Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 15 lipca, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    Tofuszka - świetne wieści. Ciesze sie, ze obyło się bez wielkiego bólu. Wierze ze teraz pójdzie szybciutko ;) Jednak ten próg na twardo do 15dc trochę mnie niepokoi - jeśli zaczynasz go brać przed owulacją to zwyczajne ja za hamujesz. Dobry pomysł z monitoringiem i konsultacja druga.

Ja mam wyniki bety i proga ❤️
    Beta 143 🥹
    progesteron 28,1 - Duphaston nie wychodzi w krwi więc to fajny naturalny poziom chyba

Zrobiłam dodatkowo morfologię (jak zawsze mam problemy z płytkami krwi, ale cała reszta wyników się p dziwo poprawiła) i tarczycę:
    tsh 3,44
    ft3 3,51
    ft4 1,39
    Nigdy nie miałam problemów z TSH - zawsze na poziomie ok 1,5, idealny obraz USG. Już mi czat powiedział że u niewielkiej liczby kobiet to tsh może wzrosnąć na początku, ale i tak już się umówiłam do gina na jutro żeby to skonsultować. Miałam iść dopiero po 5 tyg, ale w sumie cieszy mnie że jest pretekst 🙈

Jeszcze raz dziewczyny dziękuję za cudowne wsparcie. Tworzymy tu piękną społeczność ☺️

Gratulacje ❤️❤️
    Co do TSH to moja endokrynolog powiedziała, że to normalne, że w ciąży skacze. Ja jestem teraz na euthyroxie bo miałam ponad normę i po pozytywnym teście mam od razu zbadać TSH i się do niej odezwać żeby mogła zmodyfikować dawkę w razie potrzeby. Więc nie ma co się martwić, ale dobrze, że pójdziesz do lekarza 😊

dzydzy lubi tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • majskoko Ekspertka

Wysłany: 15 lipca, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo nie bylo mnie 2 dni a tu tyle stron!! Staralam sie nadrobic ale moje adhd nie wyrobilo🤣

Widze zarowno bety jak i biochemy i owulki,
    Betom gratuluje i trzymam kciuki!!! Biochemy tule mocno🥹 (ive been there) a owulki trzymamy kciukasy!!!!

Co do aliness ktos tu pisal o KANEKA- na szczescie wlasnie ten kupilam!

@Monia• ale milo ze mnie pamietasz!😍😍

Ja mialam przedwczoraj ovitrelle, lekarz cos wspomnial ze przez tudzien wychodza testy powytywne, czyli kiedy testowac zeby sie nie zdziwic potem?😅

Kompotlinka, Monia• lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    Po operacji bariatrycznej SLEEVE
    ⬇️-30kilo
    ANA2 1:1000
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
  • dzydzy Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy_26 wrote:
    dzydzy, super beta i prog 🥹 Co do tsh, jeśli bierzesz lewotyroksynę, to podejrzewam, że zwiększą Ci dawkę, jeśli nie, to pewnie lekarz włączy hormon. Też miałam na początku ciąży 2 lata temu tsh powyżej 3 i po Euthyroxie ładnie spadł do 1,4-1,5. Także na spokojnie :)

Przed ciążą miałaś poprawne wyniki?

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026

13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
    15.07.26 beta 143
    17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%

Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
    Euthyrox 25
    Neoparin 0,4
  • Amelia96 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    Tofuszka - świetne wieści. Ciesze sie, ze obyło się bez wielkiego bólu. Wierze ze teraz pójdzie szybciutko ;) Jednak ten próg na twardo do 15dc trochę mnie niepokoi - jeśli zaczynasz go brać przed owulacją to zwyczajne ja za hamujesz. Dobry pomysł z monitoringiem i konsultacja druga.

Beta 143 🥹
    progesteron 28,1 - Duphaston nie wychodzi w krwi więc to fajny naturalny poziom chyba

Zrobiłam dodatkowo morfologię (jak zawsze mam problemy z płytkami krwi, ale cała reszta wyników się p dziwo poprawiła) i tarczycę:
    tsh 3,44
    ft3 3,51
    ft4 1,39
    Nigdy nie miałam problemów z TSH - zawsze na poziomie ok 1,5, idealny obraz USG. Już mi czat powiedział że u niewielkiej liczby kobiet to tsh może wzrosnąć na początku, ale i tak już się umówiłam do gina na jutro żeby to skonsultować. Miałam iść dopiero po 5 tyg, ale w sumie cieszy mnie że jest pretekst 🙈

Jeszcze raz dziewczyny dziękuję za cudowne wsparcie. Tworzymy tu piękną społeczność ☺️
    Super że w tak krótkim czasie udało Ci się zajść w ciążę!! Gratuluję ❤️i życzę nudnej ciąży 😊😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 17:00

dzydzy lubi tę wiadomość

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza II st.

💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Ascofer,
    Olej z wiesiołka,
    Inozytol,
    Kwas foliowy metylowany
    Zioła Ojca Sroki 3
    Leki stymulacyjne :
    Lametta
    Ovitrelle
    Cyclogest
    Encorton
    Acard
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:

Ja przed ciążą miałam okej , na początku ciąży wystrzelił do prawie 4, najpierw miałam eutyrox 50 potem 100 i spadło :)

dzydzy lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzydzy gratuluje ❤️❤️❤️❤️❤️🥳

dzydzy lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Lucy_26 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    Oj, różnie, czasem wychodziło poniżej 2, czasem prawie 4 🤷‍♀️Ale Euthyrox dostałam dopiero właśnie na początku ciąży. Także jestem dowodem, że da się zajść z nieidealnym TSH 🥲

dzydzy, Konzzdi lubią tę wiadomość

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)

💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze szczera 😂

Dzydzy piękna beta i progesteron też ❤️ Gratulacje !

dzydzy, Marcycha lubią tę wiadomość

• Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie coś jajniki pobolewają

• Elgenda Ekspertka

Wysłany: 15 lipca, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    Ja już przestałam liczyć ale to już będzie ponad 4 lata i jeszcze nigdy nie zobaczyłam dwóch grubych kresek. Dlatego zazdro jeśli ktoś zobaczył dwie kreseczki chociaż przez chwilę bo to znaczy że był w stanie przyjąć zarodka bo u mnie ewidentnie jest z tym problem 🙄

Amelia, oby nowe leczenie przyniosło upragnioną ciążę 🙏 trzymam mocno kciuki!!

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 dzydzy piękna beta i prog, ogromne gratulacje! 🥹

dzydzy lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

08.25 histeroskopia (polipy)
    10.25 start starań
    08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️
  • Konzzdi Koleżanka

Wysłany: 15 lipca, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzydzy, super wieści ☺️

dzydzy lubi tę wiadomość

• Konzzdi Koleżanka

Wysłany: 15 lipca, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wskoczyło reszta wyników. Ferrytyna 44… więc nadal za nisko ale chociaż się podniosła z poziomu 30

• KarkoPa Nowa

Wysłany: 15 lipca, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Supr wieści! Trudno za Wami tu nadrobić, próbuje być na bieżąco. ☺️ Wielkie gratulacje i spokojnej ciąży życzę ❤️

• majskoko Ekspertka

Wysłany: 15 lipca, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarkoPa wrote:
    Supr wieści! Trudno za Wami tu nadrobić, próbuje być na bieżąco. ☺️ Wielkie gratulacje i spokojnej ciąży życzę ❤️

Tez mam wrazenie ze to zasuwa tu to forum, ale dobrze, super ze mamy takie miejsce, gdzie sie wzajemnie rozumiemy!🤭😍🤍

A ja ponowie pytanie bo pewnie zaginęlo w akcji:
    W poniedzialek 13.07 zastrzyk ovitrelle- lekarz mowil ze przez tydzien pokazuje test pozytywny, chat gpt mowi ze 14 dni- kiedy w takim razie robic test bo juz zglupialam?🤣

Konzzdi, Gosiaczkova, Nigri lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    Po operacji bariatrycznej SLEEVE
    ⬇️-30kilo
    ANA2 1:1000
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
  • Carlina Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzydzy piękne wyniki 🫶

U mnie progesteron 7dpo 13,6, chyba spoczko...

Kompotlinka, Konzzdi, dzydzy lubią tę wiadomość

👦 Mama 1 Cudu ❤️
    🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
    🕊️ CB 11.2024
    🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
    🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
    👨 Seminogram + SDF ✔
    ⏳ HSG – 08.2026 🍀
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majskoko wrote:
    Tez mam wrazenie ze to zasuwa tu to forum, ale dobrze, super ze mamy takie miejsce, gdzie sie wzajemnie rozumiemy!🤭😍🤍

A ja ponowie pytanie bo pewnie zaginęlo w akcji:
    W poniedzialek 13.07 zastrzyk ovitrelle- lekarz mowil ze przez tydzien pokazuje test pozytywny, chat gpt mowi ze 14 dni- kiedy w takim razie robic test bo juz zglupialam?🤣
    Chyba z tym jest różnie. Najlepiej robić testy kilka dni pod rząd i ocenić czy kreska jaśnieje czy ciemnieje.

Tofuszka, majskoko, Nigri lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

08.25 histeroskopia (polipy)
    10.25 start starań
    08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️
  • mommytobe Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:

Beta 143 🥹

tsh 3,44
    ft3 3,51
    ft4 1,39

Piękna beta dzydzy 💕💕💕
    U mnie w obydwóch ciążach tsh lecialo w górę, wiec brałam euthyrox. A po ciąży spoko.

Robiłam badania we wrześniu i miałam wynik 2 z czymś… myślę żeby powtórzyć wkrótce plus ft3 i ft4.

dzydzy lubi tę wiadomość

Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    👧18.01.2019 🩷 cc
    👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Sierpień 2026 - 4cs
    ✨ 24 sierpnia - testowanie 🤞

mommytobe
  • MiśkaK Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌺 Dzydzy gratulacje 🥰 piękne wyniki
    🌺 Emmac u nas dopiero drugi cykl starań o drugie

dzydzy lubi tę wiadomość

• Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzydzy,piękna beta🥰witamy Kropeczka w brzuszku,niech się rozgości na 9 miesięcy,a Tobie nudnej ciąży życzymy🌻🍀

My wcześniej mieliśmy takie starania bez starań,teraz się bardziej przyłożyliśmy,ale to w sumie 3 czy 4 cykl. Staramy się o trzecie Maleństwo 😊

Tofuszka, dzydzy, mistyreal lubią tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ