Lipiec, lato, morza szum 🌊, wiosną będzie baby boom 👶☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ledwo za wami nadążam dziewczyny
u mnie powoli koniec małpy i tak myślę czy nie umówić się na monitoring... Jak najczęściej idziecie? W jakie dni cyklu?
29 👱♀️
31 👨🦱
starania od 02.2022 👶
Suple 👱♀️: inozytol, olej z wiesiołka, zioła ojca sroki, pregnastart
Suple 👨🦱: kwasy omega 3, wit D
🍀✊ -
MałaMi91 wrote:Jeju, dziewczyny nie dam rady Was nadrobić🙈 życzę testującym ⏸, a z bielą, 🐒 tulę.
Ja w poniedziałek miałam wizytę i mamy już serduszko, dzidziolek ma 5mm🥹 tak więc przesyłam Wam pierwszy raz ciążowe wiruski
🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Dziękujemy za wiruski! 😘😍 Zdrówka i spokoju życzę 😘MałaMi91 lubi tę wiadomość
ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Cześć koleżanki.
Mam pytanie do tych które testowały się ovulakami ale będąc w ciąży.
Macie może zdjęcia tych ovulaków?
Ja dla sportu od wczoraj sobie sprawdzam lh gdzie jestem grubo już po owulacji 😂
Nigdy tego w ciąży nie sprawdzałam w sumie, ale ovulaków przerobiłam kiedyś miliony i nie wierzę że teraz jest jeszcze taka kreska 🤣
Nigdzie nie znalazłam moich zielonych pasków które kiedyś używałam z allegro (te duże paczki po 50-100szt).
Kupiłam teraz w Rossmannie i chciałam sprawdzić czy mogę już dupka zacząć brać.
A tu kolejny dzień i nic a nic nie jaśnieje. Rossmannowych zbytnio nie znam. Leciałam na zielonych kiedyś z Allegro.
-
Ania_1003 wrote:Cześć koleżanki.
Ja dla sportu od wczoraj sobie sprawdzam lh gdzie jestem grubo już po owulacji 😂
Nigdy tego w ciąży nie sprawdzałam w sumie, ale ovulaków przerobiłam kiedyś miliony i nie wierzę że teraz jest jeszcze taka kreska 🤣
Nigdzie nie znalazłam moich zielonych pasków które kiedyś używałam z allegro (te duże paczki po 50-100szt).
A tu kolejny dzień i nic a nic nie jaśnieje. Rossmannowych zbytnio nie znam. Leciałam na zielonych kiedyś z Allegro.
Ania_1003 lubi tę wiadomość
-
inome wrote:Mam dokładnie tak samo.. gigantyczny problem ze stresem, na różnych płaszczyznach. Np. nie umiem odebrać telefonu gdy nie znam numeru, po różne inne sytuacje. Oprócz tego denerwuję się o bliskich, bardzo blisko jestem ze swoją mamą i np. myśl o jej śmierci mnie paraliżuje na kilka dni, a nie potrafię czasem tych myśli odgonić.. albo wyobrażam sobie jakieś sytuacje z córką, że mogłabym ją stracić.. nie umiem panować nad takimi myślami czasami.. wszystkim bardzo się przejmuje, słabo u mnie z zaufaniem, nie mam komu się wygadać. Mąż niby tez jest wrażliwy itd., ale czasami nie rozumie, że jestem od niego słabsza..bardziej rozchwiana.. do tego dochodzi jeszcze problem z akceptacją samej siebie.. ech. Myślałam o takiej rozmowie z terapeutą, ale póki co jeszcze za bardzo się boję.
To ja też tak mam z tymi myślami. Jakbym miała zbyt bujną wyobraźnię, wyobrażam sobie ciągle jakieś wypadki i choroby, mój K. musi mi się zawsze meldować jak tylko dojedzie do pracy za granicą w każdy poniedziałek bo jak zdarzyło się że tego nie zrobił bo raz zapomniał a drugi raz szef go zagadał od razu i do roboty poszli to ja odchodziłam od zmysłów. Wpadłam w taką panikę, zaczęłam na niemieckich stronach z wiadomościami szukać info o najświeższych wypadkach i już widziałam oczami wyobraźni zdjęcia jego rozstrzaskanego auta.
Doszło u nas do tego, że chłop boi mi się mówić że np go głowa boli bo ja mam już czarne scenariusze. Nie wiem czy to wina mojej pracy w szpitalu i kontaktu z tyloma przypadkami, chorobami itd czy tak po prostu mam, ale walczymy z tym. Cały czas próbujemy mnie uspokajać a ja staram się rozsądnie myśleć żeby emocje nie dominowały. A przy stresie wymiotuję i mdleję i to nawet przy takich małych stresach 😣 no dlatego postanowiłam iść do specjalisty.
Może Ty też kiedyś dojrzejesz do tego, a może wcale nie będziesz potrzebowałatego Ci życzę.
Ja widzę że tutaj dużo dziewczyn chodziło lub chodzi do psychologa i że im pomaga, więc to chyba dobry pomysł
Jeśli teraz się boisz i tego nie czujesz to nic na siłę. Ja naprawdę sporo miesięcy potrzebowałam żeby się w koncu zdecydowaćona i on 29lat
ona:
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
on:
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Madziq6 wrote:Wiesz co poprzednim poprzednim cyklu ja miałam owu już w 11dc🤦🏽♀️więc niewiem czy teraz też będę mieć tak szybko czy to jakaś torbiel czy może daje o sobie znać organizm że zbliża się owu🤷🏼♀️to nie da silne bole tylko pulsujące które czus kilka kilkanaście minut potem jest spokój tak kilka razy dziennie a nie ciągły ból.No cóż będę czekać do wizyty🤷🏼♀️
To jak miałaś tak szybko to bardzo możliwe że zbliżasz się do owulaji, stąd te bóleona i on 29lat
ona:
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
on:
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Kluska95 wrote:Girls, ja tak odbiegnę, ale może macie jakiś serial/film do polecenia? Taki bardziej 2020-2022, cierpię na klęskę urodzaju 🤣 netflix/hbo max lub player 😊
Pocahontas, zaczęliśmy że starym love sex goop, całkiem spoko 😊
My oglądamy od początku serial z comedycentral "tak kochanie" bo kiedyś jak w tv leciał to bardzo nam się podobał i teraz odświeżamy od 1odc 🙈
A na wolne wieczory walimy american pie po kolei.
Także chyba nie pomogłam xD 😂🙈Kluska95, dominikawa lubią tę wiadomość
ona i on 29lat
ona:
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
on:
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Zazu92 wrote:To jak miałaś tak szybko to bardzo możliwe że zbliżasz się do owulaji, stąd te bóle
-
Ja sprawdzałam kilka dni po terminie @,gdzie beta było już koło 400 i był pozytyw, wcześniej nie sprawdzalam bo chciałam wykończyć zapas ciążowych 😁😁🤣🤣26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Natkurka, ta terapia systemowa brzmi ekstra! Chyba bym coś takiego potrzebowała właśnie. Już gadaliśmy z moim i on jest bardzo chętny żeby też iść jeśli będzie potrzeba a ja myślę że żebym mogła sobie pomóc i psycholog mógł poznać cały obraz mnie to warto żeby też mój się wypowiedział i też jakieś spotkanie z nami obojgiem.ona i on 29lat
ona:
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
on:
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Madziq6 wrote:No narazie test negatywny będę obserwować czy ciemnieją. Wolałabym nie mieć tak szybko owu bo jak mialamja tak szybko w czerwcu to mi się cykl skrócił bo był 23dniowy🤦🏽♀️ale z drugiej wolę szybsza owu niż jakieś torbiele itd
Wiadomo że zawsze lepsza owulacja niż torbielja trzymam kciuki żeby było dobrze wszystko. Na razie postaraj się nie stresować tak bardzo 😘🤞
Madziq6 lubi tę wiadomość
ona i on 29lat
ona:
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
on:
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Mysza123 wrote:Inome- doskonale Cie rozumiem z tym stresem. Tez tak mam. Martwie sie o meza, bo jezdzi w dalekie trasy czasami, martwie sie o corke czy wszystko bedzie dobrze bo tyle zlego sie czai dookola. Bardzo zawsze tez przezywalam to ze moja mama pewnego dnia odejdzie, ze zostane sama bez najlepszej przyjaciolki. No i prawie 2 lata temu z dnia na dzien odeszla. To co przezylam to jest nie do wyobrazenia. Skonczylam u psychiatry na lekach. Trwalo to rok zanim znow poczulam ze zyje. W miedzyczasie byla jeszcze diagnoza mojej choroby. Spadlam na samo dno. Maz byl, wspieral i stawal na glowie zeby bylo dobrze. Zrozumialam ze to odpowiedni czlowiek na odpowiednim miejscu, a w zyciu co ma byc to bedzie. Bez wzgledu na to jak bardzo sie o ta przyszlosc martwimy- czasem nie jestesmy w stanie zmienic jej biegu ...
Co do seriali to ja co wieczor mecze "Gotowe na wszystko" na disney od poczatku 🤣. Uwielbiam pomimo ze serial ma juz swoje lata.
Polubiłam za to że udało ci się podnieść z dna i na nowo odżyć. To co napisałaś na koniec to bardzo mądre, że przecież nie mamy wpływu na wiele rzeczy i nie można się tylko stresować że coś będzie źle, trzeba iść z życiem i po prostu żyć 🙂
Ps. Uwielbiaaaaam Gotowe na wszystko! 😁😁😁ona i on 29lat
ona:
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
on:
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Ile u was jest śluz płodny? U mnie wydawało się, że wczoraj po południu miałam więcej śluzu i to takiego typowego owulacyjnego, dziś znowu susza. Temp spada zamiast rosnąć. Dziś 15dc więc mierzyć będę dalej ale nie wiem czy nie będzie jakiś długi cykl 😒
-
To mój owulak jak byłam we wczesnej ciąży. Beta poniżej 100
Ania_1003, Tabeaa, Madziq6 lubią tę wiadomość
ona i on 29lat
ona:
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
on:
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Kluska95 wrote:W każdym, oprócz jakiś strzelanek 🤣
Nie wiem co juz widzials, ale z takich luzniejszych to polecam Workin' Moms .
The good doctor jak lubisz seriale o tematyce medycznej.
Dziewczyny, moja mama do mnie właśnie dzwoniła i powiedziała, że moja kuzynka nie przychodzi na wesele mojej siostry, bo jest w ciąży. Nigdy nikomu nie zazdrościłam tego, ale pierwszy raz mnie to zabolało i aż mnie zakuło w sercu. 😢
Oczywiście życzę jej jak najlepiej, no ale cóż...Kluska95 lubi tę wiadomość
-
Tabeaa wrote:Ile u was jest śluz płodny? U mnie wydawało się, że wczoraj po południu miałam więcej śluzu i to takiego typowego owulacyjnego, dziś znowu susza. Temp spada zamiast rosnąć. Dziś 15dc więc mierzyć będę dalej ale nie wiem czy nie będzie jakiś długi cykl 😒
Ja to w ogóle nie ogarniam kiedy i czy mam śluz płodny. Mi się wydaje że ja cały czas mam kremowy.
Mierz temp dalej, skok może być do dwóch dni po owuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2022, 16:08
ona i on 29lat
ona:
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
on:
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
PaniJulietta wrote:Ledwo za wami nadążam dziewczyny
u mnie powoli koniec małpy i tak myślę czy nie umówić się na monitoring... Jak najczęściej idziecie? W jakie dni cyklu?
PaniJulietta lubi tę wiadomość
👱♀️31l 👱♂️30l
21.10.2016 Bartosz 👶
23.12.2022 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)
24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki 💝
12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷
11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc