Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wracam po wakacjach, byłam pierwszy raz w życiu w naszych polskich górach i no... zakochana jestem 😍

Lusix, xsophie - gratulacje kochane!! ❤️❤️

Ja postanowiłam w tym cyklu trochę odpuścić, także jednego dnia winko, innego piwko i wiecie co? Wczoraj i dzis mam tyyyle śluzu płodnego jak chyba nigdy... 😆 przypadek? Nie wiem hahah

A jutro mam swoje ćwierć wieku także również zamierzam przyświętować (wiadomo, ilości juz nie te co kiedyś :p) i zobaczymy co przyniesie sierpień🤭

xSophie, Tofuszka, lusix, aaandzia, Gorzkax33333, Maalwii, Gosiaczkova, majskoko, Elgenda, Gosik0205, Kompotlinka, mommytobe, Konzzdi, MiśkaK, Nigri, Słonecznik90, Tajlandia22, Lucy_26 lubią tę wiadomość

👩25 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia a gdzie byłaś? Kocham nasze polskie góry i zawsze szukam polecajek ❤️
    Wszystkiego najlepszego kochana i owocnych starań!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 20:46

Lisia00, Konzzdi lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    No właśnie ja się tak czuję 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ nie podoba mi się to , sprawdzę sobie w tym cyklu jakiego będę miała proga 7dpo i czy będą te plamienia które miałam czy nie.
    Dzisiaj w pracy to się pytali co mi jest 😅

Mnie zawsze jak pytają to mówię że zły moment cyklu 🙈🤣

aaandzia, Tofuszka, Lisia00 lubią tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00, Tofuszka

Jeju dziewczyny jak ja też kocham nasze polskie Tatry 🙈❤️ już nie zliczę ile razy byliśmy ale zawsze mamy gdzie pójść 😄
    Teraz we wrześniu jedziemy znowu jeszcze nie mam planu na wyprawy w góry, ale na pewno pójdziemy gdzieś wysoko
    Z miejscówek do spania to zazwyczaj szukamy koło Murzasichle, Małe Ciche i Bukowina Tatrzańska
    A z anegdotek to mąż się oświadczył mi na szlaku na Kozi Wierch, a widok mieliśmy na Dolinę Pięciu Stawów 🥹 we wrześniu też z sentymentu wracamy do noclegu gdzie właśnie w tym czasie się oświadczył 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 21:03

Tofuszka, Lisia00, aaandzia, Gosik0205, J.ss, Kompotlinka, Konzzdi, Amelia96, mistyreal, MiśkaK, Słonecznik90, Lucy_26 lubią tę wiadomość

• starania od 06.2025

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Lisia a gdzie byłaś? Kocham nasze polskie góry i zawsze szukam polecajek ❤️
    Wszystkiego najlepszego kochana i owocnych starań!

Oj w polecajki mogę być kiepska hahah bo to nasz pierwszy raz także bezpiecznie wybraliśmy przehypowane Zakopane 🤭

Tofuszka lubi tę wiadomość

👩25 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSophie wrote:
    z kalendarza mi pokazuje, że dziś 15 dpo, ale niestety nie wiem kiedy była dokładnie owulacja, bo nic nie wyczułam w tym cyklu.
    To ta beta jest całkiem normalna. Ja miałam betę w 15 dpo 124 ale u mnie była późna implantacja bo w 12 dpo miałam pierwszą ledwo widzialną kreskę, w 11 dpo biel. ☺️

xSophie, aaandzia, Nigri lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 35l. 👩‍🦰
    On 35l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne oświadczyny Maalwi! <3 Korzystając z okazji opowiem moją historię zaręczyn, bo jest cudowna - otóż przypadkiem sama sobie zorganizowałam zaręczyny o których nie wiedziałam..

Mąż wracał z delegacji, a ja postanowiłam go przywitać w szlafroczku, przy świeczkach, lampeczkach i romantycznej muzyce. Okazało się że po drodze do domu (jakieś 120 km przed domem) kupił pierścionek zaręczynowy i zamierzał się kilka dni później oświadczyć na zaplanowanej mini-wycieczce. Tymczasem wchodzi do mieszkania, zmęczony po kilku godzinach prowadzenia auta, patrzy na mnie (przypominam - przy świeczuszkach i romantycznej muzyce) i momentalnie zbladł. Ja pomyślałam "łał, aż takie wrażenie zrobiłam?" A w jego głowie tylko "czym ja się zdradziłem, kurde, a więc to dzisiaj...". Nie minęło 5 minut i klęczał z pierścionkiem xD

A wracając do gór - ja w Tatrach akurat mało byłam, wolę niższe góry. W tym roku byłam ale na snowboardzie w Białce Tatrzeńskiej <3

Mój mąż za bardzo łazić po górach nie lubi, więc póki co wszystkie wakacje mieliśmy takie bardziej pod aktywności które oboje lubimy. Ale kminię żeby zrobić wyjazd w góry łączony z jakimiś innymi aktywnościami. Bo szczerze brakuje mi godzin na szlaku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 22:05

aaandzia, xSophie, Elgenda, Kompotlinka, mommytobe, Konzzdi, Marcycha, mistyreal, Maalwii, majskoko, MiśkaK, Nikaaa_, lusix, Słonecznik90, Lucy_26 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    Oj w polecajki mogę być kiepska hahah bo to nasz pierwszy raz także bezpiecznie wybraliśmy przehypowane Zakopane 🤭
    to faktycznie, ale ej! Najważniejsze że się podobało <3 Góry są super

aaandzia lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwii Toszuks piękne miałyście oświadczyny!♥️

My uwielbiamy góry, w tym roku chcieliśmy zaatakować Bieszczady poszwendać się, ja jeszcze tam nie byłam. Moje serce jest w Tatrach, Czerwone Wierchu i Kozi Wierch 🌟♥️♥️♥️♥️
    Za to mój nie uprawia żadnych sportów zimowych ja narty, ale już dawno nie byłam…

Tofuszka, Konzzdi, Lisia00, Maalwii, MiśkaK, Lucy_26 lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to ja kiedyś raz byłam na nartach, a na snowboardzie to w tym roku mąż mnie uczył jeździć. Jak ja sobie tyłek poobijałam pierwszego dnia tak mnie bolał do końca wyjazdu i jeszcze dłużej, haha a siniaków to mimo że widziałam u siebie wiele, to nigdy aż tyle. Ale i tak polecam :D

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zbieram się do spanka, miałam męczący dzień. Ale udało się jeszcze dziś postarać, więc teraz trzymamy kciuki za ten cykl <3
    Miłej nocki!

PS dzisiaj rano czułam lewy jajnik, a pod wieczór wydawało mi się że czuję też prawy. Nie wiem co się dzieje, ale jeśli podwójna owulacja to będzie ciekawie :D nie pogardzę bliźniakami :D

Elgenda, xSophie, Kompotlinka, dzydzy, Konzzdi, Lisia00, Gosiaczkova, Maalwii, MiśkaK, Gorzkax33333, aaandzia, Nikaaa_, lusix, Słonecznik90 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku, jakie piekne mialyscie oswiadczyny. Uwielbiam czytac takie historie.

Tofuszka, kciuki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Tez uwielbiam Zakopca, lubie tez jezdzic na nartach. Andzia, a twoj syn jezdzi? Moj sie nauczyl i jezdzimy razem :)

Marcycha, Tofuszka, Maalwii, aaandzia, Lisia00 lubią tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
  • majskoko Ekspertka

Wysłany: 25 lipca, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny milego dnia wszystkim! Oby przyniosl same dobre wiesci!😍🌸

Ja bede sie Wam przygladac i kazdej kibicuje🤍

Gosiaczkova, MiśkaK, Marcycha, aaandzia, xSophie lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    Po operacji bariatrycznej SLEEVE
    ⬇️-30kilo
    ANA2 1:1000
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszko, ale Twoja historia to niczym scena z komedii romantycznej 😅 mega superrr ❤️
    U mnie było zaś tak że mąż nalegał żeby zejść ze szlaku(bo bardzo dużo ludzi było wokół a on chciał żeby to była nasza chwila) a ja jako wzorowy turysta absolutnie nie chciałam 😅 no ale w końcu udało mu się mnie przekabacić zeszliśmy siadłam sobie na bluzie i patrzę na ten kozacki widok Doliny Pięciu Stawów z góry i mówię do męża żeby siadał a on że nie i coś robi z tyłu za mną i ja już zdenerwowana bo jakaś dziwnie napięta atmosfera była (wręcz zaczęłam już coś podejrzewać bo był bardzo spięty cały dzień) mówię czy siada a on że podziwia widoki 🙈🤣 i obracam się nerwowa a on już klęczy.. 😄
    A z polecajek to polecam "Skywalk Poronin" w Małe Ciche albo blisko też w Słowacji jest kolejny Skywalk na Bachledowej Dolinie (nie są jakoś wymagające wysiłkowo jeśli ktoś szuka spokojnych atrakcji) 😊
    Trzymam kciuki za podwójną owulkę 😁

Aaandzia zawsze chciałam w Bieszczady, ale jak mam jakiś nocleg zarezerwować to jakoś wracam ciągle w okolice Zakopanego 🙈😅

A ogólnie kocham góry, a na nartach nie umiem jeździć straszny cykor ze mnie 🤣

U mnie 3dc trochę mnie przejechał ten okres , ale jest git wracam do siebie plan na kolejny cykl już mam i jak narazie starania się zgrywają z zjazdami męża, ale z moich obliczeń wynika że to ostatni cykl i będzie z dwa miesiące w przerwy bo nie będzie go wtedy kiedy trzeba.. 😐 więc mam nadzieję że sierpień się do mnie uśmiechnie.. 🤞🏼

Tofuszka, majskoko, MiśkaK, Marcycha, mistyreal, Gosiaczkova, Kompotlinka, Lisia00, Amelia96, Słonecznik90 lubią tę wiadomość

• starania od 06.2025

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
  • MiśkaK Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden dzień bez forum i tyle nadrabiania 😊

🌺 Słonecznik, Carlina tulę za 🐒 życzę by to był początek szczęśliwego cyklu 🍀
    🌺 majskoko bardzo mi przykro 🫂

Trochę późno się odnoszę, ale co do tego śluzu u mnie chyba 2, 3 dni przed jest go najwięcej. W tym cyklu wyjątkowo dużo go było i już pod koniec okresu widziałam początki. W piątek w aplikacji mam zaznaczone, że było go najwięcej, w niedzielę ok 10 wyłapałam pik, a śluzu było już bardzo mało. W poniedziałek już był gęstszy

🌺 Lusix gratuluję ❤️ pięknie 🥰
    🌺 Sophie również gratuluję ❤️ jaka krecha 🤩 a ta beta super 🥰

🌺 Tofuszko, Maalwii piękne historie zaręczyn ❤️

xSophie, Carlina, Tofuszka, Słonecznik90 lubią tę wiadomość

• aaandzia Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Ojejku, jakie piekne mialyscie oswiadczyny. Uwielbiam czytac takie historie.

Tofuszka, kciuki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Tez uwielbiam Zakopca, lubie tez jezdzic na nartach. Andzia, a twoj syn jezdzi? Moj sie nauczyl i jezdzimy razem :)

Chodził na szkółkę, ale jakoś się nie przekonał. Może jeszcze mu się zmieni 😀 ja tak jeżdżę bo jeżdżę nie jakoś dobrze, ale spokojne trawki uswielbiam

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    Tofuszko, ale Twoja historia to niczym scena z komedii romantycznej 😅 mega superrr ❤️
    U mnie było zaś tak że mąż nalegał żeby zejść ze szlaku(bo bardzo dużo ludzi było wokół a on chciał żeby to była nasza chwila) a ja jako wzorowy turysta absolutnie nie chciałam 😅 no ale w końcu udało mu się mnie przekabacić zeszliśmy siadłam sobie na bluzie i patrzę na ten kozacki widok Doliny Pięciu Stawów z góry i mówię do męża żeby siadał a on że nie i coś robi z tyłu za mną i ja już zdenerwowana bo jakaś dziwnie napięta atmosfera była (wręcz zaczęłam już coś podejrzewać bo był bardzo spięty cały dzień) mówię czy siada a on że podziwia widoki 🙈🤣 i obracam się nerwowa a on już klęczy.. 😄
    A z polecajek to polecam "Skywalk Poronin" w Małe Ciche albo blisko też w Słowacji jest kolejny Skywalk na Bachledowej Dolinie (nie są jakoś wymagające wysiłkowo jeśli ktoś szuka spokojnych atrakcji) 😊
    Trzymam kciuki za podwójną owulkę 😁

Aaandzia zawsze chciałam w Bieszczady, ale jak mam jakiś nocleg zarezerwować to jakoś wracam ciągle w okolice Zakopanego 🙈😅

A ogólnie kocham góry, a na nartach nie umiem jeździć straszny cykor ze mnie 🤣

U mnie 3dc trochę mnie przejechał ten okres , ale jest git wracam do siebie plan na kolejny cykl już mam i jak narazie starania się zgrywają z zjazdami męża, ale z moich obliczeń wynika że to ostatni cykl i będzie z dwa miesiące w przerwy bo nie będzie go wtedy kiedy trzeba.. 😐 więc mam nadzieję że sierpień się do mnie uśmiechnie.. 🤞🏼

Aż ciary mnie przeszły jak czytałam Twoje zaręczyny 😅 pięknie ♥️

Ja też zazwyczaj ładowałam w Zakopcu😅 może kiedyś się uda

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia dziewczyny i trzymam kciuki za końcówkę lipca 🍀🍀🍀🍀🍀
    Niedługo odpalamy sierpień

Uciekamy dzisiaj łazić po sklepach nadal nie mamy wybranych płytek do łazienek, a remont już za chwilę 😅

MiśkaK, Konzzdi lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tatry są wspaniałe! I zimą, I latem :) aczkolwiek samego Zakopanego nie lubię :) zawsze śpimy w kościelisku, są super domki 1000mnp, bardzo polecam (I można z psami! )
    My niestety spacerowo ograniczeni przez psa ale znamy każdy zakamarek Doliny Chochołowskiej:D
    Mogę polecić dwie knajpy- na Gubałówce Pająk (tylko mają czynne do 17) a w Zakopanem - bąkowo niznio zohylina. Normalne ceny,duże porcje i pyszne jedzonko :)
    No i zimą na narty koniecznie Kasprowy, trzeba rano wstać żeby kolejką wjechać a potem sruu na narty/dechę, bardzo mało ludzi na stoku :)

Tofuszka, aaandzia lubią tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba odłożę termometr bo szlak mnie trafia, owulacja potwierdzona a temperatura niska

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ