Lipiec, lato, morza szum 🌊, wiosną będzie baby boom 👶☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
natkurka wrote:Ja kocham taka pogode - iscie jesienna posprzatalam dom bo to jedyna okazja w takie upaly i mocno wietrze takze ja kocham ten typ pogody, wrecz nie moge sie doczekac jesieni👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
AgulaM wrote:Kurczę gdzie Wy macie takie załamania pogody ? W Poznaniu rano popadalo a teraz znowu ponad 25 stopni i duchota🥵🥵🥵🥵
U nas upał cały dzień, a teraz burza 🤯 nie wiem czy mnie ta głowa boli od pogody czy od covida 🤣AgulaM lubi tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
Kluska95 wrote:U nas upał cały dzień, a teraz burza 🤯 nie wiem czy mnie ta głowa boli od pogody czy od covida 🤣
Cała pandemia się zastanawialam jak ludzie się zarażaja covidem
pracuje W sklepie i albo mnie to ominęło albo przeszłam bezobjawowo
Mój B też nie miał a oboje mamy duża styczność z ludźmi:)
Edit. Ile lekarze dają teraz l4 na covid ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2022, 17:56
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
verliebtindich wrote:Dziewczyny, czy wy też macie taki senny dzien dzisiaj? 🥱🥱🥱Starania o pierwszy cud od 04.2021
Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
Maj zakończony 8 cm torbielą..
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
+Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
Czerwiec zakończony betą o wyniku 1
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Lipiec zakończony bielą na teście.
08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
do owulacji- dzięgiel chiński
Ovitrelle
stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina -
AgulaM wrote:
Z dobrych wieści to wizyta na rozpisanie stymulacji zaklepana na 08.08 🤞🤞🤞?
Musi być dobrze! Ważne, że do przodu!😎❤️AgulaM lubi tę wiadomość
Starania o pierwszy cud od 04.2021
Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
Maj zakończony 8 cm torbielą..
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
+Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
Czerwiec zakończony betą o wyniku 1
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Lipiec zakończony bielą na teście.
08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
do owulacji- dzięgiel chiński
Ovitrelle
stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina -
Kluska95 wrote:A ja mam covida 🤯 i muszę odwołać dzisiejsza wizytę więc miesiąc w dupe
Kluska95, AgulaM lubią tę wiadomość
👩 31 l.
👱 31 l.
👫17 lat👰♀️🤵 2018
👶 synek 2019
Staramy się o rodzeństwo od 12.2021🍀
11.2022 - 1 wizyta w klinice bezpłodności
U Męża słabe wyniki nasienia
19.01 - badanie Sono Hsg - oba jajowody drożne 🙏🍀
14 cs ten szczęśliwy 😍❤️
1.02 - ⏸️ w 9dpo
2.02 - bHCG: 15,58 U/l 🥺😍
6.02 - bHCG: 170,6 U/l🍀🤞(przyrost 233%)
06.03- pierwsza wizyta USG🤞🍀
06.03- 1.87 cm Bobasa z bijącym serduszkiem❤🍀🤰
20.03 - 3.64 cm człowieczka 🥰
13.04 - prenatalne - niskie ryzyka,7.91 cm zdrowego Robaczka🤰
17.04 - chyba będzie drugi synek🙈💙🤩
23.05 - połówkowe - 320 g zdrowego chłopczyka 🥰
-
AgulaM wrote:Cała pandemia się zastanawialam jak ludzie się zarażaja covidem
pracuje W sklepie i albo mnie to ominęło albo przeszłam bezobjawowo
Mój B też nie miał a oboje mamy duża styczność z ludźmi:)
Edit. Ile lekarze dają teraz l4 na covid ?
Podejrzewam, że na wakacjach się zaraziliśmy - przecież hotel to ogromne skupisko ludzi, ew. na lotnisku. Nawet bardziej bym obstawiała to drugie, skoro dopiero dzisiaj mi wyszło.. nie wiem ile dają, jestem na urlopie do piątku, myślę, że w poniedziałek już pójdę do pracy, jeśli w niedziele wyjdzie mi negatywny 😉 mój stary już dzisiaj pracuje zdalnie, bo go rozłożyło sobota-niedziela. 😉
Zalecenia to zbijać gorączkę i można ew. Neosine przeciwwirusowe, ale ja nie biorę, bo może miałam tą owulację w niedziele i się dygam. Nic więcej nie dają 😉 + inhalacje. A ja mam to wszystko w domu 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2022, 18:16
07.23 Misia 🩷👶 -
A tak wracając do covida, to niestety znowu się "zaczyna", dzisiaj dzwonili do mnie ze szpitala, żebym byla tak z pół godziny szybciej niż mi mówili bo dostali nowe zalecenia i trzeba na dzień dobry znowu robić test na covid...Ona👱♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021
05.2022-->CP w p.jajowodzie 07.2022-->HSG, ok 03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P. 06. 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
5DPT 12.8 mIU 6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng,7DPT 46.5 mIU, 9DPT 131,0 mIUProg. 23.0 ng11DPT 285.0 mIU, 12DPT 412.0 mIU,
14DPT 858.0 mIU Prog. 35.4 ng
16 DPT 1758,0 mIU pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
8w6d CRL 2.16 cm Orzeszka z bijącym ❤️
10w2d Tańczący Orzeszek z bijącym ❤️🥰
-
Lolka997 wrote:Nasza rocznica ślubu ❤️
Musi być dobrze! Ważne, że do przodu!😎❤️👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
Kluska95 wrote:Podejrzewam, że na wakacjach się zaraziliśmy - przecież hotel to ogromne skupisko ludzi, ew. na lotnisku. Nawet bardziej bym obstawiała to drugie, skoro dopiero dzisiaj mi wyszło.. nie wiem ile dają, jestem na urlopie do piątku, myślę, że w poniedziałek już pójdę do pracy, jeśli w niedziele wyjdzie mi negatywny 😉 mój stary już dzisiaj pracuje zdalnie, bo go rozłożyło sobota-niedziela. 😉
Zalecenia to zbijać gorączkę i można ew. Neosine przeciwwirusowe, ale ja nie biorę, bo może miałam tą owulację w niedziele i się dygam. Nic więcej nie dają 😉 + inhalacje. A ja mam to wszystko w domu 😉👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
Kluska95 wrote:Też o tym czytałam 🤣 byłyby jaja! 🤣
Fajne wspomnienia byscie mieli👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
Livka - zagłosowane na nazwę nowego wątku 💪
Mi też dzisiaj apka rano szwankowała - nie mogłam wpisać temperatury 😂
👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘 -
Ja pierdolę.
Mieliśmy na jutro zamówioną dostawę płytek z jednego sklepu, płytek z drugiego, dostawę taką, dostawę siaką, łącznie 4 transporty. Stary wziął wolne, jego tata przyjedzie pomóc. A tu dziś telefon, że przy załadunku nasze płytki się potłukły...
Nie wchodząc w szczegóły, stary od razu zadzwonił do taty, żeby ustalić termin następnego transportu na przyszły tydzień i mają go ustalić w poniedziałek do 16.00, bo do tej godziny pracuje sklep, a dzień- w zależności od tego na kiedy teść będzie miał wolne.
No i tu wchodze ja, z monitoringiem w poniedziałek o 16.20 i ustaleniem terminu inseminacji po fakcie. Wstępnie środa lub czwartek, ale jak płytki zostaną potwierdzone w poniedziałek- to też najwcześniej przyjadą w środę. A remont już od poniedziałku, więc najlepiej jak najszybciej.... stary znalazł też takie rozwiązanie, że najwyżej odda próbkę i pojedzie nosić, jeśli wypadnie to w ten sam dzień, ale na to absolutnie nie ma mojej zgody. Dla mnie to jest coś więcej i nie jest to tylko moja sprawa, dla mnie to ważny dzień. Ktorego w tym wypadku z dużym prawdopodobieństwem wcale nie będzie.
No i nie mogę winić nikogo, bo teść musi mieć czas, płytki muszą przyjechać, na męża jestem zła, że ze mną nie skonsultował tego i zaczął to wszystko umawiać w ten sposób i że dla niego nie ma problemu, żeby wyjść z kliniki i mnie tam zostawić, ale to sobie może wyjaśnimy, bo to moje emocjonalne potrzeby.
Jestem wściekła, że muszę się stresować, kombinować, robić to na łapu capu, czego chciałam uniknąć. Jestem wściekła, że tak wyszło. Siedzę i wyję, po prostu.
Nie mam pojęcia, czy w ogóle jakoś składnie to napisałam w tych emocjach xD -
Mysza123 wrote:Dzis ciezki dzien, spiacy i jakis taki bez rewelacji 🤪. Od rana latam jak szalona bo mi sie obowiazki nawarstwily i sie czuje jakby czwartek byl a nie wtorek 🤣
Ja testy to rozne testowalam i poki co horieny te rozowe mi pasuja najlepiej. Zamowilam jeszcze 2 paczki na zapas bo widze ze juz znikaja z aptek internetowych i teraz aby apteka gemini je ma. Jak te wykorzystam to kupie z amazona co polecacie. Poki co niestety testow u mnie idzie duzo bo robie codzinnie, w nadziei ze w koncu wylapie pik ale poki co tylko testy marnuje.
Pytanko mam o NAC, on moze tez wywolac owulacje czy jedynie przyspiesza ? Biore teraz inozytol ale widzialam fajny specyfik co ma i inozytol i nac wiec moze kupie na nastepny cykl. Chwytam sie wszystkiego 🤪
Czytalam kiedyś badanie, ze stymuluje, ale tez wiele innych korzyści, nawet, ze prowadzili badanie przy nawykowych poronieniach i grupa przyjmująca 600mg Nac i kw foliowy miała 2 x więcej ciąż donoszonych niz grupa z samym kwasem foliowym zastanawiam się jak spojrzy na to ginekolog w przypadku suplementacji w ciąży, dodatkowo działa na śluz- ja w pierwszym cyklu jak brałam miałam tak płodny śluz w takiej ilosci (a nic innego nie suplementowalam) ze bylam w totalnym szoku, bo wczesniej nie mialam takiej sytuacji:)Mysza123 lubi tę wiadomość
-
A ja już sobie dziewczyny wkręcam - mam 7dpo i temperatura dzisiaj mocno w dół 🤨 a z plotek wiemy co to oznacza 🤔🤫
Ale co miesiąc sobie tak wkręcam i nic z tego nie wynika 🥺😔😩 finalnie podziwiam biel na teście i witam okres 🤦 meh.
Dziewczyny z polipami - dzisiaj wam odpiszę na privie, bo wczoraj byłam w rozjazdach.
hypatia92 lubi tę wiadomość
03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
Lecę na oparach... 🫠
verliebtindich wrote:Ja pierdolę.
Mieliśmy na jutro zamówioną dostawę płytek z jednego sklepu, płytek z drugiego, dostawę taką, dostawę siaką, łącznie 4 transporty. Stary wziął wolne, jego tata przyjedzie pomóc. A tu dziś telefon, że przy załadunku nasze płytki się potłukły...
Nie wchodząc w szczegóły, stary od razu zadzwonił do taty, żeby ustalić termin następnego transportu na przyszły tydzień i mają go ustalić w poniedziałek do 16.00, bo do tej godziny pracuje sklep, a dzień- w zależności od tego na kiedy teść będzie miał wolne.
No i tu wchodze ja, z monitoringiem w poniedziałek o 16.20 i ustaleniem terminu inseminacji po fakcie. Wstępnie środa lub czwartek, ale jak płytki zostaną potwierdzone w poniedziałek- to też najwcześniej przyjadą w środę. A remont już od poniedziałku, więc najlepiej jak najszybciej.... stary znalazł też takie rozwiązanie, że najwyżej odda próbkę i pojedzie nosić, jeśli wypadnie to w ten sam dzień, ale na to absolutnie nie ma mojej zgody. Dla mnie to jest coś więcej i nie jest to tylko moja sprawa, dla mnie to ważny dzień. Ktorego w tym wypadku z dużym prawdopodobieństwem wcale nie będzie.
No i nie mogę winić nikogo, bo teść musi mieć czas, płytki muszą przyjechać, na męża jestem zła, że ze mną nie skonsultował tego i zaczął to wszystko umawiać w ten sposób i że dla niego nie ma problemu, żeby wyjść z kliniki i mnie tam zostawić, ale to sobie może wyjaśnimy, bo to moje emocjonalne potrzeby.
Jestem wściekła, że muszę się stresować, kombinować, robić to na łapu capu, czego chciałam uniknąć. Jestem wściekła, że tak wyszło. Siedzę i wyję, po prostu.
Nie mam pojęcia, czy w ogóle jakoś składnie to napisałam w tych emocjach xD
Mam nadzieję, że z mężem znajdziecie odpowiednie rozwiązanie - tego Co życzę 😘
A remonty wykańczają 😵 my trzy miesiące temu kupiliśmy mieszkanie z drugiej ręki, nie jest w idealnym stanie, przydałby się remont/odświeżenie ale my na razie odpuszczamy bo da się normalnie mieszkać i funkcjonować 😂 ale jak Wy remont zrobicie to będziecie mieli pięknie! 🥰verliebtindich lubi tę wiadomość
29.07 i 28.08 - IUI ❌
Lecę na oparach... 🫠
Zagłosowane! ☺️
Dziewczyny, witam się z Wami po powrocie z urlopu 🏖☀️🌊🍸 i dziele się pięknymi ujęciami, do których wzdycham już z balkonu mojego bloku 😅 Niech dodadzą Wam dobrej, cieplej energii!
https://ibb.co/r0YG67j
https://ibb.co/KhLbyXQ
Wypoczęłam, odreagowałam 16sty nieudany cykl i wróciłam z pozytywną energią do trwającego już 17stego. Jestem po owulacji, teraz najgorsze - czekanie 🙄
Niewiarygodne, że jak wyjeżdżałam 2 tyg. temu, to wątek kończył się na trzydziestej którejś stronie. Teraz jest ich 232. Nie sposób nadrobić, choćbym bardzo chciała 🙈
Tak czy siak - gratuluję tym kilku Szczęściarom, niech ciąże się pięknie rozwijają ❤️ A wszystkich Pechowców przytulam mocno do mojego serducha, fajnie że nie jesteśmy w tym całkiem odosobnione ☺️
Zapytam przy okazji - czy są tu jakieś dziewczyny z okolic Wwy chętne na spotkanie? Zastanawiam się, czy funkcjonują jakieś spotkania na kawki. Ja co prawda jestem spoza Wwy, ale dla dobrego towarzystwa i pogaduszek przyjechałabym na kawę nawet te 60 km 😊Anka1312, Tomama, hypatia92, Anett93, Ilaria, Poziomka9204, Bettti03 lubią tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:Ja pierdolę.
Nie mam pojęcia, czy w ogóle jakoś składnie to napisałam w tych emocjach xDAgulaM, Vivico, verliebtindich, wellwellwell, Zazu92, Pfry, Anett93 lubią tę wiadomość