Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec, lato, morza szum 🌊, wiosną będzie baby boom 👶☀️
Odpowiedz

Lipiec, lato, morza szum 🌊, wiosną będzie baby boom 👶☀️

Oceń ten wątek:
  • Vivico Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Też nie mam pewności, bo teraz jestem w 35dc i coś tam lekko tylko plamić zaczyna, także nie mam pojęcia czy w lipcu jeszcze zdążę 😅

Kiedyś bym tego nie powiedziała, ale w tej sytuacji zazdroszczę wszystkim dziewczynom z krotkimi cyklami. U mnie to wszystko się tak dłuuuuuży... A ja do cierpliwych nie należę. 😛

Ale zakupiłam miovella NAC na ten cykl, mam nadzieję, że może odrobinkę chociaż przyspieszy mi owulację.

Do tego w planach na ten cykl monitoring i badanie hormonów.
    A oprócz tego zamierzam wrócić do ćwiczeń. Jestem już w końcu przeprowadzona, więc nareszcie mogę poświęcić sobie trochę więcej czasu. 😁

Długie cykle są fatalne, jako nastolatka cieszyłam się bo okres wypadał rzadziej,a teraz chciałabym to wszystko przyspieszyć i mieć więcej szans na starania 😒
    Zapisałam się do ginekologa na 14.07,akurat będę kilka dni przed owulacją,zobaczymy co tam się dzieje 😋
    Dziś 3dc, polecacie mi zrobić jakieś badania z krwi,żeby były stricte na tą wizytę?

wellwellwell, ForgetMeeNot lubią tę wiadomość

👩🏼27 🧔🏻‍♂️30
    11 lat razem 👩🏼‍❤️‍👨🏻 + 🐶
    Starania o pierwszego 👶🏼

09.2022 cp w lewym jajowodzie 2x mtx

11.2022 HSG- drożne jajowody ✅
    Powrót do starań 💚

🗓️ długie cykle
    23.11🩸Progesteron 22,680ng/ml
    25.11 ⏸️ 🤞🏼🥹🍀
    28.11 beta 135,07 mIU/ml
    30.11 beta 360,25 mIU/ml
    06.12 usg pęcherzyk ciążowy
    20.12 dzidziutek z bijącym ❤️
    10.01 Rośnie 3.31 💪🏼
    31.01 Prenatalne-niskie ryzyka, girl?🌸
    01.03 It’s a girl 💕 200g 💪🏼 12.5
    22.03 397g zdrowego 👶🏼
    25.04 831g szkraba 🎀
    23.05 1653g 💪🏼
    21.06 2,5 kg Pyzuni 🍭
    14.07 3,1 kg Dzidzi 💖
    01.08 3,6 słodkiej Niuni
    13.08 Cześć Rozi! 👶🏼 3835g 57cm 💕
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivico wrote:
    Długie cykle są fatalne, jako nastolatka cieszyłam się bo okres wypadał rzadziej,a teraz chciałabym to wszystko przyspieszyć i mieć więcej szans na starania 😒
    Zapisałam się do ginekologa na 14.07,akurat będę kilka dni przed owulacją,zobaczymy co tam się dzieje 😋
    Dziś 3dc, polecacie mi zrobić jakieś badania z krwi,żeby były stricte na tą wizytę?

Na pierwszej stronie sa wypisane hormony, ktore robi sie w 3-5dc - lh, fsh, estradiol, prolaktyna, testosteron.

Ja mam w planach je zbadac, bo moj ginekolog z tego co pamietam do monotoringu kazal sprawdzac te hormony.

Vivico lubi tę wiadomość

🩷 Liliana, 13.04.2023, 55cm, 3550g 🩷

age.png
  • natkurka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny

Mam jeszcze pytanie o testy owulacyjne. Do jakiego momentu je robicie? Do zobaczenia piku i tyle?

Ja mialam pik 3/4 dni temu na tescie ( na dwoch). Zrobilam jeszcze pozniej jeden test kolejnego dnia i kreska byla jasniejsza. Teraz jestem jakies 3-4 dni po owu i boli mnie lewy jajnik. W ubieglym cyklu tez mnie tak bolal ale na monitoringu wyszlo ze jestem dopiero przed owu. I tak sie zastanawiam przez ile dni robic testy..

Temperature odpuszczam bo rozumiem ze tu nie ma przepros trzeba codziennie o tej samej porze a problem jest taki ze ja potrafie miec godzienne roznice w mierzeniu tenperatury. W weekendy tez nie bede specjalnie sie budzic zeby mierzyc temperature o 8:00 jak moge pospac do 12

❤Starania od: Maj 2022:

05.08.2022 - ⏸
    05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
    08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml

27.04.2023🤱💙
  • Wiara Nadzieja Miłość Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominikawa wrote:
    A może polecicie jakiś zestaw ćwiczeń albo kanał na youtubie? :D

Ja (dla tych mniej wysportowanych, jak ja 🙈) polecam growwithjo! Co prawda to zagraniczny kanał, ale w trakcie treningu ona nic nie komentuje, wystarczy obserwować i powtarzać. Jej treningi są dużo lżejsze, bazują na szybkim marszu, ma dużo workoutów z tańcem. Potwierdzam z własnego doświadczenia - poprawiaja humor, wywołują zakwasy i człowiek lepiej czuje się sam ze sobą 😊

Wasze historie to ZŁOTO! Miała dużo do nadrobienia, ale usmialam się za wsze czasy. Wygrywa historia z „czepkiem” - nie sądziłam, ze moja wyobraźnia działa aż tak dobrze 😂

dominikawa, AgulaM, Zazu92 lubią tę wiadomość

preg.png
    👩🏼 30 🧑🏻 28
    2023r. - rodzi się wyczekany J. (22cs) 🩵
    01.2025 - czekamy na drugi Cud 🩷⏳👶
  • Czekolada96 Znajoma

Wysłany: 1 lipca 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny po półtora roku starań zobaczylam delikatną kreskę na teście okres spoznia mi się 3 dni zrobiłam betę i taki mam wynik 610,2 mIU/ml pomożecie mi go rozszyfrować? Nie jest ona za wysoka?

ForgetMeeNot lubi tę wiadomość

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    Dziewczyny

Mam jeszcze pytanie o testy owulacyjne. Do jakiego momentu je robicie? Do zobaczenia piku i tyle?

Ja mialam pik 3/4 dni temu na tescie ( na dwoch). Zrobilam jeszcze pozniej jeden test kolejnego dnia i kreska byla jasniejsza. Teraz jestem jakies 3-4 dni po owu i boli mnie lewy jajnik. W ubieglym cyklu tez mnie tak bolal ale na monitoringu wyszlo ze jestem dopiero przed owu. I tak sie zastanawiam przez ile dni robic testy..

Temperature odpuszczam bo rozumiem ze tu nie ma przepros trzeba codziennie o tej samej porze a problem jest taki ze ja potrafie miec godzienne roznice w mierzeniu tenperatury. W weekendy tez nie bede specjalnie sie budzic zeby mierzyc temperature o 8:00 jak moge pospac do 12
    To zrób jeden cykl dłużej, obserwuj organizm i będziesz wiedziała, kiedy kończyć w kolejnym :)
    Ja tam budziłam się specjalnie na mierzenie temperatury i szłam dalej spać, jeśli jeszcze dałam radę zasnąć :)

wellwellwell lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    To zrób jeden cykl dłużej, obserwuj organizm i będziesz wiedziała, kiedy kończyć w kolejnym :)
    Ja tam budziłam się specjalnie na mierzenie temperatury i szłam dalej spać, jeśli jeszcze dałam radę zasnąć :)

Powiem wam, że mi się już tak zakodowalo w głowie to mierzenie temperatury, że już się budzę sama z siebie przed budzikiem o 6.45. 😅 a w weekendy tak jak Monk@ idę potem dalej spać. 😁

dominikawa lubi tę wiadomość

age.png
  • dominikawa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    Dziewczyny

8 nie jest jeszcze najgorsza, ja bym musiała budzik na 5 sobie nastawić, bo tak wstaję do pracy :D

👩30👨35 WROCŁAW
    długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
    💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol

09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
    10.12 beta: 481 mlU/mL
    12.12 beta: 1162 mlU/mL
    21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
    03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
    24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
    09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
    28.02 🍀
  • wellwellwell Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada96 wrote:
    Cześć dziewczyny po półtora roku starań zobaczylam delikatną kreskę na teście okres spoznia mi się 3 dni zrobiłam betę i taki mam wynik 610,2 mIU/ml pomożecie mi go rozszyfrować? Nie jest ona za wysoka?

Twój wynik oznacza ciążę. 😉

age.png
  • natkurka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie ja nie umiem tak zasnac pozniej i w weekendy zawsze mi szkoda wiec odpuszczam, tak samo w tygodniu raz mierze o 8:00 raz 8:40 i tak to wyglada - chyba takie mierzenie nie ma specjalnie sensu ale w kolejnym cyklu chyba sie do tego przyloze

05.08.2022 - ⏸

27.04.2023🤱💙
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    wlasnie ja nie umiem tak zasnac pozniej i w weekendy zawsze mi szkoda wiec odpuszczam, tak samo w tygodniu raz mierze o 8:00 raz 8:40 i tak to wyglada - chyba takie mierzenie nie ma specjalnie sensu ale w kolejnym cyklu chyba sie do tego przyloze

Hmm gdzieś chyba czytałam, że powinno być mniej więcej o tej samej porze, że może być okienko 1,5h... Ale nie wiem... Ja czasami mierze o 7, czasami o 7.30.

dominikawa lubi tę wiadomość

age.png
  • natkurka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Hmm gdzieś chyba czytałam, że powinno być mniej więcej o tej samej porze, że może być okienko 1,5h... Ale nie wiem... Ja czasami mierze o 7, czasami o 7.30.

No wlasnie tez nie wiem jak to wyglada :) udaje mi sie przez kilka dni mierzyc w miare okolo 8-8:30 ale gdzies czytalam ze wtedy trzeba albo dodawac albo odejmowac jakies stopnie

05.08.2022 - ⏸

27.04.2023🤱💙
  • MałaMi91 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    Dziewczyny

Ja w tym cyklu pierwszy raz korzystałam z testów owulacyjnych i robiłam je do momentu piku i dzień następny kiedy kreska była jaśniejsza już nie robiłam. Może za krótko… nie wiem.. ale też mnie pobolewają jajniki🤔

natkurka lubi tę wiadomość

4.07 ⏸
    25.07 mamy ❤️ 😍
    8.09 Usg genetyczne👍🏻❤️
    3.11 Usg połówkowe - 353g zdrowej Antoniny 😍
    14.02 (35+6) 2500g Księżniczki
    15.03 Antosia🥰💖👣
    age.png
  • Kasiaaa.97 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🤗
    Podglądam was od poprzedniego wątku, byłam z wami przez cały miesiąc na bieżąco.
    Moja historia jest niemal identyczna jak koleżanki, która niedawno dołączyła (zapomniałam nicku).
    Mam 25 lat. Starania od 11.2021, w styczniu II, niedowierzanie ogromne, że to już. Od początku niestety były komplikacje, plamienie, niskie tętno dzidziusia. Skończyło się poronieniem w 8 tyg. Wiadomo, na początku było przykro, jednak wytłumaczyłam sobie, że tak miało być, widocznie z maluszkiem było coś nie tak...
    Na wizycie kontrolnej wykryta torbiel jajnika, na szczęście sama się wchłonęła. Można powiedzieć, że jest to nasz 2 CS na poważnie od poronienia. Myślę, że owulacja byla 26.06 ze względu na bol jajnika (nawet przy chodzeniu, czy siadaniu) i obserwacje śluzu. Nie mierze temp, testów owu też się jeszcze uczę 🙂
    Jeśli mogę, to wpiszcie mnie na testowanko 7.07 - był to termin mojej miesiączki wg kalendarzyka, ale będzie prawdopodobnie 11 dpo 🤔
    Jestem szczęśliwa że tutaj trafiłam, podoba mi się atmosfera, którą tutaj tworzycie. A rzeczy, których się dzięki wam dowiedziałam nie jestem w stanie wymienić 🥰
    Dopinguje każdej z was I z niecierpliwością czekam na nowe wiadomości o ⏸💗

dominikawa, wellwellwell, 2+3, Livka, AgulaM, RoZyCzK4, inome, Zazu92, Anett93, Kluska95, Pfry lubią tę wiadomość

age.png
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babova wrote:
    Zapomniałam jeszcze się odnieść:
    Pocahontas, pik jak nic, działaj! 😈

Blond27, ja nieustannie tu na Ciebie czekam, jak tylko będziesz gotowa to wtedy zaczniecie znowu się starać, nie nakladajcie sobie tylko niepotrzebnie presji. Trzeba czasu. Jesteś super dzielna, kochana! Wysyłam Ci masę uścisków ❤️
    Dziekuje kochana 🥰podczytuje Was , trzymam kciuki i myślę że kiedyś tutaj wrócę pełna para 💜

Babova lubi tę wiadomość

Ona&On: 1993 r.
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊

Wysłany: 1 lipca 2022, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anqu (chyba moja imienniczko? 😉) - ogromnie mi przykro, ze przeżyliście taka stratę. Mogę tylko próbować sobie wyobrazić, jaki to ból. Ale tak jak pisały dziewczyny - pamiętaj, ze masz pełne prawo do przeżycia tego na własnych zasadach, według swoich potrzeb, a czas na pewno będzie działał na Twoja korzyść. Trzeba uzbroić się w cierpliwość i poczekać na lepsze dni. Wysyłam wirtualne uściski! 🤗🤗🤗

Absolutnie nie chce nikogo bronić, bo masz prawo do swoich emocji, ale jak tak sobie obserwuje swoje otoczenie (znajomych, rodzine, ich komentarze), to dochodzę do wniosku, ze dopóki samemu się czegoś nie przeżyje, dopóty nie jakiś się w pełni rozumieć stronę, która przeżywa jakiś dramat. Trudno jest zareagować „w punkt”, kiedy nie rozumie się tych emocji 💔

My staramy się już 1.5 roku, a teoretycznie wszystko jest ok (konsultowaliśmy się z klinika niepłodności). Również bardzo brakuje mi wsparcia wśród bliskich. Przez czas Naszych starań zdrowe dziecię urodziła już moja bratowa (#APrzeciezMialamBycPierwsza 😔). Mój świadek ze ślubu ożenił się rok po Nas, a zaciążyli zgodnie z planem - w 2 miesiącu małżeństwa; już tulą w ramionach zdrowego syna. Znam ten ból, kiedy inni nie rozumieją, a Ty możesz się tylko biernie przyglądać…
    Pewne sprawy są poza Nami. Trzeba być pokornym i cierpliwym. Tak sobie powtarzam. Kiedyś przyjdzie Nasz dzień świętowania, Nasza dobra nowina. Wiec mój challenge na ten moment to nie zrazić do siebie ludzi, tak żeby byli ze mną w chwili mojej radości 😊

Ilaria, Blond27, AgulaM lubią tę wiadomość

preg.png
    👩🏼 30 🧑🏻 28
  • kropka_123 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wasze historie u gina są najlepsze 🤣
    Spadniecie z fotela z tyłkiem na wierzchu, czepek 🤣🤣🤣🤣🤣 padam 😂

Ja dzisiaj tez byłam u gina na NFZ, co prawda miała być to wizyta ciążowa, ale już w niej nie jestem. Nie zrobił mi usg, żadnych badań nic. Powiedział na spokojnie starać się dalej. Czyli jedna wielka olewka xd oczywiście byłam juz wcześniej na usg (lux med) żeby sprawdzi czy jest ok, ale jak już miałam ta wizytę umówiona to stwierdziłam ze pójdę podejrzeć czy będzie owu, ale nici z mojego planu xd

Poproszę o zapisanie na testowanie na 15 lipca :)

A wątek już ma tyle stron, ze ciężko było nadrobić 😀

AgulaM lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 29 👨 32

starania od 06.2021

czerwiec 2022 💔
    TSH -> euthyrox
    prolaktyna -> bromocorn
    histeroskopia -> 01.2022

06.09 - beta 21 (10 dpo)
    10.09 - beta 206 😍
    15.09 - beta 1300 🍀
    29.09 - mamy ♥️
    12.10 - 2,19 człowieczka
    27.10 - 4,20 człowieczka
    07.11 - prenatalne

abbf322214.png

Wysłany: 1 lipca 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    No wlasnie tez nie wiem jak to wyglada :) udaje mi sie przez kilka dni mierzyc w miare okolo 8-8:30 ale gdzies czytalam ze wtedy trzeba albo dodawac albo odejmowac jakies stopnie

O ile wiem zasada jest tak, ze należy mierzyć mniej więcej o tej samej porze. Za każde 30 min. opóźnienia, odejmujemy 0.05 - bo temperatura wraz z upływającymi minutami generalnie Nam wzrasta. Z kolei jeśli wstajemy 30 min. wcześniej, należy dodać 0.05.
    Przykładowo: ja zawsze mierze 6:30, a dziś zaspalam budzik i obudziłam się o 7. Zmierzyłam temp. i odjelam 0.05 st. 😉

natkurka, ForgetMeeNot, hypatia92 lubią tę wiadomość

preg.png
    👩🏼 30 🧑🏻 28
  • Karina123 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara Nadzieja Miłość wrote:
    Anqu (chyba moja imienniczko? 😉) - ogromnie mi przykro, ze przeżyliście taka stratę. Mogę tylko próbować sobie wyobrazić, jaki to ból. Ale tak jak pisały dziewczyny - pamiętaj, ze masz pełne prawo do przeżycia tego na własnych zasadach, według swoich potrzeb, a czas na pewno będzie działał na Twoja korzyść. Trzeba uzbroić się w cierpliwość i poczekać na lepsze dni. Wysyłam wirtualne uściski! 🤗🤗🤗

Absolutnie nie chce nikogo bronić, bo masz prawo do swoich emocji, ale jak tak sobie obserwuje swoje otoczenie (znajomych, rodzine, ich komentarze), to dochodzę do wniosku, ze dopóki samemu się czegoś nie przeżyje, dopóty nie jakiś się w pełni rozumieć stronę, która przeżywa jakiś dramat. Trudno jest zareagować „w punkt”, kiedy nie rozumie się tych emocji 💔

My staramy się już 1.5 roku, a teoretycznie wszystko jest ok (konsultowaliśmy się z klinika niepłodności). Również bardzo brakuje mi wsparcia wśród bliskich. Przez czas Naszych starań zdrowe dziecię urodziła już moja bratowa (#APrzeciezMialamBycPierwsza 😔). Mój świadek ze ślubu ożenił się rok po Nas, a zaciążyli zgodnie z planem - w 2 miesiącu małżeństwa; już tulą w ramionach zdrowego syna. Znam ten ból, kiedy inni nie rozumieją, a Ty możesz się tylko biernie przyglądać…
    Pewne sprawy są poza Nami. Trzeba być pokornym i cierpliwym. Tak sobie powtarzam. Kiedyś przyjdzie Nasz dzień świętowania, Nasza dobra nowina. Wiec mój challenge na ten moment to nie zrazić do siebie ludzi, tak żeby byli ze mną w chwili mojej radości 😊

Mam podobne odczucia co do znajomych. Czasami odnoszę wrażenie ze wszystkim wkoło sie udaje tylko nam nie. Ale to jest tez tak, ze w cudzych butach nie chodzę wiec nie wiem ile dana para sie stara. Nie każdy przecież rozpoczyna starania równo po slubie.

👩🏼 26

➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, polip i inne 🤷‍♀️

👦🏻 26

➡️ bardzo słabe wyniki nasienia

👩🏼‍❤️‍👨🏻🐶🐶

💒 lipiec 2021

17 cykl starań
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina123 wrote:
    Mam podobne odczucia co do znajomych. Czasami odnoszę wrażenie ze wszystkim wkoło sie udaje tylko nam nie. Ale to jest tez tak, ze w cudzych butach nie chodzę wiec nie wiem ile dana para sie stara. Nie każdy przecież rozpoczyna starania równo po slubie.
    Nigdy nie wiesz. Mam znajomych, którym się nigdy do dzieci nie spieszyło. Chcieli korzystać z wolności, dzieci tak, ale kiedyś. I tak zawsze o nich myślałam. Niedawno się dowiedziałam, że od roku się starają i nic. Przez przypadek. A gdyby nie to, to jak za pół roku by koleżanka była w ciąży, to bym też myślała, że poszło szybko.

wellwellwell, AgulaM lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ