lubi tę wiadomość
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
29.07.2024r - Punkcja 👩⚕️⏳️
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
03.09.2024r - Transfer 4AB ❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
8 dpt - 119 mIU/ml / 33 ng/ml
10 dpt - 284 mIU/ml / 13 ng/ml
13 dpt - 996 mIU/ml / 16 ng/ml
15 dpt - 2112 mIU/ml / 50 ng/ml
17 dpt - 5023 mIU/ml / 13 ng/ml
25 dpt - maleństwo z bijącym ❤️
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
Kimbra wydaje mi się, że trochę ta lekarka Cię zbyła. Może za jakiś czas i tak warto zrobić sobie tą morfologię, bo teraz to pewnie w krwi mogą Ci jeszcze wyjść pozostałości po walce organizmu z chorobami. A sposób z tymi naturalnymi elektrolitami bardzo fajny, dzięki, z chęcią spróbuję sama, bo mam akurat od rodziców dobre jabłka, to się nadadzą idealnie:) temp faktycznie bardzo niska, to odpoczywaj dużo, jest czas na leniuchowanie
#Aleksandra, Kimbra lubią tę wiadomość
👩30👨35 WROCŁAW
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
28.02 🍀 -
#Aleksandra wrote:Dziewczyny mam dużo roboty, więc nie dam rady odnieść się do wszystkiego Przepraszam, może weekend nadrobię. Wyniki od męża udało mi się uzyskać ale na razie tylko morfologię, czekamy dalej na HBA i fragmentację DNA. Co do morfologii to 400mln plemników w ejakulacie, więc kolosalna ilość. Trochę słabo z żywotnością i ruchliwością bo ma 31%, a norma 30% więc ma na styk. Tylko patrząc na ilość plemników, nie ma tragedii. W każdym bądź razie na pewno będzie brał witaminy żeby nieco poprawić i jesteśmy dobrej myśli:)
Kimbra, Ty to chyba musisz zadbać o siebie porządnie, bo coś nie dobrze się dzieje. Może to stres, może taki czas. Odpocznij, nabierz sił. Może byś zrobiła morfologię zwykłą i CRP, może jakiś stan zapalny albo coś.
Dominikawa, też już mam ten etap, że nie wstrzymuje starań nie ważne co by się działo. Nie wiemy kiedy przyjdzie dla Nas ten szczęśliwy czas, a szkoda go marnować. Finansowo zawsze się jakoś da radę, czasem warto żyć skromniej ale z rodziną. Chociaż z drugiej strony czasy są jakie są i najlepiej mieć jakąś poduszkę bezpieczeństwa. Kiedy testujesz?
Nie wygląda to chyba źle, ale ciężko mi się wypowiedzieć, bo mój mąż jeszcze nie robił, więc wiem tyle co dziewczyny komentują.
Najważniejsze, że jesteś zmotywowana i pozytywnie nastawiona:) u mnie dopiero wczoraj wyłapałam pik, dzisiaj już kreska blada, jutro jak dobrze pójdzie temp powinna skoczyć. Dzisiaj też mąż wraca, ale nie wiem czy cokolwiek się uda zdziałać, bo wyjątkowo mnie przybił trudny dzień w pracy, ale jak ma być tak będzie:)
też jestem zdania, że lepiej biedniej, ale szczęśliwie, a poduszkę zawsze staram się mieć i do przodu myśleć.#Aleksandra, Kimbra lubią tę wiadomość
👩30👨35 WROCŁAW
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
28.02 🍀 -
Kimbra, a Ty musisz zbierać siły, bo w przyszłym tygodniu masz egzamin praktyczny, prawda?👩30👨35 WROCŁAW
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
28.02 🍀 -
dominikawa wrote:Nie wygląda to chyba źle, ale ciężko mi się wypowiedzieć, bo mój mąż jeszcze nie robił, więc wiem tyle co dziewczyny komentują.
Najważniejsze, że jesteś zmotywowana i pozytywnie nastawiona:) u mnie dopiero wczoraj wyłapałam pik, dzisiaj już kreska blada, jutro jak dobrze pójdzie temp powinna skoczyć. Dzisiaj też mąż wraca, ale nie wiem czy cokolwiek się uda zdziałać, bo wyjątkowo mnie przybił trudny dzień w pracy, ale jak ma być tak będzie:)
też jestem zdania, że lepiej biedniej, ale szczęśliwie, a poduszkę zawsze staram się mieć i do przodu myśleć.
Właśnie mi przypomniałaś, że czas najwyższy jutro rozpocząć testy owulacyjne 😁 Ja dzisiaj też miałam jakiś dziwny, chaotyczny dzień ale patrzę z nadzieją na lepsze jutro.Kimbra, dominikawa lubią tę wiadomość
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
29.07.2024r - Punkcja 👩⚕️⏳️
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
03.09.2024r - Transfer 4AB ❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
8 dpt - 119 mIU/ml / 33 ng/ml
10 dpt - 284 mIU/ml / 13 ng/ml
13 dpt - 996 mIU/ml / 16 ng/ml
15 dpt - 2112 mIU/ml / 50 ng/ml
17 dpt - 5023 mIU/ml / 13 ng/ml
25 dpt - maleństwo z bijącym ❤️
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
#Aleksandra wrote:Dziewczyny mam dużo roboty, więc nie dam rady odnieść się do wszystkiego Przepraszam, może weekend nadrobię. Wyniki od męża udało mi się uzyskać ale na razie tylko morfologię, czekamy dalej na HBA i fragmentację DNA. Co do morfologii to 400mln plemników w ejakulacie, więc kolosalna ilość. Trochę słabo z żywotnością i ruchliwością bo ma 31%, a norma 30% więc ma na styk. Tylko patrząc na ilość plemników, nie ma tragedii. W każdym bądź razie na pewno będzie brał witaminy żeby nieco poprawić i jesteśmy dobrej myśli:)
Dominikawa, też już mam ten etap, że nie wstrzymuje starań nie ważne co by się działo. Nie wiemy kiedy przyjdzie dla Nas ten szczęśliwy czas, a szkoda go marnować. Finansowo zawsze się jakoś da radę, czasem warto żyć skromniej ale z rodziną. Chociaż z drugiej strony czasy są jakie są i najlepiej mieć jakąś poduszkę bezpieczeństwa. Kiedy testujesz?#Aleksandra lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
dominikawa wrote:Kimbra wydaje mi się, że trochę ta lekarka Cię zbyła. Może za jakiś czas i tak warto zrobić sobie tą morfologię, bo teraz to pewnie w krwi mogą Ci jeszcze wyjść pozostałości po walce organizmu z chorobami. A sposób z tymi naturalnymi elektrolitami bardzo fajny, dzięki, z chęcią spróbuję sama, bo mam akurat od rodziców dobre jabłka, to się nadadzą idealnie:) temp faktycznie bardzo niska, to odpoczywaj dużo, jest czas na leniuchowanieSzczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez