Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po lekarzu, mówi że nie widzi pęcherzyka dominującego ale też nie widzi żeby te jajniki były policystyczne więc chyba metformina zrobiła swoje, endometrium cienkie bo 4mm :/
    Jeśli w tym cyklu się nie uda zajść to będziemy stymulować żeby owulacja była wcześniej

https://ibb.co/cKgMPBK9 - tu zdjęcie pęcherzyków, ja widzę że są spore więc nie wiem sama..

• Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam też skierowanie po 20 dniu cyklu na progesteron, testosteron, prolaktynę

aaandzia, Elgenda lubią tę wiadomość

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    A będąc w temacie drogich testów ciążowych - wczoraj przyszła mi paczka z 17 sztukami pinków strumieniowychXDDDD

Były na allegro po 2,80/szt, to aż żal nie brać a i tak musiałam dobrać do 45 zł żeby była dostawa za free hahaha

Nawet stary wczoraj z jednego skorzystał, PS raczej raka jąder nie ma hahah, głupi XD
    Ja właśnie tylko na allegro kupuję. Ostatnio zamówiłam chyba 15 testów z dwa cykle temu. Jeszcze kilka testów mam 😁

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

Waga od początku czerwca: -3kg
    Cel na początek: -7kg
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzka, przykro mi, ale dobrze że poszłaś, wiesz jak to wszystko wygląda na tym etapie cyklu no i jest plan do działania.
    Co do zdjęcia USG, to jak sobie przypominam swoje z dominującym pecherzykiem, to faktycznie te są takie standardowe, ten dominujący jest wyraźnie większy, niepomijalny. Plus, że nie dopatrzył się PCOS, a przypomnij proszę ile trwają Twoje cykle? Syplementujesz może inozytol?

Gorzkax33333, Gosiaczkova lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkowa niech to będzie ten cykl 🌟
    Elgenda kciuki za badanie męża 🍀
    Carlina kciuki za egzamin! Daj znać jak poszło 🍀
    Lisiaa to jedziesz w moje bliskie strony 😀😀

Dobrego dnia dziewczyny my na weekend jedziemy na Kurpie do rodziny mojego więc odpoczywam ☺️

KamilaAnt2026, Kompotlinka, MiśkaK, mistyreal, Gosiaczkova lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Dostałam też skierowanie po 20 dniu cyklu na progesteron, testosteron, prolaktynę

Dobrze, że byłaś u lekarza i masz zlecone badanie oby się rozjaśniło coś więcej, ja na pęcherzykach średnio się znam więc nie powiem nic o zdjęciu 🤷🏻‍♀️

Gorzkax33333, MiśkaK lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Ja już po lekarzu, mówi że nie widzi pęcherzyka dominującego ale też nie widzi żeby te jajniki były policystyczne więc chyba metformina zrobiła swoje, endometrium cienkie bo 4mm :/
    Jeśli w tym cyklu się nie uda zajść to będziemy stymulować żeby owulacja była wcześniej

https://ibb.co/cKgMPBK9 - tu zdjęcie pęcherzyków, ja widzę że są spore więc nie wiem sama..

Nooo zdecydowanie nie wyglądają policystycznie! Super! Długo bierzesz metformine?

Gorzkax33333 lubi tę wiadomość

👩24 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 17 lipca, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale prolaktyna powinna być badana na początku cyklu najlepiej miedzy 3 a 5 dniem. A na progesteron lekarz wyliczył Ci na podstawie Twojego cyklu? Mi kiedyś lekarz na skierowaniu wpisał kiedy powinnam zbadać progesteron, ale nie na podstawie mojego cyklu tylko tak jak wypada książkowo dlatego jestem teraz uczulona na to żeby dokładnie pilnować, które badanie w którym dniu cyklu 🫠 nie wiem jak z testosteronem bo nigdy nie badałam

Kompotlinka, Gorzkax33333, Gosiaczkova lubią tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Nikaa, faktycznie, na swój sposób przeżywał 😄

KamilaAnt, a możesz powiedzieć jakie działania były podjęte w celu poprawy? Robiliście powtórne?

Mommytobe, dziękuję za odpowiedź w sprawie owulaków. Jesli w tym cyklu się nie uda, to kupuję te clearblue 😛 potrzebuję mieć jakiś gadżet 😇

Carlina, trzymamy kciuki 😊

Lisia, niestety tak to już jest, trudno się opanować 😂 przynajmniej Twój stary miał trochę radochy i w jego przypadku dobrze, że wynik negatywny 🙈

Kupilił suplementy, ale nie brał ich jakos skrupulatnie. Potem na początku czerwca zrobił ponowne badania i wyszło troche gorsze i od tej pory nic z tym nie zrobił. Mega go to przygniotło. Ewidentnie źle sie poczuł jako facet, obraził sie na starania itp. I dopiero od jakieggoś tygodnia staje psychicznie na nogi. Ale to był dla nas bardzo cięzki rok. Mąż w zeszłym roku otworzyl firme i firma z ktora wpsolpracował zaczela miec ogromne problemy finansowe i w tym roku przestali placic, długo sie zbieraliśmy z dna finansowego ze tak powiem i jak wyszliśmy prawie na prosta to dostał o nasieniu i mysle ze dlatego go to tak zgniotło.
    Ale odpowiadajac na pytanie na ten moment nic nie robi ;)

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 12cs
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiluś, to zrozumiałe. Cieszę się że stajecie na nogi i mąż psychicznie stoi coraz lepiej. Trzymam kciuki by wszystko ułożyło się dla was jak najszybciej jak najlepiej 🫂

Marcycha, Gosiaczkova, KamilaAnt2026, Nigri lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

Waga od początku czerwca: -3kg
    Cel na początek: -7kg
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Gorzka, przykro mi, ale dobrze że poszłaś, wiesz jak to wszystko wygląda na tym etapie cyklu no i jest plan do działania.
    Co do zdjęcia USG, to jak sobie przypominam swoje z dominującym pecherzykiem, to faktycznie te są takie standardowe, ten dominujący jest wyraźnie większy, niepomijalny. Plus, że nie dopatrzył się PCOS, a przypomnij proszę ile trwają Twoje cykle? Syplementujesz może inozytol?
    Tak zaczęłam stosować inozytol, mój najdłuższy cykl 51 dni, ostatnio owulacja była 31 dnia cyklu

• Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    Nooo zdecydowanie nie wyglądają policystycznie! Super! Długo bierzesz metformine?
    Od roku 😊

• Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:
    Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale prolaktyna powinna być badana na początku cyklu najlepiej miedzy 3 a 5 dniem. A na progesteron lekarz wyliczył Ci na podstawie Twojego cyklu? Mi kiedyś lekarz na skierowaniu wpisał kiedy powinnam zbadać progesteron, ale nie na podstawie mojego cyklu tylko tak jak wypada książkowo dlatego jestem teraz uczulona na to żeby dokładnie pilnować, które badanie w którym dniu cyklu 🫠 nie wiem jak z testosteronem bo nigdy nie badałam
    On chyba poleciał książkowo

• Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 17 lipca, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Screenshot-20260717-102230-Whats-App.jpg

Dziewczyny nie wiem czy mnie oczy mylą i jest cień

aaandzia, Słonecznik90 lubią tę wiadomość

• Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam zapas testów ciążowych 😂😂😂

Kompotlinka, MiśkaK, Elgenda, Tofuszka lubią tę wiadomość

• Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Gosiaczkova podziwiam Cię za tak pozytywne nastawienie. Kciuki za nowy cykl! 🤞🤞
    🌸 Carlina powodzenia! 🤞🤞
    🌸 Gorzka wybierasz się jeszcze na USG w tym cyklu? Może za kilka dni będzie wszystko ładnie wyglądać? Co mówił lekarz?

🌸 Kamila przytulam 🫂. My z mężem ostatnie 2 lata mamy mega ciężkie psychicznie. Nasza relacja też bardzo na tym cierpi... 😓 Dopiero od niedawna mam wrażenie, że powoli wracamy do normalności. Chociaż i tak co chwilę "wiatr w oczy"... Najważniejsze, to się nie poddawać i mieć nadzieję na lepsze jutro. 💪

Ja też wszystko kupuję na Allegro, więc co kilka miesięcy robię większe zamówienie owulaków i pinków. 🤭
    Co do badania nasienia, to mój mąż jest jeszcze przed a już zakłada, że wyjdą złe. 🙄 Ale jak z nim rozmawiałam, jeśli się to potwierdzi to pójdzie do androloga i będziemy drążyć.

U mnie jajniki coraz bardziej się odzywają 😊, wczoraj przy schylaniu przez kilka sekund miałam silny ból aż się wystraszyłam. Ale od tej pory tylko lekkie kłucia jak zawsze. Z tego wszystkiego zrobiłam wieczorem owulaka chociaż to 10dc, ale wolę trzymać rękę na pulsie. Na razie bladzioszek, więc wszystko idzie zgodnie z planem póki co. 😉

MiśkaK, mistyreal, Gosiaczkova, Tofuszka, KamilaAnt2026, dzydzy, Słonecznik90, Nigri lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

08.25 histeroskopia (polipy)
    10.25 start starań
    08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    Screenshot-20260717-102230-Whats-App.jpg

Dziewczyny nie wiem czy mnie oczy mylą i jest cień
    Ja widzę !

• Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    🌸 Gosiaczkova podziwiam Cię za tak pozytywne nastawienie. Kciuki za nowy cykl! 🤞🤞
    🌸 Carlina powodzenia! 🤞🤞
    🌸 Gorzka wybierasz się jeszcze na USG w tym cyklu? Może za kilka dni będzie wszystko ładnie wyglądać? Co mówił lekarz?

🌸 Kamila przytulam 🫂. My z mężem ostatnie 2 lata mamy mega ciężkie psychicznie. Nasza relacja też bardzo na tym cierpi... 😓 Dopiero od niedawna mam wrażenie, że powoli wracamy do normalności. Chociaż i tak co chwilę "wiatr w oczy"... Najważniejsze, to się nie poddawać i mieć nadzieję na lepsze jutro. 💪

Ja też wszystko kupuję na Allegro, więc co kilka miesięcy robię większe zamówienie owulaków i pinków. 🤭
    Co do badania nasienia, to mój mąż jest jeszcze przed a już zakłada, że wyjdą złe. 🙄 Ale jak z nim rozmawiałam, jeśli się to potwierdzi to pójdzie do androloga i będziemy drążyć.

U mnie jajniki coraz bardziej się odzywają 😊, wczoraj przy schylaniu przez kilka sekund miałam silny ból aż się wystraszyłam. Ale od tej pory tylko lekkie kłucia jak zawsze. Z tego wszystkiego zrobiłam wieczorem owulaka chociaż to 10dc, ale wolę trzymać rękę na pulsie. Na razie bladzioszek, więc wszystko idzie zgodnie z planem póki co. 😉
    Mówił żeby zrobić badania i że zadzwoni do mnie, ale myślę że jeszcze w tym cyklu do niego zajrzę

Kompotlinka lubi tę wiadomość

• Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Mówił żeby zrobić badania i że zadzwoni do mnie, ale myślę że jeszcze w tym cyklu do niego zajrzę
    Też bym tak zrobiła. 👍

Gorzkax33333 lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

10.25 start starań
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Gilgotka jakiś cień cienia cienia też widzę. Może to być też linia parowania. Trzymam kciuki, aby kreseczka ciemniała. 🤞🤞

👩34 👦35 & 🐕 🐕

10.25 start starań
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ