Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    Biorę go, bo ewidentnie mam problem w progesteronem:( Bez niego plamie od połowy cyklu aż do końca

Suple mam rozpisane w stopce, troche tego jest. Jeszcze mysle wlasnie nad Q10
    Jasne, rozumiem. Miałam na myśli że przepisanie wyłącznie progesteronu od sztywnego dnia (bez supli wspierających owulację) jest maskowaniem problemu. Przy PMOS wiadomo że z tymi owulacjami bywa różnie, ale w moim rozumieniu niski progesteron może odpowiadać za plamienia chyba tylko po owulacji, co? Plamienia od połowy cyklu który trwa 55 dni nie brzmią jak plamienia od zbyt niskiego proga po owu. Ale mogę się mylić.

Spojrzałam sobie na Twoje suple i fakt, trochę tego jest, ale chyba jak u wielu z nas. Q10 mówią że warto i coraz częściej słyszę, że może to być najważniejszy suplement przy pmos

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

Waga od początku czerwca: -3kg
    Cel na początek: -7kg
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozważam konsultacje u dietetyka specjalizującego się w płodności. Nie wiem czy się interwsowałyście tematem, ale taki dietetyk nie tylko zleci badania krwi żeby sprawdzić czy wszystko jest w normie, ale też sprawdza jakie są stosunki różnych wyników (np stosunek LH do FSH, ale też wiele innych) i ustawia suplementy pod konkretne problemu. Niestety trochę taka opieka kosztuje, więc jeszcze się waham, ale może którąś z was taki pomysł przekona. Swoją drogą w walce z PCOS też potrafią pomagać podobno

aaandzia, Lucy_26 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

• mistyreal Znajoma

Wysłany: 14 lipca, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Ja rozważam konsultacje u dietetyka specjalizującego się w płodności. Nie wiem czy się interwsowałyście tematem, ale taki dietetyk nie tylko zleci badania krwi żeby sprawdzić czy wszystko jest w normie, ale też sprawdza jakie są stosunki różnych wyników (np stosunek LH do FSH, ale też wiele innych) i ustawia suplementy pod konkretne problemu. Niestety trochę taka opieka kosztuje, więc jeszcze się waham, ale może którąś z was taki pomysł przekona. Swoją drogą w walce z PCOS też potrafią pomagać podobno

O, polecam! Przed staraniami byłam pod opieką dietetyczki przez kilka miesięcy. Przygotowała mi fajną dietę przeciwzapalną (m.in. pod endometriozę), samą dietą podniosłam też ferrytynę i witaminę B12 na optymalny poziom, bo miałam mocno zaniżone. Suplementację miałam dobraną bardziej pod endo, bo cykle ogólnie mam regularne i owulacyjne (wciąż się zresztą do niej stosuję). Dużo też dostałam różnych wskazówek takich ogólnych, np. odnośnie do regulacji stresu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 14:55

Tofuszka, Lucy_26 lubią tę wiadomość

Endo, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski

Starania od 07.2025 (1 miesiąc przerwy)

12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice
    8.07.2026 - sono-HSG (jajowody drożne, łukowata macica
    08.2026 - 13 cs
    09.2026 - IUI
  • Carlina Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:

Fajna opcja, faktycznie kosztowna, ale moim zdaniem warto. Ja jestem pod opieką dietetyka klinicznego, wprawdzie nie specjalnie ukierunkowanego na płodność, chociaż widziałam takie osoby na instagramie np. Ogólnie, analiza wyników badań na pewno nabiera znaczenia funkcjonalnego, a nie tylko widełek z alabu. Odpowiednio dobrane probiotyki i inne suplementy na różne problemy.

Ja ogólnie dziś jestem 6dpo i od kilku dni mam tak wilczy apetyt, że tylko bym jadła🤭. Szok, ale ja też dość mocno się stresuje, bo mam w pracy w piątek ważny egzamin i chyba tam umrę. Dodatkowo jest ustny, a ja nie znoszę ustnych egzaminów, zawsze dukam i się zacinam. No i jeszcze ten antybiotyk... więc kto wie od czego ten apetyt 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 15:05

mistyreal, Tofuszka, Lucy_26 lubią tę wiadomość

👦 Mama 1 Cudu ❤️
    🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
    🕊️ CB 11.2024
    🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
    🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
    👨 Seminogram + SDF ✔
    ⏳ HSG – 08.2026 🍀
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carlina wrote:
    Ja ogólnie dziś jestem 6dpo i od kilku dni mam tak wilczy apetyt, że tylko bym jadła🤭. Szok, ale ja też dość mocno się stresuje, bo mam w pracy w piątek ważny egzamin i chyba tam umrę. Dodatkowo jest ustny, a ja nie znoszę ustnych egzaminów, zawsze dukam i się zacinam. No i jeszcze ten antybiotyk... więc kto wie od czego ten apetyt 🤷

Przybijam pione też jestem dziś 6-7 dpo 😃
    Oby Twoje objawy wróżyły pozytywny test i trzymam kciuki żeby egzamin poszedł gładko 🤞🏼 u mnie objawów zero po za tym że jestem zakręcona i się przejęzyczam i standardowo coś mnie tam zakuje no i tyle 🙈😅 testujemy razem 20.07 będziesz szybciej robić test? 😃

Carlina, aaandzia lubią tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
  • Carlina Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    Przybijam pione też jestem dziś 6-7 dpo 😃
    Oby Twoje objawy wróżyły pozytywny test i trzymam kciuki żeby egzamin poszedł gładko 🤞🏼 u mnie objawów zero po za tym że jestem zakręcona i się przejęzyczam i standardowo coś mnie tam zakuje no i tyle 🙈😅 testujemy razem 20.07 będziesz szybciej robić test? 😃

Dziękuję 🫶 Obiecałam sobie, że na pewno nie zrobię w piątek 9dpo i to będzie dla mnie wyczyn, żeby dotrzymać słowa. Natomiast każdy dodany dzień bez testu będzie już dużym sukcesem. Realnie patrząc na świat, zacznę pewnie od soboty 🤭

👦 Mama 1 Cudu ❤️
    🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
    🕊️ CB 11.2024
    🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
    🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
    👨 Seminogram + SDF ✔
    ⏳ HSG – 08.2026 🍀
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 5,16 wiec niska ... progesteron 6,45 nmol 😩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 15:50

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    czyli co bardzo wczesna ciąża?

👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500

07.2026 - cytologia, HPV, USG piersi ✅
    15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Może uda się receptę online na proga na tej podstawie?

Kompotlinka lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

• Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    czyli co bardzo wczesna ciąża?

Za niski przyrost

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Gosiaczkova przytulam Cię. 🫂 Ale może jeszcze jest szansa? Jednak beta rośnie, słabo ale rośnie. Może wsparcie progiem by pomogło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 15:54

Skowronek, mistyreal lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

08.25 histeroskopia (polipy)
    10.25 start starań
    08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova przytulam, ale myślę że nie można jeszcze jednoznacznie określić.. zazwyczaj według labu zakres jest od 5 gdzie taka beta oznacza ciążę, a pierwszą betę miałaś poniżej więc może warto jeszcze zrobić kolejną betę za 48h i sprawdzić czy przyrasta czy spada. Mimo wszystko trzymam kciuki bo jeszcze nie wszystko stracone 🍀

Carlina to robimy razem pierwszy test w sobotę bo chciałam zrobić pierwszy 10 dpo i później codziennie rano jeden test żeby nie odstawiać proga za szybko jak w poprzednim miesiącu

Carlina, Tofuszka, Konzzdi, Nigri, Kompotlinka, aaandzia lubią tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    🌸 Gosiaczkova przytulam Cię. 🫂 Ale może jeszcze jest szansa? Jednak beta rośnie, słabo ale rośnie. Może wsparcie progiem by pomogło?

Nie wiem jak ogarnąć dzisiaj progesteron 😞 niby umówiłam teleporade u jakiegoś mahmuda ale czy wypisze ...

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova, a jak okres? Plamienia masz nadal? Niby nisko, niby niski przyrost, ale coś tu się ewidentnie zadziało tym bardziej, że typowego okresu nie masz do dziś, a Twoje cykle były wcześniej krótsze. Ja bym jeszcze z nadzieją czekała na rozwój wydarzeń, jak się @ nie zacznie w czwartek, to jeszcze wtedy bym poszła na betę.

EDIT: Weź skierowanie od razu od niego na betę jesli to NFZ, albo jesli masz w pakiecie, bedzie za darmo 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 16:06

Skowronek, Gosiaczkova lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Nie wiem jak ogarnąć dzisiaj progesteron 😞 niby umówiłam teleporade u jakiegoś mahmuda ale czy wypisze ...
    Jak nie wypisze to recepty online. W pierwszym poście są polecane stronki wymienione

Gosiaczkova, Kompotlinka lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

• Remedios Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na dwóch różnych stronach z receptami online nie wypisali progesteronu jeśli nie miałam wcześniejszej recepty

Starania od 04.2025

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto, cechy adenomiozy

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    Fragmentacja 26%

07.26 IVF (Gonal F, Orgalutran, Mensinorm) ⏳ ICSI+MACS+Embrioskop
    3 MII
    23.07.26 ET 4BB ⏳
    + 2x bl2 ❄️
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Gosiaczkova, a jak okres? Plamienia masz nadal? Niby nisko, niby niski przyrost, ale coś tu się ewidentnie zadziało tym bardziej, że typowego okresu nie masz do dziś, a Twoje cykle były wcześniej krótsze. Ja bym jeszcze z nadzieją czekała na rozwój wydarzeń, jak się @ nie zacznie w czwartek, to jeszcze wtedy bym poszła na betę.

EDIT: Weź skierowanie od razu od niego na betę jesli to NFZ, albo jesli masz w pakiecie, bedzie za darmo 😁

Plamienie było tylko chwilkę, teraz już nic nie ma. Pogadam z jakimś lekarzem i zobaczę co mi powie czy w ogóle jest na co mieć nadzieję

Betę niestety mam płatną w pakiecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 16:21

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znaka co powie.
    Jak już nie masz plamień, to może dopiero co implantacja miała miejsce. Rany, tyle możliwości 🙃 Ja tam cały czas nie puszczam 🤞Grunt, że nadal nie masz @.

Ja mam dwa pakiety medyczne (od siebie i partnera) i tez mnie mocno zaskoczyło, że w jednym nie ma bety. No żeby takiego badania nie było w pakiecie 🤯 Wstyd!🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 16:43

Gosiaczkova, mistyreal lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • MiśkaK Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova ten przyrost rzeczywiście jest niski, lecz przy tak małych stężeniach błąd oznaczenia jest zawsze spory, w czwartek znowu bym zrobiła betę

• KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja online dostalam recepte ze strony lekarzomat, mimo ze nie przedstawilam im wczesniejszej recepty

Tofuszka lubi tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 12cs
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ