Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się dzisiaj do Luxmedu. Nie wiem czemu nie zrobiłam tego wcześniej. Zarezerwowałam też wakacje last minute na przyszły tydzień 😅 będę mieć wtedy owulke 😀

Konzzdi, Nigri, mistyreal, Tofuszka, Gosiaczkova, aaandzia, Kompotlinka, lusix, dzydzy, MiśkaK, Elgenda, J.ss, Maalwii, Marcycha, Słonecznik90, Tajlandia22, mommytobe lubią tę wiadomość

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje to też takie ciapy, wszędzie wchodzą pod nogi🙈
    Nigri,a powtarzasz betę?

Tofuszka lubi tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 10dc, zaczęłam robić owulaki ale biało, biało, biało .. najgorsze, że teraz nawet nie wiem ile cykl będzie miał, bo ostatni mi się całkowicie rozjechał :(
    jedna apka wyznaczyła mi owulke na jutro, a druga na 22 lipca 🤷‍♀️
    no ale i tak mimo bieli działamy :D

Nigri, Kompotlinka lubią tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Konzzdi Koleżanka

Wysłany: 16 lipca, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia• wrote:
    Zapisałam się dzisiaj do Luxmedu. Nie wiem czemu nie zrobiłam tego wcześniej. Zarezerwowałam też wakacje last minute na przyszły tydzień 😅 będę mieć wtedy owulke 😀

Same fajne wiadomości! To niech wakacje pomogą w działaniach 🤞

Nigri, Kompotlinka, Marcycha, Monia• lubią tę wiadomość

• Nigri Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    wyczuwa ciąże. To normalne u zwierząt. Moja mama ma dwa psy jak byłam w ciąży to jeden z nich nie odstępował mnie na krok jak przyjeżdżałam. A jak już urodziłam to ten drugi pies - suczka, leżała zawsze gdzieś w pobliżu mojego syna i jak ktoś podchodził to warczała

Nie mogę sobie przypomnieć żeby zachowywał się tak w pierwszej ciąży. Ale fakt, faktem później młodą pilnował w łóżeczku i w sumie uratował jej życie. Miała od małego problemy z łapaniem oddechu, robiła taka rybkę na powierzchni. I któregoś dnia właśnie pies wspiął się dwiema łapami na materac i zaczął piszczeć, szybko podbiegłam do łóżeczka i tam już próbowała złapać to powietrze, szybko ja podniosłam. Strachu się najadłam ale przynajmniej było wiadomo że taki problem występuje.

Tofuszka, Konzzdi, Słonecznik90 lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:
    Przytulam 🫂

Gosiaczku,Ty chyba pisałaś,że nie byłaś na monitoringu? To może będziesz mogła umówić do gina za niedługo,żeby sprawdzić,czy wszystko jest ok i czy może jakiś pęcherzyk jest w gotowości?:)

Narazie myślę o tym by brzuch przestał mnie boleć 😅 umówiłam się do mojej ginekolog na przyszłą środę to myślę już mnie pokieruje jakie badania, czy przyjść na monitoring. Generalnie umówione byłyśmy żeby pierwszy monitoring był jeszcze po kolejnym cyklu, ale teraz i tak muszę ją odwiedzić więc zobaczymy

Słonecznik90, Nigri, Marcycha lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia• wrote:

Zapowiada się intensywnie 🤭

Monia• lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:
    Moje to też takie ciapy, wszędzie wchodzą pod nogi🙈
    Nigri,a powtarzasz betę?

Robiłam już dwie, lekarz kazał mi grzecznie czekać już do wizyty. Posłucham go bo te bety to mnie zbytnio stresują.

Tofuszka, Dawdler34, Kompotlinka, Konzzdi, MiśkaK, Gosiaczkova, Maalwii, Marcycha, Słonecznik90 lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie chyba owulaki zaczynają ciemnieć :D tylko że po czasie sprawdziłam bo w międzyczasie robię obiad i mi umknął minutnik

Zrobię jeszcze jeden za kilka godzin dla pewności. Mam nadzieję że nie będzie za szybko piku, bo internet mówi, że po hsg lepiej powstrzymać się od pieszczot przez 2-3 dni żeby infekcji nie było.

Chciałam się umówić na monitoring na poniedziałek ale nie mają terminów u lekarzy u których bym chciała wizytę, więc chyba monitoring zrobię w kolejnym cyklu i tyle (albo nie zrobię bo będą dwie kreseczki). Ale proga na sztywno od 15dc boję się włączyć i tak. Chociaż jak pik wyłapię w sobotę albo niedzielę to akurat. Dziś 11dc

aaandzia, MiśkaK, Nigri, Elgenda, Marcycha, Słonecznik90 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

Waga od początku czerwca: -3kg
    Cel na początek: -7kg
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia• wrote:

Na wakacjach najlepiej 😃😃😃 udanego wypoczynku

Monia• lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • dzydzy Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia - jest plan 💪 a z wakacjami to już wogole do kwadratu. Gdzie jedziecie?

Tofuszka - ja monitoring robiłam u przypadkowych lekarzy. Uznałam, że koniec końców to tylko USG, które na dodatek muszę powtarzać więc wybrałam po prostu miejsce do którego miałam najbliżej.
    Proga włącz po 2 dniach ze wzrostem temperatury. Wiem, że mierzysz więc nie powinno być problemu z wyłapaniem owulki. Trzymam kciuki za udany cykl 🤞

Tofuszka, Gosiaczkova, Marcycha, Monia• lubią tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026

13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
    15.07.26 beta 143
    17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%

Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
    Euthyrox 25
    Neoparin 0,4
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzydzy niby tak, ale ja chciałam skorzystać z wizyty w celu porządnej konsultacji w temacie moich leków. No i chcę zmienić gina bo do Gdańska mam trochę daleko. A klinika w której robiłam hsg ma co najmniej dwóch dobrych ginekologów i mam tam 22 km, a nie 67

dzydzy lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

• Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 16 lipca, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się stresuje jutrem że okaże się że pęcherzyki nie rosną

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzka trzymam kciuki żeby jednak wszystko było ok 🤞🏻

Nigri, Marcycha lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

• J.ss Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, gdzie lecicie? Udanych wakacji, my tez jestesmy, jest super

mistyreal, Monia•, aaandzia lubią tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Czynnik męski ❌
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 16 lipca, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Gorzka trzymam kciuki żeby jednak wszystko było ok 🤞🏻
    Też mam taką nadzieję, choć przy owulacji 30 dnia cyklu nie łudzę się że od tak się coś przesunie

Tofuszka lubi tę wiadomość

• Monia• Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzydzy, J.ss lecimy do Tunezji. Myśleliśmy nad Turcją ale cenowo wyszła nas Tunezja lepiej

dzydzy, Tofuszka, mistyreal lubią tę wiadomość

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co to za reklama X D

Kompotlinka, Elgenda, Maalwii, aaandzia, Gosiaczkova, mistyreal, MiśkaK, lusix lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

• Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Monia taki wyjazd w trakcie owulki brzmi pięknie. Mocne kciuki za owocne działania! 😉 🤞🤞

🌸 Gorzka powodzenia jutro. 🤞 Ja mam wizytę w pon, też będę się pewnie stresować co tam wyjdzie. 🫣

Tofuszka, Gorzkax33333, mistyreal, Monia• lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

08.25 histeroskopia (polipy)
    10.25 start starań
    08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:
    Tak,u nas były najpierw psy,potem dzieci,ale uważam,że jest to cudowne połączenie 😊 Nie wyobrażam sobie,żeby moje dzieci wychowywały się bez psów. Uzupełniają się 😅Gremliny uczą się empatii,a psie stado cieszy się ze smaczków 😅
    Tak, ogólnie to ja też widzę same plusy jeżeli chodzi o obcowanie dzieci ze zwierzętami, ale to czego obawiam się najbardziej, to kwestia tego szczeniaka i że będzie go trzeba wszystkiego uczyć, mieć do niego dużo cierpliwości i do Młodej żeby na przykład w razie czego nie zjadła kupy 🙃 No i to ja będę w domu kiedy Partner wraca najczęściej koło 18:00, więc to głównie mnie przypadnie wychowywanie szczeniaka 😐 Jakoś bardziej pasuje mi ta atrakcja kiedy dzieci będą miały minimum po 2 lata.

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pieluchy tetrowe w nowoczesnej wyprawce. 5 sprytnych sposobów, jak wykorzystać je na co dzień

Kompletowanie wyprawki dla noworodka łatwo zamienić w listę drogich i skomplikowanych gadżetów. Tymczasem jedna z najbardziej praktycznych rzeczy od lat pozostaje dokładnie taka sama — pielucha tetrowa. Naturalna, delikatna dla skóry dziecka i niezwykle uniwersalna. Sprawdza się jako lekki kocyk, ręcznik po kąpieli, podkład do odbijania czy awaryjny przewijak poza domem. W nowym artykule podpowiadamy, jak wybrać dobrą tetrę i dlaczego nadal jest absolutnym must-have każdej wyprawki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ