Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Przepisał mi duphaston ale powiedział, że takiej bety nie można nazwać ciążą i lek mi nie pomoże... ale też nie zaszkodzi więc mogę wziąć ale według niego powinnam czekać i powtórzyć betę za tydzienStarania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
🌸 Gosiaczkova trzymaj się kochana. 🫂 Ja będę trzymać nadal kciuki za Twojego Kropeczka. 🤞
🌸 Gilgotka super prog. 💪 Tulę za biel, ale jeszcze jest czas. 🤞🤞
Gosiaczkova, mistyreal lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
08.25 histeroskopia (polipy)
10.25 start starań
08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️ -
Gosiaczkova przytulam i nadal trzymam kciuki 🍀
I jaki masz plan idziesz na betę za tydzień czy za 48h?
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
Gosiaczkowa - jejku, to bez wyczucia Ci powiedział... Trzymaj się, a my trzymamy kciuki i czekamy🍀
Gilgotka - 9dpo to jeszcze wcześniutko, a prog baaaardzo obiecujący! 🤞
👩24 🧔♂️26
starania od 01.2026
PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy
💊euthyrox, concor cor, glucophage
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115) -
🌸Gosiaczkova 🫂🫂 ale może coś się z tego jeszcze rozwinie, trzymam mocno kciuki za to
🌸Gilgotka dopóki nie ma 🐒 wciąż jest szansa, progesteron bardzo ładny
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026 - 1cs
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy -
Gilgotka, nadal piłka w grze 🤞
Gosiaczkova, współczuję stresu
dobrze, że dostałaś receptę od Mahmuda ❤️
Mój mąż idzie w piątek na badanie nasienia 💕
Ja oczekuję końca okresu xD
Gosiaczkova, Kompotlinka, mistyreal, KamilaAnt2026, aaandzia, Konzzdi, Marcycha, xSophie, Lisia00 lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Dziewczyny wy tyle piszecie, że jestem w szoku z tydzień mnie nie było a tu tyle stron.
Progesteron mam wysoki bo miałam podwójna owulacje. A pamiętacie jak ta pipka ukrainka mówiła mi, że żadnej owulacji nie będzie. Ja wiem że niby jeszcze czas, ale o tej porze przeważnie już cień cienia wychodził. A do okresu jeszcze długa droga. Ja mam 18dniowe fazy lutelane.
Gosiaczkowa bardzo mi przykro ale wydaje mi się że coś tam próbowało się u ciebie zagościć ale sie nie udało bo Progesteron jednak wskazuje na koniec fazy lutealnej. -
Jako dietetyk potwierdzam, warto tematem się zainteresowaćTofuszka wrote:Ja rozważam konsultacje u dietetyka specjalizującego się w płodności. Nie wiem czy się interwsowałyście tematem, ale taki dietetyk nie tylko zleci badania krwi żeby sprawdzić czy wszystko jest w normie, ale też sprawdza jakie są stosunki różnych wyników (np stosunek LH do FSH, ale też wiele innych) i ustawia suplementy pod konkretne problemu. Niestety trochę taka opieka kosztuje, więc jeszcze się waham, ale może którąś z was taki pomysł przekona. Swoją drogą w walce z PCOS też potrafią pomagać podobno
A przy PCOS faktycznie ma zastosowanie dieta z niskim Indeksem Glikemicznym.
Tofuszka, Nigri, aaandzia, mistyreal lubią tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)
💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000 -
Gilgotka, mamy jeszcze czas, też jestem 9dpo
także trzymam kciuki za nas obie ✊
Gosiaczkova, prog niski, ale coś się ewidentnie zadziało / dzieje, jak nie ma @ to czekamy i kciuków nie puszczamy ✊
mistyreal lubi tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
heh, a mi ginekolożka zaleciła dietę o niskim igLucy_26 wrote:Jako dietetyk potwierdzam, warto tematem się zainteresować
A przy PCOS faktycznie ma zastosowanie dieta z niskim Indeksem Glikemicznym.💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Waga od początku czerwca: -3kg
Cel na początek: -7kg -
Ogólnie jest to dieta prozdrowotna i korzystna nie tylko w przypadku IO czy PCOS. Także ta lekarka kombinuje w dobrym kierunku 😁 Lekarze jednak zazwyczaj rzucają tylko pojedyncze hasła, ewentualnie dają kartki wydrukowane z internetu z jakimiś tabelami. Ale żeby dokładnie wytłumaczyć i wdrożyć sensowny plan żywienia dobry dietetyk jest niezastąpiony.Tofuszka wrote:heh, a mi ginekolożka zaleciła dietę o niskim ig
Gosiaczkova, Tofuszka, Nigri, mistyreal lubią tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
spoczko, dziękuję za wyjaśnienieLucy_26 wrote:Ogólnie jest to dieta prozdrowotna i korzystna nie tylko w przypadku IO czy PCOS. Także ta lekarka kombinuje w dobrym kierunku 😁 Lekarze jednak zazwyczaj rzucają tylko pojedyncze hasła, ewentualnie dają kartki wydrukowane z internetu z jakimiś tabelami. Ale żeby dokładnie wytłumaczyć i wdrożyć sensowny plan żywienia dobry dietetyk jest niezastąpiony.
Lucy_26 lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Ale się rozpisałyście

Ja po kreskach na teście kontrolowałam betę. Przyrost ładny w sobotę 20 wczoraj 80
Słonecznik90, Tofuszka, Lucy_26, aaandzia, Carlina, Nigri, Elgenda, Gosiaczkova, Kompotlinka, mistyreal, Złośnica.m, Skowronek, Konzzdi, Marcycha, Maalwii, Dawdler34, xSmerfetkax, xSophie, lusix, MiśkaK, dzydzy, Tajlandia22, mommytobe, Lisia00, Anna_30, Bennet, majskoko lubią tę wiadomość
-
Tofuszka jutro masz sono-hsg? Daj znać po wszystkim co i jak i powodzenia!👦 Mama 1 Cudu ❤️
🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
🕊️ CB 11.2024
🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
👨 Seminogram + SDF ✔
⏳ HSG – 08.2026 🍀 -
zgadza się, jakoś koło 11. Mam nadzieję że zrobią, bo ostatnia cytologia (płynna) wyszła z "inną drobną infekcją" z którą "organizm radzi sobie prawidłowo". AI mówi, że przy tym wyniku raczej nie będzie problemu, ale nie ma 100% pewności więc zobaczymy. Jak nie w tym to w kolejnym cyklu. Na razie jestem dobrze nastawionaCarlina wrote:Tofuszka jutro masz sono-hsg? Daj znać po wszystkim co i jak i powodzenia!
Carlina, Nigri, Marcycha, MiśkaK, Lisia00 lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Gratulacje! 😊JoaJoaJoa wrote:Ale się rozpisałyście

Ja po kreskach na teście kontrolowałam betę. Przyrost ładny w sobotę 20 wczoraj 80
JoaJoaJoa lubi tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
08.25 histeroskopia (polipy)
10.25 start starań
08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️ -
JoaJoaJoa wrote:Ale się rozpisałyście

Gratulacje ♥️
JoaJoaJoa lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy