Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
ale super wieściTofuszka wrote:Jestem po HSG, oba jajowody drożne 🥳
Ogólnie weszłam do kliniki dobre 20 min przed czasem i okazało się że nie byłam zarejestrowana 😂 prawdopodobnie w wyniku jakiegoś błędu czy to ludzkiego czy komputer się zawiesił 🤷🏻♀️ ale pani w rejestracji miła i powiedziała że na spokojnie mnie dorejestruje teraz i miałam po prostu 15 min później badanko.
A poza tym dowiedziałam się że mam ponadprzeciętnie długi prawy jajowód - lekarz na początku nie mógł go znaleźć 😂
a bolało?
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 12cs -
Tofuszka wrote:Jestem po HSG, oba jajowody drożne 🥳
Ogólnie weszłam do kliniki dobre 20 min przed czasem i okazało się że nie byłam zarejestrowana 😂 prawdopodobnie w wyniku jakiegoś błędu czy to ludzkiego czy komputer się zawiesił 🤷🏻♀️ ale pani w rejestracji miła i powiedziała że na spokojnie mnie dorejestruje teraz i miałam po prostu 15 min później badanko.
A poza tym dowiedziałam się że mam ponadprzeciętnie długi prawy jajowód - lekarz na początku nie mógł go znaleźć 😂
Piękne wieści! Teraz nic tylko działać 😄😄
Bolało cokolwiek? Jak odczucia?
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026
13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
15.07.26 beta 143
17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
Euthyrox 25
Neoparin 0,4 -
Było bardzo nieprzyjemne. Dla mnie to było uczucie jakbym miała ostrą biegunkę i jednocześnie parcie na pęcherz (mimo że się wysiusiałam przed). No i słabo mi się zrobiło, ale na szczęście już kończył i powiedział że to normalne i że mogę się na kozetkę położyć - chwilę poleżałam. Gorzej że miałam kawałek na przystanek (koło 1km), każdy krok bolał. Po 20 minutach od wyjścia z kliniki (pewnie z 30 min od badania) zrobiło się lepiej. Nadal jest nieprzyjemne uczucie ale dużo delikatniejsze. Ale to właśnie taki ból jak przy biegunce, albo zaparciach może bardziej? Ciężko mi wytłumaczyć, ale lekarz się zaśmiał jak dałam mu porównanie do biegunki. Mówi że takiego porównania jeszcze nie słyszał. A w sumie to ja mam tego typu ból na okres i nigdy nie wiem czy biegunka czy okres (bo zawsze mam lekką biegunkę przy okresie)KamilaAnt2026 wrote:ale super wieści
a bolało?
Dostałam antybiotyk do wzięcia po badaniu (już łyknięty) i tyle.
Mam nadzieję że to badanko rozkleiło ewentualne sklejenia i teraz szybko pójdą staraniaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 13:13
Dawdler34, Carlina, Gosiaczkova, KamilaAnt2026, Nikaaa_, Kompotlinka, dzydzy, Nigri lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Waga od początku czerwca: -3kg
Cel na początek: -7kg -
Tofuszka, 3mam kciuki! super wieści🤞🥳
Tofuszka lubi tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
W gabinecie byłam jakieś 15 minut max, więc samo badanie pewnie jakieś 7 minut? Jak nie mniej.KamilaAnt2026 wrote:o dziekuje za odpowiedz, a ile to trwało ?

kiedys tez bede bede musiała się wybrać, ale mega mnie to stresuje
Babka przede mną też miała sono hsg i wyszła po 13 minutach. Czytałam w necie że przed badaniem można wziąć przeciwbólowe, więc może to jest opcja dla Ciebie?
Ja też się bałam szczerze mówiąc, ale nastawiłam się na wysoki ból cały czas, a to bolało raz mocno, a raz słabiej. Łatwiej było dzięki temu wytrzymaćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 13:44
KamilaAnt2026, Konzzdi, Kompotlinka lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Tofuszka ale się cieszę, że wszystko w porządku 😁 cały czas trzymałam mocno kciuki za badanie ❤️
Ja dzisiaj sobie wzięłam wolne w pracy bo mam mocny skurcz macicy więc sobie tak leżę i odpoczywam 😅😁 boli idealnie jak w ciąży przy nadreaktywnej macicy więc zaczęłam się zastanawiac czemu ja chce się znowu w to pakować - chyba jestem masochistką 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 13:50
Tofuszka, aaandzia, Słonecznik90 lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
rozumiem, to byłaś dzielną pacjentką. Super, że wszystko jest okejTofuszka wrote:W gabinecie byłam jakieś 15 minut max, więc samo badanie pewnie jakieś 7 minut? Jak nie mniej.
Babka przede mną też miała sono hsg i wyszła po 13 minutach. Czytałam w necie że przed badaniem można wziąć przeciwbólowe, więc może to jest opcja dla Ciebie?
Ja też się bałam szczerze mówiąc, ale nastawiłam się na wysoki ból cały czas, a to bolało raz mocno, a raz słabiej. Łatwiej było dzięki temu wytrzymać
i super że sie zdecydowałaś
Tofuszka lubi tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 12cs -
I jeszcze podpytałam tego ginekologa o mój schemat brania estradiolu i proga. Mówi że generalnie są różne schematy. I z tego co powiedział to przy nieregularnych cyklach standardem jest branie proga od około 15dc (bez monitoringu). A estradiol albo bierze się cały cykl, albo tylko w pierwszej połowie, bo w drugiej i tak nie ma większego sensu.
Teraz zastanawiam się czy nie umówić się na monitoring w tym cyklu, ale to tak w poniedziałek bym poszła, raczej owulki do tego czasu nie będzie. Ginekologa i tak zmienię żeby mieć bliżej, więc poczytam sobie o tym panu który dziś mnie przyjął i o innych w tej klinice. Zawsze lepiej 30km a nie 60km
Marcycha, Kompotlinka, Nigri lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Gosiaczkova wrote:Tofuszka ale się cieszę, że wszystko w porządku 😁 cały czas trzymałam mocno kciuki za badanie ❤️
Ja dzisiaj sobie wzięłam wolne w pracy bo mam mocny skurcz macicy więc sobie tak leżę i odpoczywam 😅😁 boli idealnie jak w ciąży przy nadreaktywnej macicy więc zaczęłam się zastanawiac czemu ja chce się znowu w to pakować - chyba jestem masochistką 🤣
Odpoczywaj😀 no ja dużo rzeczy też zapomniałam jak to jest zwłaszcza te nieprzyjemne 😅
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Tofuszka, dzielna pacjentka 🫶
KamilaAnt, a bałabyś się bólu czy efektu badania? Chodzi bardziej o strach fizyczny czy psychiczny??
Mnie zaczyna kłuć lewy jajnik, dzisiaj mam taki średni nastrój, senny 😴🥴33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
A ja jestem ciekawa dziewczyny który cykl staran u Was? I o której malenstwo

Tak po prostu bo niedawno stukał 12 i jestem w 13 Cs a ja takie "rocznicę przezywam"
🥺2026 -
Staramy się pierwsze.emmac wrote:A ja jestem ciekawa dziewczyny który cykl staran u Was? I o której malenstwo

Tak po prostu bo niedawno stukał 12 i jestem w 13 Cs a ja takie "rocznicę przezywam"
Upragnione ⏸️ zobaczyliśmy w 4cs ale niestety ciąża się zatrzymała na 6-7tyg
Teraz staramy się od nowa, obecnie 3cs👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Konzzdi, aaandzia, dziękuję!

aaandzia, tobie również dużo zdrowia
Tofuszka, super wieści 🥳
aaandzia, Konzzdi lubią tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)
💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000 -
my zaczynamy starania o drugie dzieckoemmac wrote:A ja jestem ciekawa dziewczyny który cykl staran u Was? I o której malenstwo

👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500
07.2026 - cytologia, HPV, USG piersi ✅
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
My o 1. Nie zliczę który cykl, ale półtora roku już (były w międzyczasie łącznie chyba 3 albo 4 cykle przerwy)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 15:11
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Cel na początek: -7kg