Forum Starając się - ogólne Lipcowe wakacyjne słoneczka 2015 :-)
Odpowiedz

Lipcowe wakacyjne słoneczka 2015 :-)

Oceń ten wątek:
  • Alicja92 Autorytet
    Postów: 897 596

    Wysłany: 23 lipca 2015, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stratka jest !!!!!!! <3

  • Marti89 Przyjaciółka
    Postów: 73 25

    Wysłany: 23 lipca 2015, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    zgodnie z waszymi radami wybrałam się do endokrynologa w moimi wynikami tsh, ft3 i ft4.
    Lekarz stwierdził, że faktycznie dla staraczek powinno być niższe tsh, zrobił usg tarczycy- ok. Zlecił zbadać prolaktynę, testosteron, anty-TPO i jeszcze raz tsh.

    Dziś odebrałam wyniki:
    Prolaktyna 18,4/ Normy 4,8-23,3
    Testosteron 29/ Normy 0-80
    Anty- TPO 11/ Normy 0-34
    TSH 3,38/ Normy 0,27-4,2

    Niby jest wszystko w normie. Zobaczymy co powie endo, za tydzień mam wizytę.
    Dziś ovu wyznaczył mi owulację, ale jeśli była to na pewno wczesniej, bo lekarz na wizycie 15 lipca stwierdził, że jestem już w drugiej fazie.. Eh pewnie i tak nie miałam owulacji. Teraz pozostało czekac na @. Oby znów nie 3 miesiące..

    Marti 89

    Synek ur. 07.04.2016r.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 lipca 2015, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti89 wrote:
    Dziewczyny,
    zgodnie z waszymi radami wybrałam się do endokrynologa w moimi wynikami tsh, ft3 i ft4.
    Lekarz stwierdził, że faktycznie dla staraczek powinno być niższe tsh, zrobił usg tarczycy- ok. Zlecił zbadać prolaktynę, testosteron, anty-TPO i jeszcze raz tsh.

    Dziś odebrałam wyniki:
    Prolaktyna 18,4/ Normy 4,8-23,3
    Testosteron 29/ Normy 0-80
    Anty- TPO 11/ Normy 0-34
    TSH 3,38/ Normy 0,27-4,2

    Niby jest wszystko w normie. Zobaczymy co powie endo, za tydzień mam wizytę.
    Dziś ovu wyznaczył mi owulację, ale jeśli była to na pewno wczesniej, bo lekarz na wizycie 15 lipca stwierdził, że jestem już w drugiej fazie.. Eh pewnie i tak nie miałam owulacji. Teraz pozostało czekac na @. Oby znów nie 3 miesiące..


    TSH dośc wysokie jak dla staraczki powinno być max 2..
    Prolaktyna w normie ale też przy górnej granicy.

  • bizona Autorytet
    Postów: 1158 784

    Wysłany: 23 lipca 2015, 19:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie u endo. Zwei miałaś racje :)
    Dostalam Glucophage XR 500 mam brac 1 tabletke wieczorem, do tego dieta plus codziennie min 30 min cwiczen. Dieta ok, co do cwiczen, to nie dam rady pewnie codziennie, ale co 2 dzień jest jak najbardziej możliwe.
    Mam zużyć całe opakowanie i po ok miesiącu, zwiększymy dawkę.
    Do tego mam brac euthyrox 25 i jodid.
    I tu moje pytanie..dziewczyny może wiecie..czy można przyjmować Jodid i Glucophage w tym samym czasie? Wyczytałam w ulotce, ze nie można brac Glucop., jeśli będzie się robilo np. tomografie i będzie podany kontrast z jodu..wiecie, ja się nie znam...rozumiem, że kontrast z jodu i Jodid to nie to samo..ale czy na bank mogę brać ten Jodid?

    p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Baronowa_83 Autorytet
    Postów: 6178 4021

    Wysłany: 23 lipca 2015, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti89 wrote:
    Dziewczyny,
    zgodnie z waszymi radami wybrałam się do endokrynologa w moimi wynikami tsh, ft3 i ft4.
    Lekarz stwierdził, że faktycznie dla staraczek powinno być niższe tsh, zrobił usg tarczycy- ok. Zlecił zbadać prolaktynę, testosteron, anty-TPO i jeszcze raz tsh.

    Dziś odebrałam wyniki:
    Prolaktyna 18,4/ Normy 4,8-23,3
    Testosteron 29/ Normy 0-80
    Anty- TPO 11/ Normy 0-34
    TSH 3,38/ Normy 0,27-4,2

    Niby jest wszystko w normie. Zobaczymy co powie endo, za tydzień mam wizytę.
    Dziś ovu wyznaczył mi owulację, ale jeśli była to na pewno wczesniej, bo lekarz na wizycie 15 lipca stwierdził, że jestem już w drugiej fazie.. Eh pewnie i tak nie miałam owulacji. Teraz pozostało czekac na @. Oby znów nie 3 miesiące..
    możesz zrobić 7 dnia progesteron, to będziesz widzieć, że owu faktycznie była

    Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • zwei_kresken Autorytet
    Postów: 4338 5103

    Wysłany: 23 lipca 2015, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Ja już po wizycie u endo. Zwei miałaś racje :)
    Dostalam Glucophage XR 500 mam brac 1 tabletke wieczorem, do tego dieta plus codziennie min 30 min cwiczen. Dieta ok, co do cwiczen, to nie dam rady pewnie codziennie, ale co 2 dzień jest jak najbardziej możliwe.
    Mam zużyć całe opakowanie i po ok miesiącu, zwiększymy dawkę.
    Do tego mam brac euthyrox 25 i jodid.
    I tu moje pytanie..dziewczyny może wiecie..czy można przyjmować Jodid i Glucophage w tym samym czasie? Wyczytałam w ulotce, ze nie można brac Glucop., jeśli będzie się robilo np. tomografie i będzie podany kontrast z jodu..wiecie, ja się nie znam...rozumiem, że kontrast z jodu i Jodid to nie to samo..ale czy na bank mogę brać ten Jodid?

    Skoro w ulotce jest mowa tylko o kontraście, a nie o preparatach jodu ogólnie, to nie masz się czym martwić. Jest tyle dziewczyn leczących jednocześnie tarczycę i insulonooporność i żyją ;D

    A co do 30 minut ruchu dziennie, to podlicz ile siedzisz codziennie na Ovu- na pewno będziesz w stanie wygospodarować tyle czasu raz dziennie. To nie chodzi o zarzynanie się ćwicząc ponad swoje siły. Przy Twojej wadze już 30 minut energicznego marszu zrobi swoje. Kup kijki- w 30 minut spalisz jakieś 30 % kalorii więcej, niż chodząc bez nich :)


    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 21:52

    hashi, pcos, hiperinsulinemia, insulinooporność, trombofilia, 3 x biochemiczna
    pQUlp1.png
  • Alicja92 Autorytet
    Postów: 897 596

    Wysłany: 23 lipca 2015, 23:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, a Ty jak tam?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lipca 2015, 07:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Jestem wpisana na testowanie dopiero na 27 ale testowałam już dzisiaj i jedna krecha. Możecie mi już na zapas @ wpisać. Powodzenia wszystkim, które jeszcze przed testowaniem.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lipca 2015, 07:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Mysza, a Ty jak tam?


    ja @ jeszcze nie dostałam ale betka negatywna...

  • Alicja92 Autorytet
    Postów: 897 596

    Wysłany: 24 lipca 2015, 08:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( kochana <3

  • la Autorytet
    Postów: 2752 1747

    Wysłany: 24 lipca 2015, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy możliwe są bóle owulacyjne 5 dnia cyklu? Mam cykle 28/30 dniowe, a już tak lewy jajnik i delikatnie prawy mnie bolą, że zacznę zaraz po ścianach chodzić. Test negatywny był wczoraj, na betę mogę iść, ale wyniki i tak byłyby w poniedziałek dopiero, więc wolę zrobić jak już w poniedziałek.

    Staramy się od stycznia 2013
    OjB0p2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lipca 2015, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Czy możliwe są bóle owulacyjne 5 dnia cyklu? Mam cykle 28/30 dniowe, a już tak lewy jajnik i delikatnie prawy mnie bolą, że zacznę zaraz po ścianach chodzić. Test negatywny był wczoraj, na betę mogę iść, ale wyniki i tak byłyby w poniedziałek dopiero, więc wolę zrobić jak już w poniedziałek.

    A dlaczego beta? Przeciez dopiero zaczęłaś cykl?
    Co do owulacji tak wczesniej to:

    - jest mozliwa, jesli krwawienie nie było duże to byc moze pozostał gdzieś pecherzyk który dalej rośnie / gdzieś wyczytane ale nie umiem podać zródła/
    - ból jajników nie jest jednoznaczny z owulacją, bardzo często wystepuje przed i po owulacji / mnie bolały w tym cyklu jajniki 4 dni wczesniej/
    - janiki bolą tez jak bardzo intensywnie pracują - moze sie okazac ze wyhodujesz wiecej niz 1 pecherzyk, albo ze on szybciej rośnie ;)

    Takie moje teorie gdzieś zasłyszane/wyczytane
    Mam nadzieję ze cos sie przyda :)

  • la Autorytet
    Postów: 2752 1747

    Wysłany: 24 lipca 2015, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta, bo to było plamienie, a nie krwawienie normalne. Zaznaczyłam krwawienie, bo może miało być tak słabo, wolę ją zrobić na wszelki wypadek.

    Staramy się od stycznia 2013
    OjB0p2.png
  • Mirabelka30 Autorytet
    Postów: 888 245

    Wysłany: 24 lipca 2015, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 18:29


  • Ann.naa Przyjaciółka
    Postów: 96 26

    Wysłany: 24 lipca 2015, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!

    Dziewczyny robilam test 11dpo i negatywny, myslicie ze moge sie jeszcze łudzic czy nie ma co?

  • Alicja92 Autorytet
    Postów: 897 596

    Wysłany: 24 lipca 2015, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam bete. 171! Wedlug owulacji to 13 dzien <3 liczac od om 3t6d <3
    Okruszek <3 mozna dac sloneczko! :)

    Jagah lubi tę wiadomość

  • Baronowa_83 Autorytet
    Postów: 6178 4021

    Wysłany: 24 lipca 2015, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje

    Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lipca 2015, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!!

  • candela Autorytet
    Postów: 581 341

    Wysłany: 25 lipca 2015, 08:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak udało mi się zobaczyć II w lipcu :)
    Są dwie wyraźne krechy!

    Baronowa_83, Jagah, littleladybird, myszaaa, She86, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość

    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Baronowa_83 Autorytet
    Postów: 6178 4021

    Wysłany: 25 lipca 2015, 08:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    super, kolejne gratulacje

    Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego