Lipiec, lato, morza szum 🌊, wiosną będzie baby boom 👶☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Agn1000 wrote:Męża sąsiedzi już się poddali w kwestii starań, zaadoptowali chłopca i w tym samym miesiącu co go adoptowali się okazało że jest w ciąży 😁 i mają teraz dwóch chłopaków, niecały rok różnicy👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
Milena92 wrote:Dziewczynki mam takie pytanko. Biorę witamki " MAMADHA premium + " czy oprócz tego mam brać kwas foliowy? Biorę 2x1 tabletkę, wiem że ma w 2 tabletkach 400 j kwasu foliowego, DHA, kod i Wit D Czy polecacie brać coś innego? Szczerze trochę kosztują chyba prawie 50zl na miesiąc, a już kilka msc...
Milena92, AgulaM lubią tę wiadomość
-
Agula- ja w temacie ivf siedze juz tak porzadnie ponad rok. Czytam wszystko, opracowania naukowe, fora, grupy, opinie, kliniki i ich lekarzy znam na pamiec ... no i niestety im wiecej wiem tym mi sie gorzej zyje. Kiedys myslalam, ze dobra, podejdziemy do in vitro i moze sie uda a teraz po tych wielu miesiacach zglebiania tematu mam coraz gorsze mysli bo widze jak dluga, trudna i okropnie kosztowna droga jest. Nie tak piekna i pozytywna jakby inni mysleli. My sie na nic nie lapiemy wiec wiem ze mamy kase na jedna procedure, co dalej ? Nie wiem. Gdyby bylo darmowe to wiele par by probowalo do upadlego a tak te koszty wiele osob weryfikuja i ludzie sie poddaja bo wiem, ze sa dziewczyny ktore zostawily majatek w klinikach, a dzieci nadal nie maja. To takie przykre. My postanowilismy ze lato jeszcze probujemy sami, pozna jesienia chcemy uderzyc do kliniki.
Mam nadzieje, ze Wam uda sie w pierwszej procedurze, baaa, ja nawet przewiduje ze pierwszy transfer bedzie trafiony 🥰.
AgulaM lubi tę wiadomość
-
Milena92 wrote:Dziewczynki mam takie pytanko. Biorę witamki " MAMADHA premium + " czy oprócz tego mam brać kwas foliowy? Biorę 2x1 tabletkę, wiem że ma w 2 tabletkach 400 j kwasu foliowego, DHA, kod i Wit D Czy polecacie brać coś innego? Szczerze trochę kosztują chyba prawie 50zl na miesiąc, a już kilka msc...
Milena92 lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
dominikawa wrote:A to przy okazji i ja spytam się a propo kwasu, czy którąś z Wam może uczulił? Zrobiły mi się straszne wypryski na twarzy i zastanawiam się czy to mogła być przyczyna? ja ogólnie mam różna alergie, ale ostatnio trzymam dietę i nawet jak zdarzało mi się przemycić to nigdy aż takich problemów z twarzą nie miałam.
Nie wiem czy któraś z Was używała, ale mi na problemy na twarzy pomogła woda lawendowa
Wiadomo jeszcze coś wyskoczy, ale już nie takie duże, bolące, podskórne bąble...dominikawa lubi tę wiadomość
👩30 🧔29
👩🧔2016
👰🤵♂️2020
Starania o pierwszą dzidzię od 12.2021 💙
07.11.2022 - 12dpo ⏸️ - beta 17.7 🤰
24.11.2022 - (6+2) 0.3cm widocznego zarodka 🥰
08.12.2022 - (8+2) 1.5cm Dzidzi z bijącym ❤️
29.12.2022 - (11+2) 4.5cm Małego Cuda ❤️
12.01.2023 - (13+2) I prenatalne,
6.7cm prawdopodobnie chłopiec 💙🧑
16.02.2023 - (18+2) 244g szczęścia 💙
02.03.2023 - (20+2) II prenatalne, 340g zdrowego chłopca 💙
16.03.2023 - (22+2) 475g 💙
13.04.2023 - (26+2) Wojtuś 770g 💙
11.05.2023 - (30+2) 1607g 💙
15.05.2023 - (30+6) III prenatalne, 1645g 💙 zdrowy🧑
01.06.2023 - (33+2) Klocuś 2446g 💙🙈😅
29.06.2023 - (37+2) 3190g 💙
14.07.2023 - (39+3) Wojtusiowi się nie spieszy 🤷♀️
18.07.2023 - (40+0) wizyta, wychodź synku 💙💚
25.07.2023 - (41+0) Wojtuś na świecie 💙🧑 -
Zazu92 wrote:Wiesz to że złe wyniki nasienia to też nie przekreśla wszystkiego
a bardzo są złe? I od kiedy bierze suple?
Wyniki według mnie bardzo złe, suple bierze właściwie już długo, ale od dwóch tygodni bierze fertilman, nac, pije sok pomidorowy i śpi nagoAgulaM lubi tę wiadomość
👩30 🧔29
👩🧔2016
👰🤵♂️2020
Starania o pierwszą dzidzię od 12.2021 💙
07.11.2022 - 12dpo ⏸️ - beta 17.7 🤰
24.11.2022 - (6+2) 0.3cm widocznego zarodka 🥰
08.12.2022 - (8+2) 1.5cm Dzidzi z bijącym ❤️
29.12.2022 - (11+2) 4.5cm Małego Cuda ❤️
12.01.2023 - (13+2) I prenatalne,
6.7cm prawdopodobnie chłopiec 💙🧑
16.02.2023 - (18+2) 244g szczęścia 💙
02.03.2023 - (20+2) II prenatalne, 340g zdrowego chłopca 💙
16.03.2023 - (22+2) 475g 💙
13.04.2023 - (26+2) Wojtuś 770g 💙
11.05.2023 - (30+2) 1607g 💙
15.05.2023 - (30+6) III prenatalne, 1645g 💙 zdrowy🧑
01.06.2023 - (33+2) Klocuś 2446g 💙🙈😅
29.06.2023 - (37+2) 3190g 💙
14.07.2023 - (39+3) Wojtusiowi się nie spieszy 🤷♀️
18.07.2023 - (40+0) wizyta, wychodź synku 💙💚
25.07.2023 - (41+0) Wojtuś na świecie 💙🧑 -
Moja znajoma potrzebuje rady. Nie chce pisać na forum bo jak to ona uważa " będą się z niej śmiać wszyscy" więc piszę w jej imieniu.
Jest 14dpo, tzn tak myśli bo od 12 DC wychodziły jej pozytywne testy owu,ale śluzu ani temp nie mierzyła, cykle ma dość regularne 29-30dni. Z a3 dni przewidywana miesiaczka. Od niedawna starają się o dziecko, nawet nie wiedziała że trzeba witaminy brać kilka msc przed .... Robiła dziś pierwszy test ciążowy ale wyszedł negatywny, ona już załamana bo internet jej mówi że nie ma już szans testować a ona czuje że jest w ciąży.... Jeśli chodzi o objawy to też ciężko cokolwiek z niej wyciągnąć bo ona nie wie co czuje 😆😆😆
Tyle co wiem to:
Czasem ja mdli ale nie codzien, ma biały śluz czasem dość spora ilość a czasem susza, piersi nie bolą nawet nie są nabrzmiałe, sutki delikatnie sterczące ale sutki nie są ciemne, bez żył, czasem ją pobolewa brzuch, a raczej jakby ją ciągnęło w brzuchu, i w prawej stronie jakby w pachwinie.
Ona uważa że na pewno to ciąża, ale testy mówią coś innego. Chce żeby zeszła na ziemie bo już zamawia ciuszki przez internet, szuka wózka i zabawek, a może się rozczarować za kilka dni niestety i boje się że się zalamie. -
Poziomka9204 wrote:W tym suplemencie jest wystarczająca dawka kwasu foliowego. Moim zdaniem nic więcej nie potrzeba, ja w ciąży też tylko to przyjmuję. Poza tym jest tam dobry skład, są tam wszystkie potrzebne składniki 🙂 nie ma tam tylko żelaza.
-
AgulaM wrote:Długo trwała sama procedura adopcyjna?
Szczerze mówiąc to nie wiem. Szlismy z nimi ze święconką w święta 😅 ale nie mamy az takich bliskich kontaktów..
Ale kiedyś na ovu czytalam kiedyś wątek o adopcji i sie zdziwiłam jakie to trudne i jakie są wymagania. Przykre te jest ze pary które się kilka lata starają jeszcze mają takie kłody rzucane. Jedna kobitka pisała ze jest policjantka, miala mnóstwo testów w pracy itd też trochę wiedziała co mówić żeby dobrze wypaść, nie zaprzeczać sobie itd a ją odrzucili z mężem bez podania powodu..Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
Milena92 wrote:Żelazo badałam póki co mam w normie. Także raczej nie muszę przyjmować... Mam pytanie... 10 sierpnia mam zamiar iść do lekarza, wtedy też mają mi się zacząć dni płodne, to będzie prawdopodobnie ok 11dc czy jest szansa że lekarz zobaczy już czy będzie owulacja?
-
Kasia, kciuki za wizytę! 💗
Oj Agula, ja wiem, zbieram nasze paragony grozy, każdy jeden, ale podliczyć się boję. Myślę, że przekroczyliśmy już koszty jednej procedury...
Mam takie postanowienie, że podliczę na koniec. Szczęśliwy lub nie, ale podliczę raz i to będzie koniec już na zawsze.
Może kiedyś zmienię zdanie, może, jeśli dojdziemy do IVF i transfer się powiedzie, a zostaną ❄ - to tak, ale na ten moment - chce tylko jedno dziecko, nie więcej. Za dużo mnie to kosztuje, jeśli kiedykolwiek się uda to nie chcę tego przechodzić po raz drugi.Kasia95 lubi tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
AgulaM wrote:Tak, tu masz rację. Oboje zarabiamy stosunkowo dobrze, ale na ta chwilę mamy już 3 tys raty za dom, do tego doliczyć rachunki, telefony, utrzymanie dwóch aut i jednej pensji nie ma.... A za coś żyć trzeba... kwoty samych badań, monitoringow to kosmos. Najgorsze jest to, ze wiele badań ma ważność 3 miesiące, niektóre 6 i tak naprawdę, żeby taniej wyszło, to przy nieudanej procedurze trzeba iść za ciosem i podchodzić w następnym cyklu kolejny raz a to nie kosztuje mało:(
My mamy dofinansowanie tylko do 1 podejścia, bo trafiliśmy z listy rezerwowej, więc sam transfer kosztuje 2400 zł,.a gdzie leki itd.
Jeszcze tydzień i się wszystkiego dowiemy, a za dwa zaczynamy klucie 💉💊💉💉💉
Agula ja również z całego serca życzę Ci, żeby udało się już za pierwszym razem... Wielu parom się nie udaje od razu, ale nie wszystkimwięc szanse zawsze są 🍀
AgulaM lubi tę wiadomość
-
Mysza123 wrote:Agula- ja w temacie ivf siedze juz tak porzadnie ponad rok. Czytam wszystko, opracowania naukowe, fora, grupy, opinie, kliniki i ich lekarzy znam na pamiec ... no i niestety im wiecej wiem tym mi sie gorzej zyje. Kiedys myslalam, ze dobra, podejdziemy do in vitro i moze sie uda a teraz po tych wielu miesiacach zglebiania tematu mam coraz gorsze mysli bo widze jak dluga, trudna i okropnie kosztowna droga jest. Nie tak piekna i pozytywna jakby inni mysleli. My sie na nic nie lapiemy wiec wiem ze mamy kase na jedna procedure, co dalej ? Nie wiem. Gdyby bylo darmowe to wiele par by probowalo do upadlego a tak te koszty wiele osob weryfikuja i ludzie sie poddaja bo wiem, ze sa dziewczyny ktore zostawily majatek w klinikach, a dzieci nadal nie maja. To takie przykre. My postanowilismy ze lato jeszcze probujemy sami, pozna jesienia chcemy uderzyc do kliniki.
Mam nadzieje, ze Wam uda sie w pierwszej procedurze, baaa, ja nawet przewiduje ze pierwszy transfer bedzie trafiony 🥰.
Poza tym jestem już zmęczona tym wszystkim... ponad 7 dluuuugich lat, jeden zabieg, dwie operacje, tona hormonów i suplementów... urlopy podporządkowane pod operacje, dziesiątki przerobionych ginekologow, wizyt, co lekarz inna diagnoza🙄🙄🙄😔😔😔
A na końcu naszej drogi i tak klinika i in vitro. Za te pieniądze, bol, cierpienie mielibyśmy pewnie już z 5-6 pełnych procedur i może moja wymarzona 3 dzieci 🥰🥰🥰🥰
Eh. Dziewczyny wiem, że czeka nas trudna droga, nie tyle co fizyczna, bo zniose każdy bol, ale psychiczna.... i to czekanie czy wyhoduje komórki i ile, potem ile się zaplodni, później czekać po transferze na bete. To będzie dla mnie maskara...
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
Milena92 wrote:Żelazo badałam póki co mam w normie. Także raczej nie muszę przyjmować... Mam pytanie... 10 sierpnia mam zamiar iść do lekarza, wtedy też mają mi się zacząć dni płodne, to będzie prawdopodobnie ok 11dc czy jest szansa że lekarz zobaczy już czy będzie owulacja?
Lekarz może zobaczyć na usg czy jest jakiś dominujacy pecherzyk i ile ma mmMilena92 lubi tę wiadomość
-
Livka lubi tę wiadomość
👫 31lat
AgulaM wrote:U nas już nie mamy za wiele czasu, ja mam 33 lata, niedługo 34 bo jestem z początku roku, mój B ma 38 lat. Moje AMH w porównaniu do ub roku zmalalo o połowę...
Poza tym jestem już zmęczona tym wszystkim... ponad 7 dluuuugich lat, jeden zabieg, dwie operacje, tona hormonów i suplementów... urlopy podporządkowane pod operacje, dziesiątki przerobionych ginekologow, wizyt, co lekarz inna diagnoza🙄🙄🙄😔😔😔
A na końcu naszej drogi i tak klinika i in vitro. Za te pieniądze, bol, cierpienie mielibyśmy pewnie już z 5-6 pełnych procedur i może moja wymarzona 3 dzieci 🥰🥰🥰🥰
Eh. Dziewczyny wiem, że czeka nas trudna droga, nie tyle co fizyczna, bo zniose każdy bol, ale psychiczna.... i to czekanie czy wyhoduje komórki i ile, potem ile się zaplodni, później czekać po transferze na bete. To będzie dla mnie maskara...wellwellwell, AgulaM lubią tę wiadomość
👫 31lat
AgulaM wrote:U nas już nie mamy za wiele czasu, ja mam 33 lata, niedługo 34 bo jestem z początku roku, mój B ma 38 lat. Moje AMH w porównaniu do ub roku zmalalo o połowę...
Eh. Dziewczyny wiem, że czeka nas trudna droga, nie tyle co fizyczna, bo zniose każdy bol, ale psychiczna.... i to czekanie czy wyhoduje komórki i ile, potem ile się zaplodni, później czekać po transferze na bete. To będzie dla mnie maskara...
Po raz kolejny: Agula, Wam się ta ciąża po prostu należy 💗Poziomka9204, Agn1000, AgulaM, Livka, Anett93, Lolka997, Vivico lubią tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
Agn1000 wrote:Szczerze mówiąc to nie wiem. Szlismy z nimi ze święconką w święta 😅 ale nie mamy az takich bliskich kontaktów..
Ale kiedyś na ovu czytalam kiedyś wątek o adopcji i sie zdziwiłam jakie to trudne i jakie są wymagania. Przykre te jest ze pary które się kilka lata starają jeszcze mają takie kłody rzucane. Jedna kobitka pisała ze jest policjantka, miala mnóstwo testów w pracy itd też trochę wiedziała co mówić żeby dobrze wypaść, nie zaprzeczać sobie itd a ją odrzucili z mężem bez podania powodu..Agn1000 lubi tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
verliebtindich wrote:Kasia, kciuki za wizytę! 💗
Oj Agula, ja wiem, zbieram nasze paragony grozy, każdy jeden, ale podliczyć się boję. Myślę, że przekroczyliśmy już koszty jednej procedury...
Mam takie postanowienie, że podliczę na koniec. Szczęśliwy lub nie, ale podliczę raz i to będzie koniec już na zawsze.
Może kiedyś zmienię zdanie, może, jeśli dojdziemy do IVF i transfer się powiedzie, a zostaną ❄ - to tak, ale na ten moment - chce tylko jedno dziecko, nie więcej. Za dużo mnie to kosztuje, jeśli kiedykolwiek się uda to nie chcę tego przechodzić po raz drugi.
Zostawiam tylko paragony teraz z kliniki, żeby wiedzieć ile co kosztuje w razie ewentualnej powtórki.
Płytki ogarnięte? Czy coś mnie ominęło?👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU