Lipiec, lato, morza szum 🌊, wiosną będzie baby boom 👶☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Karo1234 wrote:Mi KAŻDA z 3 koleżanek z zespołu sugerowała, że mam iść jak najszybciej i nie patrzeć na nikogo, medalu ani premii za kazdy dodatowy miesiąc nie dostanę, że nikt potem nie pamięta ile się tak naprawdę pracowało przez zwolnieniem i w takim wielkim korpo jak u nas to brak jednej osoby jest ledwo zauważalny.
Ja też mam super szefa, ale to jest niemiec, oni mają trochę inne podejście, nie takie "niewolnicze" jak polacy mam wrażenie. On na luzie do tego podchodzi, więc ja też tak zrobię
I prawidłowo- nie ma co sie szczypać. W duzej korpo nikt nie zauważy nieobecności także nie wiem komu robię dobrze, bo na pewno nie sobie i mojemu dziecku.
@Natkurka widze, ze ten Twój szef to cwany jest 😉 Nie wiem czemu, ale cos mi sie wydaje, ze to Polak 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2022, 17:03
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
Karo1234 wrote:Ja też zauważyłam, że jak ktoś z zespołu coś ode mnie chce to zaczyna rozmowę: hej, jak się czujesz, podpytuje o ciąże itd, a jak mówię, że ok, to przechodzi do ciężkiego kalibru 😅
Taaaak u mnie to standard. Dzisiaj było " No hej, nie przeszkadzam, jak tam sie czujesz" ale dzisiaj powiedziałam pierwszy raz " Nie specjalnie" a szef mówi " Pamietaj zdrowie najwazniejsze itp" a pozniej: " Słuchaj a podesłałąbys mi ten raport na 2023"I stwierdziłam ze to cwany lisek. Niby sie martwi itp ale to ma podwójne dno
I jeszcze wyptywał o plany kiedy planuje odejsc. Mówie mu ze nie wiem, ciąża to ciąża, raz jest lepiej raz gorzej. Powiedziałam ze dzisiaj mam wizyte u lekarza i ze sie okaze. Juz nie bede sciemniac ze super i ze okej. Niech sobie radzi. Kolezanki które pracuja w innych zespołach ale z którymi się kumpluje mówią mi to samo - Idź i zajmij się sobą. Olej to co sie tu dzieje bo nigdy nie bedzie dobrego momentu. One same mówiły ze chciały pracowac jak najdluzej ale nie dało sie zdrowotnie i firma sie nie zawalila. Wrecz jak czasem pisze cos do nich na grupowym czacie to mi wprost pisza" co ty tu jeszcze robisz?"
@Izet tak Polak, ogolnie fajny człowiek, dbał o mnie zawsze ale teraz mu sie tyłek pali, wie ze odejde wiec w zasadzie nie ma skrupułów i wykorzystuje moment dla swojej wygody bo odwale mu kawał roboty. I ogolnie okej, ale wkurza mnie ze muszę coś robic na zaś. Takze sorry memory ale zmieniam front na siebie i syna. Najgorzej ze ta kolezanka która to przejmuje nie chce tego robic, mówi ze ja to przeraza. Zaproponowałam jej premie i podwyzke w Q1 ale ona mówi ze ona preferuje spokojna prace. Naprawde ona sie do tego nie nadaje i tez mowiłam to szefowi ale ze nie miał nikogo innego to na siłe probuje ja uszczesliwic obiecując jej rozwój i gruszki na wierzbie ale to nie ten typ osoby. To dziewczyna która lubi stabilna, nudną robotę od 9-17 i miec wszystko w tyłku. On jednak twierdzi ze jakos to ogarną. No to niech ogarniaja. Póki co ich to nie intetesuje więc mnie równiez. Ile mogłam tyle jej pomogłam i obiecałam jej ze jej słuze pomocą na priv gdyby miała z czyms problem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2022, 17:12
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
Miałam Wam napisać i zapomniałam 😅 słuchajcie tego - mój małż dzisiaj sie udał z kumplami na piwo. No i nie było by w tym nic dziwnego, gdyby do mnie nie napisał z pytaniem jaki my kupiliśmy wózek (🤨). Ja go sie pytam po co mu ta informacja w tym momencie, kiedy jest z kumplami na piwie a on mi na to, ze jeden kumpel ma dziecko i sobie o wózkach gadają 🤣🤣🤣🤣 Na myślałam, ze tam padnę, tego jeszcze nie było, żeby chłopy przy piwie rozprawiali o wózkach 🤣 My tu chyba przekroczyliśmy wszystkie możliwe poziomy i nieuchronnie sie starzejemy 😅
Karo1234, MałaMi91, natkurka lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
-
Izet wrote:Miałam Wam napisać i zapomniałam 😅 słuchajcie tego - mój małż dzisiaj sie udał z kumplami na piwo. No i nie było by w tym nic dziwnego, gdyby do mnie nie napisał z pytaniem jaki my kupiliśmy wózek (🤨). Ja go sie pytam po co mu ta informacja w tym momencie, kiedy jest z kumplami na piwie a on mi na to, ze jeden kumpel ma dziecko i sobie o wózkach gadają 🤣🤣🤣🤣 Na myślałam, ze tam padnę, tego jeszcze nie było, żeby chłopy przy piwie rozprawiali o wózkach 🤣 My tu chyba przekroczyliśmy wszystkie możliwe poziomy i nieuchronnie sie starzejemy 😅
Kochana, u nas to samo. Mój mąż ma bliskiego przyjaciela, któremu w maju się maluch urodził więc ma nowinki z pierwszej ręki i z 'wiarygodnego' dla siebie źródła.
I coś dzisiaj wspominam o foteliku, a mój stary: fotelik Avionaut. Ja się tak patrzę i pytam skąd od razu decyzja 🤔 a mąż mówi: Miki polecał.
Aha, no skoro polecał 😆
Tak samo polecał mu monitor oddechu, który teraz koniecznie musimy mieć.
Więc pytam czy Miki ma jakieś rady albo czy się dzielił obowiązkami jakie ma?
To się okazuje, że tak, że Miki czyli kolega ogarnia Młodego w nocy czyli przebiera itd i czystego podaje do karmienia.
No to stwierdziłam, że pasują mi takie rady kolegi i kazałam kontynuować poszerzanie wiedzy 😀 😆Izet, MałaMi91, Szatkownicadojajek, natkurka lubią tę wiadomość
♀️33 ♂️29
hashimoto, niedoczynność tarczycy
19.07 (3+6) beta-HCG 112 mIU/ml
14.09 (12+0) niskie ryzyka 💙 wynik Panorama + USG prenatalne
18.11 (21+2) 445 g 💙 USG połówkowe
19.01 (30+1) 1500 g 💙 USG III trymestru
11.02 (33+3) 2100 g 💙
25.02 (35+3) 2700 g 💙
09.03 (37+1) 3100 g 💙
21.03 (38+6) 3300 g 💙
27.03 (39+5) 3670 g, 54 cm👣 Filip 💙
-
Karo1234 wrote:😅
Kochana, u nas to samo. Mój mąż ma bliskiego przyjaciela, któremu w maju się maluch urodził więc ma nowinki z pierwszej ręki i z 'wiarygodnego' dla siebie źródła.
I coś dzisiaj wspominam o foteliku, a mój stary: fotelik Avionaut. Ja się tak patrzę i pytam skąd od razu decyzja 🤔 a mąż mówi: Miki polecał.
Aha, no skoro polecał 😆
Tak samo polecał mu monitor oddechu, który teraz koniecznie musimy mieć.
Więc pytam czy Miki ma jakieś rady albo czy się dzielił obowiązkami jakie ma?
To się okazuje, że tak, że Miki czyli kolega ogarnia Młodego w nocy czyli przebiera itd i czystego podaje do karmienia.
No to stwierdziłam, że pasują mi takie rady kolegi i kazałam kontynuować poszerzanie wiedzy 😀 😆
No i prawidłowo 😄😁
Po powrocie męża do domu wczoraj tez sie dowiedziałam, ze muszę już koniecznie sie zapisać do szkoły rodzenia i żebym zaczęła szukać szpitala i położnej bo ten jego kolega mówił, ze już powinnismy sie tym zająć 😅 ja sie troche podśmiechuje, ale w zasadzie to mega słodkie, ze sie tak interesuje ❤️
Apropo tego monitora oddechu to który Karo polecają Wam znajomi ? Ja wstępnie myślałam o babysense.
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
-
No fajne sa takie polecenia aczkolwiek powiem Wam ze ja lubie sama pytać a nie lubie jak ktoś tak troche narzuca opinie. My niestety mamy znajomych z ktorymi od dawna mamy grupe na messengerze i oni maja 5 miesieczne dziecko i nagle są specjalistami. Jejku ja oczywiscie chce być miła i potakuje itp ale oni ciągle udzielaja rodzicielskich rad tak jakbysmy nigdy nie trzymali dziecka w rękach. „Zróbcie sobie tak, zobaczycie że będzie tak, ksiązke sobie kupcie ale nic Wam to nie da bo książka jedno wy drugie, wanienka taka ale termometr taki a wogole termometr tylko na chwilę bo pozniej bedziecie juz ogarniac temperature” i tak ciągle udzielaja rad a nawet ich o to nie pytamy i mowimy z mężem ze po porodzie sie zemscimy i bedziemy ich atakowac roznego rodzaju informacjami
np kolezanka moja ma fajne podejscie bo generalnie nic nie doradza, chyba ze ją spytam wprost o coś. Ogólnie ja mam poczucie ze potrafie się zajmować dziecmi. Lata temu mieszkalismy z rodzicami u babci z ciocia ktora miala małe dzieci a wtedy nie było pytania tylko wręcz odgornie narzucone opiekowanie się dziecmi bo starsi mieli obowiązki.
Tak samo starsi w stylu tesciowa, wujki męża, czasem moja mama. Udzielają rad z grzecznosci a ja tego slucham i potakuje i jeszcze uprzejmie dopytuje ale jakby cenniejsza jest dla mnie wiedza z internetu bo jest aktualna, czy wymiana np z Wami tutaj doswiadczen bo kazda jest na podobnym etapie i jest szansa ze juz zaglębiala swoja wiedzę z czegoś. I własnie Ci znajomi już widzieli sie z mężem i już oni polecaja taki i taki wózek i mogą go sprzedać a tak naprawde nie testowali zadnych innychWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2022, 08:46
Szatkownicadojajek lubi tę wiadomość
05.08.2022 - ⏸
27.04.2023🤱💙 -
Izet wrote:Miałam Wam napisać i zapomniałam 😅 słuchajcie tego - mój małż dzisiaj sie udał z kumplami na piwo. No i nie było by w tym nic dziwnego, gdyby do mnie nie napisał z pytaniem jaki my kupiliśmy wózek (🤨). Ja go sie pytam po co mu ta informacja w tym momencie, kiedy jest z kumplami na piwie a on mi na to, ze jeden kumpel ma dziecko i sobie o wózkach gadają 🤣🤣🤣🤣 Na myślałam, ze tam padnę, tego jeszcze nie było, żeby chłopy przy piwie rozprawiali o wózkach 🤣 My tu chyba przekroczyliśmy wszystkie możliwe poziomy i nieuchronnie sie starzejemy 😅
- wracał się do nas do domu po mój laktator dla tej koleżanki co urodziła
- na miejscu spotkał świeżego tatę i dwóch 'oczekujących'
- ci oczekujący wszyscy z terminem na grudzień jak my
- jeden z nich prowadzi ciążę u tej samej lekarki co ja i nie pokapowali, że ona też jest w ciąży - dopiero mu to uświadomił
I tak sobie gadali też o fotelikach, wózkach itp.
A raz jak poszedł na piwo, to wysłał mi linka ze sklepem z akcesoriami dzieciowymi. Pytam o co cho i czy mam go stamtąd odebrać. Stwierdził, że wyprzedaż na weekend tam będzie i mu kolega polecił.
Mi za to koleżanka przekazała, że jej mąż w tygodniu śpi na kanapie żeby się do roboty wysypiać, a na weekend z nimi. Smutną minę miał mój stary jak przy przesuwaniu kanapy zobaczył, że opcja spania nadal jest zepsuta i się nie naprawiła sama od kiedy coś tam chrupnęłonatkurka, Izet lubią tę wiadomość
1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Ja ogolnie mysle ze to tak będzie dzialac. Akurat z moich bliskich kolezanek/ przyjaciolek jeszcze ani jedna nie ma dziecka. Jestem pierwsza, wiec licze ze spotlania na kawie będą jak dawniej. Za to po stronie męża bylismy jednymi z ostatnich bez dzieci i jakos tak naturalnie na imprezach wychodzily rozmowy o dzieciach- ktore co powiedzialo/ zrobilo itp wiec teraz sie troche dopsujemy
ale faktycznie ze strony facetow to takie dziwne
myslalam ze beda rozmawiac o pilce i ze dzieci daja w dupe i po co im to bylo a tu prosze
05.08.2022 - ⏸
27.04.2023🤱💙 -
Kasia, gratulacje z okazji połowy ciąży 🎉🎉🎉
Oby druga połowa minęła spokojnie ❤️
Jak się czujesz? Kiedy następna wizyta?
Opowiadaj 😉
Izet, zapytam o ten monitor
My chyba po śniadaniu jedziemy do bobowózków, a potem do teściów do jutra 😮
Nie spałam od sierpnia poza domem, musze wziąć ze sobą pół apteki i poduszkę 😀 Ale mąż się uparł, żeby tam spać, no to niech już ma.
Najgorzej, że teściowa chciała dobrze i zrobiła (tak jak na moją prośbę na początku) gołąbki!
A to była moja typowo zachcianka, ja nie lubię gołąbków zazwyczaj i teraz już też nie 😆Kasia95, MałaMi91, Izet lubią tę wiadomość
♀️33 ♂️29
11.02 (33+3) 2100 g 💙
25.02 (35+3) 2700 g 💙
09.03 (37+1) 3100 g 💙
21.03 (38+6) 3300 g 💙
-
Karo, Dziękuję 💕 jakąś ulgę poczułam jak dziś ta połowa minęła 😊
Ja nadal bardziej leżę niż chodzę jednak, więc poza problemami jelitowymi czuję się dobrze 🙂 Blanka odstawia coraz większe akrobacje, więc to też mnie uspokaja.
W poniedziałek o 15:30 mam połówkowe i liczę, że mała w końcu pokaże buźkę 😁
Na weekend planów nie mamy. Udało mi się odwołać tort, więc urodziny przełożyliśmy na następną niedzielę. Młodszą wczoraj wymęczyło niesamowicie. Jestem z niej bardzo dumna, bo nawet przez moment nie zamarudziła 🙂 za to dzisiaj trochę smuteczki, bo starsza pojechała na weekend do taty, a ona musiała zostać. Więc w ramach pocieszenia dziś będzie dzień bajkowy 🙂 na codzień nie oglądają, dlatego cieszy podwójnie.Karo1234, wellwellwell, Izet, MałaMi91 lubią tę wiadomość
💊 Euthyrox 50
11.07.2022 progesteron 21,40
12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko
15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧
-
Oooo teściowa chciala byc mila i sprawic przyjemnosc a tu niestety nie wyszlo, ale doceniaj bo to bardzo mile
My tez jedziemy dzisiaj do bobowozki i do 8* i jestem taka podekscytowana ze od wczoraj o tym myslemam tylko jedną obawe- ja nie lubię kupowac stacjonarnie albo wychodzić bez zakupu bo jak ktos sie tak przyklada do sprzedazy, pokazuje, prezentuje opowiada to glupio mi mowic - dobra dziękuje
kiedys na ich profilu opowiadali o tym jak wielu klientow przychodzi do nich, wybieraja np wózki czy foteliki, cale spotkanie trwa z 2h lacznie z tym ze obsluga pokazuje i sprawdza jak zamontowac fotelik w samochodzie klienta a pozniej ktos dziekuje i zamawia sobie taniej online. Jednak zamawianie online jest wygodniejsze bo nie ma akward sytuacji. Tzn akward w mojej glowie bo zawsze mnie to stresuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2022, 09:50
Karo1234, MałaMi91, Izet lubią tę wiadomość
05.08.2022 - ⏸
27.04.2023🤱💙 -
Kasia witaj w 2 połowie 😁 zdrówka młodej życzymy, niech już jej ta jelitówka nie męczy 😉
My z mężem właśnie byliśmy zamówić wózek, także zaczynamy ruszać z wyprawką☺️Kasia95 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
wiem, że Wasza wiedza i czasem doświadczenie są nieocenione, dlatego mam prosbe. Czy ktoś coś więc o torbielach splotów naczyniówkowych w mózgu? Czy w rodzinie może coś słyszałyście? Jak się zakończyła historia? Niestety wyszły u mojego dziecka podczas badania połówkowego
dwa tyg temu na kontroli wszystko było ok. Lekarz nie widzi innych nieprawidłowości. Ale był też bardzo mało mówny i ciężko coś się było dowiedzieć. Jedynie powiedział, ze się wchłoną i są do obserwacji. Na koniec dodał, że zaleca echo serca, które wyznaczono na grudzień (nie wiem czy tak najlepiej czy po prostu taki był termin na NFZ). W opisie badania wszystko inne ok - budowa twarzy, narządy, serce itd. Pierwsze prenatalne bardzo niskie ryzyka. Do tej ppry USG prawidłowe. Prowadząca twierdzi, że te torbiele to nic niepokojącego. Ja odchodzę od zmysłów. Zastanawiam się, czy jeśli echo wyjdzie w grudniu nietak to czy nie będzie za późno na amniopunkcje? (Będzie wtedy 25 tydzień ciąży). Nie chodzi mi o jej zakończenie, tylko wiedzę
chciałabym wiedzieć i odzyskać względny spokój
ciężko się nastawić na obserwacje i czekanie na wchłonięcie
Jak to jest z amniopunkcją? Mogę zapłacić i sama zrobić czy to jest zawsze na skierowanie? Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje. Niestety w otoczeniu nie mam się kogo dopytać, bo nikt tego nie przechodził. Internet sugeruje pozytywne zakończenia, ale co najgorsze niestety też jest to marker zespołu Edwardsa
-
Pomarańczowa, na temat amniopunkcji nie wiem nic niestety. Jednak znam naprawdę dużo kobiet, których dzieciaczki miały torbiele albo nie domykała się zastawka w sercu. Ostatecznie do końca ciąży wszystko było już jak należy 🙂 więc ja bym skupiła się żeby zrobić to echo serca po prostu. Może uda się gdzieś wcześniej?
Izet, Pomarańczowa lubią tę wiadomość
💊 Euthyrox 50
12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
-
Pomarańczowa wrote:Cześć dziewczyny
wiem, że Wasza wiedza i czasem doświadczenie są nieocenione, dlatego mam prosbe. Czy ktoś coś więc o torbielach splotów naczyniówkowych w mózgu? Czy w rodzinie może coś słyszałyście? Jak się zakończyła historia? Niestety wyszły u mojego dziecka podczas badania połówkowego
dwa tyg temu na kontroli wszystko było ok. Lekarz nie widzi innych nieprawidłowości. Ale był też bardzo mało mówny i ciężko coś się było dowiedzieć. Jedynie powiedział, ze się wchłoną i są do obserwacji. Na koniec dodał, że zaleca echo serca, które wyznaczono na grudzień (nie wiem czy tak najlepiej czy po prostu taki był termin na NFZ). W opisie badania wszystko inne ok - budowa twarzy, narządy, serce itd. Pierwsze prenatalne bardzo niskie ryzyka. Do tej ppry USG prawidłowe. Prowadząca twierdzi, że te torbiele to nic niepokojącego. Ja odchodzę od zmysłów. Zastanawiam się, czy jeśli echo wyjdzie w grudniu nietak to czy nie będzie za późno na amniopunkcje? (Będzie wtedy 25 tydzień ciąży). Nie chodzi mi o jej zakończenie, tylko wiedzę
Jak to jest z amniopunkcją? Mogę zapłacić i sama zrobić czy to jest zawsze na skierowanie? Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje. Niestety w otoczeniu nie mam się kogo dopytać, bo nikt tego nie przechodził. Internet sugeruje pozytywne zakończenia, ale co najgorsze niestety też jest to marker zespołu Edwardsa
Pomarańczowa lubi tę wiadomość
-
natkurka wrote:Oooo teściowa chciala byc mila i sprawic przyjemnosc a tu niestety nie wyszlo, ale doceniaj bo to bardzo mile
My tez jedziemy dzisiaj do bobowozki i do 8* i jestem taka podekscytowana ze od wczoraj o tym myslemam tylko jedną obawe- ja nie lubię kupowac stacjonarnie albo wychodzić bez zakupu bo jak ktos sie tak przyklada do sprzedazy, pokazuje, prezentuje opowiada to glupio mi mowic - dobra dziękuje
kiedys na ich profilu opowiadali o tym jak wielu klientow przychodzi do nich, wybieraja np wózki czy foteliki, cale spotkanie trwa z 2h lacznie z tym ze obsluga pokazuje i sprawdza jak zamontowac fotelik w samochodzie klienta a pozniej ktos dziekuje i zamawia sobie taniej online. Jednak zamawianie online jest wygodniejsze bo nie ma akward sytuacji. Tzn akward w mojej glowie bo zawsze mnie to stresuje
Powiem Ci, ze ja mam tak samo - jesli już ktoś sie namęczy przy sprzedaży to jesli różnica w cenie jest niewielka to wole wydać trochę więcej i kupić stacjonarnie.
U nas sie zapowiada ciekawy weekend. Dzisisj mamy „babski wypad” w Opolu i idziemy z koleżankami najpierw do kawiarni (Wintydż 😍) a pózniej kabaret i karaoke. Teraz muszę podskoczyć do galerii handlowej i wymienić pare rzeczy, które zamówiłam przez neta, bo sa za duże 😅🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
-
Pomarańczowa wrote:Cześć dziewczyny
Spokojnie kochana - jesli Cię to pocieszy, to torbiele sa dosyć częsta przypadłością w społeczeństwie, tylko sa rzadko diagnozowane - 20 lat temu w ogóle sie tego nie badalo. Zreszta jak pisza dziewczyny, często w ciąży takie rzeczy ske wchłaniają. Zreszta, nawet jesli sie nie wchłonie to jeszcze nie koniec świata. Sama ostatnio dowiedziałam sie, ze mam torbiel w mózgu na szysznce- neurolog mówi, zd prawdopodbnie mam to od urodzenia ale nie jest to zupełnie groźnie. Zreszta w żaden sposób ta torbiel nie upośledzała mojego rozwoju.
Natomiast, jesli chcesz wykluczyć choroby genetyczne, może pomysł o NIFTY? To sa bardzo dokładne badanie i zupełnie bezpieczne, dlatego poczytaj może sobie o tym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2022, 11:45
Pomarańczowa lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
-
Pomarańczowa, ja niestety też wiele nie pomogę, ale jedynie co wiem, to jeśli jest tylko jeden z markerów jakiegoś zespołu, a nic innego na niego nie wskazuje, to nie jest to podstawa to diagnozy w kierunku tego zespołu, czyli inaczej rzecz ujmując, to o niczym nie świadczy
I to zabrzmi banalnie, ale serio trzeba czekać, aż dziecko rozwinie się w swoim tempie i się wszystko wchłonie. U nas na początku były jakby trochę jelitka na zewnątrz i do obserwacji, ale miały się wchłonąć do prenatalnych i się wchłonęły. Potem na prenatalnych był za mały żołądek i do obserwacji, a za miesiąc już było ok. Dzieci rosną i sobie poradzą
Jak lekarz był małomówny to ja bym poszła do innegoPomarańczowa lubi tę wiadomość
♀️33 ♂️29
11.02 (33+3) 2100 g 💙
25.02 (35+3) 2700 g 💙
09.03 (37+1) 3100 g 💙
21.03 (38+6) 3300 g 💙
-
Jak ja Wam zazdroszczę tych wyjść 😭
Mam nadzieję, że w poniedziałek nie dostanę żadnych złych wieści i w następny weekend uda nam się wyskoczyć na Listy do M 🥰💊 Euthyrox 50
12.07.2022 (8dpo) ⏸✊