Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Gosik0205 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem na forum nowa . Oczywiście staramy się o rodzeństwo dla moich pociech . To chyba ostatni dzwonek. Na starość zachciało nam się z mężem jeszcze jedne dzieciątko malutkie. Obecnie to 3 cykl starań ostatni był obiecujący ale nic z tego . W tym cyklu że względu slaby śluz biorę wiesiołek . Trzymam kciuki za wszystkie starające pary oraz gratuluję tym co zobaczyły upragnione dwie krechy na teście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 23:18

mistyreal, MiśkaK, Skowronek, Nigri, Konzzdi, Kompotlinka, mommytobe, xSophie lubią tę wiadomość

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    👑 Maalwii, czytałam, że żelazo z laktoferyną najlepiej przyjmować na czczo. Może to Ci trochę pomoze podnieść poziom.
    Ale Malwi bierze lewotyroksynę (euthyrox). Euthyrox trzeba brać na czczo i musi być kilka godzin odstępu od żelaza bo inaczej lewotyroksyna źle się wchłania, a dalej prowadzi to do głębszej niedoczynności.

Ja przy niedoczynności tarczycy biorę żelazo w ciągu dnia, z dala od innych supli bo żelazo niestety z wieloma suplami się nie lubi

Marcycha, Maalwii lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosik0205 wrote:
    Witam jestem na forum nowa . Oczywiście staramy się o rodzeństwo dla moich pociech . To chyba ostatni dzwonek. Na starość zachciało nam się z mężem jeszcze jedne dzieciątko malutkie. Obecnie to 3 cykl starań ostatni był obiecujący ale nic z tego . W tym cyklu że względu slaby śluz biorę wiesiołek . Trzymam kciuki za wszystkie starające pary oraz gratuluję tym co zobaczyły upragnione dwie krechy na teście
    Cześć Gosik! Miło że dołączasz, trzymam kciuki by nie na długo ☺️

Gosik0205 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle jakiś czas temu była tu rozmowa a'propos NAC i śmierdzących bąków po nim 🙈 ja po NAC tego nie mam, ale zaczęłam brać berberynę kilka dni temu i o matuuuulo duszę się 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 23:38

Elgenda lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👑 Tofuszka, dziękuję za dobrą dawkę wiedzy 😊
    Tę o bąkach też 🤣🤣🤣

👑 Gosik, powodzenia 😊 W jakiej postaci/jak przyjmujesz wiesiołek?

Tofuszka, mistyreal, Gosik0205 lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego i spokojnego dnia dziewczyny 😊
    Trzymam kciuki za testujące i za bety 🤞🏻😁

Konzzdi, Kompotlinka lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Ale Malwi bierze lewotyroksynę (euthyrox). Euthyrox trzeba brać na czczo i musi być kilka godzin odstępu od żelaza bo inaczej lewotyroksyna źle się wchłania, a dalej prowadzi to do głębszej niedoczynności.

Ja przy niedoczynności tarczycy biorę żelazo w ciągu dnia, z dala od innych supli bo żelazo niestety z wieloma suplami się nie lubi
    dokładnie, ja euthyrox biore ok 6 rano, godzine czekam na kawe ;)
    śniadanie ok 10 z suplami, a żelazo do obiadu ok 15

co do żelaza, to dzisiaj mam w planach zrobić wątróbkę. Za dzieciaka nigdy nie jadłam. Obrzydzała mnie i chyba dalej obrzydza ale czytałam, że jest idealna do podniesienia ferrytyny, także dzisiaj próbuje przepis z Ania gotuje - wątróbka drobiowa. 3majcie kciuki żeby nie wylądowała w śmietniku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 06:51

Skowronek, Konzzdi, Marcycha lubią tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pytanie do znawczyń owulaków :D
    czytałam, że te "pierwsze" powinno się robić o stałej porze, o ktorej robicie? czy z porannego moczu są ok?
    u mnie na razie wczoraj nic, a dzisiaj pod lupą jakaś kreska się wybarwia ale niezbyt widoczne, także będę dalej testować, tylko nie wiem w jakich godzinach, ile po napiciu się itp. Dacie wskazówki?

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    08.03.2026 - ⏸️
    04.04.2026 - 0.51cm 💔

• Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    👑 Joa, AUUUU 😅 Piękne bety, niech Ci ciąża i poród lekkimi będą 😃

👑 Tofuszka, trzymam kciuki za to by badanie było niczym smyranie piórkiem, a wynik był dobry i tylko zrobiło się większe światło dla komórki i zwycieskiego plemnika😉

👑 Gosiaczkova, dobry plan, zobaczymy czy zdążysz go wdrożyć 😉 Bierz dupka i niech biologia działa. Gdyby nic się nie zadziało to prog byłby bliski 1, a jest wyższy. Ty to umISZ pisać fabułę 🤪

👑 Gorzka, juhuuu, czy w ten piątek też będziesz miała monitoring owulacji?

👑 Maalwii, a o jakiej porze bierzesz żelazo i laktoferynę?

👑 Gajek, to może zmień sposób dawkowania wit. D na bardziej standardowy tj. 4000/6000 codziennie? Do tego dobrze ją brać z posiłkiem, w którym jest sporo tłuszczy. O IO mało wiem, ale czy jesteś na diecie o niskim IG?
    Tak, przy okazji sprawdzimy co tam się dzieje 😁 może feristim już wyznaczył pęcherzyk do wzrostu 😁

Kompotlinka lubi tę wiadomość

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też biorę żelazo i euthyrox.
    Ja to rozwiązuje tak, że żelazo biorę przed spaniem, około 2 godziny po ostatnim posiłku. Dzięki temu jest "na czczo" i nie przeszkadzają sobie z innymi suplami :)

Tofuszka, Marcycha lubią tę wiadomość

👩25 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszko powodzenia na HSG🤞

Nigri, Tofuszka lubią tę wiadomość

👩25 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
  • Amelia96 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    Też biorę żelazo i euthyrox.
    Ja to rozwiązuje tak, że żelazo biorę przed spaniem, około 2 godziny po ostatnim posiłku. Dzięki temu jest "na czczo" i nie przeszkadzają sobie z innymi suplami :)
    To ja tak samo przyjmuje żelazo zreszta moja endoktynoloszka mi tak zalecila i tego się trzymam :)

Lisia00 lubi tę wiadomość

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza
    💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Ascofer
    Olej z wiesiołka,
    Inozytol,
    Kwas foliowy metylowany,
    D3 4000
    Zioła Ojca Sroki 3
    Lametta,
    Ovitrelle,
    Cyclogest,
    Encorton,
    Acard
  • dzydzy Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka powodzenia na zabiegu! Czekamy na relacje i same dobre wieści ❤️

Nigri, Tofuszka, Kompotlinka, Konzzdi lubią tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026

13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
    15.07.26 beta 143
    17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
    30.07.26 0,43cm nowego człowieka z ❤️🥹

Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1 -> 30.07 schodzimy z dawki
    Euthyrox 25
    Neoparin 0,4

preg.png
  • Amelia96 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    U mnie chyba @ sie rozkreca 🥴 ale jakos sie nie załamuje. Dziekuje za pamiec 😊 zerkalam w innym temacie ze wzglednie ok masz wyniki?:)
    I jak testujesz ? Bo widzę że jesteś wpisana na dzisiaj :)
    Tofuszka powodzenia i daj znać jak będziesz po ✊❤️

Nigri, Tofuszka lubią tę wiadomość

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza
    💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Ascofer
    Olej z wiesiołka,
    Inozytol,
    Kwas foliowy metylowany,
    D3 4000
    Zioła Ojca Sroki 3
    Lametta,
    Ovitrelle,
    Cyclogest,
    Encorton,
    Acard
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosik0205 wrote:

Witaj, mam nadzieje że ten cykl będzie ostatni 😉

Gosik0205 lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    dokładnie, ja euthyrox biore ok 6 rano, godzine czekam na kawe ;)
    śniadanie ok 10 z suplami, a żelazo do obiadu ok 15

co do żelaza, to dzisiaj mam w planach zrobić wątróbkę. Za dzieciaka nigdy nie jadłam. Obrzydzała mnie i chyba dalej obrzydza ale czytałam, że jest idealna do podniesienia ferrytyny, także dzisiaj próbuje przepis z Ania gotuje - wątróbka drobiowa. 3majcie kciuki żeby nie wylądowała w śmietniku

Tak jest bardzo dobra w niedoborach żelaza. Mi się jej ostatnio chciało zrobiłam i jakie było moje zdziwienie gdy przeczytałam że nie wolno jej jeść w ciąży. Zdążyłam zjeść maly kawałek, resztę zjadł pies.

Konzzdi lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brania żelaza polecam brać z witaminą C, która powoduje lepsza przyswajalność jego.😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 07:52

Tofuszka, Marcycha, Amelia96, Lisia00, MiśkaK lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Tak jest bardzo dobra w niedoborach żelaza. Mi się jej ostatnio chciało zrobiłam i jakie było moje zdziwienie gdy przeczytałam że nie wolno jej jeść w ciąży. Zdążyłam zjeść maly kawałek, resztę zjadł pies.
    tak, ma dużo witaminy A (retinol) i nie jest wskazana

a jak się ogólnie czujesz? kiedy masz jakieś wizyty u gin?

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    08.03.2026 - ⏸️
    04.04.2026 - 0.51cm 💔

• KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nie miałam za bardzo czasu posiedzieć na forum, wybaczcie. :)

Zatestowałam – u mnie biel. Po plamieniach widzę też, że @ pojawi się dziś albo jutro, więc kolejny cykl niestety stracony.

Czekam jeszcze dziś na wiadomość od potencjalnego pracodawcy, czy są mną zainteresowani. :D
    __

Tofuszka, mocno trzymam kciuki! ❤️

Tofuszka, Marcycha, Konzzdi, dzydzy, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 13cs

wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    a pytanie do znawczyń owulaków :D
    czytałam, że te "pierwsze" powinno się robić o stałej porze, o ktorej robicie? czy z porannego moczu są ok?
    u mnie na razie wczoraj nic, a dzisiaj pod lupą jakaś kreska się wybarwia ale niezbyt widoczne, także będę dalej testować, tylko nie wiem w jakich godzinach, ile po napiciu się itp. Dacie wskazówki?
    Ja polecam zrobić sobie jeden cykl testowy i robić tak 2-3 razy dziennie do piku. Dzięki temu dowiesz się w jakoch godzinach zazwyczaj jest najciemniejsza kreska i w kolejnym cyklu w tych właśnie godzinach możesz testować.

Z mojego doświadczenia poranny i wieczorny mocz jest najgorszy - u mnie wtedy jest najsłabsza kreska niemal niewidoczna (poza dniem piku). Sprawdza mi się robienie około południa, a jak robię 2x dziennie to dorzucam test koło 16.

Jeśli szkoda ci owulaków na zbyt wiele testów to ja bym na twoim miejscu robiła 1x dziennie między godziną 12-16 i jak zacznie ciemnieć to wtedy 2x dziennie (to taki standard w sumie).

Najlepiej żeby minęły co najmniej 2h od ostatniego siusiu + w ciągu tych 2h pić względnie mało. Ale kojarzę że któraś z dziewczyn mówiła, że to picie nie ma aż takiego znaczenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 08:20

Kompotlinka, Dawdler34, Gosik0205 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ