Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiaczkova czekam również na Twoją betę 🍀
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
Znowu wracam po weekendzie i znowu 20 stron do nadrobienia 😆
Dzydzy - no piękna kreska! 🥹 Wakacje służyły widzę hihi
Powodzenia dziewczyny dla was wszystkich! Gosiaczkova dawaj znac jak będą wyniki❤️
aaandzia, Konzzdi, Gosiaczkova, dzydzy, Tofuszka, Kompotlinka, Słonecznik90, majskoko lubią tę wiadomość
👩24 🧔♂️26
starania od 01.2026
PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy
💊euthyrox, concor cor, glucophage
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115) -
Ja dziś 3dc, to juz druga @ z kolei która doslownie wyłączyła mnie z życia. Nigdy nie mialam takiego potoku, doslownie kontakt wczoraj ze mną był żaden

Dziewczyny, planuje w tym cyklu pójść na monitoring i zerknąć czy ten przerośnięty pęcherzyk się wchłonął. Mam brac duphaston od 16 dc - jak myślicie, kiedy najlepiej isc? U mnie testy owulacyjne nie wchodzą niestety w grę, PMOS rzadzi sie swoimi prawami eh👩24 🧔♂️26
starania od 01.2026
Dzydzy piękna kreseczka! Kropeczku rośnij!
Gosiaczkova nie puszczam kciuków!
Lisia ja monitoringu nie robiłam nigdy więc ciężko mi coś podpowiedzieć szczególnie przy PMOS. A ten duphaston to masz brać mimo wszystko na sztywno od 16 dnia?
Gosiaczkova, dzydzy lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Waga od początku czerwca: -3kg
Cel na początek: -7kg -
Ja dziś czuję się okropnie.. co chwilę gna mnie do łazienki lekka biegunka.
Początkowo myślałam że to może suple, bo nie byłam głodna rano i tylko popiłam je maślanką. Ale kurcze 4h później i nadal mnie trzyma więc zaczynam wątpić że to typowo przez to, ech💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Lisia00 wrote:Ja dziś 3dc, to juz druga @ z kolei która doslownie wyłączyła mnie z życia. Nigdy nie mialam takiego potoku, doslownie kontakt wczoraj ze mną był żaden

Dziewczyny, planuje w tym cyklu pójść na monitoring i zerknąć czy ten przerośnięty pęcherzyk się wchłonął. Mam brac duphaston od 16 dc - jak myślicie, kiedy najlepiej isc? U mnie testy owulacyjne nie wchodzą niestety w grę, PMOS rzadzi sie swoimi prawami eh
Ja idę w kolejnym cyklu, wprawdzie przed IUI, ale nie wiem, czy to ma znaczenie. Ginekolożka powiedziała, że pierwsza wizyta między 8 a 10 dniem
Lisia00 lubi tę wiadomość
Endo, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
Starania od 07.2025 (1 miesiąc przerwy)
12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice
8.07.2026 - sono-HSG (jajowody drożne, łukowata macica
08.2026 - 13 cs
09.2026 - IUI -
Tofuszka wrote:Dzydzy piękna kreseczka! Kropeczku rośnij!
Gosiaczkova nie puszczam kciuków!
Lisia ja monitoringu nie robiłam nigdy więc ciężko mi coś podpowiedzieć szczególnie przy PMOS. A ten duphaston to masz brać mimo wszystko na sztywno od 16 dnia?
No właśnie tak, na plamienia. I dlatego chcę na własną rękę iść na monitoring (do innego gina), bo boje sie tak sztywno tego dnia wziąć żeby tej ewentualnej owulacji nie zablokować...
KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość
👩24 🧔♂️26
starania od 01.2026
Lisia00 wrote:Ja dziś 3dc, to juz druga @ z kolei która doslownie wyłączyła mnie z życia. Nigdy nie mialam takiego potoku, doslownie kontakt wczoraj ze mną był żaden

Dziewczyny, planuje w tym cyklu pójść na monitoring i zerknąć czy ten przerośnięty pęcherzyk się wchłonął. Mam brac duphaston od 16 dc - jak myślicie, kiedy najlepiej isc? U mnie testy owulacyjne nie wchodzą niestety w grę, PMOS rzadzi sie swoimi prawami eh
A jak długie masz cykle?
Ja Duphaston włączyłam dupaston 2 dni po potwierdzonej owulacji, a nie na sztywno w dany dzień cyklu. Niestety taki prawilny monitoring to min 2 wizyty. Jedna przed owu i jedna po potwierdzająca owulację, ale jeśli coś będzie słabo rosnąć to może dojść kolejna wizyta. Jak długie masz cykle?
Ja na betę jutro - dzisiaj wracamy do domu po wakacjach ☺️
Gosiaczkova 🤞🤞 dawaj znać jak tylko dostaniesz wyniki!
mistyreal, Gosiaczkova, Konzzdi, Kompotlinka, Słonecznik90, Lisia00 lubią tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026
13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
15.07.26 beta 143
17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
Euthyrox 25
Neoparin 0,4 -
dzydzy wrote:A jak długie masz cykle?
Ja Duphaston włączyłam dupaston 2 dni po potwierdzonej owulacji, a nie na sztywno w dany dzień cyklu. Niestety taki prawilny monitoring to min 2 wizyty. Jedna przed owu i jedna po potwierdzająca owulację, ale jeśli coś będzie słabo rosnąć to może dojść kolejna wizyta. Jak długie masz cykle?
Ja na betę jutro - dzisiaj wracamy do domu po wakacjach ☺️
Gosiaczkova 🤞🤞 dawaj znać jak tylko dostaniesz wyniki!
Bez "pomocy" duphastonu ciągnęły się w nieskończoność 😆 Także jedyne co moge powiedzieć to że długie, ostatnio dupek przerwał mi cykl 55 dniowy👩24 🧔♂️26
starania od 01.2026
No to jeśli dostałaś zalecenie żeby zacząć dupka 16dc to poszła bym do gin tuż przed - sprawdziła jak sytuacja z owu i potwierdziła czy masz zacząć brać proga
Kompotlinka, mistyreal, KamilaAnt2026, Lisia00, Marcycha lubią tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026
13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
15.07.26 beta 143
17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
Euthyrox 25
Neoparin 0,4 -
Mi ginekolożka też mówiła że mam brać na sztywno od 15dc (tzn wgl to mi napisała od 15 do 26 dnia cyklu i jednocześnie przez 10 dni xD)Lisia00 wrote:No właśnie tak, na plamienia. I dlatego chcę na własną rękę iść na monitoring (do innego gina), bo boje sie tak sztywno tego dnia wziąć żeby tej ewentualnej owulacji nie zablokować...
Ale ja po rozmowie tutaj z wami i zrobieniu researchu w internecie + przeczytaniu ulotki, stwierdziłam że będę brać dupka po owulacji (ale robię tylko testy LH i mierzę temperaturę).
Jutro idę na hsg i zamierzam dopytać gina o duphaston i jeszcze estradiol. Estradiol biorę przez cały cykl i pamiętam że którejś z was ginekolog zasugerował żeby brać tylko do owulacji. Dam znać jak czegoś się dowiem
Kompotlinka, mistyreal, aaandzia, Lisia00 lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Myślę że Dzydzy dobrze radzi żeby na monitoring pójść 15-16dc w tej sytuacji. Ale ja wgl mam wrażenie że podanie wyłącznie duphastonu w twojej sytuacji to trochę maskowanie problemu. Ja jak zwykle zadam to samo pytanko - jak u Ciebie z suplementacją? Jest ustawiona pod PMOS?Lisia00 wrote:Bez "pomocy" duphastonu ciągnęły się w nieskończoność 😆 Także jedyne co moge powiedzieć to że długie, ostatnio dupek przerwał mi cykl 55 dniowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 11:30
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Tofuszka wrote:Myślę że Dzydzy dobrze radzi żeby na monitoring pójść 15-16dc w tej sytuacji. Ale ja wgl mam wrażenie że podanie wyłącznie duphastonu w twojej sytuacji to trochę maskowanie problemu. Ja jak zwykle zadam to samo pytanko - jak u Ciebie z suplementacją? Jest ustawiona pod PMOS?
Biorę go, bo ewidentnie mam problem w progesteronem:( Bez niego plamie od połowy cyklu aż do końca
Suple mam rozpisane w stopce, troche tego jest. Jeszcze mysle wlasnie nad Q10👩24 🧔♂️26
starania od 01.2026
Lisia,a czy progesteon powstrzymał twoje plamienia?
ja znowusz miałąm plamienia 7-9dpo, 10dpo- nie miałam wcale, a dzis mam 11dpo i znowu sie zaczynają 🥴👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 12cs -
KamilaAnt2026 wrote:Lisia,a czy progesteon powstrzymał twoje plamienia?
ja znowusz miałąm plamienia 7-9dpo, 10dpo- nie miałam wcale, a dzis mam 11dpo i znowu sie zaczynają 🥴
Tak, zaraz na kolejny dzień jest już czysciutko👩24 🧔♂️26
starania od 01.2026
Brałam Duphaston wiele lat i nigdy nie powstrzymał mi plamień. A przed ciążą miałam praktycznie co cykl nawet do 4 dni przed okresem plamienia.KamilaAnt2026 wrote:Lisia,a czy progesteon powstrzymał twoje plamienia?
ja znowusz miałąm plamienia 7-9dpo, 10dpo- nie miałam wcale, a dzis mam 11dpo i znowu sie zaczynają 🥴👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)
💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000 -
Lucy_26 wrote:Brałam Duphaston wiele lat i nigdy nie powstrzymał mi plamień. A przed ciążą miałam praktycznie co cykl nawet do 4 dni przed okresem plamienia.
No to właśnie, musiała być u Ciebie inna przyczyna plamień w takim razie.
Ja ogólnie tak "strzelam" że u mnie sprawcą jest progesteron, sądząc właśnie po tym że za każdym razem duphaston je powstrzymywał. Lekarze oczywiście zlewają temat👩24 🧔♂️26
starania od 01.2026

W moim przypadku jak byłam na monitoringu gin mi zalecił włączyć proga trzy dni po piku, ale jeśli nie jesteś pewna czy pękło to faktycznie lepiej się przejść i sprawdzićM 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
Tak, też tak myślę. Teraz plamienia mi wróciły a progesteron 7dpo był 18,5. A lekarze to klasyk. Ja się zawsze muszę dopraszać o dodatkowe badania, jak mam z czymś wątpliwościLisia00 wrote:No to właśnie, musiała być u Ciebie inna przyczyna plamień w takim razie.
Ja ogólnie tak "strzelam" że u mnie sprawcą jest progesteron, sądząc właśnie po tym że za każdym razem duphaston je powstrzymywał. Lekarze oczywiście zlewają temat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 13:16
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)
💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000