Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 15 lipca, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    Tofuszka - świetne wieści. Ciesze sie, ze obyło się bez wielkiego bólu. Wierze ze teraz pójdzie szybciutko ;) Jednak ten próg na twardo do 15dc trochę mnie niepokoi - jeśli zaczynasz go brać przed owulacją to zwyczajne ja za hamujesz. Dobry pomysł z monitoringiem i konsultacja druga.

Ja mam wyniki bety i proga ❤️
    Beta 143 🥹
    progesteron 28,1 - Duphaston nie wychodzi w krwi więc to fajny naturalny poziom chyba

Zrobiłam dodatkowo morfologię (jak zawsze mam problemy z płytkami krwi, ale cała reszta wyników się p dziwo poprawiła) i tarczycę:
    tsh 3,44
    ft3 3,51
    ft4 1,39
    Nigdy nie miałam problemów z TSH - zawsze na poziomie ok 1,5, idealny obraz USG. Już mi czat powiedział że u niewielkiej liczby kobiet to tsh może wzrosnąć na początku, ale i tak już się umówiłam do gina na jutro żeby to skonsultować. Miałam iść dopiero po 5 tyg, ale w sumie cieszy mnie że jest pretekst 🙈

Jeszcze raz dziewczyny dziękuję za cudowne wsparcie. Tworzymy tu piękną społeczność ☺️

Gratulacje ❤️❤️
    Co do TSH to moja endokrynolog powiedziała, że to normalne, że w ciąży skacze. Ja jestem teraz na euthyroxie bo miałam ponad normę i po pozytywnym teście mam od razu zbadać TSH i się do niej odezwać żeby mogła zmodyfikować dawkę w razie potrzeby. Więc nie ma co się martwić, ale dobrze, że pójdziesz do lekarza 😊

dzydzy lubi tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • majskoko Ekspertka

Wysłany: 15 lipca, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo nie bylo mnie 2 dni a tu tyle stron!! Staralam sie nadrobic ale moje adhd nie wyrobilo🤣

Widze zarowno bety jak i biochemy i owulki,
    Betom gratuluje i trzymam kciuki!!! Biochemy tule mocno🥹 (ive been there) a owulki trzymamy kciukasy!!!!

Co do aliness ktos tu pisal o KANEKA- na szczescie wlasnie ten kupilam!

@Monia• ale milo ze mnie pamietasz!😍😍

Ja mialam przedwczoraj ovitrelle, lekarz cos wspomnial ze przez tudzien wychodza testy powytywne, czyli kiedy testowac zeby sie nie zdziwic potem?😅

Kompotlinka, Monia• lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    Po operacji bariatrycznej SLEEVE
    ⬇️-30kilo
    ANA2 1:1000
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
  • dzydzy Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy_26 wrote:
    dzydzy, super beta i prog 🥹 Co do tsh, jeśli bierzesz lewotyroksynę, to podejrzewam, że zwiększą Ci dawkę, jeśli nie, to pewnie lekarz włączy hormon. Też miałam na początku ciąży 2 lata temu tsh powyżej 3 i po Euthyroxie ładnie spadł do 1,4-1,5. Także na spokojnie :)

Przed ciążą miałaś poprawne wyniki?

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026

13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
    15.07.26 beta 143
    17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
    30.07.26 0,43cm nowego człowieka z ❤️🥹

Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1 -> 30.07 schodzimy z dawki
    Euthyrox 25
    Neoparin 0,4

preg.png
  • Amelia96 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    Tofuszka - świetne wieści. Ciesze sie, ze obyło się bez wielkiego bólu. Wierze ze teraz pójdzie szybciutko ;) Jednak ten próg na twardo do 15dc trochę mnie niepokoi - jeśli zaczynasz go brać przed owulacją to zwyczajne ja za hamujesz. Dobry pomysł z monitoringiem i konsultacja druga.

Beta 143 🥹
    progesteron 28,1 - Duphaston nie wychodzi w krwi więc to fajny naturalny poziom chyba

Zrobiłam dodatkowo morfologię (jak zawsze mam problemy z płytkami krwi, ale cała reszta wyników się p dziwo poprawiła) i tarczycę:
    tsh 3,44
    ft3 3,51
    ft4 1,39
    Nigdy nie miałam problemów z TSH - zawsze na poziomie ok 1,5, idealny obraz USG. Już mi czat powiedział że u niewielkiej liczby kobiet to tsh może wzrosnąć na początku, ale i tak już się umówiłam do gina na jutro żeby to skonsultować. Miałam iść dopiero po 5 tyg, ale w sumie cieszy mnie że jest pretekst 🙈

Jeszcze raz dziewczyny dziękuję za cudowne wsparcie. Tworzymy tu piękną społeczność ☺️
    Super że w tak krótkim czasie udało Ci się zajść w ciążę!! Gratuluję ❤️i życzę nudnej ciąży 😊😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 17:00

dzydzy lubi tę wiadomość

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza II st.
    💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Ascofer
    Olej z wiesiołka,
    Inozytol,
    Kwas foliowy metylowany,
    D3 4000
    Zioła Ojca Sroki 3
    Lametta,
    Ovitrelle,
    Cyclogest,
    Encorton,
    Acard
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:

Ja przed ciążą miałam okej , na początku ciąży wystrzelił do prawie 4, najpierw miałam eutyrox 50 potem 100 i spadło :)

dzydzy lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzydzy gratuluje ❤️❤️❤️❤️❤️🥳

dzydzy lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Lucy_26 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    Oj, różnie, czasem wychodziło poniżej 2, czasem prawie 4 🤷‍♀️Ale Euthyrox dostałam dopiero właśnie na początku ciąży. Także jestem dowodem, że da się zajść z nieidealnym TSH 🥲

dzydzy, Konzzdi lubią tę wiadomość

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026 (5 cs)

💊 Euthyrox, mio-inozytol, laktoferyna, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu, maślan sodu
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze szczera 😂

Dzydzy piękna beta i progesteron też ❤️ Gratulacje !

dzydzy, Marcycha lubią tę wiadomość

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie coś jajniki pobolewają

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    Ja już przestałam liczyć ale to już będzie ponad 4 lata i jeszcze nigdy nie zobaczyłam dwóch grubych kresek. Dlatego zazdro jeśli ktoś zobaczył dwie kreseczki chociaż przez chwilę bo to znaczy że był w stanie przyjąć zarodka bo u mnie ewidentnie jest z tym problem 🙄

Amelia, oby nowe leczenie przyniosło upragnioną ciążę 🙏 trzymam mocno kciuki!!

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 dzydzy piękna beta i prog, ogromne gratulacje! 🥹

dzydzy lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕
    10.25 start starań

👩
    08.25 histeroskopia (polipy)
    07.26 krew ✅️, USG - ponownie polip ❌️
    08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️

👦
    08.26 OAT ❌️
    10.26 konsultacja andro⏳️
  • Konzzdi Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzydzy, super wieści ☺️

dzydzy lubi tę wiadomość

• Konzzdi Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wskoczyło reszta wyników. Ferrytyna 44… więc nadal za nisko ale chociaż się podniosła z poziomu 30

• KarkoPa Koleżanka

Wysłany: 15 lipca, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Supr wieści! Trudno za Wami tu nadrobić, próbuje być na bieżąco. ☺️ Wielkie gratulacje i spokojnej ciąży życzę ❤️

• majskoko Ekspertka

Wysłany: 15 lipca, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarkoPa wrote:
    Supr wieści! Trudno za Wami tu nadrobić, próbuje być na bieżąco. ☺️ Wielkie gratulacje i spokojnej ciąży życzę ❤️

Tez mam wrazenie ze to zasuwa tu to forum, ale dobrze, super ze mamy takie miejsce, gdzie sie wzajemnie rozumiemy!🤭😍🤍

A ja ponowie pytanie bo pewnie zaginęlo w akcji:
    W poniedzialek 13.07 zastrzyk ovitrelle- lekarz mowil ze przez tydzien pokazuje test pozytywny, chat gpt mowi ze 14 dni- kiedy w takim razie robic test bo juz zglupialam?🤣

Konzzdi, Gosiaczkova, Nigri lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    Po operacji bariatrycznej SLEEVE
    ⬇️-30kilo
    ANA2 1:1000
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
  • Carlina Ekspertka

Wysłany: 15 lipca, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzydzy piękne wyniki 🫶

U mnie progesteron 7dpo 13,6, chyba spoczko...

Kompotlinka, Konzzdi, dzydzy lubią tę wiadomość

👦 Mama 1 Cudu ❤️
    🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
    🕊️ CB 11.2024
    🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
    🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
    👨 Seminogram + SDF ✔
    ❌ Niedrożny lewy jajowód
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majskoko wrote:
    Tez mam wrazenie ze to zasuwa tu to forum, ale dobrze, super ze mamy takie miejsce, gdzie sie wzajemnie rozumiemy!🤭😍🤍

A ja ponowie pytanie bo pewnie zaginęlo w akcji:
    W poniedzialek 13.07 zastrzyk ovitrelle- lekarz mowil ze przez tydzien pokazuje test pozytywny, chat gpt mowi ze 14 dni- kiedy w takim razie robic test bo juz zglupialam?🤣
    Chyba z tym jest różnie. Najlepiej robić testy kilka dni pod rząd i ocenić czy kreska jaśnieje czy ciemnieje.

Tofuszka, majskoko, Nigri lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕
    10.25 start starań

👩
    08.25 histeroskopia (polipy)
    07.26 krew ✅️, USG - ponownie polip ❌️
    08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️

👦
    08.26 OAT ❌️
    10.26 konsultacja andro⏳️
  • mommytobe Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:

Beta 143 🥹

tsh 3,44
    ft3 3,51
    ft4 1,39

Piękna beta dzydzy 💕💕💕
    U mnie w obydwóch ciążach tsh lecialo w górę, wiec brałam euthyrox. A po ciąży spoko.

Robiłam badania we wrześniu i miałam wynik 2 z czymś… myślę żeby powtórzyć wkrótce plus ft3 i ft4.

dzydzy lubi tę wiadomość

1cs - Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    1cs - 👧18.01.2019 🩷 cc
    4cs - 👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Sierpień 2026 - 4cs
    ✨ 24 sierpnia - testowanie 🤞

mommytobe
  • MiśkaK Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌺 Dzydzy gratulacje 🥰 piękne wyniki
    🌺 Emmac u nas dopiero drugi cykl starań o drugie

dzydzy lubi tę wiadomość

• Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzydzy,piękna beta🥰witamy Kropeczka w brzuszku,niech się rozgości na 9 miesięcy,a Tobie nudnej ciąży życzymy🌻🍀

My wcześniej mieliśmy takie starania bez starań,teraz się bardziej przyłożyliśmy,ale to w sumie 3 czy 4 cykl. Staramy się o trzecie Maleństwo 😊

Tofuszka, dzydzy, mistyreal lubią tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ