Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tutaj zgadzam się z Kompotlinką. Zatestuj kilka dni pod rząd, wg mnie możesz zacząć za te 7 dni i patrz czy kreska ciemnieje czy jaśniejemajskoko wrote:W poniedzialek 13.07 zastrzyk ovitrelle- lekarz mowil ze przez tydzien pokazuje test pozytywny, chat gpt mowi ze 14 dni- kiedy w takim razie robic test bo juz zglupialam?🤣
Nigri, majskoko, dzydzy lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Waga od początku czerwca: -3kg
Cel na początek: -7kg -
Słoneczniczku ale musicie mieć wesoło! Mogę zapytać w jakim wieku są Twoje dzieci?
Złośnica.m, aaandzia, Konzzdi lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Tofuszka wrote:Ja tutaj zgadzam się z Kompotlinką. Zatestuj kilka dni pod rząd, wg mnie możesz zacząć za te 7 dni i patrz czy kreska ciemnieje czy jaśnieje

🤍Kompotlinka i Tofuszka dobry plan! Dziekuje za podpowiedz! To jutro lece kupic wiecej testow i zaczne od poniedzialku😅🤍
Tofuszka, Kompotlinka lubią tę wiadomość
💁🏼♀️35💁🏼36
Po operacji bariatrycznej SLEEVE
⬇️-30kilo
ANA2 1:1000
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
💁🏼- wszystkie badania ok -
Tofuszka wrote:Słoneczniczku ale musicie mieć wesoło! Mogę zapytać w jakim wieku są Twoje dzieci?

Oj zdecydowanie się nie nudzimy 😅
Nasze Gremliny mają po 3,5 i 1,4 roku 😊
Kompotlinka, Złośnica.m, Tofuszka, Konzzdi, MiśkaK, aaandzia, Elgenda, Marcycha, mommytobe, Tajlandia22 lubią tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
Oo to maluszki, zdecydowanie nie ma nudy hahaSłonecznik90 wrote:Oj zdecydowanie się nie nudzimy 😅
Nasze Gremliny mają po 3,5 i 1,4 roku 😊
Słonecznik90 lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Małżonek ma problem z zębem i jest na antybiotyku. 🙃 Badanie przełożone na 5/08. Mam nadzieję, że już tak zostanie. 🫣KamilaAnt2026 wrote:🌸Kompotlinka, macie wyniki męża?
👩34 👦35 & 🐕 🐕
08.25 histeroskopia (polipy)
10.25 start starań
08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️ -
Ja jestem od kilku cykli na ovitrelle, u mnie w 10 dniu już nie ma nic, raz nawet w 8dc nic nie było ale to zależy.
A co do ferrytyny to zazdro, u mnie mimo leków max 15
majskoko lubi tę wiadomość
🥺2026 -
Ahhhh, zawsze cośKompotlinka wrote:Małżonek ma problem z zębem i jest na antybiotyku. 🙃 Badanie przełożone na 5/08. Mam nadzieję, że już tak zostanie. 🫣
oby tak zostało ✊️
Kompotlinka lubi tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 12cs -
emmac wrote:Ja jestem od kilku cykli na ovitrelle, u mnie w 10 dniu już nie ma nic, raz nawet w 8dc nic nie było ale to zależy.
Kurcze ale nie widać żadnej poprawy? Może poczytaj o tych przeciwciałach albo zapytaj lekarza czy ma sens to zbadać. To są przeciwciała przeciwciała przeciw transglutaminazie tkankowej (anty-ttg) bo właśnie czytałam że jak wyjdą pozytywne to że jest problem z wchłanianiem żelaza -
emmac wrote:Ja jestem od kilku cykli na ovitrelle, u mnie w 10 dniu już nie ma nic, raz nawet w 8dc nic nie było ale to zależy.
A jak sie czujesz po zastrzyku? Trzymam kciuki za Ciebie🤍
Dziekuje za wskazowki, to mi wiele da!💁🏼♀️35💁🏼36
Po operacji bariatrycznej SLEEVE
⬇️-30kilo
ANA2 1:1000
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
💁🏼- wszystkie badania ok -
Konzzdi wrote:Kurcze ale nie widać żadnej poprawy? Może poczytaj o tych przeciwciałach albo zapytaj lekarza czy ma sens to zbadać. To są przeciwciała przeciwciała przeciw transglutaminazie tkankowej (anty-ttg) bo właśnie czytałam że jak wyjdą pozytywne to że jest problem z wchłanianiem żelaza
Nawet jeśli nadrobie, to mam tak obfite skrzypiec okresy że to momentalnie spada niestety, więc nie pamiętam kiedy udało przekroczyć się 15, pewnie kilka lat temu.
Po zastrzyku ok. Bolą piersi, brzuch przez pierwsze dni w zasadzie tak jak na początku ciąży, mdłości, sen, ale mija po 4-5 dniach u mnie
majskoko lubi tę wiadomość
🥺2026 -
emmac wrote:Nawet jeśli nadrobie, to mam tak obfite skrzypiec okresy że to momentalnie spada niestety, więc nie pamiętam kiedy udało przekroczyć się 15, pewnie kilka lat temu.
Po zastrzyku ok. Bolą piersi, brzuch przez pierwsze dni w zasadzie tak jak na początku ciąży, mdłości, sen, ale mija po 4-5 dniach u mnie
Kurczę, współczuję.. a czujesz się przez to osłabiona? -
A jak tam idzie rzucającym palenie? Dajecie radę dziewczyny?
dzydzy lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Tofuszka wrote:A jak tam idzie rzucającym palenie? Dajecie radę dziewczyny?
Ciężko 😅 ale idzie do przodu
Za to temperatura dziś spadła i wczoraj pojawiło się plamienie.. więc teraz czekam aż właściwe krwawienie przyjdzie 😶Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Gosiaczkova wrote:Ciężko 😅 ale idzie do przodu
Za to temperatura dziś spadła i wczoraj pojawiło się plamienie.. więc teraz czekam aż właściwe krwawienie przyjdzie 😶
Szkoda ale następnym cykl jest twój, teraz juz wiadomo że trzeba dobrać proga. 🙂
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️