Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova czekam również na Twoją betę 🍀

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu wracam po weekendzie i znowu 20 stron do nadrobienia 😆

Dzydzy - no piękna kreska! 🥹 Wakacje służyły widzę hihi

Powodzenia dziewczyny dla was wszystkich! Gosiaczkova dawaj znac jak będą wyniki❤️

aaandzia, Konzzdi, Gosiaczkova, dzydzy, Tofuszka, Kompotlinka, Słonecznik90, majskoko lubią tę wiadomość

👩24 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś 3dc, to juz druga @ z kolei która doslownie wyłączyła mnie z życia. Nigdy nie mialam takiego potoku, doslownie kontakt wczoraj ze mną był żaden XD

Dziewczyny, planuje w tym cyklu pójść na monitoring i zerknąć czy ten przerośnięty pęcherzyk się wchłonął. Mam brac duphaston od 16 dc - jak myślicie, kiedy najlepiej isc? U mnie testy owulacyjne nie wchodzą niestety w grę, PMOS rzadzi sie swoimi prawami eh

👩24 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzydzy piękna kreseczka! Kropeczku rośnij!
    Gosiaczkova nie puszczam kciuków!
    Lisia ja monitoringu nie robiłam nigdy więc ciężko mi coś podpowiedzieć szczególnie przy PMOS. A ten duphaston to masz brać mimo wszystko na sztywno od 16 dnia?

Gosiaczkova, dzydzy lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

Waga od początku czerwca: -3kg
    Cel na początek: -7kg
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś czuję się okropnie.. co chwilę gna mnie do łazienki lekka biegunka.
    Początkowo myślałam że to może suple, bo nie byłam głodna rano i tylko popiłam je maślanką. Ale kurcze 4h później i nadal mnie trzyma więc zaczynam wątpić że to typowo przez to, ech

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

• mistyreal Znajoma

Wysłany: 14 lipca, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    Ja dziś 3dc, to juz druga @ z kolei która doslownie wyłączyła mnie z życia. Nigdy nie mialam takiego potoku, doslownie kontakt wczoraj ze mną był żaden XD

Dziewczyny, planuje w tym cyklu pójść na monitoring i zerknąć czy ten przerośnięty pęcherzyk się wchłonął. Mam brac duphaston od 16 dc - jak myślicie, kiedy najlepiej isc? U mnie testy owulacyjne nie wchodzą niestety w grę, PMOS rzadzi sie swoimi prawami eh

Ja idę w kolejnym cyklu, wprawdzie przed IUI, ale nie wiem, czy to ma znaczenie. Ginekolożka powiedziała, że pierwsza wizyta między 8 a 10 dniem ;)

Lisia00 lubi tę wiadomość

Endo, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski

Starania od 07.2025 (1 miesiąc przerwy)

12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice
    8.07.2026 - sono-HSG (jajowody drożne, łukowata macica
    08.2026 - 13 cs
    09.2026 - IUI
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Dzydzy piękna kreseczka! Kropeczku rośnij!
    Gosiaczkova nie puszczam kciuków!
    Lisia ja monitoringu nie robiłam nigdy więc ciężko mi coś podpowiedzieć szczególnie przy PMOS. A ten duphaston to masz brać mimo wszystko na sztywno od 16 dnia?

No właśnie tak, na plamienia. I dlatego chcę na własną rękę iść na monitoring (do innego gina), bo boje sie tak sztywno tego dnia wziąć żeby tej ewentualnej owulacji nie zablokować...

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

👩24 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

• dzydzy Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:

A jak długie masz cykle?
    Ja Duphaston włączyłam dupaston 2 dni po potwierdzonej owulacji, a nie na sztywno w dany dzień cyklu. Niestety taki prawilny monitoring to min 2 wizyty. Jedna przed owu i jedna po potwierdzająca owulację, ale jeśli coś będzie słabo rosnąć to może dojść kolejna wizyta. Jak długie masz cykle?

Ja na betę jutro - dzisiaj wracamy do domu po wakacjach ☺️

Gosiaczkova 🤞🤞 dawaj znać jak tylko dostaniesz wyniki!

mistyreal, Gosiaczkova, Konzzdi, Kompotlinka, Słonecznik90, Lisia00 lubią tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026

13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
    15.07.26 beta 143
    17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%

Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
    Euthyrox 25
    Neoparin 0,4
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    A jak długie masz cykle?
    Ja Duphaston włączyłam dupaston 2 dni po potwierdzonej owulacji, a nie na sztywno w dany dzień cyklu. Niestety taki prawilny monitoring to min 2 wizyty. Jedna przed owu i jedna po potwierdzająca owulację, ale jeśli coś będzie słabo rosnąć to może dojść kolejna wizyta. Jak długie masz cykle?

Ja na betę jutro - dzisiaj wracamy do domu po wakacjach ☺️

Gosiaczkova 🤞🤞 dawaj znać jak tylko dostaniesz wyniki!

Bez "pomocy" duphastonu ciągnęły się w nieskończoność 😆 Także jedyne co moge powiedzieć to że długie, ostatnio dupek przerwał mi cykl 55 dniowy

👩24 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

• dzydzy Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jeśli dostałaś zalecenie żeby zacząć dupka 16dc to poszła bym do gin tuż przed - sprawdziła jak sytuacja z owu i potwierdziła czy masz zacząć brać proga :)

Kompotlinka, mistyreal, KamilaAnt2026, Lisia00, Marcycha lubią tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026

13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
    15.07.26 beta 143
    17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%

Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
    Euthyrox 25
    Neoparin 0,4
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    No właśnie tak, na plamienia. I dlatego chcę na własną rękę iść na monitoring (do innego gina), bo boje sie tak sztywno tego dnia wziąć żeby tej ewentualnej owulacji nie zablokować...
    Mi ginekolożka też mówiła że mam brać na sztywno od 15dc (tzn wgl to mi napisała od 15 do 26 dnia cyklu i jednocześnie przez 10 dni xD)
    Ale ja po rozmowie tutaj z wami i zrobieniu researchu w internecie + przeczytaniu ulotki, stwierdziłam że będę brać dupka po owulacji (ale robię tylko testy LH i mierzę temperaturę).

Jutro idę na hsg i zamierzam dopytać gina o duphaston i jeszcze estradiol. Estradiol biorę przez cały cykl i pamiętam że którejś z was ginekolog zasugerował żeby brać tylko do owulacji. Dam znać jak czegoś się dowiem

Kompotlinka, mistyreal, aaandzia, Lisia00 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    Bez "pomocy" duphastonu ciągnęły się w nieskończoność 😆 Także jedyne co moge powiedzieć to że długie, ostatnio dupek przerwał mi cykl 55 dniowy
    Myślę że Dzydzy dobrze radzi żeby na monitoring pójść 15-16dc w tej sytuacji. Ale ja wgl mam wrażenie że podanie wyłącznie duphastonu w twojej sytuacji to trochę maskowanie problemu. Ja jak zwykle zadam to samo pytanko - jak u Ciebie z suplementacją? Jest ustawiona pod PMOS?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 11:30

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

• Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Myślę że Dzydzy dobrze radzi żeby na monitoring pójść 15-16dc w tej sytuacji. Ale ja wgl mam wrażenie że podanie wyłącznie duphastonu w twojej sytuacji to trochę maskowanie problemu. Ja jak zwykle zadam to samo pytanko - jak u Ciebie z suplementacją? Jest ustawiona pod PMOS?

Biorę go, bo ewidentnie mam problem w progesteronem:( Bez niego plamie od połowy cyklu aż do końca

Suple mam rozpisane w stopce, troche tego jest. Jeszcze mysle wlasnie nad Q10

👩24 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

• KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia,a czy progesteon powstrzymał twoje plamienia?
    ja znowusz miałąm plamienia 7-9dpo, 10dpo- nie miałam wcale, a dzis mam 11dpo i znowu sie zaczynają 🥴

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 12cs
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    ja znowusz miałąm plamienia 7-9dpo, 10dpo- nie miałam wcale, a dzis mam 11dpo i znowu sie zaczynają 🥴

Tak, zaraz na kolejny dzień jest już czysciutko

👩24 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

• Lucy_26 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Brałam Duphaston wiele lat i nigdy nie powstrzymał mi plamień. A przed ciążą miałam praktycznie co cykl nawet do 4 dni przed okresem plamienia.

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)

💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo może też zagadam lekarza, ciekawe czeu zaden mi tego nie zaprponował

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 12cs
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy_26 wrote:
    Brałam Duphaston wiele lat i nigdy nie powstrzymał mi plamień. A przed ciążą miałam praktycznie co cykl nawet do 4 dni przed okresem plamienia.

No to właśnie, musiała być u Ciebie inna przyczyna plamień w takim razie.

Ja ogólnie tak "strzelam" że u mnie sprawcą jest progesteron, sądząc właśnie po tym że za każdym razem duphaston je powstrzymywał. Lekarze oczywiście zlewają temat

👩24 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

• Maalwii Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:

W moim przypadku jak byłam na monitoringu gin mi zalecił włączyć proga trzy dni po piku, ale jeśli nie jesteś pewna czy pękło to faktycznie lepiej się przejść i sprawdzić

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
  • Lucy_26 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    No to właśnie, musiała być u Ciebie inna przyczyna plamień w takim razie.

Ja ogólnie tak "strzelam" że u mnie sprawcą jest progesteron, sądząc właśnie po tym że za każdym razem duphaston je powstrzymywał. Lekarze oczywiście zlewają temat
    Tak, też tak myślę. Teraz plamienia mi wróciły a progesteron 7dpo był 18,5. A lekarze to klasyk. Ja się zawsze muszę dopraszać o dodatkowe badania, jak mam z czymś wątpliwości :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 13:16

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)

💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ