Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Bubu90 ale czad z tym testem
super pamiątka!
Nikaa cieszę się, że jesteście po wizycie 😊 i że lekarz podniósł Cię na duchu 💕
Skowronek, clearblue to jakieś 70 PLN za test🙈
Owulacyjne digitalowe to ok. 130 pln za 10 wkładów.
Nikaaa_ lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Skowronek wrote:Mi te testy clearblue to kojarzą się jedynie z amerykańskimi tiktokami i rolkami. Sama nigdy nie widziałam nawet takiego. Faktycznie to takie drogie?
Teraz patrzę na allegro to 90 zł za digital i dwa zwykłe , jak 9 lat temu kupywalam to był dramat z ceną , ale nadal wysoko się cenią 😃
Elgenda lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Miłego i spokojnego dnia dziewczyny 😊
U mnie oficjalnie nowy cykl nowa szansa 🤞🏻😅
Czyli mamy już 100% pewności ciąży biochemicznej. W nocy nie mogłam spać przez skurcz nadreaktywnej macicy ale rano już puściło więc mam nadzieję będzie tylko lepiej 😁
Co do testu clearblue to też zawsze mnie kusi żeby kupić 😅 ale to chyba dopiero jak zobaczę 2 kreski na zwykłym żeby nie wydać kasy na marne 🤣😶Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 07:41
Nikaaa_, Nigri, MiśkaK, Skowronek, mistyreal, KamilaAnt2026, Kompotlinka, Elgenda, mommytobe, Marcycha, aaandzia, Słonecznik90, Tajlandia22 lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Trzymam kciuki żeby ten cykl był szczęśliwy ❤️Gosiaczkova wrote:Miłego i spokojnego dnia dziewczyny 😊
U mnie oficjalnie nowy cykl nowa szansa 🤞🏻😅
Czyli mamy już 100% pewności ciąży biochemicznej. W nocy nie mogłam spać przez skurcz nadreaktywnej macicy ale rano już puściło więc mam nadzieję będzie tylko lepiej 😁
Co do testu clearblue to też zawsze mnie kusi żeby kupić 😅 ale to chyba dopiero jak zobaczę 2 kreski na zwykłym że nie wydać kasy na marne 🤣😶
Nigri, Gosiaczkova lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Hej!
Ale i co chodzi z tymi testami clearblue? Bo ja chyba czegoś nie rozumiem 😅 Doczytałam że teoretycznie są dokładniejsze bo podają jednoznaczny wynik i szacują wiek ciąży, ale coś poza tym? Czy to raczej w formie gadżetu na pamiątkę ma być?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 07:40
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026
13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
15.07.26 beta 143
17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
Euthyrox 25
Neoparin 0,4 -
dzydzy wrote:Hej!
Ale i co chodzi z tymi testami clearblue? Bo ja chyba czegoś nie rozumiem 😅 Doczytałam że teoretycznie są dokładniejsze bo podają jednoznaczny wynik i szacują wiek ciąży, ale coś poza tym? Czy to raczej w formie gadżetu na pamiątkę ma być?
Ja myślę pod kątem pamiątki żeby zdjęcia porobić 😅 lubie takie momenty zatrzymywać na nieco dłużej a fajna opcja do zdjęć jest to, że wyświetla ten tydzień 😁
dzydzy, Elgenda lubią tę wiadomość
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Gosiaczkova wrote:Ja myślę pod kątem pamiątki żeby zdjęcia porobić 😅 lubie takie momenty zatrzymywać na nieco dłużej a fajna opcja do zdjęć jest to, że wyświetla ten tydzień 😁
No i właśnie dlatego one mi się tak kojarzą z tymi wszystkimi zagranicznymi rolkami. Ale faktycznie jeśli chodzi o jakieś nagrania czy zdjęcia to super pamiątka. Może sobie też sprawie jak się uda.
Bo faktycznie cena trochę zaporowa jak na to ile się kupuje testów. Jakby były tylko takie to by nie było tak częstego testowania
Już by nie było pytań "od kiedy testujesz?"
dzydzy, Elgenda, Gosiaczkova, Tofuszka lubią tę wiadomość
👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500
07.2026 - cytologia, HPV, USG piersi ✅
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
Też tak zrobię, jak zobaczę 2 kreski, to później zrobię ten digitalowy
Inaczej faktycznie można zbankrutować.
Mój mąż był na badaniu nasienia dzisiaj i mówi, że włączył mu się hipochondryk, bo przez całą drogę do pracy analizował, czy nie za mało tej spermy było, czy na jego oko struktura była dobra. Brajan mu się włączył. Wasi też tak mieli??
Tofuszka, Nigri lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
69 kg, 168 cm wzrostu -
Mój kompletnie nie, był pewny że wszystko ok, a dopiero potem okazała sie ch*jniaElgenda wrote:Też tak zrobię, jak zobaczę 2 kreski, to później zrobię ten digitalowy
Inaczej faktycznie można zbankrutować.
Mój mąż był na badaniu nasienia dzisiaj i mówi, że włączył mu się hipochondryk, bo przez całą drogę do pracy analizował, czy nie za mało tej spermy było, czy na jego oko struktura była dobra. Brajan mu się włączył. Wasi też tak mieli??
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 12cs -
Elgenda wrote:Mój pies ma 6 lat i jestem ciekawa jakby się zachowywała jakbym była w ciąży, bo jest raczej z tych niedotykalskich

Robiłyście kiedyś testy digitalowe clearblue?? Mam taką fantazję, że skoro ograniczam liczbę testów, to żeby sobie sprawić 😆
Jeszcze widzę, że mają owulaki LH i estrogen, macie jakieś doświadczenie?? Ale w to bym szła w nastepnym cyklu, jeśli ten będzie nieudany.
Jest to drogie, a jednocześnie tańsze niż moje wizyty w Rossmannie w ostatnich dwóch cyklach 🙈
Ja miałam ten cyfrowy do owulacyjnych z clearblue 😊 ale była radość jak pojawiła się uśmiechnięte buźka 😄 fajne to było 😄 i nie mam pojęcia gdzie ja go zapodziałam, bo z chęcią bym używała teraz 😊 ale nie chce mi się kupować właśnie, bo to drogie 😅 ogólnie polecam 😊
Tofuszka, Elgenda lubią tę wiadomość
Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
👧18.01.2019 🩷 cc
👧07.11.2020 🩷 cc
🌸 Sierpień 2026 - 4cs
✨ 24 sierpnia - testowanie 🤞
mommytobe -
Dziewczyny chyba umrę ze stresu przed tym egzaminem 😭😭 trzymajcie kciuki 🤞🤞
KamilaAnt2026, Nikaaa_, Marcycha, Tofuszka, Skowronek, aaandzia, mistyreal, dzydzy, Monia•, Słonecznik90, Nigri, lusix, Tajlandia22 lubią tę wiadomość
💃35 |🕺37 | 👶 5
Nieregularne starania od czerwca 2023 do listopada 2024(10 cs)
Obecnie powrót do starań od 05.2026
Diagnoza in progress... -
KamilaAnt2026 wrote:ooo
musiałam psiapsi podpytac bo nawet nie wiedziałm gdzie haha 
ale okazało się że o tu: 11-513 Rydzewo, a wy ?
Aaa to my do Pasymia, to dwie różne strony mazur hahah
KamilaAnt2026, aaandzia lubią tę wiadomość
👩24 🧔♂️26
starania od 01.2026
PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy
💊euthyrox, concor cor, glucophage
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115) -
Carlina wrote:Dziewczyny chyba umrę ze stresu przed tym egzaminem 😭😭 trzymajcie kciuki 🤞🤞
Trzymamy!!! Dawaj znac jak będziesz po🤞🤞
Carlina lubi tę wiadomość
👩24 🧔♂️26
starania od 01.2026
Carlina wrote:Dziewczyny chyba umrę ze stresu przed tym egzaminem 😭😭 trzymajcie kciuki 🤞🤞
Trzymamy mocno kciuki ✊🏻✊🏻
Carlina lubi tę wiadomość
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
A będąc w temacie drogich testów ciążowych - wczoraj przyszła mi paczka z 17 sztukami pinków strumieniowychXDDDD
Były na allegro po 2,80/szt, to aż żal nie brać a i tak musiałam dobrać do 45 zł żeby była dostawa za free hahaha
Nawet stary wczoraj z jednego skorzystał, PS raczej raka jąder nie ma hahah, głupi
👩24 🧔♂️26
starania od 01.2026
Nikaa, faktycznie, na swój sposób przeżywał 😄
KamilaAnt, a możesz powiedzieć jakie działania były podjęte w celu poprawy? Robiliście powtórne?
Mommytobe, dziękuję za odpowiedź w sprawie owulaków. Jesli w tym cyklu się nie uda, to kupuję te clearblue 😛 potrzebuję mieć jakiś gadżet 😇
Carlina, trzymamy kciuki 😊
Lisia, niestety tak to już jest, trudno się opanować 😂 przynajmniej Twój stary miał trochę radochy i w jego przypadku dobrze, że wynik negatywny 🙈
Lisia00, Carlina lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
69 kg, 168 cm wzrostu -
Mój co prawda nie był na badaniu nasienia, ale w tym cyklu mocno mu się brajan załączył i we wtorek (prawdopodobnie 1 dpo) pytał czy nie mogę już testu zrobić i był bardzo zdziwiony, że trzeba aż tyle czekać. Widzę, że mocno nastawił się na ten cykl
🌺 Gosiaczkova trzymam kciuki za nowy cykl 🍀
🌺 Carlina trzymam kciuki za egzamin ✊
Gosiaczkova, Tofuszka, mistyreal, Nigri lubią tę wiadomość
-
Lisia, no to sie uśmiałam z Twojego 😆
Kamila, rozbawiła mnie Twoja wypowiedź odnośnie badania nasienia 😅
Moj też nic nie mówił po badaniu, ale tak jak w przypadku Kamili był raczej spokojny niż zaniepokojony, ale to kwestia człowieka. Jeden woli na zapas się pomartwić, a inny będzie spokojny 😉
Lisia00 lubi tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe