Lipiec, lato, morza szum 🌊, wiosną będzie baby boom 👶☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
pluto_nova wrote:Byłam o 14:30 też u lekarza na NFZ i chyba przestałam liczyć na to, że znajdę porządnego pracującego w Naszym szpitalu. Takiego konowała jeszcze nie spotkałam, dobrze, że miałam maseczkę, bo śmiałam mu się w twarz 🤣 Ma szczęście, że jestem przed owulacją, to aktualnie moje nastawienie do życia jest takie jakbym wypaliła kilogramy zioła i miała wszystko w doopie 😂 Po krótce: tą pozytywną betę to mój mózg wytworzył, bo tak bardzo chcę dziecka i nie ma czegoś takiego jak ciąża chemiczna (mimo, że poprawiałam go, że biochemiczna) No idiota! 😂🤣😂🤣😂 Ale jedyny plus to taki, że na usg na lewym jajniku znalazł pęcherzyk 18mm więc niedługo owulacja!💪
Matko Święta, my się dziwimy, że na fioletowej takie kocopoły, a okazuje się, że bywamy mądrzejsze nawet od "lekarzy".
Szczęście w nieszczęściu, że Ty masz łeb na karku i wiesz, że nie ma racji.
Szkoda tylko dziewczyn, które u niego się leczą, prowadzą ciążę i w ogóle.
Takich, które nie musiały posiąść takiej wiedzy, jaką my mamy i mogą mu w takie rzeczy uwierzyć.
Ale nic mnie już nie zdziwi, dobrze, że masz wyznaczone tamte badania, postawioną diagnozę - bezsprzeczną, z którą ten konował nie powinien dyskutować - i działamy Kochana. Naprawdę, trzymam kciuki, żeby tych badaniach wyszło co i jak - bo to może oznaczać, że problem został znaleziony i można się nim zająć.AgulaM, pluto_nova, Pfry lubią tę wiadomość
-
pluto_nova wrote:Byłam o 14:30 też u lekarza na NFZ i chyba przestałam liczyć na to, że znajdę porządnego pracującego w Naszym szpitalu. Takiego konowała jeszcze nie spotkałam, dobrze, że miałam maseczkę, bo śmiałam mu się w twarz 🤣 Ma szczęście, że jestem przed owulacją, to aktualnie moje nastawienie do życia jest takie jakbym wypaliła kilogramy zioła i miała wszystko w doopie 😂 Po krótce: tą pozytywną betę to mój mózg wytworzył, bo tak bardzo chcę dziecka i nie ma czegoś takiego jak ciąża chemiczna (mimo, że poprawiałam go, że biochemiczna) No idiota! 😂🤣😂🤣😂 Ale jedyny plus to taki, że na usg na lewym jajniku znalazł pęcherzyk 18mm więc niedługo owulacja!💪
AgulaM, pluto_nova lubią tę wiadomość
Starania o pierwszy cud od 04.2021
Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
Maj zakończony 8 cm torbielą..
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
+Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
Czerwiec zakończony betą o wyniku 1
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Lipiec zakończony bielą na teście.
08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
do owulacji- dzięgiel chiński
Ovitrelle
stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina -
SandraH.97 wrote:A tak wracając do covida, to niestety znowu się "zaczyna", dzisiaj dzwonili do mnie ze szpitala, żebym byla tak z pół godziny szybciej niż mi mówili bo dostali nowe zalecenia i trzeba na dzień dobry znowu robić test na covid...
Tak, masa moich znajomych ma covida w tym moj maz dzisiaj przyszedl z dodatnim. Bardzo duzo ludzi teraz choruje, chorowalismy tez w grudniu ja niemalze bezobjawowo bo tylko oslabienie zawroty glowy itp ale maz gorzej. Nie mniej mysle ze masa osob przechorowala a nie wie w kazdym badz razie zaczyna sie na nowo. W radiu dzisiaj slyszalam ze co 3 testujacy ma covid. Na 10 wykonany PCR 3 osoby mialy covid. Mi sie skonczyl paszport covidowy w czerwcu bo mialam 2 dawki i 3 jako ozdrowieniec i chyba bede sie ponownie szczepic❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
RoZyCzK4 wrote:U mnie dzisiaj przyszła 🐵😔
Nie powiem bardzo liczyłam na ten cykl tym bardziej że dzisiaj synek ma 3 urodziny i tak mi się przypomniało wszystko i takiego maluszka jak urodziłam to aż mnie ścisnelo w serduchu😔
Nie wiem co zrobić w kolejnym cyklu...nie mam planu aktualnie
Mam owulacje piękne temperatury i pik ale co jest nie tak?
Myślicie że nie mając pcos mogę też brać ten Nac czy lepiej nie mieszać skoro owu jest i piękne pęcherzyki?
Niby brałam od lutego do kwietnia nac i nic to nie zmieniło...
Tulę🥺
Może monitoring w kolejnym cyklu? Podstawowe badania z krwi już robiłaś? 🙂RoZyCzK4 lubi tę wiadomość
-
Ja prdl 😂😂😂🤯🤯🤯🤯🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
To w sierpniu wszystkie myślmy pozytywnie to i beta nam wyjdzie pozytywna! Kuzwa, że też wcześniej żadna z nas nie wpadła na to, ze to zależy od MYSLENIA 😂😂😂😂😂
pluto_nova, Kluska95, Agn1000, Pfry, Anett93, Lipcowa lubią tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
AgulaM wrote:Ja prdl 😂😂😂🤯🤯🤯🤯🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
To w sierpniu wszystkie myślmy pozytywnie to i beta nam wyjdzie pozytywna! Kuzwa, że też wcześniej żadna z nas nie wpadła na to, ze to zależy od MYSLENIA 😂😂😂😂😂
Pozytywne myślenie jest podstawowym sposobem leczenia niepłodności.
Drugim, alternatywnym - jest tzw. odpuszczeniepluto_nova, AgulaM, Kluska95, Monk@, wellwellwell, Tomama, hypatia92, Tabeaa, Meginka, Agn1000, Pfry, Anett93, Lolka997, Lipcowa, Pocahontas16 lubią tę wiadomość
-
Nie powiem bardzo liczyłam na ten cykl tym bardziej że dzisiaj synek ma 3 urodziny i tak mi się przypomniało wszystko i takiego maluszka jak urodziłam to aż mnie ścisnelo w serduchu😔
Myślicie że nie mając pcos mogę też brać ten Nac czy lepiej nie mieszać skoro owu jest i piękne pęcherzyki?
Przykro mi 😔 widocznie to sierpień ma być dla nas magiczny. Ale tak jak Lolka mowi, najważniejsze to cieszyć się z teraz z urodzin 🙂
Verlie, wiem jak remont jest nerwowy, a do tego jeszcze starania.. Na pewno mąż nie chciał zle. Może kogoś jeszcze uda Wam się załatwić żeby ten rozładunek poszedł szybko co? I będziecie juz oboje wolni. Na pewno da się coś wymyślić żebyście byli razem 🥰
Pluto_nova i jak tu nie stracić wiary w lekarzy na nfz? 😅 Masakra.. I na co mu tyle lat nauki.. 🙄verliebtindich, pluto_nova lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
Kofii wrote:Brzmi jak ten lekarz, u którego była ostatnio Pocahontas i który wykrył u niej "guza" 😂 dramat 😅😅😅
Moja lekarka wczoraj tez byla tragiczna i pamietam historie Pocanhontas i sie zastanawiam czy ja serio mam tego polipa? Na szczescie dala mi wydruk wiec zabiore go po okresie do kolejnego lekarza..
Co do remontow matko dla mnie to mega wrazliwy temat bo zaraz po slubie ( slub w sierpniu, remont w pazdzierniku) zaczelismy remont. I to remont mieszkania w ktorym mieszkamy co uwazam ze jest najwiekszym przeklenstwem swiata. Remont wynajmowanego czy kupionego co dopiero mieszkania a zycie na remoncie to jest koszmar. No i powiem Wam ze my podczas tego remontu serio myslelismy zeby sie rozwiesc ja bylam pewna ze kolejnego dnia zloze papiery rozwodowe❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
Jezuuuu, u mnie w pracy po przeprowadzce nawet 5 min nie ma żeby sprawdzić forum, tyle roboty. Wracam do domu, obowiązki domowe i padam, dziś pod prysznicem myślę sobie, ooo wymyślę tytuł na sierpniowy wątek, a tu już ankieta do głosowania. Jestem tak wykończona, że po tej cb nie wiem jak mój organizm zareaguje.. czy w ogóle będzie zielone światło do starań? Czy w ogóle będę miała na nie siłę. Naszczescie od przyszłego tygodnia urlop, więc km może... może. Zobaczymy co w piątek gin powie. Nawet nie dam rady Was kochane nadgonić, jednak niezmiennie o Was myślę I trzymam kciuki za wszystkie..
AgulaM, Pfry, Anka1312, Anett93 lubią tę wiadomość
08.2019 córeczka
07.2022 cb
2.11.22 - 8 dpo -beta 20,87
4.11.22 - beta 93,12 - przyrost 365 % || progesteron 113,6
7.11 - beta 357,17 - przyrost 141 %
9.11 - beta 770,74 - przyrost 115 %
14.11 - beta 4737,48 - przyrost 108 % -
verliebtindich wrote:Pozytywne myślenie jest podstawowym sposobem leczenia niepłodności.
Drugim, alternatywnym - jest tzw. odpuszczenieverliebtindich lubi tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
verliebtindich wrote:Pozytywne myślenie jest podstawowym sposobem leczenia niepłodności.
Drugim, alternatywnym - jest tzw. odpuszczenie
Hahah weźcie, bo zaraz te kliniki zbankrutują, jak te dwa sposoby się włączy 🤣AgulaM, verliebtindich, Pfry, Paulina666, Poziomka9204, Anett93 lubią tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
Verlie, przykro mi, ze tak wyszlo... Ehh uroki remontów/wykanczania mieszkań 😐
Dziewczyny dobrze prawią, chłop pewnie chciał dobrze i chciał pozałatwiać wszystko na raz... Mam nadzieję, że uda wam się jednak znaleźć jakieś satysfakcjonujące rozwiązanie... Może uda się przełożyć tą dostawę lub załatwić kogoś innego do odbioru...
Pluto o boziu 🤦♀️ normalnie brak słów... całe szczęście, że jest to forum i jednak czasem można być madrzejszym od lekarzy. 😅verliebtindich, pluto_nova lubią tę wiadomość
-
To ja kurcze chyba bete powinnam miec wywalona w kosmos przez te moje myslenie o ciazy 🤣. Szkoda ze ciagle ujemna, moze to jakos inaczej trzeba myslec zeby ta beta sie wytworzyla ? 🧐😅🤣
Powiem Wam, ze ja w swoim zyciu trafilam na wielu beznadziejnych lekarzy, u ktorych wrecz sie czulam na madrzejsza od nich. Nie zebym ublizala ich wiedzy ale bywa ze rece opadaja na niektore przypadki. Nie wiem jakim cudem pracuja w zawodzie... -
Verlie kochana, wszystko już dziewczyny napisały, monk@ jak zawsze perfekcyjnie przeanalizowała problem 😁😊 po prostu musicie uspokoić się, usiąść i porozmawiać, powiesz mu o swoich emocjach, wyjaśnisz że to nie jest dla Ciebie tylko oddanie nasienia do kubeczka i nara ale ważny dzień i powinniście być oboje razem. A facet jak to facet nie pomyślał o takich rzeczach. Nie wiń go tylko bo na pewno nie chciał źle
Wiadomo że w nerwach pewnie oboje jesteście, ja z mojej strony trzymam mocno kciuki żeby wam się poukładało wszystko żeby może udało się tą dostawę płytek załatwić w inny dzień. Ja wierzę że Wam się uda bo odkąd Cię znam tutaj na forum to zauważyłam że macie ciągle maaaaaasę spraw na głowie i zawsze udaje wam się wszystko ogarniać więc i tym razem się uda 😁😘verliebtindich, AgulaM lubią tę wiadomość
ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
pluto_nova lubi tę wiadomość
-
Niby brałam od lutego do kwietnia nac i nic to nie zmieniło...RoZyCzK4 lubi tę wiadomość
-
U mnie dziś cały dzień tak nawala prawy jajnik że idzie oglupiec🤦🏽♀️dopiero 7dc zrobiłam test owu ale chyba kupiłam jakieś ciulstwo za przeproszeniem bo nawet niepokazala się kreska 🤣🤣🙈 wyrazie czego na szybciocha po cichaczu podziałalalismy haha 🤭🤣
Zazu92, hypatia92, AgulaM lubią tę wiadomość
-
inome wrote:Jezuuuu, u mnie w pracy po przeprowadzce nawet 5 min nie ma żeby sprawdzić forum, tyle roboty. Wracam do domu, obowiązki domowe i padam, dziś pod prysznicem myślę sobie, ooo wymyślę tytuł na sierpniowy wątek, a tu już ankieta do głosowania. Jestem tak wykończona, że po tej cb nie wiem jak mój organizm zareaguje.. czy w ogóle będzie zielone światło do starań? Czy w ogóle będę miała na nie siłę. Naszczescie od przyszłego tygodnia urlop, więc km może... może. Zobaczymy co w piątek gin powie. Nawet nie dam rady Was kochane nadgonić, jednak niezmiennie o Was myślę I trzymam kciuki za wszystkie..
Inome a jak z tym plamieniem? Rozkręciło się? No i jak się czujesz kochana? 🥺ona i on 29lat
ona:
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
on:
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Bardzo mi przykro ja myślę że wszystko jest okej tylko po prostu czasem potrzeba czasu niestety... Wiem że by się chciało, każda z nas tutaj bardzo chce i niestety nic nie możemy zrobić tylko czekać i liczyć na następny cykl i następny..
Bądź silna! 😘💪RoZyCzK4 lubi tę wiadomość
ona i on 29lat
ona:
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
on:
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
verliebtindich wrote:Dzięki dziewczyny
No właśnie problem, że niewiele się da teraz na to poradzić, ale musiałam się wyżalić, że znowu wszystko się komplikuje, a plan wyglądał tak dobrze już..
Dziękuję za wsparcie i zrozumienie tego, że poczułam się osamotniona, bo trochę tak czuję, że ostatnio to ja koordynuję projekt dziecko, a mąż - projekt mieszkanie. No i ok, o ile chodzi o takie ogarnianie na codzień to spoko, ale jednak w tym musimy być razem i ja też potrzebuję czuć jego zaangażowanie, tego dnia, że to też ważne. No nic, uspokajam się już trochę, odpaliłam winko, może pogadamy jakoś sensownie..
Różyczka, przypomnij mi, sprawdzaliście nasienie teraz? To znaczy - przy tych staraniach?
Myślałam dopiero o zrobieniu w tym cyklu ale nie wiem jak mam mężowi o tym powiedzieć. Boje sie że sie urazi i strzeli focha🙈
Verli z tymi facetami to czasami ręce opadaja...dobrze że jesteśmy tu i możemy się wesprzeć i podnieść na duchu.Od razu na sercu lżej😘verliebtindich lubi tę wiadomość
👩 31 l.
👱 31 l.
👫17 lat👰♀️🤵 2018
👶 synek 2019
Staramy się o rodzeństwo od 12.2021🍀
11.2022 - 1 wizyta w klinice bezpłodności
U Męża słabe wyniki nasienia
19.01 - badanie Sono Hsg - oba jajowody drożne 🙏🍀
14 cs ten szczęśliwy 😍❤️
1.02 - ⏸️ w 9dpo
2.02 - bHCG: 15,58 U/l 🥺😍
6.02 - bHCG: 170,6 U/l🍀🤞(przyrost 233%)