Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Kompotlinka wrote:🌸 Gosiaczkova podziwiam Cię za tak pozytywne nastawienie. Kciuki za nowy cykl! 🤞🤞
🌸 Carlina powodzenia! 🤞🤞
🌸 Gorzka wybierasz się jeszcze na USG w tym cyklu? Może za kilka dni będzie wszystko ładnie wyglądać? Co mówił lekarz?
🌸 Kamila przytulam 🫂. My z mężem ostatnie 2 lata mamy mega ciężkie psychicznie. Nasza relacja też bardzo na tym cierpi... 😓 Dopiero od niedawna mam wrażenie, że powoli wracamy do normalności. Chociaż i tak co chwilę "wiatr w oczy"... Najważniejsze, to się nie poddawać i mieć nadzieję na lepsze jutro. 💪
Ja też wszystko kupuję na Allegro, więc co kilka miesięcy robię większe zamówienie owulaków i pinków. 🤭
Co do badania nasienia, to mój mąż jest jeszcze przed a już zakłada, że wyjdą złe. 🙄 Ale jak z nim rozmawiałam, jeśli się to potwierdzi to pójdzie do androloga i będziemy drążyć.
U mnie jajniki coraz bardziej się odzywają 😊, wczoraj przy schylaniu przez kilka sekund miałam silny ból aż się wystraszyłam. Ale od tej pory tylko lekkie kłucia jak zawsze. Z tego wszystkiego zrobiłam wieczorem owulaka chociaż to 10dc, ale wolę trzymać rękę na pulsie. Na razie bladzioszek, więc wszystko idzie zgodnie z planem póki co. 😉
Jakkolwiek to nie zabrzmi - czasem lepiej jak w badaniach coś wyjdzie bo przynajmniej wiadomo czemu nie wychodzi i na czym się skupić. Szczerze mówiąc mi jest trochę lepiej z myślą, że mamy coś do poprawy bo jakbyśmy oboje byli zdrowi i przez tyle cykli nic to wydaje mi się, że byłabym sfrustrowana.
Oczywiście trzymam kciuki, żeby wyniki były jak najlepsze ❤️
Marcycha, Gosiaczkova, Kompotlinka, MiśkaK lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
KamilaAnt 🫂 cieszę się, że już wychodzicie na prostą, bardzo trudny czas za Wami. Mam nadzieję, że jak już odetchniecie psychicznie, to będzie lepiej 🫶 Nawet nie chodzi już o nasienie, tylko żeby móc cieszyć się codziennością.
Kompotlinka, dla Ciebie też 🫂
Gorzka 💪 cieszę się, że coś się rusza w kierunku diagnostyki 😊
Gilgotka, też widzę cień!! Super, czekamy na kolejne dni 😍
Ja idę do gina w niedzielę, akurat będzie 10 dc, to może coś zobaczy ciekawego.
Zrobiłam właśnie pierwszego owulaka, na szczęście jasny 🙏 W zeszłym cyklu już 7 dnia miałam pierwszy pik LH 🥴 więc 8dc negatyw to sukces xD
Gorzkax33333, KamilaAnt2026, Kompotlinka lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Nikaaa_ wrote:Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale prolaktyna powinna być badana na początku cyklu najlepiej miedzy 3 a 5 dniem. A na progesteron lekarz wyliczył Ci na podstawie Twojego cyklu? Mi kiedyś lekarz na skierowaniu wpisał kiedy powinnam zbadać progesteron, ale nie na podstawie mojego cyklu tylko tak jak wypada książkowo dlatego jestem teraz uczulona na to żeby dokładnie pilnować, które badanie w którym dniu cyklu 🫠 nie wiem jak z testosteronem bo nigdy nie badałam
Testosteron i prolaktyna ja miałam zaleconą w 2-5 dc
Nikaaa_, Kompotlinka lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
No powiem ci jeśli jest cień to jak to tu kiedyś padło "cień cienia kuzyna cienia" 😁 coś mi majaczy ale też pewna nie jestem. Czekamy na powtórkę jutro ☺️
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Waga od początku czerwca: -3kg
Cel na początek: -7kg -
Kompotlinka wrote:🌸 Gosiaczkova podziwiam Cię za tak pozytywne nastawienie. Kciuki za nowy cykl! 🤞🤞
🌸 Carlina powodzenia! 🤞🤞
🌸 Gorzka wybierasz się jeszcze na USG w tym cyklu? Może za kilka dni będzie wszystko ładnie wyglądać? Co mówił lekarz?
🌸 Kamila przytulam 🫂. My z mężem ostatnie 2 lata mamy mega ciężkie psychicznie. Nasza relacja też bardzo na tym cierpi... 😓 Dopiero od niedawna mam wrażenie, że powoli wracamy do normalności. Chociaż i tak co chwilę "wiatr w oczy"... Najważniejsze, to się nie poddawać i mieć nadzieję na lepsze jutro. 💪
Ja też wszystko kupuję na Allegro, więc co kilka miesięcy robię większe zamówienie owulaków i pinków. 🤭
Co do badania nasienia, to mój mąż jest jeszcze przed a już zakłada, że wyjdą złe. 🙄 Ale jak z nim rozmawiałam, jeśli się to potwierdzi to pójdzie do androloga i będziemy drążyć.
U mnie jajniki coraz bardziej się odzywają 😊, wczoraj przy schylaniu przez kilka sekund miałam silny ból aż się wystraszyłam. Ale od tej pory tylko lekkie kłucia jak zawsze. Z tego wszystkiego zrobiłam wieczorem owulaka chociaż to 10dc, ale wolę trzymać rękę na pulsie. Na razie bladzioszek, więc wszystko idzie zgodnie z planem póki co. 😉
Nie wiem czy to pozytywne nastawienie, wpływ tego, że moja mama jest położna i u nich takie sytuacje to norma, czy efektu obronnego organizmu by się nie załamywać za szybko 😅
Kompotlinka lubi tę wiadomość
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Gilgotka, jeśli dobrze pamiętam, jesteś 12 dpo, więc jeszcze może wyjść taki bladzioch, że ledwo widać
Także jutro (a najpóźniej pojutrze) wszystko się wyjaśni. Chyba że chcesz mieć szybciej pewność to beta
Trzymam kciuki 🌷 i czekam razem z Tobą bo jestem 3 dni przed okresem
aaandzia, Gosiaczkova, Tofuszka, Elgenda, Nigri lubią tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)
💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000 -
@Gilgotka, coś tam się wyłania, powtórz jutro
Trzymam mocno kciuki
U mnie mdłości powoli się zaczynają, chętnie słodycze bym zajadała ale zastępuje je warzywami z własnego ogródka póki są
aaandzia, Kompotlinka, Elgenda, Tajlandia22, Lisia00 lubią tę wiadomość
-
Oj to prawda trudne sytuacje w życiu niestety odbijają się na relacji. Ale ciesze się, że też wychodzicie na prostą 🫂Niestety niektórych życie nie oszczędzaKompotlinka wrote:🌸 Gosiaczkova podziwiam Cię za tak pozytywne nastawienie. Kciuki za nowy cykl! 🤞🤞
🌸 Carlina powodzenia! 🤞🤞
Kciuki są trzymane za porządną owulację
Kompotlinka lubi tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 12cs -
Wiecie jak to jest na zdjęciu taką jasną kreskę ciężko uchwycić na żywo lepiej widać. Zrobiłam drugi test ale z jasnego moczu i też widzę kreskę ale troszkę jaśniejszą.
Tak mam dziś 12dpo kurcze chciała bym by to było jednak to
aaandzia, Gosiaczkova, Lucy_26, Tofuszka, Kompotlinka, MiśkaK, Słonecznik90, Nigri, majskoko, Carlina, Tajlandia22, Lisia00, xSmerfetkax lubią tę wiadomość
-
Gilgotka wrote:Wiecie jak to jest na zdjęciu taką jasną kreskę ciężko uchwycić na żywo lepiej widać. Zrobiłam drugi test ale z jasnego moczu i też widzę kreskę ale troszkę jaśniejszą.
Trzymam kciuki mocno! Jak na drugim widzisz to coś jest na rzeczy 🍀
MiśkaK, Marcycha lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Gilgotka wrote:Wiecie jak to jest na zdjęciu taką jasną kreskę ciężko uchwycić na żywo lepiej widać. Zrobiłam drugi test ale z jasnego moczu i też widzę kreskę ale troszkę jaśniejszą.
Mocno trzymamy kciuki ✊🏻✊🏻 będziesz jutro testować czy od razu beta ?
MiśkaK, Nigri lubią tę wiadomość
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Gilgotka Wiem jak trudno uchwycić tą drugą kreskę jak jest taka blada! Trzymam kciuki 🤞🤞 powtórz jutro test lub idź na betę.
A nie ściemniał ci po czasie ten cień cienia?
MiśkaK lubi tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026
13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
15.07.26 beta 143
17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
Euthyrox 25
Neoparin 0,4