Lipiec, lato, morza szum 🌊, wiosną będzie baby boom 👶☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysza123 jak tam sytuacja u Ciebie ? 🐵 rozkręciła się czy dalej dziwnie ? U mnie plamienie przekształciło się w minimalne lekkie krwawienie ok 1,5 dnia i dzisiaj koniec. Sama nie wiem co o tym myśleć. Już pomijając ciążę zastanawiam się co mogło być tego przyczyna ( nigdy tak nie miałam )👩🏼 26
➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, polip i inne 🤷♀️
👦🏻 26
➡️ bardzo słabe wyniki nasienia
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶
💒 lipiec 2021
17 cykl starań -
Karina123 wrote:Mysza123 jak tam sytuacja u Ciebie ? 🐵 rozkręciła się czy dalej dziwnie ? U mnie plamienie przekształciło się w minimalne lekkie krwawienie ok 1,5 dnia i dzisiaj koniec. Sama nie wiem co o tym myśleć. Już pomijając ciążę zastanawiam się co mogło być tego przyczyna ( nigdy tak nie miałam )
Powiem Ci ze cienko, nawet nie wiem jak ten cykl liczyc bo w sumie mam od tygodnia plamienie, w tym mialam moze ze dwa dni gdzie odrobine krwi polecialo. Mam nadzieje ze ten cykl juz bedzie bardziej normalny bo przy takich dziwactwach nie czuje szans na ciaze.
U mnie zawsze sa bardzo mocne miesiaczki ze wzgledu na endometrioze wiec takie jak teraz to tez cos nowego, mnie jak zalewalo to konkretnie 🤣.
Po glowie mi chodza cykle bezowulacyjne albo jakies torbiele jak widze u siebie taki cyrk 😅 -
Mysza123 wrote:Powiem Ci ze cienko, nawet nie wiem jak ten cykl liczyc bo w sumie mam od tygodnia plamienie, w tym mialam moze ze dwa dni gdzie odrobine krwi polecialo. Mam nadzieje ze ten cykl juz bedzie bardziej normalny bo przy takich dziwactwach nie czuje szans na ciaze.
U mnie zawsze sa bardzo mocne miesiaczki ze wzgledu na endometrioze wiec takie jak teraz to tez cos nowego, mnie jak zalewalo to konkretnie 🤣.
Po glowie mi chodza cykle bezowulacyjne albo jakies torbiele jak widze u siebie taki cyrk 😅👩🏼 26
👦🏻 26
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶
💒 lipiec 2021
17 cykl starań -
@ Babova, przepisz mnie prosze na 13 lipca bo cos zle wyliczylam niedawno mialam ovu wiec sie pomylilam
Babova, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
Karina123 wrote:Mam tak samo z liczeniem cyklu. Kompletnie nie wiem jak liczyć pierwszy dzień a miałam zrobić między 2-5 badania krwi. Chyba poczekają do następnego cyklu online tem będzie normalny. Zawsze muszę brać tabletki przeciwbólowe a tym razem nie- taka sytuacja nie miała miejsca nigdy w moim życiu. Zawsze krwawienie jest umiarkowane lub obfite i bardzo złe się czuje. A myślałaś o teście ?
Tak ja tez mialam porobic sobie badania w tym cyklu ale odpuscilam bo moglaby to byc strata pieniedzy.
U mnie miesiaczki to doslownie bole porodowe. Takie do omdlen. Nie wiem, moze teraz po operacji bedzie lepiej, zobaczymy. Oby tylko owulacja byla poprawna. Bede za 3tyg u lekarki to sie skonsultuje co dalej, bo moj dr co mi operacje robil, mowil ze mam pol roku max na naturalne starania. Dalej juz male szanse.
Test 2x robilam i biel totalna.
-
Ja Was podczytuje ale dziś humor jakiś nienajlepszy. Czekam na środę na usg jak na zbawienie, zauważyłam, że powiększyły mi się lekko piersi, nie mam jakoś apetytu a masło orzechowe smakowało mi dziś jak musztarda, autentycznie....
Boję się obu rozwiązań - straty jeśli zarodek nie rośnie, ale i ciągłego strachu przy każdych kolejnych badaniach, późniejszej straty i ogólnie - momentu, w którym ten słaby przyrost bety się pokaże... No bo przecież czymś był spowodowany. Staram się zająć myśli, rano nawet trochę poćwiczyłam, zrobiłam też medytacje, powtarzam sobie afirmacje ale na dobrą sprawę to bym płakała i płakała. To pierwsza ciąża i nigdy nie myślałam, że będę się mierzyć z takimi problemamiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2022, 14:31
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Mysza123 wrote:Tak ja tez mialam porobic sobie badania w tym cyklu ale odpuscilam bo moglaby to byc strata pieniedzy.
U mnie miesiaczki to doslownie bole porodowe. Takie do omdlen. Nie wiem, moze teraz po operacji bedzie lepiej, zobaczymy. Oby tylko owulacja byla poprawna. Bede za 3tyg u lekarki to sie skonsultuje co dalej, bo moj dr co mi operacje robil, mowil ze mam pol roku max na naturalne starania. Dalej juz male szanse.
Test 2x robilam i biel totalna.
Ja tez dzisiaj robiłam test, jakby liczyć ze to nie jest miesiączka to 11dpo. Sama nie wiem co o tym myśleć, bo się najzwyczajniej martwię se coś jest nie tak. Już nie chodzi o ciaze bo i tak w to wątpię👩🏼 26
👦🏻 26
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶
💒 lipiec 2021
17 cykl starań -
cukierniczka wrote:Ja Was podczytuje ale dziś humor jakiś nienajlepszy. Czekam na środę na usg jak na zbawienie, zauważyłam, że powiększyły mi się lekko piersi, nie mam jakoś apetytu a masło orzechowe smakowało mi dziś jak musztarda, autentycznie....
Boję się obu rozwiązań - straty jeśli zarodek nie rośnie, ale i ciągłego strachu przy każdych kolejnych badaniach, późniejszej straty i ogólnie - momentu, w którym ten słaby przyrost bety się pokaże... No bo przecież czymś był spowodowany. Staram się zająć myśli, rano nawet trochę poćwiczyłam, zrobiłam też medytacje, powtarzam sobie afirmacje ale na dobrą sprawę to bym płakała i płakała. To pierwsza ciąża i nigdy nie myślałam, że będę się mierzyć z takimi problemami
Kochana, wiem, że bardzo się boisz, ale spróbuj może zająć myśli czyms innym do tego czasu. Jak to Monk@ na wątku czerwcowym mówiła - co ma być to będzie, nie masz na to wpływu. Ja wierze i trzymam kciuki, że będzie wszystko dobrze i w lutym powitasz na świecie swoje dzieciątko. A Ty nie pozwol tym strachom przejąć nad Tobą kontroli, bo to w niczym nie pomoże. Trzymam za Ciebie i za maluszka kciuki bardzo mocno. ❤️cukierniczka lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Ja tez mam jakiś gorszy dzień, takie fajne cykle miałam ostatnio, a tu góry doliny, znowu spadek temp..Dzisiaj rano obudziłam się z mocnym bólem brzucha i lewego jajnika (?), niby owulacja już była to skąd ten ból?? Ehh
-
hypatia92 wrote:Zatestowałam rano, bielsze nie będzie! 😅
Ale to dopiero 10dpo, 27dc, więc spróbuję ponownie za dwa dni (chyba razem z Tobą? 🤞), termin spodziewanej miesiączki wypada koło 6-7 lipca. Na rocznicę co prawda się nie udało, ale i tak zamierzamy się świetnie bawić! Ściskam Was z samolotu i odmeldowuję się na chwilkę.
Trzymam kciuki za wszystkie testujące, życzę samych kreseczek w dwupaku. Dobrej niedzieli 🌹.
Uszy do góry - to dopiero 10 dpo. 😘 Ja też przed chwilą zatestowałam bo zastanawiam się nad wyjściem do sauny i oczywiście biel vizira. Ale docelowo za dwa dni testuję zgodnie z rozpiską, już z moczu porannego. ☺️ Na wiele nie liczę bo mało ♥️ w tym cyklu było, no i jeszcze dopiero zaleczyłam zapalenie pęcherza.hypatia92 lubi tę wiadomość
👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ BMI zawsze w normie (teraz 19,27), cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań zaproponowany Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty, wycinki do badań ⏳
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, zaopiekowanie relaksu i trawienia🧘 -
Misiaki, ja wracam do Was w sprawie krzywej insulinowej. Z kim konsultować wynik? Nie wiem, czy lepiej endo czy diabetolog? Verliebt, Ty wiem, że leki dostałaś, u kogo byłaś?
Ja się zastanawiam, czy u mnie ciąża mogła mieć wpływ, ale to było dość wcześnie... Owulację miałam z mojej obserwacji 24.05, z wieku ciąży po USG by wypadała 21.05, więc nawet licząc ten 21.05, to badanie 27.05 to jeszcze nie powinny być ciążowe wyniki, co nie? Raczej się aż tak nie pozmieniało na tak wczesnym etapie? Oczywiście będę to omawiać z lekarzem, tylko nie wiem, z jakim 😵Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2022, 20:29
-
Hypatia92 wszystkiego najlepszego oraz jak najwięcej beztroskich chwil 🥰😘💋
hypatia92 lubi tę wiadomość
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
cukierniczka wrote:Ja Was podczytuje ale dziś humor jakiś nienajlepszy. Czekam na środę na usg jak na zbawienie, zauważyłam, że powiększyły mi się lekko piersi, nie mam jakoś apetytu a masło orzechowe smakowało mi dziś jak musztarda, autentycznie....
Boję się obu rozwiązań - straty jeśli zarodek nie rośnie, ale i ciągłego strachu przy każdych kolejnych badaniach, późniejszej straty i ogólnie - momentu, w którym ten słaby przyrost bety się pokaże... No bo przecież czymś był spowodowany. Staram się zająć myśli, rano nawet trochę poćwiczyłam, zrobiłam też medytacje, powtarzam sobie afirmacje ale na dobrą sprawę to bym płakała i płakała. To pierwsza ciąża i nigdy nie myślałam, że będę się mierzyć z takimi problemami
Kochana trzymam kciuki za twoje środowe usg, mam nadzieję, że przyjdziesz do nas z dobrymi nowinami. 🙏🤞cukierniczka lubi tę wiadomość
-
Hypatia, najlepsze życzenia dla Was 🥰
Tyle wszystkie za 🐒
Dziewczyny tak lecicie z postami, że nie mogę nadrobić. Ja weekend miałam pracujący, byłam na dniach próbnych w restauracji. Nie jest to moje spełnienie marzeń, ale na miejscu i mogę pogodzić to z opieką nad dzieciakami i wszystkimi wolnymi w szkole.... No i mam nadzieję, że umowa będzie bezterminowa to i uda się macierzynski przetrwać i wrócić ☺️
Z zawodu jestem technikiem weterynarii, ale z dwójką dzieci ciężko znaleźć pracę w zawodzie.
Moim hobby jest fotografia i zastanawiam się czy nie założyć firmy w tym kierunku ☺️cukierniczka, hypatia92 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny 2 godziny temu złapał mnie silny ból
podbrzusza, od jajnika, tak promieniowało że nie mogłam wyrobić skulona leżałam pół godziny, mąż był w aptece po nospe i teraz mi mija
test owu wczoraj i dziś pozytywne
jutro mam monitoring o 7:50
możliwe ze to pękł pęcherzyk ? nigdy tak silnego bolu nie miałam
no i w tym czasie tak mokro miałam
bałam się spojrzeć w majtki ze to krew, ale to było tak dużo śluzu
przed wycięciem jednego jajowodu miałam właśnie takie silne bóle brzucha przed 2 dni takie ataki tępego bólu
a dziś czułam się jakby ktoś mi wsadził conajmniej jabłko tak rozpychalo od środka
miała któraś tak ?👩🏻 27 👨🏼30
👧🏼 Nikola 13.07.2018 - stan przedrzucawkowy, małowodzie - na szybko cc w piątek 13-ego 🙈😊
jeden jajowód ❌
Starania o rodzenstwo 👶 od 03.2021
03.01.22 badania w 3dc
badania nasienia 02.2022 wszystko w normie
czerwiec/lipiec 2022. 3 stymulowany
5-9 dc letrozole
8-12dc estrofem
Prenatal Uno
Wit. D 4000
Zestaw witamin B
Wit C
Olej z wiesiołka do owu
Wit E
Euthyrox 75/100 -
https://naforum.zapodaj.net/563752c4fa4e.jpg.html
i test z teraz
także ciekawe czy już pękło czy dopiero ovu będzie
nie wytrzymam chyba do rana 🙈
no i męża musze dziś poprzytulać ❤️❤️Anett93 lubi tę wiadomość
👩🏻 27 👨🏼30
👧🏼 Nikola 13.07.2018 - stan przedrzucawkowy, małowodzie - na szybko cc w piątek 13-ego 🙈😊
jeden jajowód ❌
Starania o rodzenstwo 👶 od 03.2021
03.01.22 badania w 3dc
badania nasienia 02.2022 wszystko w normie
czerwiec/lipiec 2022. 3 stymulowany
5-9 dc letrozole
8-12dc estrofem
Prenatal Uno
Wit. D 4000
Zestaw witamin B
Wit C
Olej z wiesiołka do owu