Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, wracam po wakacjach, byłam pierwszy raz w życiu w naszych polskich górach i no... zakochana jestem 😍
Lusix, xsophie - gratulacje kochane!! ❤️❤️
Ja postanowiłam w tym cyklu trochę odpuścić, także jednego dnia winko, innego piwko i wiecie co? Wczoraj i dzis mam tyyyle śluzu płodnego jak chyba nigdy... 😆 przypadek? Nie wiem hahah
A jutro mam swoje ćwierć wieku także również zamierzam przyświętować (wiadomo, ilości juz nie te co kiedyś :p) i zobaczymy co przyniesie sierpień🤭
xSophie, Tofuszka, lusix, aaandzia, Gorzkax33333, Maalwii, Gosiaczkova, majskoko, Elgenda, Gosik0205, Kompotlinka, mommytobe, Konzzdi, MiśkaK, Nigri, Słonecznik90, Tajlandia22, Lucy_26 lubią tę wiadomość
👩24 🧔♂️26
starania od 01.2026
PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy
💊euthyrox, concor cor, glucophage
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115) -
Lisia a gdzie byłaś? Kocham nasze polskie góry i zawsze szukam polecajek ❤️
Wszystkiego najlepszego kochana i owocnych starań!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 20:46
Lisia00, Konzzdi lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Waga od początku czerwca: -3kg
Cel na początek: -7kg -
aaandzia wrote:No właśnie ja się tak czuję 🤷🏻♀️🤦🏻♀️ nie podoba mi się to , sprawdzę sobie w tym cyklu jakiego będę miała proga 7dpo i czy będą te plamienia które miałam czy nie.
Dzisiaj w pracy to się pytali co mi jest 😅
Mnie zawsze jak pytają to mówię że zły moment cyklu 🙈🤣
aaandzia, Tofuszka, Lisia00 lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
Lisia00, Tofuszka
Jeju dziewczyny jak ja też kocham nasze polskie Tatry 🙈❤️ już nie zliczę ile razy byliśmy ale zawsze mamy gdzie pójść 😄
Teraz we wrześniu jedziemy znowu jeszcze nie mam planu na wyprawy w góry, ale na pewno pójdziemy gdzieś wysoko
Z miejscówek do spania to zazwyczaj szukamy koło Murzasichle, Małe Ciche i Bukowina Tatrzańska
A z anegdotek to mąż się oświadczył mi na szlaku na Kozi Wierch, a widok mieliśmy na Dolinę Pięciu Stawów 🥹 we wrześniu też z sentymentu wracamy do noclegu gdzie właśnie w tym czasie się oświadczył 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 21:03
Tofuszka, Lisia00, aaandzia, Gosik0205, J.ss, Kompotlinka, Konzzdi, Amelia96, mistyreal, MiśkaK, Słonecznik90, Lucy_26 lubią tę wiadomość
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Tofuszka wrote:Lisia a gdzie byłaś? Kocham nasze polskie góry i zawsze szukam polecajek ❤️
Wszystkiego najlepszego kochana i owocnych starań!
Oj w polecajki mogę być kiepska hahah bo to nasz pierwszy raz także bezpiecznie wybraliśmy przehypowane Zakopane 🤭
Tofuszka lubi tę wiadomość
👩24 🧔♂️26
starania od 01.2026
PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy
💊euthyrox, concor cor, glucophage
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115) -
To ta beta jest całkiem normalna. Ja miałam betę w 15 dpo 124 ale u mnie była późna implantacja bo w 12 dpo miałam pierwszą ledwo widzialną kreskę, w 11 dpo biel. ☺️xSophie wrote:z kalendarza mi pokazuje, że dziś 15 dpo, ale niestety nie wiem kiedy była dokładnie owulacja, bo nic nie wyczułam w tym cyklu.
xSophie, aaandzia, Nigri lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 35l. 👩🦰
On 35l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN

-
Piękne oświadczyny Maalwi!
Korzystając z okazji opowiem moją historię zaręczyn, bo jest cudowna - otóż przypadkiem sama sobie zorganizowałam zaręczyny o których nie wiedziałam..
Mąż wracał z delegacji, a ja postanowiłam go przywitać w szlafroczku, przy świeczkach, lampeczkach i romantycznej muzyce. Okazało się że po drodze do domu (jakieś 120 km przed domem) kupił pierścionek zaręczynowy i zamierzał się kilka dni później oświadczyć na zaplanowanej mini-wycieczce. Tymczasem wchodzi do mieszkania, zmęczony po kilku godzinach prowadzenia auta, patrzy na mnie (przypominam - przy świeczuszkach i romantycznej muzyce) i momentalnie zbladł. Ja pomyślałam "łał, aż takie wrażenie zrobiłam?" A w jego głowie tylko "czym ja się zdradziłem, kurde, a więc to dzisiaj...". Nie minęło 5 minut i klęczał z pierścionkiem xD
A wracając do gór - ja w Tatrach akurat mało byłam, wolę niższe góry. W tym roku byłam ale na snowboardzie w Białce Tatrzeńskiej
Mój mąż za bardzo łazić po górach nie lubi, więc póki co wszystkie wakacje mieliśmy takie bardziej pod aktywności które oboje lubimy. Ale kminię żeby zrobić wyjazd w góry łączony z jakimiś innymi aktywnościami. Bo szczerze brakuje mi godzin na szlakuWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 22:05
aaandzia, xSophie, Elgenda, Kompotlinka, mommytobe, Konzzdi, Marcycha, mistyreal, Maalwii, majskoko, MiśkaK, Nikaaa_, lusix, Słonecznik90, Lucy_26 lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
to faktycznie, ale ej! Najważniejsze że się podobałoLisia00 wrote:Oj w polecajki mogę być kiepska hahah bo to nasz pierwszy raz także bezpiecznie wybraliśmy przehypowane Zakopane 🤭
Góry są super
aaandzia lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Malwii Toszuks piękne miałyście oświadczyny!♥️
My uwielbiamy góry, w tym roku chcieliśmy zaatakować Bieszczady poszwendać się, ja jeszcze tam nie byłam. Moje serce jest w Tatrach, Czerwone Wierchu i Kozi Wierch 🌟♥️♥️♥️♥️
Za to mój nie uprawia żadnych sportów zimowych ja narty, ale już dawno nie byłam…
Tofuszka, Konzzdi, Lisia00, Maalwii, MiśkaK, Lucy_26 lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
a to ja kiedyś raz byłam na nartach, a na snowboardzie to w tym roku mąż mnie uczył jeździć. Jak ja sobie tyłek poobijałam pierwszego dnia tak mnie bolał do końca wyjazdu i jeszcze dłużej, haha a siniaków to mimo że widziałam u siebie wiele, to nigdy aż tyle. Ale i tak polecam
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Ja zbieram się do spanka, miałam męczący dzień. Ale udało się jeszcze dziś postarać, więc teraz trzymamy kciuki za ten cykl

Miłej nocki!
PS dzisiaj rano czułam lewy jajnik, a pod wieczór wydawało mi się że czuję też prawy. Nie wiem co się dzieje, ale jeśli podwójna owulacja to będzie ciekawie
nie pogardzę bliźniakami
Elgenda, xSophie, Kompotlinka, dzydzy, Konzzdi, Lisia00, Gosiaczkova, Maalwii, MiśkaK, Gorzkax33333, aaandzia, Nikaaa_, lusix, Słonecznik90 lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Ojejku, jakie piekne mialyscie oswiadczyny. Uwielbiam czytac takie historie.
Tofuszka, kciuki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Tez uwielbiam Zakopca, lubie tez jezdzic na nartach. Andzia, a twoj syn jezdzi? Moj sie nauczyl i jezdzimy razem
Marcycha, Tofuszka, Maalwii, aaandzia, Lisia00 lubią tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol ✔️
Czynnik męski ❌ -
Hej dziewczyny milego dnia wszystkim! Oby przyniosl same dobre wiesci!😍🌸
Ja bede sie Wam przygladac i kazdej kibicuje🤍
Gosiaczkova, MiśkaK, Marcycha, aaandzia, xSophie lubią tę wiadomość
💁🏼♀️35💁🏼36
Po operacji bariatrycznej SLEEVE
⬇️-30kilo
ANA2 1:1000
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
💁🏼- wszystkie badania ok -
Tofuszko, ale Twoja historia to niczym scena z komedii romantycznej 😅 mega superrr ❤️
U mnie było zaś tak że mąż nalegał żeby zejść ze szlaku(bo bardzo dużo ludzi było wokół a on chciał żeby to była nasza chwila) a ja jako wzorowy turysta absolutnie nie chciałam 😅 no ale w końcu udało mu się mnie przekabacić zeszliśmy siadłam sobie na bluzie i patrzę na ten kozacki widok Doliny Pięciu Stawów z góry i mówię do męża żeby siadał a on że nie i coś robi z tyłu za mną i ja już zdenerwowana bo jakaś dziwnie napięta atmosfera była (wręcz zaczęłam już coś podejrzewać bo był bardzo spięty cały dzień) mówię czy siada a on że podziwia widoki 🙈🤣 i obracam się nerwowa a on już klęczy.. 😄
A z polecajek to polecam "Skywalk Poronin" w Małe Ciche albo blisko też w Słowacji jest kolejny Skywalk na Bachledowej Dolinie (nie są jakoś wymagające wysiłkowo jeśli ktoś szuka spokojnych atrakcji) 😊
Trzymam kciuki za podwójną owulkę 😁
Aaandzia zawsze chciałam w Bieszczady, ale jak mam jakiś nocleg zarezerwować to jakoś wracam ciągle w okolice Zakopanego 🙈😅
A ogólnie kocham góry, a na nartach nie umiem jeździć straszny cykor ze mnie 🤣
U mnie 3dc trochę mnie przejechał ten okres , ale jest git wracam do siebie plan na kolejny cykl już mam i jak narazie starania się zgrywają z zjazdami męża, ale z moich obliczeń wynika że to ostatni cykl i będzie z dwa miesiące w przerwy bo nie będzie go wtedy kiedy trzeba.. 😐 więc mam nadzieję że sierpień się do mnie uśmiechnie.. 🤞🏼
Tofuszka, majskoko, MiśkaK, Marcycha, mistyreal, Gosiaczkova, Kompotlinka, Lisia00, Amelia96, Słonecznik90 lubią tę wiadomość
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Jeden dzień bez forum i tyle nadrabiania 😊
🌺 Słonecznik, Carlina tulę za 🐒 życzę by to był początek szczęśliwego cyklu 🍀
🌺 majskoko bardzo mi przykro 🫂
Trochę późno się odnoszę, ale co do tego śluzu u mnie chyba 2, 3 dni przed jest go najwięcej. W tym cyklu wyjątkowo dużo go było i już pod koniec okresu widziałam początki. W piątek w aplikacji mam zaznaczone, że było go najwięcej, w niedzielę ok 10 wyłapałam pik, a śluzu było już bardzo mało. W poniedziałek już był gęstszy
🌺 Lusix gratuluję ❤️ pięknie 🥰
🌺 Sophie również gratuluję ❤️ jaka krecha 🤩 a ta beta super 🥰
🌺 Tofuszko, Maalwii piękne historie zaręczyn ❤️
xSophie, Carlina, Tofuszka, Słonecznik90 lubią tę wiadomość
-
J.ss wrote:Ojejku, jakie piekne mialyscie oswiadczyny. Uwielbiam czytac takie historie.
Tofuszka, kciuki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Tez uwielbiam Zakopca, lubie tez jezdzic na nartach. Andzia, a twoj syn jezdzi? Moj sie nauczyl i jezdzimy razem
Chodził na szkółkę, ale jakoś się nie przekonał. Może jeszcze mu się zmieni 😀 ja tak jeżdżę bo jeżdżę nie jakoś dobrze, ale spokojne trawki uswielbiam🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
Maalwii wrote:Tofuszko, ale Twoja historia to niczym scena z komedii romantycznej 😅 mega superrr ❤️
U mnie było zaś tak że mąż nalegał żeby zejść ze szlaku(bo bardzo dużo ludzi było wokół a on chciał żeby to była nasza chwila) a ja jako wzorowy turysta absolutnie nie chciałam 😅 no ale w końcu udało mu się mnie przekabacić zeszliśmy siadłam sobie na bluzie i patrzę na ten kozacki widok Doliny Pięciu Stawów z góry i mówię do męża żeby siadał a on że nie i coś robi z tyłu za mną i ja już zdenerwowana bo jakaś dziwnie napięta atmosfera była (wręcz zaczęłam już coś podejrzewać bo był bardzo spięty cały dzień) mówię czy siada a on że podziwia widoki 🙈🤣 i obracam się nerwowa a on już klęczy.. 😄
A z polecajek to polecam "Skywalk Poronin" w Małe Ciche albo blisko też w Słowacji jest kolejny Skywalk na Bachledowej Dolinie (nie są jakoś wymagające wysiłkowo jeśli ktoś szuka spokojnych atrakcji) 😊
Trzymam kciuki za podwójną owulkę 😁
Aaandzia zawsze chciałam w Bieszczady, ale jak mam jakiś nocleg zarezerwować to jakoś wracam ciągle w okolice Zakopanego 🙈😅
A ogólnie kocham góry, a na nartach nie umiem jeździć straszny cykor ze mnie 🤣
U mnie 3dc trochę mnie przejechał ten okres , ale jest git wracam do siebie plan na kolejny cykl już mam i jak narazie starania się zgrywają z zjazdami męża, ale z moich obliczeń wynika że to ostatni cykl i będzie z dwa miesiące w przerwy bo nie będzie go wtedy kiedy trzeba.. 😐 więc mam nadzieję że sierpień się do mnie uśmiechnie.. 🤞🏼
Aż ciary mnie przeszły jak czytałam Twoje zaręczyny 😅 pięknie ♥️
Ja też zazwyczaj ładowałam w Zakopcu😅 może kiedyś się uda🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
Dobrego dnia dziewczyny i trzymam kciuki za końcówkę lipca 🍀🍀🍀🍀🍀
Niedługo odpalamy sierpień
Uciekamy dzisiaj łazić po sklepach nadal nie mamy wybranych płytek do łazienek, a remont już za chwilę 😅
MiśkaK, Konzzdi lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
Tatry są wspaniałe! I zimą, I latem
aczkolwiek samego Zakopanego nie lubię
zawsze śpimy w kościelisku, są super domki 1000mnp, bardzo polecam (I można z psami! )
My niestety spacerowo ograniczeni przez psa ale znamy każdy zakamarek Doliny Chochołowskiej:D
Mogę polecić dwie knajpy- na Gubałówce Pająk (tylko mają czynne do 17) a w Zakopanem - bąkowo niznio zohylina. Normalne ceny,duże porcje i pyszne jedzonko
No i zimą na narty koniecznie Kasprowy, trzeba rano wstać żeby kolejką wjechać a potem sruu na narty/dechę, bardzo mało ludzi na stoku
Tofuszka, aaandzia lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞