Lipcowe wakacyjne słoneczka 2015 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
u mnie cały dzień słoneczko przygrzewało teraz małża do pracy wyprawiłam i zasiadłam do laptopa i oczywiście czekam na @ której ani widu ani słychu ;/
-
dziś urodziło się dziecko wspólnika męża, aż się poryczałam z tego wszystkiego (a nie jestem typem płaczącym ).... ale to przez @ w sobotę jedziemy zobaczyć maluszka, nie mogę się doczekać
Po 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
nick nieaktualny
-
a my byliśmy wczoraj u znajomych na 2 urodzinach ich córeczki. Były dzieci, nie mogę się doczekać kiedy u nas będzie taka impreza-takie kinder party
w każdym razie była też para, która starała się 4 lata(!), dziś mają zdrową roczną córeczkę Pogadałyśmy a ja wyciągnęłam wnioski i wdrożyłam je już w życie - nie będę słuchać mojego gina, że mamy sobie dać pół roku, nie robić żadnych badań tylko działać + zrzucić nadmierne kg.
oczywiście zdrowo się odżywiam i kg powoli spadają ale przede wszystkim zmieniam ginekologa- nie będę czekać pół roku na jakiekolwiek badania, nie chcę tracić tego czasu, to mi nie wyreguluje @, nie zlikwiduje plamień itd..
Także Dziewczyny, jestem umówiona na 10.06 (9 dc) do nowego gina na pewno zdam Wam relację oczywiście się uspokoiłam, bo chodziłam ciągle i myślałam o tym, że pół roku to tak długo do badań...
Ania1986, Baronowa_83 lubią tę wiadomość
-
Hihih Landryneczka, OBY! Bardzo bym chciała u Ciebie zostać, niech no jeszcze druga beta to potwierdzi i mogę się z lipcówek wypisać
Dziewczyny, wirusków jeszcze nie wysyłam, bo sama potrzebuję, ale może będę was tu odwiedzać już jako kibic a nie zawodnik -
nick nieaktualny
-
Ania,
mnie możesz wpisać na 3.07. U mnie właśnie @ nadchodzi. Znowu jak w zegarku. Ja też bym chciała aby lipiec był szczęśliwy (urodziny męża, moje imieniny).
To mój drugi cykl z clo wiec może się okazać że będę testować na ostatniego czerwca, okaże się po wizycie za tydzień...Scarletta lubi tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2 -
i jak tam dziewczyny, przygotowujecie się już do starań? mnie się właśnie kończy @, jutro tż jedzie oddać nasienie do badania. zaczęłam też już łykać wiesiołka.
zastanawiam się tylko nad mierzeniem temperatury, chyba sobie odpuszczę w tym miesiącu.Po 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
ja też łykam wiesiołka, od poprzedniego cyklu, zauważyłam dużą różnicę w śluzie, więc w tym cyklu też będę go łykać do owulacji. tempkę też będę mierzyć, kupiłam testy owulacyjne a w środę mam wizytę u nowego gina, czekam tylko aż @ się skończy, dziś mój 6 dc.
-
kate55 wrote:i jak tam dziewczyny, przygotowujecie się już do starań? mnie się właśnie kończy @, jutro tż jedzie oddać nasienie do badania. zaczęłam też już łykać wiesiołka.
zastanawiam się tylko nad mierzeniem temperatury, chyba sobie odpuszczę w tym miesiącu.
no u mnie dopiero 2dc ale i tak mąż w delegacji więc w sumie lepiej
Zastanawiam się czy kupić nowe opakowanie inofoliku. W tym miesiącu kończy mi się pierwsze i mam wrażenie, że mój okres jest jakby mniej obfity i mniej bolesny.
-
Ania i co pojawiła się ta owulka? czy będziesz musiała wywoływać?
Ja mam dziś 1dc w końcu bo strasznie mi się przeciągnął cykl bo na anty za zwyczaj mam 25-26 dniowe tutaj aż 30 dni, no ale już jest więc się cieszę a dzięki anty nawet tabletek przeciwbólowych brać nie muszę tzn musiałabym wziąć bo głowa mnie tak boli od wczoraj że nawet poduszka jest za twarda, ale że jutro zaczynam stymulacje to wytrzymuje żeby dodatkowych śmieci nie wrzucać w siebie
Candela a myślałaś o jakimś zamienniku dla inofoliku? bo z tego co pamiętaj inofolik jest dość drogi a są tańsze odpowiedniki albo zacząć jeść więcej produktów bogatych w myo-inozytol -
nick nieaktualnycandela wrote:roletka, myślałam o tym ale mieszkam w Niemczech i tutaj nawet inofolik musiałam zamawiać.
Z Polski zamawiać nie mogę bo nie mam polskiego konta
Muszę poczekać aż pojadę do domu.
-
Lady Maruda wrote:Przecież mając nawet zagraniczną kartę debetową można zamawiać kosmetyki/leki z całego świata. Z Polski także.
To taka ich karta płatnicza ale zakupów przez internet nią robić nie możesz.
Oni są tu strasznie nieufni w bankach.Ania1986 lubi tę wiadomość
-
no to kicha, chociaż na alle są sprzedawcy wysyłający za granice też a przelew chyba można robić na zagraniczne konta, poza tym orzeszki ziemne, cytrusy, kiełki pszenicy, fasola to wszystko zawiera inozytol