Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry wszystkim. Po ciemnościach egipskich nareszcie wyszło słońce u mnie, odrazu lepiej.
Gilgotka robiłaś dzisiaj teścik?😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 07:18
Konzzdi, Kompotlinka, Elgenda, Tofuszka lubią tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️ -
Ja miałam wczoraj testować. Testowałam wczoraj i dzisiaj. Niestety biel więc to nie jest mój miesiąc.
Może to i lepiej bo za tydzień jedziemy na krótkie wakacje a tak bym się stresowała, że długa podróż czy coś może wpłynąć na ciążę. No i ostatnio tak sobie pomyślałam, że zawsze chciałam mieć dziecko z miesięcy ciepłych maj- sierpień więc może w te kilka cykli się uda, w następnym cyklu akurat będzie termin na kwiecień więc już coraz bliżej letnich miesięcy. 🙂
Trzeba szukać pozytywów, prawda? 😁
Nikaaa_, mistyreal, Konzzdi, Skowronek, Nigri, Kompotlinka, MiśkaK, KamilaAnt2026, Gosiaczkova, Elgenda, aaandzia, Maalwii, Słonecznik90, majskoko, Tofuszka, Złośnica.m, Amelia96, Tajlandia22 lubią tę wiadomość
"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"
Starania od 2018r.
8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
Starania o drugie dziecko od 08.2025r
Wykryte przeszkody:
* Atrofia endometrium:
* Endometrioza IV stopnia;
* Adenomioza;
* Niskie AMH - 0,2ng;
* Mutacja PAI-1;
* Zespół antyfosfolipidowy;
* Macica dwurożna;
* Nadciśnienie;
* Niedoczynność tarczycy;
* Przeciwciała przeciwplemnikowe;
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". -
Też ostatnio sobie myślałam, że w sumie przyszedł moment, że dziecko urodziłoby się w okresie wiosenno-letnim, a to najfajniejszy moment roku 😃AnaHope wrote:Ja miałam wczoraj testować. Testowałam wczoraj i dzisiaj. Niestety biel więc to nie jest mój miesiąc.
Może to i lepiej bo za tydzień jedziemy na krótkie wakacje a tak bym się stresowała, że długa podróż czy coś może wpłynąć na ciążę. No i ostatnio tak sobie pomyślałam, że zawsze chciałam mieć dziecko z miesięcy ciepłych maj- sierpień więc może w te kilka cykli się uda, w następnym cyklu akurat będzie termin na kwiecień więc już coraz bliżej letnich miesięcy. 🙂
To jest bardzo dobre myślenie! 🙂
mistyreal, Konzzdi, Słonecznik90 lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
👑 Gosiaczkova, przykro mi, że to jednak nie ten cykl 😔
Mimo wszystko w moich oczach ta sytuacja ma kilka plusów, coś się ewidentnie zadziało i może na dłużej wydłużył Ci się cykl do właściwej długości 😊
Trzymam kciuki za jeszcze powoli nadchodzący cykl i za rzucanie palenia, zawsze to choć trochę zdrowsza komórka jajowa i łatwiejszy start w ciążę 😀
👑 Słonecznik, cudny skład macie 😃 Psy były jeszcze przed dziećmi? Jak widzisz posiadanie psa i takie maluchy? Pytam, bo Mój ostatnio wymyślił, że chciałby wziąć psa, a ja przy Małej i planowanej ciąży nie bardzo czuję na to przestrzeń.
Gosiaczkova, Słonecznik90, aaandzia lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Marcycha wrote:👑 Gosiaczkova, przykro mi, że to jednak nie ten cykl 😔
Mimo wszystko w moich oczach ta sytuacja ma kilka plusów, coś się ewidentnie zadziało i może na dłużej wydłużył Ci się cykl do właściwej długości 😊
Trzymam kciuki za jeszcze powoli nadchodzący cykl i za rzucanie palenia, zawsze to choć trochę zdrowsza komórka jajowa i łatwiejszy start w ciążę 😀
👑 Słonecznik, cudny skład macie 😃 Psy były jeszcze przed dziećmi? Jak widzisz posiadanie psa i takie maluchy? Pytam, bo Mój ostatnio wymyślił, że chciałby wziąć psa, a ja przy Małej i planowanej ciąży nie bardzo czuję na to przestrzeń.
Dziękuję, też tak do tego podchodzę, że w sumie to dobry znak bo znaczy, że jesteśmy w stanie dojść do tego etapu (a martwiłam się czy w ogóle mam owulację). Po krwawieniu pójdę do mojej ginekolog by powiedziała mi co zbadać dokładnie i czy proga mogę już w tym cyklu czy muszę czekać . 😊
Wiadomo jest mi przykro, cały czas łapię się na tym, że robię sobie nadzieję, że jednak to nie ciąża biochemiczna i mimo wszystkich objawów i wyników zdarzy się cud ale staram się większość czasu podchodzić na spokojnie.
Jak narazie to chciałabym już dostać właściwego krwawienia bo wtedy chociaż całkowicie bym się mogła nastawić na kolejne cykle 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 08:13
Nigri, Tofuszka lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
🌷 AnaHope to bardzo dobre myślenie! Też uważam, że poród w ciepłych miesiącach to najlepsze rozwiązanie. Potem tego malucha nie trzeba ubierać w niewiadomo ile warstw, żeby iść na spacer i w ogóle. Same plusy. Mam syna z kwietnia i bardzo dobrze to wspominam. Odpieluchowanie przyszło łatwiej, nauka jazdy na rowerze też bo przychodziła wiosna, on skończył 3 lata i pięknie na sezon już był przygotowany

🌷 Nigri, ale, że już? Boże to ten czas tak szybko leci?
Nigri lubi tę wiadomość
👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500
07.2026 - cytologia, HPV, USG piersi ✅
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
AnaHope wrote:Ja miałam wczoraj testować. Testowałam wczoraj i dzisiaj. Niestety biel więc to nie jest mój miesiąc.
Najważniejsze dobre nastawienie ! Ja też baaardzo chciałabym majowe dziecko ♥️ kolejny cykl będzie nasz
Skowronek lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Gosiaczkowa przytulam 🫂🫂🫂
Nigri strasznie szybko to leci! Szok 😳 już ponad 100 stron wątku , nieźle wykręciłyśmy w tym miesiącu, a jeszcze trochę dni zostało
Gosiaczkova, Konzzdi, Nigri lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
W sumie dopiero połowa miesiąca, ciekawe do ilu stron dobijemy 🤭aaandzia wrote:Gosiaczkowa przytulam 🫂🫂🫂
Nigri strasznie szybko to leci! Szok 😳 już ponad 100 stron wątku , nieźle wykręciłyśmy w tym miesiącu, a jeszcze trochę dni zostało👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Nikaaa_ wrote:W sumie dopiero połowa miesiąca, ciekawe do ilu stron dobijemy 🤭
Strach się bać 🤣🤣 jak połowa to cel do 200 stron 😅
Elgenda, aaandzia, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
A u mnie można wpisać @, czyli cykl stracony, a pracy raczej nie dostałam 😅🙈
Ale za tydzień jedziemy do Łodzi na weekend , bo są koncerty za darmo, a za dwa tygodnie jedziemy na weekend na mazury, więc może tak miało być 🤔👍
Nigri, aaandzia, mistyreal lubią tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 12cs -
KamilaAnt2026 wrote:A u mnie można wpisać @, czyli cykl stracony, a pracy raczej nie dostałam 😅🙈
Ale za tydzień jedziemy do Łodzi na weekend , bo są koncerty za darmo, a za dwa tygodnie jedziemy na weekend na mazury, więc może tak miało być 🤔👍
🫂🫂 za małpę i brak feedbacku - ale może jeszcze nie wszystko stracone? Zadzwoń może do nich i podpytaj o decyzję a jeśli odmowna to dlaczego - będziesz mogła wyciągnąć jakieś wnioski na przyszłość
Za to na Mazurach rok temu widziałam zatrzęsienie bocianów - wypatruj! 😉
Nigri, aaandzia, Marcycha, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026
13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
15.07.26 beta 143
17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
Euthyrox 25
Neoparin 0,4 -
Tak, szukamy pozytywów 😊
Ja wczoraj zatrułam się jedzeniem z knajpy, o północy wyskoczyłam do łazienki, mój mąż grał i nagle przez słuchawki usłyszał dźwięki i jego pierwszą myślą było: nie no w ciąży jest xD Powiedziałam, że to biologicznie niemożliwe 😂 ale żeby się oswajał xD
Dzisiaj 7dc 💕więc powoli wkraczam w świat testów LH.
KamilaAnt, może jeszcze się odezwą 😊 jeżeli to poważna firma, to powinni mieć w procedurach przynajmniej odpowiedź zwrotną jaka by nie była. W praktyce różnie z tym bywa, ale jeszcze kciuki zaciśnięte.
Tofuszka, aaandzia, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
🫂🫂 Przytulam.KamilaAnt2026 wrote:A u mnie można wpisać @, czyli cykl stracony, a pracy raczej nie dostałam 😅🙈
Za pracę nadal kciuk na stanowisku, jeszcze tydzień się nie skończył. 🤞😉
Wyjazdy na pewno dobrze Wam zrobią. Ja uważam, że nic nie dzieje się bez przyczyny i wszystko przyjdzie w odpowiednim czasie. 😊
KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
08.25 histeroskopia (polipy)
10.25 start starań
08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️ -
@dzydzy, Elgenda moze spróbuje sie odezwać, chociaż kontakt mam tylko z chłopakiem z HR który siedzi w Niemczech, a nie z Panem kierownikiem z Gdyni, wiec może być cięzko, aby uzyskac sensowne info zwrotne. Ale dam znać jak coś się dowiem
dzydzy lubi tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 12cs -
Tule za wszystkie biele, ale nowy cykl nadchodzi!🥰🥰🥰🥰🤍🤍🤍🤍🤍
Nigri, Kompotlinka lubią tę wiadomość
💁🏼♀️35💁🏼36
Po operacji bariatrycznej SLEEVE
⬇️-30kilo
ANA2 1:1000
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
💁🏼- wszystkie badania ok -
Tak,u nas były najpierw psy,potem dzieci,ale uważam,że jest to cudowne połączenie 😊 Nie wyobrażam sobie,żeby moje dzieci wychowywały się bez psów. Uzupełniają się 😅Gremliny uczą się empatii,a psie stado cieszy się ze smaczków 😅Marcycha wrote:👑 Gosiaczkova, przykro mi, że to jednak nie ten cykl 😔
Tofuszka lubi tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy