Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Piękne określenia dziewczyny 😂

Ja dziś się rozespałam, chyba mój organizm po wczorajszym hsg potrzebował tego. Nawet temperaturę miałam nieco wyższą niż zwykle (mierzona o stałej porze). I w ogóle to po tym hsg mam strasznie dużo jakby płodnego śluzu. Ejaj mówi, że to raczej nie śluz płodny tylko organizm oczyszcza się po badaniu. Ciekawe to

A co do tytułu sierpniowego to muszę pomyśleć, szybko nas Nigri gonisz do tego 😂

Mi ten czas ostatnio zwolnił, chyba tak po złości😂
    Ogólnie wszystkie czynności jakoś mi dłużej schodzą🤣

Do końca tygodnia chciałam zebrać tytuły, żeby potem tydzień był na głosowanko. A w tym czasie aaandzia się nastawi na prowadzenie kolejnego miesiąca 😂

KamilaAnt2026, Konzzdi, Tofuszka, MiśkaK, aaandzia, Marcycha lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    Nooo dzydzy to oficjalnie mozemy powiedzieć - gratulacje, masz w brzuchu małą kruszynkę! Dużo zdrówka dla was i nudnej ciąży❤️❤️

Ktoś coś pisał o niskiej ferrytynie mimo leków (przepraszam nie mogę się już dokopać do tego) - myślę, że warto sprawdzic pasożyty I wykonać usg jamy brzusznej. U mnie byla ta sama sytuacja - brałam leki na receptę, na chwilę ferrytyna rosła, po czym polega kilku miesiącach powtórka z rozrywki. Na ten moment po wyeliminowaniu pasożyta jest w miarę okej.

My staramy się od stycznia, o pierwszego bobaska

Kamila - o zobacz! Też za 2 tygodnie jadę na domki na mazury. Gdzie się wybieracie? :)

ooo :) musiałam psiapsi podpytac bo nawet nie wiedziałm gdzie haha :D
    ale okazało się że o tu: 11-513 Rydzewo, a wy ?:D

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 12cs
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 16 lipca, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emmac wrote:
    U mnie w tym cyklu z 17 na 8 dc owulacja sie przesunęła też byłam w szoku :-/
    A też bierzesz feristim?

• aaandzia Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Mi ten czas ostatnio zwolnił, chyba tak po złości😂
    Ogólnie wszystkie czynności jakoś mi dłużej schodzą🤣

Do końca tygodnia chciałam zebrać tytuły, żeby potem tydzień był na głosowanko. A w tym czasie aaandzia się nastawi na prowadzenie kolejnego miesiąca 😂

Niezłe tytuły w propozycjach są 😅 ja już się nie mogę doczekać 😅 będzie moc ⏸️

Nigri, Kompotlinka, MiśkaK lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:

Oby ✊🏻
    W ogóle orientujecie się czy po ciąży biochemicznej trzeba coś odczekać zanim podejmie się dalsze starania ? Ktoś chyba już o to pytał ale za chiny nie potrafię znaleźć odpowiedzi 😶

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 12:31

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:

Tego wam życzę, fajnie by było gdyby to był cały miesiąc w ⏸️😁

Nikaaa_, Gosiaczkova, aaandzia, Kompotlinka, MiśkaK lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Lucy_26 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, tytuł ze słonecznikami 🌻 i pieluszkami skradł moje serce 🥰 Aż bym zagłosowała!

🌿Tofuszka, masz talent do tych tytułów 😇

Tofuszka, Gosiaczkova, Kompotlinka, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)

💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000
  • Lucy_26 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Oby ✊🏻
    W ogóle orientujecie się czy po ciąży biochemicznej trzeba coś odczekać zanim podejmie się dalsze starania ? Ktoś chyba już o to pytał ale za chiny nie potrafię znaleźć odpowiedzi 😶

Ja czytałam, że nie trzeba.

Gosiaczkova, Konzzdi, Marcycha lubią tę wiadomość

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)

💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Oby ✊🏻

Z okresem wszystko się ładnie oczyści, ponieważ to był sam początek to nic dużego tam nie było. Być może okres będzie trochę bardziej krwawy. I nie trzeba robić żadnych ostępów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 12:39

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Oby ✊🏻

Ja przed zajściem.w druga ciążę byłam w ciąży biochemicznej. Było to w czerwcu,w lipcu byłam na wizycie,aby sprawdzić czy wszystko ok i okazało się,że na dniach pęknie pęcherzyk ,no i zaszłam;)

Tofuszka, Gosiaczkova, Maalwii, Kompotlinka, Marcycha lubią tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:
    Ja przed zajściem.w druga ciążę byłam w ciąży biochemicznej. Było to w czerwcu,w lipcu byłam na wizycie,aby sprawdzić czy wszystko ok i okazało się,że na dniach pęknie pęcherzyk ,no i zaszłam;)

Daje to dużą nadzieję 🥹 dziękuję

Słonecznik90, Nigri, Marcycha lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Amelia96 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:
    Ja miałam wczoraj testować. Testowałam wczoraj i dzisiaj. Niestety biel więc to nie jest mój miesiąc.

Może to i lepiej bo za tydzień jedziemy na krótkie wakacje a tak bym się stresowała, że długa podróż czy coś może wpłynąć na ciążę. No i ostatnio tak sobie pomyślałam, że zawsze chciałam mieć dziecko z miesięcy ciepłych maj- sierpień więc może w te kilka cykli się uda, w następnym cyklu akurat będzie termin na kwiecień więc już coraz bliżej letnich miesięcy. 🙂
    Trzeba szukać pozytywów, prawda? 😁
    Grunt to mieć dobre nastawienie, też tak nieraz się pocieszam jak przychodzą te miesiące gdzie dziecko miałoby się urodzić w zimie że może to i lepiej że jeszcze go nie mam 😄 chociaż jakbyśmy miały rodzic w grundniu po południu to też byśmy się cieszyły😊 ale trzeba jakoś szukać plusów.
    A tak zapytam bo widzę po stopce że u was dłużej trwały starania o pierwszego bobasa co Wam pomogło?? 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 13:13

Nigri lubi tę wiadomość

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza II st.

💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Ascofer,
    Olej z wiesiołka,
    Inozytol,
    Kwas foliowy metylowany
    Zioła Ojca Sroki 3
    Leki stymulacyjne :
    Lametta
    Ovitrelle
    Cyclogest
    Encorton
    Acard
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Oby ✊🏻

Po moim biochemie miałam większy okres i bolał mnie trochę bardziej brzuch i nie musiałam robić przerwy, dobrze się oczyściło ♥️

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Daje to dużą nadzieję 🥹 dziękuję

Przytulam 🫂

Gosiaczku,Ty chyba pisałaś,że nie byłaś na monitoringu? To może będziesz mogła umówić do gina za niedługo,żeby sprawdzić,czy wszystko jest ok i czy może jakiś pęcherzyk jest w gotowości?:)

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pies zwiariował, drażni mnie hak cholera. Wszędzie za mną łazi, podchodzi pod nogi, a że mały taki to w kuchni łatwo go zalać wrzątkiem. Idę po herbatkę leci, wracam z tym wrzątkiem no plącze się pod nogami. Idę do łazienki sterczy pod drzwiami, teraz siedzi mi pod nogami. 🤦‍♀️
    A wcześniej miał mnie w pupie. I czego teraz chce któż to wie.

Konzzdi, mistyreal, Gosiaczkova, dzydzy, MiśkaK lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Amelia96 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Nigri co do tytułów :
    * Sierpniowe starania, majowe tulenia – oby spełniły się nasze marzenia! 🍼
    * Sierpień, plaża, letni luz – niech się spełni każdy cud 🌟
    * Bocian w sierpniu nie próżnuje – każdej z nas malucha szykuje! 🍼
    * Sierpień dwie kreseczki nam maluje, majowe bobaski szykuje! ✨
    Ten ostatni tytuł zdecydowanie wygrywa 🥳🥳🥳

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza II st.

💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Ascofer,
    Olej z wiesiołka,
    Inozytol,
    Kwas foliowy metylowany
    Zioła Ojca Sroki 3
    Leki stymulacyjne :
    Lametta
    Ovitrelle
    Cyclogest
    Encorton
    Acard
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Mój pies zwiariował, drażni mnie hak cholera. Wszędzie za mną łazi, podchodzi pod nogi, a że mały taki to w kuchni łatwo go zalać wrzątkiem. Idę po herbatkę leci, wracam z tym wrzątkiem no plącze się pod nogami. Idę do łazienki sterczy pod drzwiami, teraz siedzi mi pod nogami. 🤦‍♀️
    Pewnie wyczuł bobasa <3 ale rozumiem że to musi być irytujące. Moja kotka zawsze wariuje jak jestem po owulacji - kładzie mi się na brzuchu, cyckach, cały czas próbuje być przy mnie. Najgorsze że cycki mnie zawsze strasznie bolą - jak te 3kg kotki mi na nich stanie to boli jak cholera XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 13:41

Skowronek, Kompotlinka lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

Waga od początku czerwca: -3kg
    Cel na początek: -7kg
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    wyczuwa ciąże. To normalne u zwierząt. Moja mama ma dwa psy jak byłam w ciąży to jeden z nich nie odstępował mnie na krok jak przyjeżdżałam. A jak już urodziłam to ten drugi pies - suczka, leżała zawsze gdzieś w pobliżu mojego syna i jak ktoś podchodził to warczała

Tofuszka, Nigri, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500

07.2026 - cytologia, HPV, USG piersi ✅
    15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Gajek Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Podobno psy wyczuwają gdy kobieta jest w ciąży i odpala im się tryb chronienia. Moi rodzice mieli kiedyś psa który nienawidził jednej cioci. Gdy zaszła w ciążę to ciągle się do niej łasił, po porodzie znowu wróciła nienawiść.
    Zaczynam się w takim razie martwić jak to będzie gdy w końcu się uda u nas. Mój pies pała ogromną miłością do mnie i nawet do łazienki musi iść ze mną 🙈

Nigri, Tofuszka, MiśkaK lubią tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026 - 1cs

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Pewnie wyczuł bobasa <3 ale rozumiem że to musi być irytujące. Moja kotka zawsze wariuje jak jestem po owulacji - kładzie mi się na brzuchu, cyckach, cały czas próbuje być przy mnie. Najgorsze że cycki mnie zawsze strasznie bolą - jak te 3kg kotki mi na nich stanie to boli jak cholera XD

No jest irytujące bo jednak można mu niechcący krzywdę zrobić, albo zrobię sobie i jemu. Na komendę żeby sobie poszedł do kojca to jest dosłownie góra 2 min i tak przylezie.🙄
    W takim bądź razie ciekawe jak ten ktotek Twój będzie się zachowywać gdy zobaczysz te dwie kreski🤔

Tofuszka lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ