Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Konzzdi Koleżanka

Wysłany: 15 lipca, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na badaniach, niestety metoda z gniotkiem u mnie się nie sprawdziła ale może też kwestia że nie wypiłam dużo wody bo nie mogłam znaleźć żadnej butelki na drogę. Pielęgniarka zastanawiała się czy nie pobierać z prawej ręki (gorszej) ale jednak tam nic nie było widać i jednak wbiła się w lewą, na szczęście za pierwszym razem skutecznie 😄

Mam naiwną nadzieję że moje tsh spadło od ostatniego badania. Co do żelaza to je te suplementuje, dzisiaj sobie sprawdzilam tez jego poziom i ferrytyne ale zrobiłam też sobie „Przeciwciała przeciw transglutaminazie tkankowej (anty-tTG)”. To jest niby na diagnozowanie celiaki ale też się sprawdza czy nie ma problemu z wchłanianiem żelaza. Jestem ciekawa co mi wyjdzie.

@Gosik0205 Witamy ale oby na krótko 😄

Dobrego dnia dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 08:29

Tofuszka, mistyreal, Nigri, Gosik0205 lubią tę wiadomość

• Konzzdi Koleżanka

Wysłany: 15 lipca, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze chciałam dodać że dzisiaj mi się śniło że miałam takiego noworodka, zmieniałam mu pieluchy i nosiłam na rękach 🥹

To chyba za sprawą namiętnego czytania forum, chociaż zaczęłam się zastanawiać czy to nie jakiś sen proroczy 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 08:24

Kompotlinka, Lisia00, KamilaAnt2026, mistyreal, Marcycha, MiśkaK, xSophie lubią tę wiadomość

• Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 dzydzy kciuki za betę! 🤞🤞
    🌸 Tofuszko 🤞🤞
    🌸 Gosik witamy. 😉
    🌸 Kamila 🫂 przykro mi. Drugi kciuk cały czas zaciśnięty za pozytywną wiadomość w sprawie pracy. 🤞😊

KamilaAnt2026, Gosik0205 lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

08.25 histeroskopia (polipy)
    10.25 start starań
    08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️
  • Konzzdi Koleżanka

Wysłany: 15 lipca, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Wczoraj nie miałam za bardzo czasu posiedzieć na forum, wybaczcie. :)

Zatestowałam – u mnie biel. Po plamieniach widzę też, że @ pojawi się dziś albo jutro, więc kolejny cykl niestety stracony.

Czekam jeszcze dziś na wiadomość od potencjalnego pracodawcy, czy są mną zainteresowani. :D
    __

Tofuszka, mocno trzymam kciuki! ❤️

Przytulam za biel :(

Trzymam kciuki za nową pracę! 🤞

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

• Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie miałam problem w obu ciążach z tarczyca i przyjmowałam letrox, po ciąży tarczyca wróciła do normy i myślę sprawdzę teraz przed staraniami i jest wręcz idealna 1,150 😁

Kompotlinka, Konzzdi, Marcycha, MiśkaK lubią tę wiadomość

• Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌻Tofuszko powodzenia dziś na zabiegu 🍀
    🌻Szybszy,kciuki za betę 🍀
    🌻Gosik witamy 😊
    🌻Kamila🫂

KamilaAnt2026, dzydzy, Gosik0205 lubią tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • dzydzy Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila 🫂 tulę za biel. Może tak miało być żebyś spokojnie zmieniła pracę. Mam nadzieję, że się odezwą i przekażą dobre wieści ☺️

U mnie od 5 rano burza i ulewa. Ledwo dojechałam na tą betę, bo w miasteczku gdzie mam najbliżej laba normalnie zrobiły się lokalne podtopienia 🙈

KamilaAnt2026, Nigri, Gosiaczkova, Tofuszka, aaandzia lubią tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026

13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
    15.07.26 beta 143
    17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%

Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
    Euthyrox 25
    Neoparin 0,4
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    tak, ma dużo witaminy A (retinol) i nie jest wskazana

a jak się ogólnie czujesz? kiedy masz jakieś wizyty u gin?

Wizytę mam 27. Trochę szybciej wyładowują się baterie, więcej jem, częściej toaletę odwiedzam, trochę cyckli bolą i lekki bol na dole. Generalnie dłuższe siedzenie też sprawia dyskomofrot, ale to pewnie przez tą rwe.

Konzzdi, Tofuszka, Dawdler34 lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Wczoraj nie miałam za bardzo czasu posiedzieć na forum, wybaczcie. :)

Zatestowałam – u mnie biel. Po plamieniach widzę też, że @ pojawi się dziś albo jutro, więc kolejny cykl niestety stracony.

Czekam jeszcze dziś na wiadomość od potencjalnego pracodawcy, czy są mną zainteresowani. :D
    __

Tofuszka, mocno trzymam kciuki! ❤️

Przykro mi z powodu bieli, ale trzymam kciuki za dobre wiadomości w sprawie pracy.😁

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konzzdi wrote:
    Jeszcze chciałam dodać że dzisiaj mi się śniło że miałam takiego noworodka, zmieniałam mu pieluchy i nosiłam na rękach 🥹

To chyba za sprawą namiętnego czytania forum, chociaż zaczęłam się zastanawiać czy to nie jakiś sen proroczy 😄

Oby to drugie 😁

Konzzdi lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Gajek Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    a pytanie do znawczyń owulaków :D
    czytałam, że te "pierwsze" powinno się robić o stałej porze, o ktorej robicie? czy z porannego moczu są ok?
    u mnie na razie wczoraj nic, a dzisiaj pod lupą jakaś kreska się wybarwia ale niezbyt widoczne, także będę dalej testować, tylko nie wiem w jakich godzinach, ile po napiciu się itp. Dacie wskazówki?
    Ja robię je praktycznie od końca małpy bo różnie to wygląda. W poprzednim wzrost lh nastąpił dopiero po 17dc a pik w 20dc. Teraz wzrost zaczął się już w 7dc ( dzisiaj mam 11dc ale chwilę jeszcze potrwa do piku). Sprawdzam sobie też testy w aplikacji premom. Do momentu wzrostu robię raz dziennie koło 20/21 i staram się co najmniej godzinę nie robić siku. Gdy widzę że lh zaczyna rosnąć to zaczynam robić 2 testy dziennie - koło 11 i 21. Plus obserwuje objawy i dołączam ten drugi test gdy właśnie lh rośnie plus zaczynają pojawiać się objawy świadczące o zbliżającej się owulacji. Podobno powinno się robić mniej więcej o stałej porze. Plus jeśli chcesz dodawać je do premom to najlepiej abyś robiła zdjęcia w podobnym oświetleniu

Tofuszka, Dawdler34 lubią tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026 - 1cs

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy
  • Gajek Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście może tak, że przed owulacja na kilka dni spadła wam temperatura? To pierwszy cykl gdzie mierze codziennie temperaturę i jak utrzymywała się tak 36,2-36,4 to spadła wczoraj na 36,07 i dzisiaj minimalnie się podniosła do 36,12

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026 - 1cs

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    Miałyście może tak, że przed owulacja na kilka dni spadła wam temperatura? To pierwszy cykl gdzie mierze codziennie temperaturę i jak utrzymywała się tak 36,2-36,4 to spadła wczoraj na 36,07 i dzisiaj minimalnie się podniosła do 36,12

Tak. U mnie zawsze przed owulacją jest spadek. A potem jak rośnie tzn, że owulka była

👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500

07.2026 - cytologia, HPV, USG piersi ✅
    15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    U mnie różnie. Czasami był spadek, czasem nie, ale jak już był to raczej jednodniowy.

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

Waga od początku czerwca: -3kg
    Cel na początek: -7kg
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    Kamila 🫂 tulę za biel. Może tak miało być żebyś spokojnie zmieniła pracę. Mam nadzieję, że się odezwą i przekażą dobre wieści ☺️

U mnie od 5 rano burza i ulewa. Ledwo dojechałam na tą betę, bo w miasteczku gdzie mam najbliżej laba normalnie zrobiły się lokalne podtopienia 🙈

Trzymam kciuki 🍀

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 15 lipca, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszko powodzenia! 🤞

U mnie wczoraj wieczorem był pik na owulacyjnym więc podziałaliśmy, już zapowiedziałam rano mężowi żeby dzisiaj też się szykował 😅
    Gdzieś wyczytałam, że przy słabszej ruchliwości plemników wbicie się w odpowiedni moment jest tym bardziej istotne więc nawet dobrze się złożyło, że robię testy w tym cyklu. Jutro lekarz więc zobaczymy co powie, trzymajcie kciuki 😊

Konzzdi, Tofuszka, Kompotlinka, Elgenda, Marcycha, Słonecznik90, Nigri, mistyreal, Monia•, mommytobe, aaandzia, MiśkaK, Gosik0205 lubią tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Carlina Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila 🫂 Życzę Ci, żebyś te prace dostała 🤞

Ja właśnie jestem po pobraniu krwi na progesteron, wynik pewnie będzie w nocy, jak zwykle

KamilaAnt2026, dzydzy lubią tę wiadomość

👦 Mama 1 Cudu ❤️
    🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
    🕊️ CB 11.2024
    🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
    🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
    👨 Seminogram + SDF ✔
    ⏳ HSG – 08.2026 🍀
  • Lucy_26 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    W tym cyklu miałam praktycznie identyczne temperatury, z tym że po tym spadku do poniżej 36,1 następnego dnia od razu był wyraźny wzrost do ponad 36,4 (tak jak Tofuszka napisała). Aplikacja pokazała mi, że ten dzień, gdzie temperatura wzrosła był już 1dpo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 09:50

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)

💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000
  • Carlina Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy_26 wrote:
    W tym cyklu miałam praktycznie identyczne temperatury, z tym że po tym spadku do poniżej 36,1 następnego dnia od razu był wyraźny wzrost do ponad 36,4 (tak jak Tofuszka napisała). Aplikacja pokazała mi, że ten dzień, gdzie temperatura wzrosła był już 1dpo.

To chyba zależy jaka jest podstawowa temperatura, tzn. 1dpo będzie określać wyższa temperatura po serii wyraźnie niższych 6 niższych, pierwsza wyższa o co najmniej 0,1 od najwyższej z niższych 😅 trzecia wyższa o co najmniej 0,2 najwyższej z niższych. Do tego obserwacja śluzu, czyli w ciągu tych trzech dni wyższych zanik śluzu płodnego. Oczywiście nie da się określić z 100% pewnością, że to 1dpo, ale orientacyjnie można na tej podstawie stwierdzić.

Oczywiście tu będą wyjątki tzn. zaburzone temperatury, ale to już bardziej skomplikowane. Te aplikacje czasem trzeba korygować, one są pomocne, ale jeśli się ma mniej oczywiste lub bardziej skomplikowane wykresy, warto się przyjrzeć czy tam nie ma bzdur. Pomiar musi być w tym samym miejscu, o tej samej godzinie, tyle samo czasu. To bardzo istotne, bo temperatura w różnych godzinach po przebudzeniu wygląda inaczej. Do tego minimum 2 -3 godziny snu /leżenia i nie wstawania na siku przed zmierzeniem 🫣 wymagająca sprawa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 10:05

Lucy_26 lubi tę wiadomość

👦 Mama 1 Cudu ❤️
    🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
    🕊️ CB 11.2024
    🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
    🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
    👨 Seminogram + SDF ✔
    ⏳ HSG – 08.2026 🍀
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja was podziwiam za te mierznie temperatur , ja to chyba bym się tylko jeszcze bardziej nakręcała haha

Tofuszka, Elgenda lubią tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 12cs
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ