Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Tofuszka wrote:Piękne określenia dziewczyny 😂
Ja dziś się rozespałam, chyba mój organizm po wczorajszym hsg potrzebował tego. Nawet temperaturę miałam nieco wyższą niż zwykle (mierzona o stałej porze). I w ogóle to po tym hsg mam strasznie dużo jakby płodnego śluzu. Ejaj mówi, że to raczej nie śluz płodny tylko organizm oczyszcza się po badaniu. Ciekawe to
A co do tytułu sierpniowego to muszę pomyśleć, szybko nas Nigri gonisz do tego 😂
Mi ten czas ostatnio zwolnił, chyba tak po złości😂
Ogólnie wszystkie czynności jakoś mi dłużej schodzą🤣
Do końca tygodnia chciałam zebrać tytuły, żeby potem tydzień był na głosowanko. A w tym czasie aaandzia się nastawi na prowadzenie kolejnego miesiąca 😂
KamilaAnt2026, Konzzdi, Tofuszka, MiśkaK, aaandzia, Marcycha lubią tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️ -
Lisia00 wrote:Nooo dzydzy to oficjalnie mozemy powiedzieć - gratulacje, masz w brzuchu małą kruszynkę! Dużo zdrówka dla was i nudnej ciąży❤️❤️
Ktoś coś pisał o niskiej ferrytynie mimo leków (przepraszam nie mogę się już dokopać do tego) - myślę, że warto sprawdzic pasożyty I wykonać usg jamy brzusznej. U mnie byla ta sama sytuacja - brałam leki na receptę, na chwilę ferrytyna rosła, po czym polega kilku miesiącach powtórka z rozrywki. Na ten moment po wyeliminowaniu pasożyta jest w miarę okej.
My staramy się od stycznia, o pierwszego bobaska
Kamila - o zobacz! Też za 2 tygodnie jadę na domki na mazury. Gdzie się wybieracie?
ooo
musiałam psiapsi podpytac bo nawet nie wiedziałm gdzie haha 
ale okazało się że o tu: 11-513 Rydzewo, a wy ?
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 12cs -
Nigri wrote:Mi ten czas ostatnio zwolnił, chyba tak po złości😂
Ogólnie wszystkie czynności jakoś mi dłużej schodzą🤣
Do końca tygodnia chciałam zebrać tytuły, żeby potem tydzień był na głosowanko. A w tym czasie aaandzia się nastawi na prowadzenie kolejnego miesiąca 😂
Niezłe tytuły w propozycjach są 😅 ja już się nie mogę doczekać 😅 będzie moc ⏸️
Nigri, Kompotlinka, MiśkaK lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
aaandzia wrote:Niezłe tytuły w propozycjach są 😅 ja już się nie mogę doczekać 😅 będzie moc ⏸️
Oby ✊🏻
W ogóle orientujecie się czy po ciąży biochemicznej trzeba coś odczekać zanim podejmie się dalsze starania ? Ktoś chyba już o to pytał ale za chiny nie potrafię znaleźć odpowiedzi 😶Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 12:31
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
aaandzia wrote:Niezłe tytuły w propozycjach są 😅 ja już się nie mogę doczekać 😅 będzie moc ⏸️
Tego wam życzę, fajnie by było gdyby to był cały miesiąc w ⏸️😁
Nikaaa_, Gosiaczkova, aaandzia, Kompotlinka, MiśkaK lubią tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️ -
Ojej, tytuł ze słonecznikami 🌻 i pieluszkami skradł moje serce 🥰 Aż bym zagłosowała!
🌿Tofuszka, masz talent do tych tytułów 😇
Tofuszka, Gosiaczkova, Kompotlinka, MiśkaK lubią tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)
💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000 -
Gosiaczkova wrote:Oby ✊🏻
W ogóle orientujecie się czy po ciąży biochemicznej trzeba coś odczekać zanim podejmie się dalsze starania ? Ktoś chyba już o to pytał ale za chiny nie potrafię znaleźć odpowiedzi 😶
Ja czytałam, że nie trzeba.
Gosiaczkova, Konzzdi, Marcycha lubią tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)
💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000 -
W ogóle orientujecie się czy po ciąży biochemicznej trzeba coś odczekać zanim podejmie się dalsze starania ? Ktoś chyba już o to pytał ale za chiny nie potrafię znaleźć odpowiedzi 😶
Z okresem wszystko się ładnie oczyści, ponieważ to był sam początek to nic dużego tam nie było. Być może okres będzie trochę bardziej krwawy. I nie trzeba robić żadnych ostępówWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 12:39
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️ -
Ja przed zajściem.w druga ciążę byłam w ciąży biochemicznej. Było to w czerwcu,w lipcu byłam na wizycie,aby sprawdzić czy wszystko ok i okazało się,że na dniach pęknie pęcherzyk ,no i zaszłam;)
Tofuszka, Gosiaczkova, Maalwii, Kompotlinka, Marcycha lubią tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
Słonecznik90 wrote:Ja przed zajściem.w druga ciążę byłam w ciąży biochemicznej. Było to w czerwcu,w lipcu byłam na wizycie,aby sprawdzić czy wszystko ok i okazało się,że na dniach pęknie pęcherzyk ,no i zaszłam;)
Daje to dużą nadzieję 🥹 dziękuję
Słonecznik90, Nigri, Marcycha lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Grunt to mieć dobre nastawienie, też tak nieraz się pocieszam jak przychodzą te miesiące gdzie dziecko miałoby się urodzić w zimie że może to i lepiej że jeszcze go nie mam 😄 chociaż jakbyśmy miały rodzic w grundniu po południu to też byśmy się cieszyły😊 ale trzeba jakoś szukać plusów.AnaHope wrote:Ja miałam wczoraj testować. Testowałam wczoraj i dzisiaj. Niestety biel więc to nie jest mój miesiąc.
Może to i lepiej bo za tydzień jedziemy na krótkie wakacje a tak bym się stresowała, że długa podróż czy coś może wpłynąć na ciążę. No i ostatnio tak sobie pomyślałam, że zawsze chciałam mieć dziecko z miesięcy ciepłych maj- sierpień więc może w te kilka cykli się uda, w następnym cyklu akurat będzie termin na kwiecień więc już coraz bliżej letnich miesięcy. 🙂
Trzeba szukać pozytywów, prawda? 😁
A tak zapytam bo widzę po stopce że u was dłużej trwały starania o pierwszego bobasa co Wam pomogło?? 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 13:13
Nigri lubi tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer,
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany
Zioła Ojca Sroki 3
Leki stymulacyjne :
Lametta
Ovitrelle
Cyclogest
Encorton
Acard -
Po moim biochemie miałam większy okres i bolał mnie trochę bardziej brzuch i nie musiałam robić przerwy, dobrze się oczyściło ♥️
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Gosiaczkova wrote:Daje to dużą nadzieję 🥹 dziękuję
Przytulam 🫂
Gosiaczku,Ty chyba pisałaś,że nie byłaś na monitoringu? To może będziesz mogła umówić do gina za niedługo,żeby sprawdzić,czy wszystko jest ok i czy może jakiś pęcherzyk jest w gotowości?
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
Mój pies zwiariował, drażni mnie hak cholera. Wszędzie za mną łazi, podchodzi pod nogi, a że mały taki to w kuchni łatwo go zalać wrzątkiem. Idę po herbatkę leci, wracam z tym wrzątkiem no plącze się pod nogami. Idę do łazienki sterczy pod drzwiami, teraz siedzi mi pod nogami. 🤦♀️
A wcześniej miał mnie w pupie. I czego teraz chce któż to wie.
Konzzdi, mistyreal, Gosiaczkova, dzydzy, MiśkaK lubią tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️ -
Ten ostatni tytuł zdecydowanie wygrywa 🥳🥳🥳aaandzia wrote:Nigri co do tytułów :
* Sierpniowe starania, majowe tulenia – oby spełniły się nasze marzenia! 🍼
* Sierpień, plaża, letni luz – niech się spełni każdy cud 🌟
* Bocian w sierpniu nie próżnuje – każdej z nas malucha szykuje! 🍼
* Sierpień dwie kreseczki nam maluje, majowe bobaski szykuje! ✨Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer,
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany
Zioła Ojca Sroki 3
Leki stymulacyjne :
Lametta
Ovitrelle
Cyclogest
Encorton
Acard -
Pewnie wyczuł bobasaNigri wrote:Mój pies zwiariował, drażni mnie hak cholera. Wszędzie za mną łazi, podchodzi pod nogi, a że mały taki to w kuchni łatwo go zalać wrzątkiem. Idę po herbatkę leci, wracam z tym wrzątkiem no plącze się pod nogami. Idę do łazienki sterczy pod drzwiami, teraz siedzi mi pod nogami. 🤦♀️
ale rozumiem że to musi być irytujące. Moja kotka zawsze wariuje jak jestem po owulacji - kładzie mi się na brzuchu, cyckach, cały czas próbuje być przy mnie. Najgorsze że cycki mnie zawsze strasznie bolą - jak te 3kg kotki mi na nich stanie to boli jak cholera
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 13:41
Skowronek, Kompotlinka lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Waga od początku czerwca: -3kg
Cel na początek: -7kg -
wyczuwa ciąże. To normalne u zwierząt. Moja mama ma dwa psy jak byłam w ciąży to jeden z nich nie odstępował mnie na krok jak przyjeżdżałam. A jak już urodziłam to ten drugi pies - suczka, leżała zawsze gdzieś w pobliżu mojego syna i jak ktoś podchodził to warczałaNigri wrote:Mój pies zwiariował, drażni mnie hak cholera. Wszędzie za mną łazi, podchodzi pod nogi, a że mały taki to w kuchni łatwo go zalać wrzątkiem. Idę po herbatkę leci, wracam z tym wrzątkiem no plącze się pod nogami. Idę do łazienki sterczy pod drzwiami, teraz siedzi mi pod nogami. 🤦♀️
Tofuszka, Nigri, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość
👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500
07.2026 - cytologia, HPV, USG piersi ✅
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
Podobno psy wyczuwają gdy kobieta jest w ciąży i odpala im się tryb chronienia. Moi rodzice mieli kiedyś psa który nienawidził jednej cioci. Gdy zaszła w ciążę to ciągle się do niej łasił, po porodzie znowu wróciła nienawiść.Nigri wrote:Mój pies zwiariował, drażni mnie hak cholera. Wszędzie za mną łazi, podchodzi pod nogi, a że mały taki to w kuchni łatwo go zalać wrzątkiem. Idę po herbatkę leci, wracam z tym wrzątkiem no plącze się pod nogami. Idę do łazienki sterczy pod drzwiami, teraz siedzi mi pod nogami. 🤦♀️
Zaczynam się w takim razie martwić jak to będzie gdy w końcu się uda u nas. Mój pies pała ogromną miłością do mnie i nawet do łazienki musi iść ze mną 🙈
Nigri, Tofuszka, MiśkaK lubią tę wiadomość
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026 - 1cs
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy -
Tofuszka wrote:Pewnie wyczuł bobasa
ale rozumiem że to musi być irytujące. Moja kotka zawsze wariuje jak jestem po owulacji - kładzie mi się na brzuchu, cyckach, cały czas próbuje być przy mnie. Najgorsze że cycki mnie zawsze strasznie bolą - jak te 3kg kotki mi na nich stanie to boli jak cholera 
No jest irytujące bo jednak można mu niechcący krzywdę zrobić, albo zrobię sobie i jemu. Na komendę żeby sobie poszedł do kojca to jest dosłownie góra 2 min i tak przylezie.🙄
W takim bądź razie ciekawe jak ten ktotek Twój będzie się zachowywać gdy zobaczysz te dwie kreski🤔
Tofuszka lubi tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️