Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Gosik0205 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem na forum nowa . Oczywiście staramy się o rodzeństwo dla moich pociech . To chyba ostatni dzwonek. Na starość zachciało nam się z mężem jeszcze jedne dzieciątko malutkie. Obecnie to 3 cykl starań ostatni był obiecujący ale nic z tego . W tym cyklu że względu slaby śluz biorę wiesiołek . Trzymam kciuki za wszystkie starające pary oraz gratuluję tym co zobaczyły upragnione dwie krechy na teście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 23:18

mistyreal, MiśkaK, Skowronek, Nigri, Konzzdi, Kompotlinka, mommytobe, xSophie lubią tę wiadomość

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    👑 Maalwii, czytałam, że żelazo z laktoferyną najlepiej przyjmować na czczo. Może to Ci trochę pomoze podnieść poziom.
    Ale Malwi bierze lewotyroksynę (euthyrox). Euthyrox trzeba brać na czczo i musi być kilka godzin odstępu od żelaza bo inaczej lewotyroksyna źle się wchłania, a dalej prowadzi to do głębszej niedoczynności.

Ja przy niedoczynności tarczycy biorę żelazo w ciągu dnia, z dala od innych supli bo żelazo niestety z wieloma suplami się nie lubi

Marcycha, Maalwii lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

Waga od początku czerwca: -3kg
    Cel na początek: -7kg
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosik0205 wrote:
    Witam jestem na forum nowa . Oczywiście staramy się o rodzeństwo dla moich pociech . To chyba ostatni dzwonek. Na starość zachciało nam się z mężem jeszcze jedne dzieciątko malutkie. Obecnie to 3 cykl starań ostatni był obiecujący ale nic z tego . W tym cyklu że względu slaby śluz biorę wiesiołek . Trzymam kciuki za wszystkie starające pary oraz gratuluję tym co zobaczyły upragnione dwie krechy na teście
    Cześć Gosik! Miło że dołączasz, trzymam kciuki by nie na długo ☺️

Gosik0205 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle jakiś czas temu była tu rozmowa a'propos NAC i śmierdzących bąków po nim 🙈 ja po NAC tego nie mam, ale zaczęłam brać berberynę kilka dni temu i o matuuuulo duszę się 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 23:38

Elgenda lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

• Marcycha Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👑 Tofuszka, dziękuję za dobrą dawkę wiedzy 😊
    Tę o bąkach też 🤣🤣🤣

👑 Gosik, powodzenia 😊 W jakiej postaci/jak przyjmujesz wiesiołek?

Tofuszka, mistyreal, Gosik0205 lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego i spokojnego dnia dziewczyny 😊
    Trzymam kciuki za testujące i za bety 🤞🏻😁

Konzzdi, Kompotlinka lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Ale Malwi bierze lewotyroksynę (euthyrox). Euthyrox trzeba brać na czczo i musi być kilka godzin odstępu od żelaza bo inaczej lewotyroksyna źle się wchłania, a dalej prowadzi to do głębszej niedoczynności.

Ja przy niedoczynności tarczycy biorę żelazo w ciągu dnia, z dala od innych supli bo żelazo niestety z wieloma suplami się nie lubi
    dokładnie, ja euthyrox biore ok 6 rano, godzine czekam na kawe ;)
    śniadanie ok 10 z suplami, a żelazo do obiadu ok 15

co do żelaza, to dzisiaj mam w planach zrobić wątróbkę. Za dzieciaka nigdy nie jadłam. Obrzydzała mnie i chyba dalej obrzydza ale czytałam, że jest idealna do podniesienia ferrytyny, także dzisiaj próbuje przepis z Ania gotuje - wątróbka drobiowa. 3majcie kciuki żeby nie wylądowała w śmietniku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 06:51

Skowronek, Konzzdi, Marcycha lubią tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pytanie do znawczyń owulaków :D
    czytałam, że te "pierwsze" powinno się robić o stałej porze, o ktorej robicie? czy z porannego moczu są ok?
    u mnie na razie wczoraj nic, a dzisiaj pod lupą jakaś kreska się wybarwia ale niezbyt widoczne, także będę dalej testować, tylko nie wiem w jakich godzinach, ile po napiciu się itp. Dacie wskazówki?

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    08.03.2026 - ⏸️
    04.04.2026 - 0.51cm 💔

• Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    👑 Joa, AUUUU 😅 Piękne bety, niech Ci ciąża i poród lekkimi będą 😃

👑 Tofuszka, trzymam kciuki za to by badanie było niczym smyranie piórkiem, a wynik był dobry i tylko zrobiło się większe światło dla komórki i zwycieskiego plemnika😉

👑 Gosiaczkova, dobry plan, zobaczymy czy zdążysz go wdrożyć 😉 Bierz dupka i niech biologia działa. Gdyby nic się nie zadziało to prog byłby bliski 1, a jest wyższy. Ty to umISZ pisać fabułę 🤪

👑 Gorzka, juhuuu, czy w ten piątek też będziesz miała monitoring owulacji?

👑 Maalwii, a o jakiej porze bierzesz żelazo i laktoferynę?

👑 Gajek, to może zmień sposób dawkowania wit. D na bardziej standardowy tj. 4000/6000 codziennie? Do tego dobrze ją brać z posiłkiem, w którym jest sporo tłuszczy. O IO mało wiem, ale czy jesteś na diecie o niskim IG?
    Tak, przy okazji sprawdzimy co tam się dzieje 😁 może feristim już wyznaczył pęcherzyk do wzrostu 😁

Kompotlinka lubi tę wiadomość

• Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też biorę żelazo i euthyrox.
    Ja to rozwiązuje tak, że żelazo biorę przed spaniem, około 2 godziny po ostatnim posiłku. Dzięki temu jest "na czczo" i nie przeszkadzają sobie z innymi suplami :)

Tofuszka, Marcycha lubią tę wiadomość

👩24 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszko powodzenia na HSG🤞

Nigri, Tofuszka lubią tę wiadomość

👩24 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
  • Amelia96 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    Też biorę żelazo i euthyrox.
    Ja to rozwiązuje tak, że żelazo biorę przed spaniem, około 2 godziny po ostatnim posiłku. Dzięki temu jest "na czczo" i nie przeszkadzają sobie z innymi suplami :)
    To ja tak samo przyjmuje żelazo zreszta moja endoktynoloszka mi tak zalecila i tego się trzymam :)

Lisia00 lubi tę wiadomość

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza II st.

💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Ascofer,
    Olej z wiesiołka,
    Inozytol,
    Kwas foliowy metylowany
    Zioła Ojca Sroki 3
    Leki stymulacyjne :
    Lametta
    Ovitrelle
    Cyclogest
    Encorton
    Acard
  • dzydzy Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka powodzenia na zabiegu! Czekamy na relacje i same dobre wieści ❤️

Nigri, Tofuszka, Kompotlinka, Konzzdi lubią tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026

13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
    15.07.26 beta 143
    17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%

Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
    Euthyrox 25
    Neoparin 0,4
  • Amelia96 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    U mnie chyba @ sie rozkreca 🥴 ale jakos sie nie załamuje. Dziekuje za pamiec 😊 zerkalam w innym temacie ze wzglednie ok masz wyniki?:)
    I jak testujesz ? Bo widzę że jesteś wpisana na dzisiaj :)
    Tofuszka powodzenia i daj znać jak będziesz po ✊❤️

Nigri, Tofuszka lubią tę wiadomość

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza II st.

💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Ascofer,
    Olej z wiesiołka,
    Inozytol,
    Kwas foliowy metylowany
    Zioła Ojca Sroki 3
    Leki stymulacyjne :
    Lametta
    Ovitrelle
    Cyclogest
    Encorton
    Acard
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosik0205 wrote:

Witaj, mam nadzieje że ten cykl będzie ostatni 😉

Gosik0205 lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    dokładnie, ja euthyrox biore ok 6 rano, godzine czekam na kawe ;)
    śniadanie ok 10 z suplami, a żelazo do obiadu ok 15

co do żelaza, to dzisiaj mam w planach zrobić wątróbkę. Za dzieciaka nigdy nie jadłam. Obrzydzała mnie i chyba dalej obrzydza ale czytałam, że jest idealna do podniesienia ferrytyny, także dzisiaj próbuje przepis z Ania gotuje - wątróbka drobiowa. 3majcie kciuki żeby nie wylądowała w śmietniku

Tak jest bardzo dobra w niedoborach żelaza. Mi się jej ostatnio chciało zrobiłam i jakie było moje zdziwienie gdy przeczytałam że nie wolno jej jeść w ciąży. Zdążyłam zjeść maly kawałek, resztę zjadł pies.

Konzzdi lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brania żelaza polecam brać z witaminą C, która powoduje lepsza przyswajalność jego.😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 07:52

Tofuszka, Marcycha, Amelia96, Lisia00, MiśkaK lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Tak jest bardzo dobra w niedoborach żelaza. Mi się jej ostatnio chciało zrobiłam i jakie było moje zdziwienie gdy przeczytałam że nie wolno jej jeść w ciąży. Zdążyłam zjeść maly kawałek, resztę zjadł pies.
    tak, ma dużo witaminy A (retinol) i nie jest wskazana

a jak się ogólnie czujesz? kiedy masz jakieś wizyty u gin?

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    08.03.2026 - ⏸️
    04.04.2026 - 0.51cm 💔

• KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nie miałam za bardzo czasu posiedzieć na forum, wybaczcie. :)

Zatestowałam – u mnie biel. Po plamieniach widzę też, że @ pojawi się dziś albo jutro, więc kolejny cykl niestety stracony.

Czekam jeszcze dziś na wiadomość od potencjalnego pracodawcy, czy są mną zainteresowani. :D
    __

Tofuszka, mocno trzymam kciuki! ❤️

Tofuszka, Marcycha, Konzzdi, dzydzy, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 12cs
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    a pytanie do znawczyń owulaków :D
    czytałam, że te "pierwsze" powinno się robić o stałej porze, o ktorej robicie? czy z porannego moczu są ok?
    u mnie na razie wczoraj nic, a dzisiaj pod lupą jakaś kreska się wybarwia ale niezbyt widoczne, także będę dalej testować, tylko nie wiem w jakich godzinach, ile po napiciu się itp. Dacie wskazówki?
    Ja polecam zrobić sobie jeden cykl testowy i robić tak 2-3 razy dziennie do piku. Dzięki temu dowiesz się w jakoch godzinach zazwyczaj jest najciemniejsza kreska i w kolejnym cyklu w tych właśnie godzinach możesz testować.

Z mojego doświadczenia poranny i wieczorny mocz jest najgorszy - u mnie wtedy jest najsłabsza kreska niemal niewidoczna (poza dniem piku). Sprawdza mi się robienie około południa, a jak robię 2x dziennie to dorzucam test koło 16.

Jeśli szkoda ci owulaków na zbyt wiele testów to ja bym na twoim miejscu robiła 1x dziennie między godziną 12-16 i jak zacznie ciemnieć to wtedy 2x dziennie (to taki standard w sumie).

Najlepiej żeby minęły co najmniej 2h od ostatniego siusiu + w ciągu tych 2h pić względnie mało. Ale kojarzę że któraś z dziewczyn mówiła, że to picie nie ma aż takiego znaczenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 08:20

Kompotlinka, Dawdler34, Gosik0205 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ