Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
dzydzy wrote:Tofuszka - świetne wieści. Ciesze sie, ze obyło się bez wielkiego bólu. Wierze ze teraz pójdzie szybciutko
Jednak ten próg na twardo do 15dc trochę mnie niepokoi - jeśli zaczynasz go brać przed owulacją to zwyczajne ja za hamujesz. Dobry pomysł z monitoringiem i konsultacja druga.
Ja mam wyniki bety i proga ❤️
Beta 143 🥹
progesteron 28,1 - Duphaston nie wychodzi w krwi więc to fajny naturalny poziom chyba
Zrobiłam dodatkowo morfologię (jak zawsze mam problemy z płytkami krwi, ale cała reszta wyników się p dziwo poprawiła) i tarczycę:
tsh 3,44
ft3 3,51
ft4 1,39
Nigdy nie miałam problemów z TSH - zawsze na poziomie ok 1,5, idealny obraz USG. Już mi czat powiedział że u niewielkiej liczby kobiet to tsh może wzrosnąć na początku, ale i tak już się umówiłam do gina na jutro żeby to skonsultować. Miałam iść dopiero po 5 tyg, ale w sumie cieszy mnie że jest pretekst 🙈
Jeszcze raz dziewczyny dziękuję za cudowne wsparcie. Tworzymy tu piękną społeczność ☺️
Gratulacje ❤️❤️
Co do TSH to moja endokrynolog powiedziała, że to normalne, że w ciąży skacze. Ja jestem teraz na euthyroxie bo miałam ponad normę i po pozytywnym teście mam od razu zbadać TSH i się do niej odezwać żeby mogła zmodyfikować dawkę w razie potrzeby. Więc nie ma co się martwić, ale dobrze, że pójdziesz do lekarza 😊
dzydzy lubi tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
O mamo nie bylo mnie 2 dni a tu tyle stron!! Staralam sie nadrobic ale moje adhd nie wyrobilo🤣
Widze zarowno bety jak i biochemy i owulki,
Betom gratuluje i trzymam kciuki!!! Biochemy tule mocno🥹 (ive been there) a owulki trzymamy kciukasy!!!!
Co do aliness ktos tu pisal o KANEKA- na szczescie wlasnie ten kupilam!
@Monia• ale milo ze mnie pamietasz!😍😍
Ja mialam przedwczoraj ovitrelle, lekarz cos wspomnial ze przez tudzien wychodza testy powytywne, czyli kiedy testowac zeby sie nie zdziwic potem?😅
Kompotlinka, Monia• lubią tę wiadomość
💁🏼♀️35💁🏼36
Po operacji bariatrycznej SLEEVE
⬇️-30kilo
ANA2 1:1000
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
💁🏼- wszystkie badania ok -
Lucy_26 wrote:dzydzy, super beta i prog 🥹 Co do tsh, jeśli bierzesz lewotyroksynę, to podejrzewam, że zwiększą Ci dawkę, jeśli nie, to pewnie lekarz włączy hormon. Też miałam na początku ciąży 2 lata temu tsh powyżej 3 i po Euthyroxie ładnie spadł do 1,4-1,5. Także na spokojnie

Przed ciążą miałaś poprawne wyniki?👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026
13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
15.07.26 beta 143
17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
Euthyrox 25
Neoparin 0,4 -
Super że w tak krótkim czasie udało Ci się zajść w ciążę!! Gratuluję ❤️i życzę nudnej ciąży 😊😊dzydzy wrote:Tofuszka - świetne wieści. Ciesze sie, ze obyło się bez wielkiego bólu. Wierze ze teraz pójdzie szybciutko
Jednak ten próg na twardo do 15dc trochę mnie niepokoi - jeśli zaczynasz go brać przed owulacją to zwyczajne ja za hamujesz. Dobry pomysł z monitoringiem i konsultacja druga.
Beta 143 🥹
progesteron 28,1 - Duphaston nie wychodzi w krwi więc to fajny naturalny poziom chyba
Zrobiłam dodatkowo morfologię (jak zawsze mam problemy z płytkami krwi, ale cała reszta wyników się p dziwo poprawiła) i tarczycę:
tsh 3,44
ft3 3,51
ft4 1,39
Nigdy nie miałam problemów z TSH - zawsze na poziomie ok 1,5, idealny obraz USG. Już mi czat powiedział że u niewielkiej liczby kobiet to tsh może wzrosnąć na początku, ale i tak już się umówiłam do gina na jutro żeby to skonsultować. Miałam iść dopiero po 5 tyg, ale w sumie cieszy mnie że jest pretekst 🙈
Jeszcze raz dziewczyny dziękuję za cudowne wsparcie. Tworzymy tu piękną społeczność ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 17:00
dzydzy lubi tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer,
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany
Zioła Ojca Sroki 3
Leki stymulacyjne :
Lametta
Ovitrelle
Cyclogest
Encorton
Acard -
dzydzy wrote:Przed ciążą miałaś poprawne wyniki?
Ja przed ciążą miałam okej , na początku ciąży wystrzelił do prawie 4, najpierw miałam eutyrox 50 potem 100 i spadło
dzydzy lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Oj, różnie, czasem wychodziło poniżej 2, czasem prawie 4 🤷♀️Ale Euthyrox dostałam dopiero właśnie na początku ciąży. Także jestem dowodem, że da się zajść z nieidealnym TSH 🥲dzydzy wrote:Przed ciążą miałaś poprawne wyniki?
dzydzy, Konzzdi lubią tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)
💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000 -
Amelia96 wrote:Ja już przestałam liczyć ale to już będzie ponad 4 lata i jeszcze nigdy nie zobaczyłam dwóch grubych kresek. Dlatego zazdro jeśli ktoś zobaczył dwie kreseczki chociaż przez chwilę bo to znaczy że był w stanie przyjąć zarodka bo u mnie ewidentnie jest z tym problem 🙄
Amelia, oby nowe leczenie przyniosło upragnioną ciążę 🙏 trzymam mocno kciuki!!33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
KarkoPa wrote:Supr wieści! Trudno za Wami tu nadrobić, próbuje być na bieżąco. ☺️ Wielkie gratulacje i spokojnej ciąży życzę ❤️
Tez mam wrazenie ze to zasuwa tu to forum, ale dobrze, super ze mamy takie miejsce, gdzie sie wzajemnie rozumiemy!🤭😍🤍
A ja ponowie pytanie bo pewnie zaginęlo w akcji:
W poniedzialek 13.07 zastrzyk ovitrelle- lekarz mowil ze przez tydzien pokazuje test pozytywny, chat gpt mowi ze 14 dni- kiedy w takim razie robic test bo juz zglupialam?🤣
Konzzdi, Gosiaczkova, Nigri lubią tę wiadomość
💁🏼♀️35💁🏼36
Po operacji bariatrycznej SLEEVE
⬇️-30kilo
ANA2 1:1000
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
💁🏼- wszystkie badania ok -
Dzydzy piękne wyniki 🫶
U mnie progesteron 7dpo 13,6, chyba spoczko...
Kompotlinka, Konzzdi, dzydzy lubią tę wiadomość
👦 Mama 1 Cudu ❤️
🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
🕊️ CB 11.2024
🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
👨 Seminogram + SDF ✔
⏳ HSG – 08.2026 🍀 -
Chyba z tym jest różnie. Najlepiej robić testy kilka dni pod rząd i ocenić czy kreska jaśnieje czy ciemnieje.majskoko wrote:Tez mam wrazenie ze to zasuwa tu to forum, ale dobrze, super ze mamy takie miejsce, gdzie sie wzajemnie rozumiemy!🤭😍🤍
A ja ponowie pytanie bo pewnie zaginęlo w akcji:
W poniedzialek 13.07 zastrzyk ovitrelle- lekarz mowil ze przez tydzien pokazuje test pozytywny, chat gpt mowi ze 14 dni- kiedy w takim razie robic test bo juz zglupialam?🤣
Tofuszka, majskoko, Nigri lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
08.25 histeroskopia (polipy)
10.25 start starań
08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️ -
dzydzy wrote:Tofuszka - świetne wieści. Ciesze sie, ze obyło się bez wielkiego bólu. Wierze ze teraz pójdzie szybciutko
Beta 143 🥹
tsh 3,44
ft3 3,51
ft4 1,39
Jeszcze raz dziewczyny dziękuję za cudowne wsparcie. Tworzymy tu piękną społeczność ☺️
Piękna beta dzydzy 💕💕💕
U mnie w obydwóch ciążach tsh lecialo w górę, wiec brałam euthyrox. A po ciąży spoko.
Robiłam badania we wrześniu i miałam wynik 2 z czymś… myślę żeby powtórzyć wkrótce plus ft3 i ft4.
dzydzy lubi tę wiadomość
Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
👧18.01.2019 🩷 cc
👧07.11.2020 🩷 cc
🌸 Sierpień 2026 - 4cs
✨ 24 sierpnia - testowanie 🤞
mommytobe -
Dzydzy,piękna beta🥰witamy Kropeczka w brzuszku,niech się rozgości na 9 miesięcy,a Tobie nudnej ciąży życzymy🌻🍀
My wcześniej mieliśmy takie starania bez starań,teraz się bardziej przyłożyliśmy,ale to w sumie 3 czy 4 cykl. Staramy się o trzecie Maleństwo 😊
Tofuszka, dzydzy, mistyreal lubią tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy