X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipcowe wakacyjne słoneczka 2015 :-)
Odpowiedz

Lipcowe wakacyjne słoneczka 2015 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Ania i co pojawiła się ta owulka? czy będziesz musiała wywoływać?
    Niestety raczej jej nie było, do tego testy owulacyjne w koncu wyszly pozytywne, dzien po tym jak wziełam 100 lutki, ale bolu owulacyjnego nie było a wiec i owulki pewnie tez nie, biore lutke nie ma na co czekac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki juz lista uzupełniona jest, przepraszam za nieobecnosc ale troche w zyciu mi sie pogmatwało i nie wiem czy nie bede musiała zawiesic staran :(

• kate55 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj, Aniu, a co się stało? mam nadzieję, że wszystko będzie ok!

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, co jest Kochana???

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z praca lipa,mialam " zagwarantowane" do września w piątek się okazalo ze mnie wysterowala i ze mam ja do konca czerwca, a dzis jak przyszlam to mam wrażenie ze chce sie mnie pozbyć jak najszybciej( jestem niania) bo tak sie dopytywala czy juz cos sobie znalazłam... 2 lata bylam na każde ich zawołanie, nawet swoje plany podporzadkowalam im. I dostalam za to nagrodę w postaci wystawienia mnie
    Mimo ze wiedzieli ze sie leczymy ze zaraz zaczynam monitoring ktory tez sie wiąże z niezlym wydatkiem.

• kate55 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania przykro mi :( nie będą już w ogóle planowali zatrudniać żadnej niani? czy szukają nowej?

tż właśnie pojechał oddać nasienie do badania. oczywiście musiałam mu w domu pomóc :D :D

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
  • candela Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania...no nieładnie postąpili. Pewnie nie byli pewni planów wakacyjnych więc Cię zaklepali a potem jak się okazało, że będą mieli opiekę do dziecka w czasie wakacji to Cię olali :/

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, moj podopieczny miał isc we wrześniu juz do przedszkola i ja mialam niby zapewniona prace do września ale nagle mamusia stwierdzila ze pójdzie jednak w lipcu... A jeszcze 2 dni szybciej sie pytała od kiedy szukam pracy bo ja poprosilam o wystawienie szybciej referecji bo juz ogłoszenia na wrzesień sie pojawily i fajnie bylo by mieć juz te referencje, to jej powiedzialam ze od września tak jak sie umawialismy. A co najlepsze ze w kwietniu otrzymalam oferte rozpoczecia pracy od czerwca ale odmowilam bo chciałam byc wporzadku i szkoda mi tej matki bylo bo w maju się rozwodzili to teraz mam zapłatę..

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania przykro mi, że tak się stało ;/ ale to tak zawsze jest. znam też jedną osobą w mojej rodzinie która też opiekowała się dzieckiem i też ją wystawili w podobny sposób a też była na każde zawołanie. Mimo, że rozwiązali umowę czasem jak dziecko jest chore czy coś to jeszcze ciocia czasem chodzi do tego dziecka. Ale też w niemiły sposób zakończyli z nią pracę :/

Przepraszam, że nie pisałam, ale byłam nad morzem. Wczoraj w nocy wróciłam a teraz próbuję wrócić do rzeczywistości. Chociaż moje myśli nadal są między falami :P

• roletka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bądź człowieku w porządku wobec innych, ja tak miałam jak zakończyłam pracę w żabce z której zrezygnowałam bo szefostwo było mało kompetentne to poinformowałam o odejściu, szefowa poprosiła czy mogłabym jeszcze parę razy przyjść jakby nie miała kogo na moje miejsce dać to się zgodzilam właśnie żeby być fer i nie zostawić ich na lodzie a później zostało mi to wynagrodzenie i na ostatnią wypłatę czekałam ponad dwa tygodnie i tyle było z mojego fer

A ja zaczęłam dzisiaj zastrzyki brać więc maszyna ruszyła, dziś 2dc a w piątek pierwszy monitoring :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 14:47

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam nianią i byłam na każde zawołanie. Jak dziecko chore to nawet czasem na zajęcia nie poszłam, weekendy jeździłam a zdarzało mi się nocować. Miałam propozycję pracy w przedszkolu, której nie przyjęłam, żeby nie zostawiać ich na lodzie to 2 miesiące później oni mnie wystawili.
    Od tamtej chwili nie miałam wyrzutów sumienia i robiłam tak żeby zadbać o własny interes. Niestety. Takie życie. Prawda jest taka, że koniec końców każdy patrzy aby wyszło na jego.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • NjakNati Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 21:27

wciqwck.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, trzymaj się <3

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mogę dołączyć też testuje w lipcu .

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z wynikami nasienia męża jest wszystko w porządku ! :)

nadzieja92, Ania1986, Izoleccc, Paulette, miluszka, coffee lubią tę wiadomość

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę mnie wpisać na 11 lipca

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej no i jestem z wami :)
    Dziś niby 13 dpo- choć myślę, że owu w ogóle nie było.
    Test negatyw więc biorę ostanią dawkę lutki i czekam na @.
    W czwartek wizyta w Invimedzie i mam nadzieję, że zapropnują nam coś lepszego niż pół roku antyków...

• Abra Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja od dziś zaczynam clo od 5dc do 9 dc, a więc może dopiszę się do testowania 04.07 jeśli mogę.
    Życzę wszystkim powodzenia i działajcie dziewczyny, żeby się w lipcu posypały pozytywne testy :)

nadzieja92, Ania1986, JusWik lubią tę wiadomość

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem.
    Witam się już oficjalnie.
    Ania przepisz mnie na testowanie na 4 lipca bo 15 to już zdecydowanie za późno ;)
    Oj chciałabym mieć taki prezent na rocznię ślubu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 10:54

Ania1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    Hej!
    Ja od dziś zaczynam clo od 5dc do 9 dc, a więc może dopiszę się do testowania 04.07 jeśli mogę.
    Życzę wszystkim powodzenia i działajcie dziewczyny, żeby się w lipcu posypały pozytywne testy :)

czyli będziemy cieszyć się razem :D albo płakać :(
    wolałabym jednak tą 1 wersję :)

Abra lubi tę wiadomość

‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ