Lipiec, lato, morza szum 🌊, wiosną będzie baby boom 👶☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Izet, zjedz rogala, bo coś majaczysz 😆
Każda z nas ma takie samo prawo odpocząć, skupić się na sobie i dziecku, czy to pierwsza ciąża czy siódma, nikt z Twojej głowie nie siedzi, nie wie jak się czujesz względem tego jak było przed i ile kosztuje Cie praca, domowe obowiązki itd.
Ja do tego trochę podchodzę tak, że mogę zrobić coś dobrego dla Młodego, albo dla firmy.
Wg mnie wybór dość prosty 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2022, 08:52
wellwellwell, Kasia95, Izet lubią tę wiadomość
27.03.2023 (39+5) 3670 g, 54 cm👣 Filip 💙
11.12.2024 (40+6) 4300 g, 55 cm👣 Eliza 🩷 -
Dzięki dziewczyny, też mam nadzieję, że dziś mój bobas w końcu trochę poświęci doopskiem. 😅
Co do ruchów to mówiłam wczoraj, że śniło mi się jak pierwszy raz się wszystko ruszalo. Mąż po pracy się mnie pytał co mi sie snilo, bo gadalam przez sen i tylko powtarzalam "róża, róża" - czy to imie dla naszego dziecka czy kwiaty mi sie snia. 😆 ale wyszlo, ze chyba mowilam "rusza, rusza" 😅😅😅
Nie mam raczej zachcianek typu ogorki z nutella, to chyba jakieś wymysły są 😁 ale mam cos takiego, ze jak ktos wspomni o jakiejś potrawie, produkcie to od razu mi juz slinka cieknie i tez bym zjadla. Tak jak z tymi rogalami 😁 no i wiele rzeczy mi teraz smakuje, ktorych nie cierpialam przed ciaza.
MałaMi91, natkurka lubią tę wiadomość
-
natkurka wrote:Wiem ale zawsze mozesz ponarzekać na stres w pracy, ja mysle że gdyby nie wykorzystywali momentu i nie eksploatowali mnie bardziej to uwazam ze mogłabym popracować trochę dłużej, ale niestety np siedzenie od 9 do 19:00 przy biurku to dla mnie średnie rozwiązanie.Wiadomo w ciągu dnia cos tu do Was pisze, ale wtedy własnie siedze na milionie jakichs bezcelowych calli i sie przysluchuje bo już nie mam siły sie w to angażować zwłaszcza że wiem ze bedę się wycofywać z tego. Ale juz sie zastanawiam czy nie przeciągnać tego odejscia własnie o dwa tygodnie
Kurcze Naturka, nie powinno tak bycjesli dobrze sie orientuje to kobieta w ciazy moze pracowac max 8h i nie mozna jej zlecac nadgodzin.
Karo1234, Kasia95, MałaMi91 lubią tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Kurcze Naturka, nie powinno tak byc
jesli dobrze sie orientuje to kobieta w ciazy moze pracowac max 8h i nie mozna jej zlecac nadgodzin.
I się zastanawiam na ile wpłynęło na to zmęczenie, jakaś wymuszona pozycja godzinami przed laptopem, stres. Pewnie już się nigdy nie dowiem, ale jeśli powrót do pracy spowodował takie pogorszenie to muszę powiedzieć, że nie było warto 😉27.03.2023 (39+5) 3670 g, 54 cm👣 Filip 💙
Well moze to ma być RÓŻA
jak nie u mnie to u ciebie
Wogole rozmawiałam z psycholog i mowilam ze teoretycznie mi sie zadne imiona nie podobaja i jakby mam z tym problem zeby cos wybrac i mowila zeby dac sobie czas, zebysmy wybrali na spokojnie i ze czasem sie wlasnie zdarza tak, że cos w snie sie przysni zwiazanego z imieniem
Mówi że często to slyszala od swoich pacjentów a samej sie kilka razy sniło imię Gaja. Mówi ze nie wie skad, moze gdzies w ksiazce było i poprostu w snie sie powtorzyło ale kilka razy w snie to slyszała i powiedziała męzowi. Jemu sie nie spodobało to imie, ale dali tak na drugie
Ja odpytałam kolezanke i oczywiscie nasza cudowna firma ma swoj regulamin i ona nie otrzymywała na L4 sredniej z premiamiW poprzedniej firmie tak miała a tutaj nie. Zrobiła w sumie z tego afere i na szybko jej przelozony przyznał jakas premie jako zastrzyk gotowki no ale ja nie planuje robic zadnych afer, odejde po cichutku
Najgorzej ze bede i tak stratna, niby nie duzo ale w zasadzie w lipcu dostałam znaczaca podwyke, która miała byc wczesniej ale sie opozniała no i wezma mi do sredniej tez te miesiace sprzed podwyzki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2022, 10:05
wellwellwell lubi tę wiadomość
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
natkurka wrote:Well moze to ma być RÓŻA
jak nie u mnie to u ciebie
Wogole rozmawiałam z psycholog i mowilam ze teoretycznie mi sie zadne imiona nie podobaja i jakby mam z tym problem zeby cos wybrac i mowila zeby dac sobie czas, zebysmy wybrali na spokojnie i ze czasem sie wlasnie zdarza tak, że cos w snie sie przysni zwiazanego z imieniem
Mówi że często to slyszala od swoich pacjentów a samej sie kilka razy sniło imię Gaja. Mówi ze nie wie skad, moze gdzies w ksiazce było i poprostu w snie sie powtorzyło ale kilka razy w snie to slyszała i powiedziała męzowi. Jemu sie nie spodobało to imie, ale dali tak na drugie
Ja odpytałam kolezanke i oczywiscie nasza cudowna firma ma swoj regulamin i ona nie otrzymywała na L4 sredniej z premiamiW poprzedniej firmie tak miała a tutaj nie. Zrobiła w sumie z tego afere i na szybko jej przelozony przyznał jakas premie jako zastrzyk gotowki no ale ja nie planuje robic zadnych afer, odejde po cichutku
Najgorzej ze bede i tak stratna, niby nie duzo ale w zasadzie w lipcu dostałam znaczaca podwyke, która miała byc wczesniej ale sie opozniała no i wezma mi do sredniej tez te miesiace sprzed podwyzki
A dostajecie jakies inne swiadczenia pieniezne, jakies dodatki na swieta, na wakacje? Moze chociaż to by sie wliczalo i wyjdzie troche korzystniej... -
A co do imienia to ja mam taką natrętną myśl... cały czas jak sobie myślę o czym człowieczku w brzuchu to mi się wydaje, że to jest Kacperek. Nie wiem czemu, nie umiem się tego pozbyć.
Mówimy do niego i o nim Filip, wszyscy w koło też. A mój mózg uparcie nazywa go Kacperek, chociaż nie chce go tak nazwać 😆 ciężko to wyjaśnić.natkurka lubi tę wiadomość
27.03.2023 (39+5) 3670 g, 54 cm👣 Filip 💙
wellwellwell wrote:A dostajecie jakies inne swiadczenia pieniezne, jakies dodatki na swieta, na wakacje? Moze chociaż to by sie wliczalo i wyjdzie troche korzystniej...
-
Ehhh ale sie wkurzylam! 🤬
Wyobraźcie sobie, ze mialam na 10:50 umowiona teleporade u endokrynologa z Kielc i zadzwonila do mnie jakas pani z recepcji, ze pani doktor pracuje z domu i ma problem techniczny, wiec teleporada sie dzis nie odbedzie, moze mi zaproponowac teleporade w poniedzialek. I juz mowie dobra jak nie ma nic szybciej to niech będzie ten poniedziałek... Wchodze sobie do aplikacji i patrze, a oni mi wbili wizyte w placowce Medicover w Kielcach. Ogólnie fajnie, ze sie znalazl termin na wizyte osobiscie, no ale do Kielc sie nie wybieram... Na szczescie udalo mi sie jakas teleporade na pon u lekarza we Wrocławiu umowic, no ale i tak jestem zla, liczylam, ze sie juz dowiem co i jak i przekaze mojemu prowadzacemu na wizycie. -
Well, ja też nie lubię takich sytuacji, ale spokojnie. Twój wynik nie byl wcale bardzo zły, a jednorazowy też nie zawsze coś powie
badanie TSH to tak jak z progesteronem. Zrobisz kilka razy i za każdym wynik będzie inny 🤷♀️
Karo1234 lubi tę wiadomość
💊 Euthyrox 50
11.07.2022 progesteron 21,40
12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko
15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧
-
wellwellwell wrote:Ehhh ale sie wkurzylam! 🤬
Wyobraźcie sobie, ze mialam na 10:50 umowiona teleporade u endokrynologa z Kielc i zadzwonila do mnie jakas pani z recepcji, ze pani doktor pracuje z domu i ma problem techniczny, wiec teleporada sie dzis nie odbedzie, moze mi zaproponowac teleporade w poniedzialek. I juz mowie dobra jak nie ma nic szybciej to niech będzie ten poniedziałek... Wchodze sobie do aplikacji i patrze, a oni mi wbili wizyte w placowce Medicover w Kielcach. Ogólnie fajnie, ze sie znalazl termin na wizyte osobiscie, no ale do Kielc sie nie wybieram... Na szczescie udalo mi sie jakas teleporade na pon u lekarza we Wrocławiu umowic, no ale i tak jestem zla, liczylam, ze sie juz dowiem co i jak i przekaze mojemu prowadzacemu na wizycie. -
Tak, tym wynikiem sie az tak nie martwie, zwłaszcza, ze juz mi gin przepisal Euthyrox. Tylko sie wkurzylam na takie odwolywanie na ostatnia chwile. 😡 no i liczylam, ze wlasnie dostane jakies skierowanie na ft3 ft4 czy cos, bo gin na pewno dzis zapyta czy juz cos w tej sprawie ogarnelam. 😛
-
wellwellwell wrote:Tak, tym wynikiem sie az tak nie martwie, zwłaszcza, ze juz mi gin przepisal Euthyrox. Tylko sie wkurzylam na takie odwolywanie na ostatnia chwile. 😡 no i liczylam, ze wlasnie dostane jakies skierowanie na ft3 ft4 czy cos, bo gin na pewno dzis zapyta czy juz cos w tej sprawie ogarnelam. 😛
nie bagatelizuje tego, ale u Ciebie serio wynik prawie ksiazkowy, więc - pomijając słabe zachowanie Medicover, którego nie cierpię - nie ma się co przejmować.
Pamiętaj tylko, że jeśli będziesz brała lek to przy badaniu ft4 się nie bierze tabsa rano, tylko po pobraniu.27.03.2023 (39+5) 3670 g, 54 cm👣 Filip 💙
Kasia95 wrote:Aa właśnie, ja od ostatniej wizyty detektora już nie używam. Zresztą młoda odstawia straszne akrobacje w brzuchu, dzisiaj w nocy znowu nie dała spać 🙄
Teraz jak czesałam dziewczyny na siedząco to dostałam takiego kopa, że myślałam, że się posikam.27.03.2023 (39+5) 3670 g, 54 cm👣 Filip 💙
Karo1234 wrote:Ja zauważyłam, że jak mam pełny pęcherz to Młody wręcz uwielbia mnie w niego kopać. A mnie aż dreszcze przechodzą czy któregoś razu nie kopnie tak, że nie zacisnę wystarczająco mocno na czas 😆
-
natkurka wrote:
Ładnie wygląda 😍
Tez kupilam, ale marzyl mi sie taki z lukrem, a były tylko bez. Ale maja nie miec rodzynek chociaz.
Oezuu mój też jest pycha 🤤🤤🤤Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2022, 13:53
Karo1234 lubi tę wiadomość