Lipiec, lato, morza szum 🌊, wiosną będzie baby boom 👶☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Anqu wrote:Witajcie dziewczyny, chciałabym dołączyć do Was bo dajecie sobie ogromne wsparcie. To chyba jedyne miejsce w którym jedna zrozumie problemy drugiej. Nie mam w otoczeniu osób z podobnymi problemami. Każda znajoma zachodzi w ciążę 2,3 czy 4 dosłownie za pierwszym razem...nie rozumieją a bardziej dobijają swoim zachowaniem i sprawiają przykrość. Podczytuję wasza grupę juz od dawna, wiec czuję się jakbym Was już trochę znała.
Trochę o mnie...
Mam 27 lat. Starania od 11.2021.
Wymarzona ciąża pojawiła się szybko... Styczeń 2022 myślałam że to będzie najpiękniejszy czas w życiu, szok, radość, niedowierzanie a potem....ogromny ból poronienie w 6 tygodniu. Czułam się jak wrak człowieka. Nikt nie rozumiał mojego bólu. Pobyt w szpitalu, podejście lekarzy którzy traktowali mnie jak kogoś gorszego sortu a potem zabieg to był koszmar. Bardzo długo dochodziłam do siebie i chyba nadal nie pogodziłam. Przyczyna poronienia nie jest znana, ogólne badania były w porządku.
W maju chciałam zacząć od nowa... bezowocnie.
Czerwiec....cykl jak myślałam idealny...śluz, ból owulacyjny. Kilka dni po owulacji ponowie dużo śluzu rozciągliwego, ból jajników, brzucha, skok temperatury do 37°. Żyłam nadzieją że los się odmieni. Aktualnie 11 dpo test negatywny. Złapał mnie ogromny dół że nigdy nie będzie mi dane być mamą...
Ciągle słyszę że przesadzam że nic się nie stało, mam przestać płakać i użalać się nad sobą. Tylko jak skoro są chwile kiedy wszystko wraca a emocje muszę dusić w sobie....Starania o pierwsze 👶 od 08.21.
17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔
10.22- starania od nowa 🍀
17.11- ⏸️ 🥺🙏
21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
23.11- beta hCG 802
10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
28.04- (25+3) 900 g⭐
26.05 - (30+3) 1550g🧚♀️
29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
23.06 (34+3) 2400g🌷
15.07 (37+4) 3100g 🧁
26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷
-
nick nieaktualnyWitaj 🙂
Przykro mi z powodu twojej historii. Wiem, że to wszystko sprawia, że chciałoby się szybko zajść w ciążę kolejny raz, mam podobne doświadczenia, ale musisz uzbroić się w cierpliwość.. Nie ten cykl, to kolejny przed tobą.
Kontrolujesz swoje cykle? Wiesz kiedy występuje u ciebie owulacja?
Bo ja myślę, że moim problemem jest to, że nie umiem się wystrzelić idealnie w dzień owu, dlatego tym razem wybieram się na monitoring.
Wczesniej miałam monitoring u gina raz w grudniu i właśnie wtedy udało mi się z ⏸.
Tak, monitoring dodatkowo zawsze objawia się silnym bólem. W pierwszą ciążę również tak się udało.
-
nick nieaktualnyBardzo mi przykro z powodu straty 😥 podejrzewam jak jest Ci ciężko, kiedy nie masz wsparcia w otoczeniu, ale jeśli chodzi o ten cykl, może jeszcze nie wszystko stracone?
Wsparcie miałam przez pierwszy miesiąc. Potem najbliżsi udawali że nic się nie stało i zaraz niczym pstryknięciem palca znowu powinnam być w ciąży
Teoretycznie chyba nie wszystko stracone chociaż w większości dziewczyny widzą choć jakiś cień 😞
-
Livka wrote:Zapomnę swoje obowiązki 🤣
Livka, Monk@, hypatia92 lubią tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
Anqu witaj ❤️ Przykro mi, ze musiałaś tyle przejść. Mam nadzieje ze niebawem uciekniesz na fioletowa stronę forum jako szczęśliwa ciężarówka 😘👩🏼 26
➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, polip i inne 🤷♀️
👦🏻 26
➡️ bardzo słabe wyniki nasienia
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶
💒 lipiec 2021
17 cykl starań -
Pocahontas16 wrote:U mnie u gina nie ma nic na stopy i ja zawsze ubieram w łazience/przebieralni skarpetki xd
BTW czy ja dobrze widzę, że drugi wątek nie ma listy? :o👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
nick nieaktualnyAkataa wrote:Witaj, przykro mi z powodu Twojej straty. Mogę sobie wyobrazić, co czujesz, bo mam niestety podobne doświadczenia. Nie napiszę nic odkrywczego - tu trzeba czasu. Czasu i zrozumienia dla siebie samej. Jeśli potrzebujesz płakać, to płacz, masz prawo przeżyć żałobę, zaleczyć te rany w swoim tempie. Jeśli czujesz, że nie dajesz rady, sięgnij po pomoc psychologa. Nawet taka pojedyncza rozmowa bardzo dużo daje, zwłaszcza jeśli nie masz wsparcia w najbliższych. Ja skorzystałam dwukrotnie i naprawdę polecam, choć sama nie lubię się tak uzewnętrzniać. Możesz też napisać na czacie lub zadzwonić do Fundacji Ernesta.
Nie wywieraj na siebie presji i nie wtłaczaj sobie do głowy, że nie będziesz mamą. Wierzę, że będziesz jeszcze w zdrowej ciąży, a Twoje dziecko przyjdzie do Ciebie w odpowiednim momencie. Tymczasem zadbaj o siebie, żebyś była w jak najlepszej formie psychicznej i fizycznej gdy ten czas nadejdzie. Rób to co lubisz, naciesz się jeszcze aktywnościami, na które w ciąży czy mając już małe dziecko nie będziesz mogła sobie pozwolić, czerp radość ze zbliżeń z partnerem i pielęgnuj(cie) Waszą więź.
Na forum w temacie "Poronienie" mamy wątek "Poronienie 2021 a ponowne starania", jest nas tam więcej z podobnymi doświadczeniami, części już się udało zajść w kolejną ciążę, ale też wciąż (niestety) dołączają nowe dziewczyny. Dajemy sobie dużo wsparcia i cennych rad, więc zapraszam, gdybyś tego potrzebowała.
Dziękuję ♥️ Na początku myślałam, że czas leczy rany, że skorzystam z pomocy psychologa. Bywały już lepsze chwilę gdzie myślałam że się pozbierałam to jednak kiedy spotykam się ze znajomymi które albo są w ciąży albo mają malutkie dzieci i na siłę pokazują mi jakie są super i lepsze ode mnie dosłownie to rozpadam się ponowie na milion kawałków....
Jestem w swoim gronie jedyna bezdzietna, mająca poukładane życie i brakuje tylko jednego puzla dla którego mamy ogrom miłości -
Hej dziewczyny w pierwszym dniu lipca trzymam kciuki za wszystkie i zgarniam wysyłane wiruski 🦠🦠🦠👍
Proszę o wpisanie na testowanie na 7.07 😁
Temperatury są kosmiczne. W mieszkaniu nie da się żyć. Marzę o pójściu do pracy bo tam klima 🤣 jutro po 14 zaczynam tydzień urlopu więc wrzucamy na luz, jedziemy pozwiedzać Wrocław i trochę poserduszkowac na luzie 🤣Poziomka9204, wellwellwell, Karo1234, Anett93, AgulaM, Kluska95 lubią tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Też nie mam pewności, bo teraz jestem w 35dc i coś tam lekko tylko plamić zaczyna, także nie mam pojęcia czy w lipcu jeszcze zdążę 😅
Kiedyś bym tego nie powiedziała, ale w tej sytuacji zazdroszczę wszystkim dziewczynom z krotkimi cyklami. U mnie to wszystko się tak dłuuuuuży... A ja do cierpliwych nie należę. 😛
Ale zakupiłam miovella NAC na ten cykl, mam nadzieję, że może odrobinkę chociaż przyspieszy mi owulację.
Do tego w planach na ten cykl monitoring i badanie hormonów.
A oprócz tego zamierzam wrócić do ćwiczeń. Jestem już w końcu przeprowadzona, więc nareszcie mogę poświęcić sobie trochę więcej czasu. 😁
Ja tez zakupilam ale nie uzywam bo mam regularne cykle, kupilam pod wplywem emocji ale nie chce nic brac niz zwykle suple z kwasem foliowym. Gdybys w kolejnym cyklu sie zdecydowala to sie odezwij to ci odsprzedam po kosztach
wellwellwell lubi tę wiadomość
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
Hejooo Dziewczęta! 😘🎀💕
Nadrabiam i śmieje się do rozpuku 😂😂😂powiem Wam,że ja też często mam jakieś śmieciowe historie 😆😂 na początku zawsze je przeżywam,a później jak sobie je przypominam to nie mogę wytrzymać ze śmiechu 😂😄😂
Tyle każda,którą ujrzała dziś biel bądź nawiedziła małpa 💕💗 i u nas niedługo wyjdzie słońce 🥰🤩😍😘👶💕
Livka mam.nadzieję, że ładnie wypoczniesz przez te 5 tygodni🥰😎😽💋🏖🏝🏕
No,no Pocahontas ładny pik! 🧡💥🔥🔥🔥
Dziewczyny sprawnych przeprowadzek życzę 😙💓😽🥰
Anqu💓 witaj,Przykro mi z powodu Twojej straty...
Mogę od siebie dodać,że trafiłaś pod odpowiedni adres 🥰💓😙tutaj naprawdę każda z Nas odnajduje zrozumienie i wsparcie 😙💕Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2022, 12:02
verliebtindich, wellwellwell, dominikawa, Livka, Ilaria, Anett93, AgulaM lubią tę wiadomość
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Ilaria wrote:Dziewczyny ale się śmiałam czytając te historie. Agula dla mnie wygrałaś, popłakałam się 😂😂😂Teraz będę się śmiać schodząc z fotela 😂
U mnie dziś @, babova wpisz mnie proszę na 26.07, wakacje, piękna pogoda, jestem mega optymistycznie nastawiona 🥰
Inome, ale mamy podobnie 😀 Też zawsze myślałam, że owu mam wcześniej, a dzięki monitoringom już wiem, że jednak później. I też gin z drożnością kazał zaczekać do września, a w tym czasie intensywnie działać. I też we wtorek badamy nasienie 😁 Tak więc piona! 🙋🏼♀️
ForgetMeNot widzę cień, ale faktycznie powtórz test. Mocne kciuki 🤞🏻
Działamy dziewczyny! Niech każda ujrzy w lipcu dwie słodkie kreseczki! 😊🤗😍Ilaria lubi tę wiadomość
08.2019 córeczka
07.2022 cb
2.11.22 - 8 dpo -beta 20,87
4.11.22 - beta 93,12 - przyrost 365 % || progesteron 113,6
7.11 - beta 357,17 - przyrost 141 %
9.11 - beta 770,74 - przyrost 115 %
14.11 - beta 4737,48 - przyrost 108 % -
Poziomka9204 wrote:Ktoś usunął pierwszy post, na początku była 😀👩🏼 26
➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, polip i inne 🤷♀️
👦🏻 26
➡️ bardzo słabe wyniki nasienia
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶
💒 lipiec 2021
17 cykl starań -
Karina123 wrote:Czyli dobrze mi się wydawało lista była. Ale to wątki z rymowankami są najlepsze 😍 Był jeszcze fajny wątek w listopadzie związany z bocianem. Kupiłam nawet w biedronce maskotkę ale niestety leży w szafie i nie przylatuje jakoś do nas 😜👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Anqu wrote:Witaj 🙂
Przykro mi z powodu twojej historii. Wiem, że to wszystko sprawia, że chciałoby się szybko zajść w ciążę kolejny raz, mam podobne doświadczenia, ale musisz uzbroić się w cierpliwość.. Nie ten cykl, to kolejny przed tobą.
Kontrolujesz swoje cykle? Wiesz kiedy występuje u ciebie owulacja?
Bo ja myślę, że moim problemem jest to, że nie umiem się wystrzelić idealnie w dzień owu, dlatego tym razem wybieram się na monitoring.
Wczesniej miałam monitoring u gina raz w grudniu i właśnie wtedy udało mi się z ⏸.
Tak, monitoring dodatkowo zawsze objawia się silnym bólem. W pierwszą ciążę również tak się udało.
W takim razie daj sobie czas. Może właśnie nie wszystko jeszcze stracone w tym cyklu, a jak nie to w kolejnych cyklach. Wiem jakie to frustrujące, ze czas leci a tu dalej nic, ale nie myśl sobie, że nigdy nie bedziesz mamą. Myślę, że trafiłaś w dobre miejsce, tutaj naprawdę każdy rozumie te problemy i jest bardzo duże wsparcie. 🥰dominikawa lubi tę wiadomość
-
natkurka wrote:Ja tez zakupilam ale nie uzywam bo mam regularne cykle, kupilam pod wplywem emocji ale nie chce nic brac niz zwykle suple z kwasem foliowym. Gdybys w kolejnym cyklu sie zdecydowala to sie odezwij to ci odsprzedam po kosztach
A skąd jesteś?
Bo ja jednak mimo wszystko mam nadzieję, że kolejnych cykli nie będzie a z tego co czytałam trzeba brać już od 3dc... Ale zobaczę jeśli faktycznie w lipcu też sie nie uda a zobaczę jakaś poprawę z owu to może mimo wszystko odkupię na zapas. -
Cześć dziewczyny, w lubelskim nie da się dzisiaj żyć. Cieszę się, że do pracy zaraz idę, bo będę w klimie 😂 a tak poza tym to testy kupiłam i jutro testuje. Jak myslalam, że okres idzie, to tak jakoś przeszło.... Więc trzymajcie mocno kciuki proszę za jutrzejszy poranek.
Ilaria, ForgetMeeNot, 2+3, AgulaM, Pfry lubią tę wiadomość
Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
12.2017 - cp
Starania od 10.06.2017
Nadzczynnosc GB.
Zielone światło.
06.22- 5cykl starań na nowo. -
Upragniona niunia wrote:Cześć dziewczyny, w lubelskim nie da się dzisiaj żyć. Cieszę się, że do pracy zaraz idę, bo będę w klimie 😂 a tak poza tym to testy kupiłam i jutro testuje. Jak myslalam, że okres idzie, to tak jakoś przeszło.... Więc trzymajcie mocno kciuki proszę za jutrzejszy poranek.
trzymamy mocno!!!!👩30👨35 WROCŁAW
długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
10.12 beta: 481 mlU/mL
12.12 beta: 1162 mlU/mL
21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
28.02 🍀 -
AgulaM wrote:Przypuszczam że po powrocie szybko sobie o nich przypomnisz.... No chyba,.ze nie będziesz musiała wracać 💕🤞
AgulaM lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 08.21.
17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔
10.22- starania od nowa 🍀
17.11- ⏸️ 🥺🙏
21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
23.11- beta hCG 802
10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴