Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim. Po ciemnościach egipskich nareszcie wyszło słońce u mnie, odrazu lepiej.

Gilgotka robiłaś dzisiaj teścik?😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 07:18

Konzzdi, Kompotlinka, Elgenda, Tofuszka lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę też że już można zacząć myśleć nad tytułami do sierpniowego wątku 😁

Carlina, mistyreal, Gosiaczkova, Konzzdi, Kompotlinka, MiśkaK, dzydzy, lusix, Słonecznik90, Tofuszka lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 16 lipca, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Może się przesunęła.
    Z 30 dnia na 13? :o

• AnaHope Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wczoraj testować. Testowałam wczoraj i dzisiaj. Niestety biel więc to nie jest mój miesiąc.

Może to i lepiej bo za tydzień jedziemy na krótkie wakacje a tak bym się stresowała, że długa podróż czy coś może wpłynąć na ciążę. No i ostatnio tak sobie pomyślałam, że zawsze chciałam mieć dziecko z miesięcy ciepłych maj- sierpień więc może w te kilka cykli się uda, w następnym cyklu akurat będzie termin na kwiecień więc już coraz bliżej letnich miesięcy. 🙂
    Trzeba szukać pozytywów, prawda? 😁

Nikaaa_, mistyreal, Konzzdi, Skowronek, Nigri, Kompotlinka, MiśkaK, KamilaAnt2026, Gosiaczkova, Elgenda, aaandzia, Maalwii, Słonecznik90, majskoko, Tofuszka, Złośnica.m, Amelia96, Tajlandia22 lubią tę wiadomość

"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"

Starania od 2018r.
    8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
    Starania o drugie dziecko od 08.2025r

Wykryte przeszkody:
    * Atrofia endometrium:
    * Endometrioza IV stopnia;
    * Adenomioza;
    * Niskie AMH - 0,2ng;
    * Mutacja PAI-1;
    * Zespół antyfosfolipidowy;
    * Macica dwurożna;
    * Nadciśnienie;
    * Niedoczynność tarczycy;
    * Przeciwciała przeciwplemnikowe;

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie".
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 16 lipca, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:
    Ja miałam wczoraj testować. Testowałam wczoraj i dzisiaj. Niestety biel więc to nie jest mój miesiąc.

Może to i lepiej bo za tydzień jedziemy na krótkie wakacje a tak bym się stresowała, że długa podróż czy coś może wpłynąć na ciążę. No i ostatnio tak sobie pomyślałam, że zawsze chciałam mieć dziecko z miesięcy ciepłych maj- sierpień więc może w te kilka cykli się uda, w następnym cyklu akurat będzie termin na kwiecień więc już coraz bliżej letnich miesięcy. 🙂
    Też ostatnio sobie myślałam, że w sumie przyszedł moment, że dziecko urodziłoby się w okresie wiosenno-letnim, a to najfajniejszy moment roku 😃
    To jest bardzo dobre myślenie! 🙂

mistyreal, Konzzdi, Słonecznik90 lubią tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👑 Gosiaczkova, przykro mi, że to jednak nie ten cykl 😔
    Mimo wszystko w moich oczach ta sytuacja ma kilka plusów, coś się ewidentnie zadziało i może na dłużej wydłużył Ci się cykl do właściwej długości 😊
    Trzymam kciuki za jeszcze powoli nadchodzący cykl i za rzucanie palenia, zawsze to choć trochę zdrowsza komórka jajowa i łatwiejszy start w ciążę 😀

👑 Słonecznik, cudny skład macie 😃 Psy były jeszcze przed dziećmi? Jak widzisz posiadanie psa i takie maluchy? Pytam, bo Mój ostatnio wymyślił, że chciałby wziąć psa, a ja przy Małej i planowanej ciąży nie bardzo czuję na to przestrzeń.

Gosiaczkova, Słonecznik90, aaandzia lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Mimo wszystko w moich oczach ta sytuacja ma kilka plusów, coś się ewidentnie zadziało i może na dłużej wydłużył Ci się cykl do właściwej długości 😊
    Trzymam kciuki za jeszcze powoli nadchodzący cykl i za rzucanie palenia, zawsze to choć trochę zdrowsza komórka jajowa i łatwiejszy start w ciążę 😀

👑 Słonecznik, cudny skład macie 😃 Psy były jeszcze przed dziećmi? Jak widzisz posiadanie psa i takie maluchy? Pytam, bo Mój ostatnio wymyślił, że chciałby wziąć psa, a ja przy Małej i planowanej ciąży nie bardzo czuję na to przestrzeń.

Dziękuję, też tak do tego podchodzę, że w sumie to dobry znak bo znaczy, że jesteśmy w stanie dojść do tego etapu (a martwiłam się czy w ogóle mam owulację). Po krwawieniu pójdę do mojej ginekolog by powiedziała mi co zbadać dokładnie i czy proga mogę już w tym cyklu czy muszę czekać . 😊
    Wiadomo jest mi przykro, cały czas łapię się na tym, że robię sobie nadzieję, że jednak to nie ciąża biochemiczna i mimo wszystkich objawów i wyników zdarzy się cud ale staram się większość czasu podchodzić na spokojnie.
    Jak narazie to chciałabym już dostać właściwego krwawienia bo wtedy chociaż całkowicie bym się mogła nastawić na kolejne cykle 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 08:13

Nigri, Tofuszka lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌷 AnaHope to bardzo dobre myślenie! Też uważam, że poród w ciepłych miesiącach to najlepsze rozwiązanie. Potem tego malucha nie trzeba ubierać w niewiadomo ile warstw, żeby iść na spacer i w ogóle. Same plusy. Mam syna z kwietnia i bardzo dobrze to wspominam. Odpieluchowanie przyszło łatwiej, nauka jazdy na rowerze też bo przychodziła wiosna, on skończył 3 lata i pięknie na sezon już był przygotowany :P

🌷 Nigri, ale, że już? Boże to ten czas tak szybko leci? :(

Nigri lubi tę wiadomość

👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500

07.2026 - cytologia, HPV, USG piersi ✅
    15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:

Najważniejsze dobre nastawienie ! Ja też baaardzo chciałabym majowe dziecko ♥️ kolejny cykl będzie nasz

Skowronek lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkowa przytulam 🫂🫂🫂

Nigri strasznie szybko to leci! Szok 😳 już ponad 100 stron wątku , nieźle wykręciłyśmy w tym miesiącu, a jeszcze trochę dni zostało

Gosiaczkova, Konzzdi, Nigri lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 16 lipca, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Gosiaczkowa przytulam 🫂🫂🫂

Nigri strasznie szybko to leci! Szok 😳 już ponad 100 stron wątku , nieźle wykręciłyśmy w tym miesiącu, a jeszcze trochę dni zostało
    W sumie dopiero połowa miesiąca, ciekawe do ilu stron dobijemy 🤭

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:
    W sumie dopiero połowa miesiąca, ciekawe do ilu stron dobijemy 🤭

Strach się bać 🤣🤣 jak połowa to cel do 200 stron 😅

Elgenda, aaandzia, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie można wpisać @, czyli cykl stracony, a pracy raczej nie dostałam 😅🙈
    Ale za tydzień jedziemy do Łodzi na weekend , bo są koncerty za darmo, a za dwa tygodnie jedziemy na weekend na mazury, więc może tak miało być 🤔👍

Nigri, aaandzia, mistyreal lubią tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 12cs
  • dzydzy Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Ale za tydzień jedziemy do Łodzi na weekend , bo są koncerty za darmo, a za dwa tygodnie jedziemy na weekend na mazury, więc może tak miało być 🤔👍

🫂🫂 za małpę i brak feedbacku - ale może jeszcze nie wszystko stracone? Zadzwoń może do nich i podpytaj o decyzję a jeśli odmowna to dlaczego - będziesz mogła wyciągnąć jakieś wnioski na przyszłość :)
    Za to na Mazurach rok temu widziałam zatrzęsienie bocianów - wypatruj! 😉

Nigri, aaandzia, Marcycha, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026

13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
    15.07.26 beta 143
    17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%

Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
    Euthyrox 25
    Neoparin 0,4
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 16 lipca, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, szukamy pozytywów 😊

Ja wczoraj zatrułam się jedzeniem z knajpy, o północy wyskoczyłam do łazienki, mój mąż grał i nagle przez słuchawki usłyszał dźwięki i jego pierwszą myślą było: nie no w ciąży jest xD Powiedziałam, że to biologicznie niemożliwe 😂 ale żeby się oswajał xD

Dzisiaj 7dc 💕więc powoli wkraczam w świat testów LH.

KamilaAnt, może jeszcze się odezwą 😊 jeżeli to poważna firma, to powinni mieć w procedurach przynajmniej odpowiedź zwrotną jaka by nie była. W praktyce różnie z tym bywa, ale jeszcze kciuki zaciśnięte.

Tofuszka, aaandzia, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    🫂🫂 Przytulam.
    Za pracę nadal kciuk na stanowisku, jeszcze tydzień się nie skończył. 🤞😉
    Wyjazdy na pewno dobrze Wam zrobią. Ja uważam, że nic nie dzieje się bez przyczyny i wszystko przyjdzie w odpowiednim czasie. 😊

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

08.25 histeroskopia (polipy)
    10.25 start starań
    08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @dzydzy, Elgenda moze spróbuje sie odezwać, chociaż kontakt mam tylko z chłopakiem z HR który siedzi w Niemczech, a nie z Panem kierownikiem z Gdyni, wiec może być cięzko, aby uzyskac sensowne info zwrotne. Ale dam znać jak coś się dowiem :)

dzydzy lubi tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 12cs
  • Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 16 lipca, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam dziś 2 testy i lipa biel jak nic a dziś jest 11dpo. Raczej by wyszedł cień cienia z cienia już a tu nic.

• majskoko Ekspertka

Wysłany: 16 lipca, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tule za wszystkie biele, ale nowy cykl nadchodzi!🥰🥰🥰🥰🤍🤍🤍🤍🤍

Nigri, Kompotlinka lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    Po operacji bariatrycznej SLEEVE
    ⬇️-30kilo
    ANA2 1:1000
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:

Tak,u nas były najpierw psy,potem dzieci,ale uważam,że jest to cudowne połączenie 😊 Nie wyobrażam sobie,żeby moje dzieci wychowywały się bez psów. Uzupełniają się 😅Gremliny uczą się empatii,a psie stado cieszy się ze smaczków 😅

Tofuszka lubi tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ