Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
emmac wrote:A ja jestem ciekawa dziewczyny który cykl staran u Was? I o której malenstwo

Tak po prostu bo niedawno stukał 12 i jestem w 13 Cs a ja takie "rocznicę przezywam"
Szczerze przestałam liczyć..
Staramy się o pierwsze i w poprzednim miesiącu po roku starań była ciąża biochemiczna.. ale walczymy dalej i patrzymy z nadzieją w przyszłość 🥹
Marcycha, Tofuszka, Nikaaa_, Nigri, Konzzdi, Słonecznik90, Dawdler34 lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
👑 Lucy, oby nie covid, bo u mnie właśnie tak jak opisujesz się zaczęło i trwało 2 tyg. To były 2 tygodnie wyjęte z życia. To bylo na początku czerwca. Może zrób sobie test apteczny i z wynikiem umów się do lekarza póki nie jesteś w ciąży i możesz brać większość leków.
👑 Tofuszka, dzielna kobieto 🥳 Cudowne wieści i teraz kciuki zaciśnięte jeszcze bardziej 😃 Świetny pomysł z monitoringiem i zmianą gin.
Ja jak się wszelkich badań nie boję (oprócz tych na oczach) tak po HSG i porodzie wiem, że mam bardzo niski próg bólu 😏 Nie polecam, ani jednego, ani drugiego 😆 No, ale przed HSG nie wiedziałam, że można wziąć NLPzt przed badaniem, a przy porodzie nie zdążyli mi podać ZZO 🙃 Nie polecam, ale jak trzeba to trudno 🤪
👑 Kamila, odezwali się?
👑 Gorzka, ajlowju za szczerość 🫶😆 Z tym brakiem spustu 😁
Tofuszka lubi tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
U mnie 3 cs o pierwsze dziecko.
Moja koleżanka niedawno zaszła w ciążę po 2 latach, dopiero Aromek pomógł przy 3 lub 4 cyklu brania.
A Wam dzielne długofalowe straczki proponowano tego typu lek?? Pewnie nie jest to rozwiązanie w każdej sytuacji.33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
O, kurczę, tego bym nawet nie podejrzewała. W sumie nigdy nie miałam (przynajmniej świadomie), to nie mam porównania. Kilka lat temu tak właśnie zaczęła mi się angina ropna, więc chciałam ją sprawdzić. Ale wtedy ścięło mnie dużo bardziej. Dziś po powrocie od lekarza się zdrzemnęłam się i już mi nieco lepiej. Sęk w tym, ze nie wiem, czy jestem w ciąży (testuję na dniach), więc i tak możliwości lekowe są ograniczone. Doktor kazał pojawić się, jeśli jutro/pojutrze objawy nie będą słabnąć.Marcycha wrote:👑 Lucy, oby nie covid, bo u mnie właśnie tak jak opisujesz się zaczęło i trwało 2 tyg. To były 2 tygodnie wyjęte z życia. To bylo na początku czerwca. Może zrób sobie test apteczny i z wynikiem umów się do lekarza póki nie jesteś w ciąży i możesz brać większość leków.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 15:47
Marcycha, Konzzdi lubią tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)
💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000 -
emmac wrote:A ja jestem ciekawa dziewczyny który cykl staran u Was? I o której malenstwo

Tak po prostu bo niedawno stukał 12 i jestem w 13 Cs a ja takie "rocznicę przezywam"
My już rok, ale w międzyczasie było poronienie i przerwa na 2 miesięce
👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
Miałam (będąc z byłym) wspomaganą owulację przez ok pół roku, ale u mnie to nie pomogło. Przed miałam owulacje potwierdzane monitoringami (poza jednym cyklem bezowulacyjnym) i wspomaganie miało być takim 100%owym zapewnieniem, ale wygląda na to, że to nie tu tkwił problem, bo nie zawsze problemem jest brak owulacji.04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
🌸 Tofuszka super wieści! 🤗 Kciuki za kolejny cykl! 🤞🤞
Dziękuję za podzielenie się odczuciami. Możliwe, że też mnie to będzie czekało za jakiś czas. Na razie jak o tym myślę, to ogarnia mnie spory stres (mam niski próg bólu), ale z każdą Waszą historią jest mi lepiej.
🌸 Lucy, aaandzia zdrówka!
🌸 emmac u nas 10cs o pierwszego maluszka. 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 15:52
Tofuszka, Lucy_26 lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
08.25 histeroskopia (polipy)
10.25 start starań
08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️ -
Tofuszka - świetne wieści. Ciesze sie, ze obyło się bez wielkiego bólu. Wierze ze teraz pójdzie szybciutko
Jednak ten próg na twardo do 15dc trochę mnie niepokoi - jeśli zaczynasz go brać przed owulacją to zwyczajne ja za hamujesz. Dobry pomysł z monitoringiem i konsultacja druga.
Ja mam wyniki bety i proga ❤️
Beta 143 🥹
progesteron 28,1 - Duphaston nie wychodzi w krwi więc to fajny naturalny poziom chyba
Zrobiłam dodatkowo morfologię (jak zawsze mam problemy z płytkami krwi, ale cała reszta wyników się p dziwo poprawiła) i tarczycę:
tsh 3,44
ft3 3,51
ft4 1,39
Nigdy nie miałam problemów z TSH - zawsze na poziomie ok 1,5, idealny obraz USG. Już mi czat powiedział że u niewielkiej liczby kobiet to tsh może wzrosnąć na początku, ale i tak już się umówiłam do gina na jutro żeby to skonsultować. Miałam iść dopiero po 5 tyg, ale w sumie cieszy mnie że jest pretekst 🙈
Jeszcze raz dziewczyny dziękuję za cudowne wsparcie. Tworzymy tu piękną społeczność ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 15:57
mistyreal, Tofuszka, Maalwii, MiśkaK, Gosiaczkova, Skowronek, aaandzia, Lucy_26, Amelia96, Nigri, Gorzkax33333, Kompotlinka, Konzzdi, Monia•, mommytobe, Słonecznik90, Marcycha, Dawdler34, Tajlandia22, Gosik0205 lubią tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026
13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
15.07.26 beta 143
17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
Euthyrox 25
Neoparin 0,4 -

My teraz w trakcie 12 cyklu starań o pierwsze dziecko
Endo, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
Starania od 07.2025 (1 miesiąc przerwy)
12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice
8.07.2026 - sono-HSG (jajowody drożne, łukowata macica
08.2026 - 13 cs
09.2026 - IUI -
🌸 dzydzy ❤️ super
🌸Marcycha nie odezwali się 🥴 ale nic nie dzieje sie bez przyczyny 😊
🌸 emmac u nas minął właśnie 11cs 😒😊
Marcycha lubi tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 12cs -
Ja już przestałam liczyć ale to już będzie ponad 4 lata i jeszcze nigdy nie zobaczyłam dwóch grubych kresek. Dlatego zazdro jeśli ktoś zobaczył dwie kreseczki chociaż przez chwilę bo to znaczy że był w stanie przyjąć zarodka bo u mnie ewidentnie jest z tym problem 🙄emmac wrote:A ja jestem ciekawa dziewczyny który cykl staran u Was? I o której malenstwo

Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer,
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany
Zioła Ojca Sroki 3
Leki stymulacyjne :
Lametta
Ovitrelle
Cyclogest
Encorton
Acard -
Nie no ból był okropny, pod koniec jak mi się słabo zrobiło to już miałam pytać czy długo jeszcze bo bardzo boli, ale akurat powiedział że kończy.dzydzy wrote:Tofuszka - świetne wieści. Ciesze sie, ze obyło się bez wielkiego bólu. Wierze ze teraz pójdzie szybciutko

I piękna beta kochana! ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 16:14
dzydzy lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Waga od początku czerwca: -3kg
Cel na początek: -7kg -
Przykro mi kochana, to musi być bardzo trudne. Ostatnio rozmawiałyśmy tutaj o konsultacjach z dietetykiem od płodności - może to jest dla Ciebie dobra opcja?Amelia96 wrote:Ja już przestałam liczyć ale to już będzie ponad 4 lata i jeszcze nigdy nie zobaczyłam dwóch grubych kresek. Dlatego zazdro jeśli ktoś zobaczył dwie kreseczki chociaż przez chwilę bo to znaczy że był w stanie przyjąć zarodka bo u mnie ewidentnie jest z tym problem 🙄
Amelia96 lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Waga od początku czerwca: -3kg
Cel na początek: -7kg -
Dzieki za podpowiedź ❤️ może to rozważę jeśli stymulacja z włączeniem ecortonu nic nie daTofuszka wrote:Przykro mi kochana, to musi być bardzo trudne. Ostatnio rozmawiałyśmy tutaj o konsultacjach z dietetykiem od płodności - może to jest dla Ciebie dobra opcja?
Tofuszka lubi tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer,
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany
Zioła Ojca Sroki 3
Leki stymulacyjne :
Lametta
Ovitrelle
Cyclogest
Encorton
Acard -
Ja dopiero 2 cs o 2 dziecko 😊 więc w sumie zaczynam😅Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
dzydzy wrote:Tofuszka - świetne wieści. Ciesze sie, ze obyło się bez wielkiego bólu. Wierze ze teraz pójdzie szybciutko
Jednak ten próg na twardo do 15dc trochę mnie niepokoi - jeśli zaczynasz go brać przed owulacją to zwyczajne ja za hamujesz. Dobry pomysł z monitoringiem i konsultacja druga.
Beta 143 🥹
progesteron 28,1 - Duphaston nie wychodzi w krwi więc to fajny naturalny poziom chyba
Zrobiłam dodatkowo morfologię (jak zawsze mam problemy z płytkami krwi, ale cała reszta wyników się p dziwo poprawiła) i tarczycę:
tsh 3,44
ft3 3,51
ft4 1,39
Nigdy nie miałam problemów z TSH - zawsze na poziomie ok 1,5, idealny obraz USG. Już mi czat powiedział że u niewielkiej liczby kobiet to tsh może wzrosnąć na początku, ale i tak już się umówiłam do gina na jutro żeby to skonsultować. Miałam iść dopiero po 5 tyg, ale w sumie cieszy mnie że jest pretekst 🙈
Jeszcze raz dziewczyny dziękuję za cudowne wsparcie. Tworzymy tu piękną społeczność ☺️
Pięknie!!! Jesteś w ciąży ♥️
dzydzy lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
dzydzy wrote:Tofuszka - świetne wieści. Ciesze sie, ze obyło się bez wielkiego bólu. Wierze ze teraz pójdzie szybciutko
Beta 143 🥹
tsh 3,44
ft3 3,51
ft4 1,39
dzydzy, super beta i prog 🥹 Co do tsh, jeśli bierzesz lewotyroksynę, to podejrzewam, że zwiększą Ci dawkę, jeśli nie, to pewnie lekarz włączy hormon. Też miałam na początku ciąży 2 lata temu tsh powyżej 3 i po Euthyroxie ładnie spadł do 1,4-1,5. Także na spokojnie
dzydzy lubi tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)
💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000