Lipiec, lato, morza szum 🌊, wiosną będzie baby boom 👶☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny melduje, że w Synevo jest promka z kodem LATO25 😉😉😉
Monk@, Anka1312, AgulaM, hypatia92 lubią tę wiadomość
Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30 -
inome wrote:Dziękuję Ci kochana i jeszcze raz dziękuję za prywatne rozmowy i informacje, którymi się ze mną dzieliłaś i uspokajałaś. Czuję się taka otempiała. Chyba na nic się nie nastawiam, to rozczarowanie i strata za bardzo boli. . Wiem, że nikt inny jak Wy tego nie pojmuje.
Nie ma sprawy, od tego tutaj jesteśmy właśnie 😊🥰
Potrzebujesz czasu żeby to wszystko w głowie sobie poukładać i to jest zupełnie naturalne.
Bardzo fajnie że będziecie moeć ten urlop, to na pewno dobrze Ci zrobi 😘😊ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Kluska95 wrote:Dziewczyny z monitoringiem, badaniami, suplami, to jaki Wam teraz mniej więcej wychodzi comiesięczny koszt? Tak pi razy oko, bo podejrzewam, że nie da się określić dokładnie. To bardziej setki, czy pod tysiaka np?
To chyba wszystko zależy jakie badania i ile musisz ich zrobić. Wydaje mi się,że diagnostyka wypada taniej, jak alab. Kupując przez neta ceny są atrakcyjniejsze niż na miejscu.
Mi lekarz powiedział,że monitoring jest u niego bezpłatny takie „szybkie usg” i mam się nawet nie umawiać, tylko dać znać,że przyjechałam. Miłe zaskoczenie 😳👍🏼dominikawa, Kluska95, Anett93 lubią tę wiadomość
👩🏼27 🧔🏻♂️30
11 lat razem 👩🏼❤️👨🏻 + 🐶
Starania o pierwszego 👶🏼
09.2022 cp w lewym jajowodzie 2x mtx
11.2022 HSG- drożne jajowody ✅
Powrót do starań 💚
🗓️ długie cykle
23.11🩸Progesteron 22,680ng/ml
25.11 ⏸️ 🤞🏼🥹🍀
28.11 beta 135,07 mIU/ml
30.11 beta 360,25 mIU/ml
06.12 usg pęcherzyk ciążowy
20.12 dzidziutek z bijącym ❤️
10.01 Rośnie 3.31 💪🏼
31.01 Prenatalne-niskie ryzyka, girl?🌸
01.03 It’s a girl 💕 200g 💪🏼 12.5
22.03 397g zdrowego 👶🏼
25.04 831g szkraba 🎀
23.05 1653g 💪🏼
21.06 2,5 kg Pyzuni 🍭
14.07 3,1 kg Dzidzi 💖
01.08 3,6 słodkiej Niuni
13.08 Cześć Rozi! 👶🏼 3835g 57cm 💕 -
Poziomka9204 wrote:Robiliście już badanie nasienia?
-
Zazu92 wrote:Ciężko stwierdzić, bo myślę że to Wasza decyzja powinna być. Znaczy tak, suple mu nie zaszkodzą ale np pytanie czy chcecie tyle kasy inwestować? Jeżeli nasienie jest ok to suple oczywiście mogą podbić ALE! Jest mnóstwo produktów spożywczych które mają w sobie te same składniki, więc można się zastanowić czy nie spróbować na początek diety na płodność? Jest to zdrowe i na pewno mniej kosztowne
ważne żeby małż jadł dużo cynku i selenu. Pomidory przetworzone, orzechy, poczytaj o diecie dla faceta i może zacznijcie od tego? 😊 Na pewno będzie to jak najbardziej dobre dla jego całego organizmu. Niech unika gorących kąpieli i ciasnych majtek. To już jest dużo
Aha no i ograniczenie palenia i picia alko 😁 -
Jeśli finanse Wam na to pozwalają to zróbcie badanie nasienia. Jesli wyjdą prawidłowo to przynajmniej na początku, że strony faceta, wszystko załatwione i ma spokój
Karo1234, Milena92, AgulaM, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
Milena92 wrote:Nie. 3 lata temu kupiliśmy jakiś zestaw do testowania nasienia ale akurat zaciazylam i okazał się nie potrzebny. Zobaczę czy da się go jeszcze wykorzystać, mąż mówi że do lekarza pójdzie bez problemu jeśli będzie trzeba, ale póki co ja chcę się przebadać i zapytać gin o to co musimy jeszcze zrobić, nie chce nasniepotrzebnie naciągać na koszty badań bo nie mamy zbyt ciekawej sytuacji materialnej... A nawet gorzej niż nie ciekawa....
verliebtindich, Milena92, Anett93, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
My w zasadzie staramy sie od maja/ czerwca.Wiadomo ze nie dlugo ale tez nie na tyle dlugo zeby juz wysylac męza na badanie nasienia. Mysle ze powinnismy dac sobie czas i probowac i dopiero przy ktorejs nieudanej probie wysle meza na badania nasienia. Ja mam jeszcze do wyjasnienia tego polipa.
No ale tak sobie pomyslalam ze w sumie te witaiminy nie zaszkodza a moga pomoc. Wiem, wydatek bolesny dlatego myslalam ze napiszecie „ kup te tansze”niemniej ja mam bardzo duza obawe od kiedy jestem na tym forum o nasienie męża. Nie pije, nie pali, korzystal z zbilansowanych diet pudelkowych, uprawia sport no ALE co z tego jesli ma tak duzo stresu, ze pografi w srodku nocy sie obudzic i nie spac:( no i tak sobie pomyslalam ze gdyby za 6msc okazalo sie ze cos jest nie tak to suplementacja i poprawa wynikow beda dlugo trwaly. Wolalabym juz teraz w tym aspekcie działac.
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
Monk@ wrote:Chodzisz prywatnie czy na NFZ albo z pakietu? Jeśli prywatnie, to koszt badania nasienia jest porównywalny z kosztem wizyty, a na wizycie dostaniesz pewnie listę badań i kolejne koszty rosną. Ogólnie uważam, że oboje partnerów powinno się sprawdzić, ale jeśli chcesz na szybko i taniej, to chyba lepiej zacząć od partnera.
-
Livka wrote:Domi...ale numer! Widzę, że będzie synio ❤️😱🧐
natkurka wrote:Ten zel masz w tubce czy moze w tych aplikatorach? Jaka cena?Po szczegóły pisz priv, na pewno się jakoś dogadamy :*
Dziewczyny, przyjęłam wasze zaproszenia jak cośLivka lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
verliebtindich wrote:Jeśli finanse Wam na to pozwalają to zróbcie badanie nasienia. Jesli wyjdą prawidłowo to przynajmniej na początku, że strony faceta, wszystko załatwione i ma spokój
... No chyba że sam się uprze. On nawet jak synek sobie coś przy nim zrobi, (ostatnio rozciął wargę o ząbek jak się przewrócił ) to mówi że jest złym ojcem, bo dziecko cierpiało przez niego! Jest słaby psychicznie chyba. -
Milena92 wrote:Zawsze chodze prywatnie do lekarza. Ostatnio robiłam sobie morfologię i wyszło podejrzenie białaczki. Poszlam z tymi wynikami na NFZ do lekarza Aten mi mówi że albo umrę albo będę żyć!!!! Pytam jak to? A ten że każdy musi umrzeć jeden wcześniej drugi później.... Mówię że staramy się o dziecko i żeby mi dał konkretną odpowiedź a ten prosto z mostu ! Niech pani się uda na prywatną wizytę i zrobi od nowa wyniki. Ani skierowania mi nie dał ani nic. Od tej pory nie robię nic na NFZ . A badanie nasienia gdzie się robi?
Milena92 lubi tę wiadomość
-
Milena92 wrote:Zawsze chodze prywatnie do lekarza. Ostatnio robiłam sobie morfologię i wyszło podejrzenie białaczki. Poszlam z tymi wynikami na NFZ do lekarza Aten mi mówi że albo umrę albo będę żyć!!!! Pytam jak to? A ten że każdy musi umrzeć jeden wcześniej drugi później.... Mówię że staramy się o dziecko i żeby mi dał konkretną odpowiedź a ten prosto z mostu ! Niech pani się uda na prywatną wizytę i zrobi od nowa wyniki. Ani skierowania mi nie dał ani nic. Od tej pory nie robię nic na NFZ . A badanie nasienia gdzie się robi?
Milena92 lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
natkurka wrote:My w zasadzie staramy sie od maja/ czerwca.Wiadomo ze nie dlugo ale tez nie na tyle dlugo zeby juz wysylac męza na badanie nasienia. Mysle ze powinnismy dac sobie czas i probowac i dopiero przy ktorejs nieudanej probie wysle meza na badania nasienia. Ja mam jeszcze do wyjasnienia tego polipa.
No ale tak sobie pomyslalam ze w sumie te witaiminy nie zaszkodza a moga pomoc. Wiem, wydatek bolesny dlatego myslalam ze napiszecie „ kup te tansze”niemniej ja mam bardzo duza obawe od kiedy jestem na tym forum o nasienie męża. Nie pije, nie pali, korzystal z zbilansowanych diet pudelkowych, uprawia sport no ALE co z tego jesli ma tak duzo stresu, ze pografi w srodku nocy sie obudzic i nie spac:( no i tak sobie pomyslalam ze gdyby za 6msc okazalo sie ze cos jest nie tak to suplementacja i poprawa wynikow beda dlugo trwaly. Wolalabym juz teraz w tym aspekcie działac.
W takim razie przede wszystkim zbadajcie nasienie. Po wynikach będzie można wtedy się zastanawiać czy coś wdrożyć czy nie
My daliśmy sobie pół roku starań i dopiero po tym zaczęliśmy jakiekolwiek badania. Dlatego zaraz pyknie nam rok. Ale nie chcieliśmy od razu wchodzić w badania i leki tylko na spokojnie. A wy jeśli nie chcecie tracić czasu to możecie zrobić badanie nasieniaMonk@, natkurka, AgulaM lubią tę wiadomość
ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
ChocoMonster wrote:To jest straszne!! Człowiek płaci składkę zdrowotną, by końcowo i tak musieć iść prywatnie. Ten kraj jest chory
Mam nadzieję że to tylko jakis błąd a nie białaczka!🤞🤞😔😔 Moja bliska znajoma teraz miała zdiagnozowaną białaczkę i niestety ani krew przetoczona się nie przyjmuje, ani dawcy szpiku nie mogą znaleźć.... Jest bardzo źle a sympatyczniejszej dziewczyny od niej nie znam!!!! To niesprawiedliwe!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2022, 14:12
-
Tabeaa wrote:U mnie chyba cud musi być w tym cyklu, dwa dni przed ovu był ❤️ wczoraj nie wypaliło bo mój się źle czuł. Dziś czuje, że już będzie za późno. No nic trudno się mówi 🤷
Lolka997 lubi tę wiadomość
38 lat
02.2019 👧🏼 cc i 10.2020 👦 cc
30.08 Beta-HCG 4,81 🙈 Prog 19,8 ( 9dpo)
31.08 Beta-HCG 8,10 ( 10dpo)
01.09 Beta-HCG 16,59 Prog 31,78 ( 11dpo)
03.09 Beta-HCG 30,5 prog 29,57(13dpo)przyrost87,5%🙏🏼🥺
05.09 Beta-HCG 44,34 prog 28,99, (15 dpo) przyrost 47,6%
07.09 Beta-HCG 89,08 prog 31,70 (17dpo) przyrost 102%
09.09 Beta-HCG 230,70 prog 29,89 (19dpo) przyrost 158%
10.09 Beta-HCG 341 (20 dpo) przyrost 120%
12.09 Beta-HCG 883,60 ( 22dpo) przyrost 158,9%
16.09 Beta- HCG 3871 przyrost 109,4%
13.09 pęcherzyk ciążowy 4mm ❤️🥹
24.09 Kropek 0,59mm z bijącym serduszkiem ❤️❤️❤️❤️
27.09 Kropek ma już 1 cm/ krwiak w macicy
04.10 Mały człowiek ma już 16,6 mm i ❤️ bije 172/m
31.10 Badania prenatalne. Ryzyka niskie ❤️❤️❤️❤️
14.11 wynik Sanco - zdrowy chłopczyk 💙😍💙
23.02. Usg 3 trymestru 1524 g zdrowego chłopczyka 28t3d
-
Tabeaa wrote:U mnie chyba cud musi być w tym cyklu, dwa dni przed ovu był ❤️ wczoraj nie wypaliło bo mój się źle czuł. Dziś czuje, że już będzie za późno. No nic trudno się mówi 🤷
-
A pytanie mam ... Nie mierze regularnie temp w czasie cyklu. Ale jak już mierze to nie mam nigdy nawet 36.6 tylko zawsze 36.3-36.4 to chyba nie jest normalne.... Myślicie że nie mam owulacji? -
Milena92 wrote:Wszystko jest możliwe 🤞💪❤️
A pytanie mam ... Nie mierze regularnie temp w czasie cyklu. Ale jak już mierze to nie mam nigdy nawet 36.6 tylko zawsze 36.3-36.4 to chyba nie jest normalne.... Myślicie że nie mam owulacji?