Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po lekarzu, mówi że nie widzi pęcherzyka dominującego ale też nie widzi żeby te jajniki były policystyczne więc chyba metformina zrobiła swoje, endometrium cienkie bo 4mm

Jeśli w tym cyklu się nie uda zajść to będziemy stymulować żeby owulacja była wcześniej
https://ibb.co/cKgMPBK9 - tu zdjęcie pęcherzyków, ja widzę że są spore więc nie wiem sama.. -
Ja właśnie tylko na allegro kupuję. Ostatnio zamówiłam chyba 15 testów z dwa cykle temu. Jeszcze kilka testów mam 😁Lisia00 wrote:A będąc w temacie drogich testów ciążowych - wczoraj przyszła mi paczka z 17 sztukami pinków strumieniowychXDDDD
Były na allegro po 2,80/szt, to aż żal nie brać a i tak musiałam dobrać do 45 zł żeby była dostawa za free hahaha
Nawet stary wczoraj z jednego skorzystał, PS raczej raka jąder nie ma hahah, głupi
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Waga od początku czerwca: -3kg
Cel na początek: -7kg -
Gorzka, przykro mi, ale dobrze że poszłaś, wiesz jak to wszystko wygląda na tym etapie cyklu no i jest plan do działania.
Co do zdjęcia USG, to jak sobie przypominam swoje z dominującym pecherzykiem, to faktycznie te są takie standardowe, ten dominujący jest wyraźnie większy, niepomijalny. Plus, że nie dopatrzył się PCOS, a przypomnij proszę ile trwają Twoje cykle? Syplementujesz może inozytol?
Gorzkax33333, Gosiaczkova lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Gosiaczkowa niech to będzie ten cykl 🌟
Elgenda kciuki za badanie męża 🍀
Carlina kciuki za egzamin! Daj znać jak poszło 🍀
Lisiaa to jedziesz w moje bliskie strony 😀😀
Dobrego dnia dziewczyny my na weekend jedziemy na Kurpie do rodziny mojego więc odpoczywam ☺️
KamilaAnt2026, Kompotlinka, MiśkaK, mistyreal, Gosiaczkova lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Gorzkax33333 wrote:Dostałam też skierowanie po 20 dniu cyklu na progesteron, testosteron, prolaktynę
Dobrze, że byłaś u lekarza i masz zlecone badanie oby się rozjaśniło coś więcej, ja na pęcherzykach średnio się znam więc nie powiem nic o zdjęciu 🤷🏻♀️
Gorzkax33333, MiśkaK lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Gorzkax33333 wrote:Ja już po lekarzu, mówi że nie widzi pęcherzyka dominującego ale też nie widzi żeby te jajniki były policystyczne więc chyba metformina zrobiła swoje, endometrium cienkie bo 4mm

Jeśli w tym cyklu się nie uda zajść to będziemy stymulować żeby owulacja była wcześniej
https://ibb.co/cKgMPBK9 - tu zdjęcie pęcherzyków, ja widzę że są spore więc nie wiem sama..
Nooo zdecydowanie nie wyglądają policystycznie! Super! Długo bierzesz metformine?
Gorzkax33333 lubi tę wiadomość
👩24 🧔♂️26
starania od 01.2026
PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy
💊euthyrox, concor cor, glucophage
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115) -
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale prolaktyna powinna być badana na początku cyklu najlepiej miedzy 3 a 5 dniem. A na progesteron lekarz wyliczył Ci na podstawie Twojego cyklu? Mi kiedyś lekarz na skierowaniu wpisał kiedy powinnam zbadać progesteron, ale nie na podstawie mojego cyklu tylko tak jak wypada książkowo dlatego jestem teraz uczulona na to żeby dokładnie pilnować, które badanie w którym dniu cyklu 🫠 nie wiem jak z testosteronem bo nigdy nie badałamGorzkax33333 wrote:Dostałam też skierowanie po 20 dniu cyklu na progesteron, testosteron, prolaktynę
Kompotlinka, Gorzkax33333, Gosiaczkova lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Elgenda wrote:Nikaa, faktycznie, na swój sposób przeżywał 😄
KamilaAnt, a możesz powiedzieć jakie działania były podjęte w celu poprawy? Robiliście powtórne?
Mommytobe, dziękuję za odpowiedź w sprawie owulaków. Jesli w tym cyklu się nie uda, to kupuję te clearblue 😛 potrzebuję mieć jakiś gadżet 😇
Carlina, trzymamy kciuki 😊
Lisia, niestety tak to już jest, trudno się opanować 😂 przynajmniej Twój stary miał trochę radochy i w jego przypadku dobrze, że wynik negatywny 🙈
Kupilił suplementy, ale nie brał ich jakos skrupulatnie. Potem na początku czerwca zrobił ponowne badania i wyszło troche gorsze i od tej pory nic z tym nie zrobił. Mega go to przygniotło. Ewidentnie źle sie poczuł jako facet, obraził sie na starania itp. I dopiero od jakieggoś tygodnia staje psychicznie na nogi. Ale to był dla nas bardzo cięzki rok. Mąż w zeszłym roku otworzyl firme i firma z ktora wpsolpracował zaczela miec ogromne problemy finansowe i w tym roku przestali placic, długo sie zbieraliśmy z dna finansowego ze tak powiem i jak wyszliśmy prawie na prosta to dostał o nasieniu i mysle ze dlatego go to tak zgniotło.
Ale odpowiadajac na pytanie na ten moment nic nie robi
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 12cs -
Kamiluś, to zrozumiałe. Cieszę się że stajecie na nogi i mąż psychicznie stoi coraz lepiej. Trzymam kciuki by wszystko ułożyło się dla was jak najszybciej jak najlepiej 🫂
Marcycha, Gosiaczkova, KamilaAnt2026, Nigri lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Waga od początku czerwca: -3kg
Cel na początek: -7kg -
Tak zaczęłam stosować inozytol, mój najdłuższy cykl 51 dni, ostatnio owulacja była 31 dnia cykluMarcycha wrote:Gorzka, przykro mi, ale dobrze że poszłaś, wiesz jak to wszystko wygląda na tym etapie cyklu no i jest plan do działania.
Co do zdjęcia USG, to jak sobie przypominam swoje z dominującym pecherzykiem, to faktycznie te są takie standardowe, ten dominujący jest wyraźnie większy, niepomijalny. Plus, że nie dopatrzył się PCOS, a przypomnij proszę ile trwają Twoje cykle? Syplementujesz może inozytol? -
On chyba poleciał książkowoNikaaa_ wrote:Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale prolaktyna powinna być badana na początku cyklu najlepiej miedzy 3 a 5 dniem. A na progesteron lekarz wyliczył Ci na podstawie Twojego cyklu? Mi kiedyś lekarz na skierowaniu wpisał kiedy powinnam zbadać progesteron, ale nie na podstawie mojego cyklu tylko tak jak wypada książkowo dlatego jestem teraz uczulona na to żeby dokładnie pilnować, które badanie w którym dniu cyklu 🫠 nie wiem jak z testosteronem bo nigdy nie badałam
-
🌸 Gosiaczkova podziwiam Cię za tak pozytywne nastawienie. Kciuki za nowy cykl! 🤞🤞
🌸 Carlina powodzenia! 🤞🤞
🌸 Gorzka wybierasz się jeszcze na USG w tym cyklu? Może za kilka dni będzie wszystko ładnie wyglądać? Co mówił lekarz?
🌸 Kamila przytulam 🫂. My z mężem ostatnie 2 lata mamy mega ciężkie psychicznie. Nasza relacja też bardzo na tym cierpi... 😓 Dopiero od niedawna mam wrażenie, że powoli wracamy do normalności. Chociaż i tak co chwilę "wiatr w oczy"... Najważniejsze, to się nie poddawać i mieć nadzieję na lepsze jutro. 💪
Ja też wszystko kupuję na Allegro, więc co kilka miesięcy robię większe zamówienie owulaków i pinków. 🤭
Co do badania nasienia, to mój mąż jest jeszcze przed a już zakłada, że wyjdą złe. 🙄 Ale jak z nim rozmawiałam, jeśli się to potwierdzi to pójdzie do androloga i będziemy drążyć.
U mnie jajniki coraz bardziej się odzywają 😊, wczoraj przy schylaniu przez kilka sekund miałam silny ból aż się wystraszyłam. Ale od tej pory tylko lekkie kłucia jak zawsze. Z tego wszystkiego zrobiłam wieczorem owulaka chociaż to 10dc, ale wolę trzymać rękę na pulsie. Na razie bladzioszek, więc wszystko idzie zgodnie z planem póki co. 😉
MiśkaK, mistyreal, Gosiaczkova, Tofuszka, KamilaAnt2026, dzydzy, Słonecznik90, Nigri lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
08.25 histeroskopia (polipy)
10.25 start starań
08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️ -
Mówił żeby zrobić badania i że zadzwoni do mnie, ale myślę że jeszcze w tym cyklu do niego zajrzęKompotlinka wrote:🌸 Gosiaczkova podziwiam Cię za tak pozytywne nastawienie. Kciuki za nowy cykl! 🤞🤞
🌸 Carlina powodzenia! 🤞🤞
🌸 Gorzka wybierasz się jeszcze na USG w tym cyklu? Może za kilka dni będzie wszystko ładnie wyglądać? Co mówił lekarz?
🌸 Kamila przytulam 🫂. My z mężem ostatnie 2 lata mamy mega ciężkie psychicznie. Nasza relacja też bardzo na tym cierpi... 😓 Dopiero od niedawna mam wrażenie, że powoli wracamy do normalności. Chociaż i tak co chwilę "wiatr w oczy"... Najważniejsze, to się nie poddawać i mieć nadzieję na lepsze jutro. 💪
Ja też wszystko kupuję na Allegro, więc co kilka miesięcy robię większe zamówienie owulaków i pinków. 🤭
Co do badania nasienia, to mój mąż jest jeszcze przed a już zakłada, że wyjdą złe. 🙄 Ale jak z nim rozmawiałam, jeśli się to potwierdzi to pójdzie do androloga i będziemy drążyć.
U mnie jajniki coraz bardziej się odzywają 😊, wczoraj przy schylaniu przez kilka sekund miałam silny ból aż się wystraszyłam. Ale od tej pory tylko lekkie kłucia jak zawsze. Z tego wszystkiego zrobiłam wieczorem owulaka chociaż to 10dc, ale wolę trzymać rękę na pulsie. Na razie bladzioszek, więc wszystko idzie zgodnie z planem póki co. 😉
Kompotlinka lubi tę wiadomość
-
Też bym tak zrobiła. 👍Gorzkax33333 wrote:Mówił żeby zrobić badania i że zadzwoni do mnie, ale myślę że jeszcze w tym cyklu do niego zajrzę
Gorzkax33333 lubi tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
08.25 histeroskopia (polipy)
10.25 start starań
08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️