Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Jak zapipczy to wyjmuje
    Tylko ile to trwa? Większość termometrów za szybko pika. Mój mimo że owulacyjny, za 60 zł sam z siebie pika może po minucie. W takim wypadku trzeba jeszcze przed włączeniem włożyć do ust (czy gdzie tam mierzysz), trzymać 5-8 minut i dopiero wtedy włączyć (bez wyjmowania!)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 13:50

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

Waga od początku czerwca: -3kg
    Cel na początek: -7kg
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Tylko ile to trwa? Większość termometrów za szybko pika. Mój mimo że owulacyjny, za 60 zł sam z siebie pika może po minucie. W takim wypadku trzeba jeszcze przed włączeniem włożyć do ust (czy gdzie tam mierzysz), trzymać 5-8 minut i dopiero wtedy włączyć (bez wyjmowania!)
    Z 2 minuty

• Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Ja mierze w pochwie

Gosik0205 lubi tę wiadomość

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzka, to tak czy siak 5minut minimum powinno trwać, niezależnie od miejsca. Z mojego doświadczenia nawet 8min. Nawet dziś miałam tak sytuację taką - mierzę 5min, włączam termometr, temperatura niska. Pomyślałam że może jednak owulki nie było, ale postanowiłam zmierzyć jeszcze raz, wkładam do ust na 8 min i temperatura wyższa o 0.1 stopnia.

Dodatkowo w pochwie powinno się mierzyć pod kątem, tak żeby termometr dotykał ścianki pochwy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 13:58

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierzę temperaturę ale troche z przymrużeniem oka. Wsadzam do buzi, piszczy to wyjmuje. +- się sprawdza, widać pik wzrostu, zawsze te powyzej 0.4 stopnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 19:15

Tofuszka, Gosik0205, Lucy_26 lubią tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Gorzka, to tak czy siak 5minut minimum powinno trwać, niezależnie od miejsca. Z mojego doświadczenia nawet 8min. Nawet dziś miałam tak sytuację taką - mierzę 5min, włączam termometr, temperatura niska. Pomyślałam że może jednak owulki nie było, ale postanowiłam zmierzyć jeszcze raz, wkładam do ust na 8 min i temperatura wyższa o 0.1 stopnia.

Dodatkowo w pochwie powinno się mierzyć pod kątem, tak żeby termometr dotykał ścianki pochwy
    Oki to potrzymam dłużej

Tofuszka lubi tę wiadomość

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    Ja mierzę temperaturę ale troche z przymrożeniem oka. Wsadzam do buzi, piszczy to wyjmuje. +- się sprawdza, widać pik wzrostu, zawsze te powyzej 0.4 stopnia
    Jak z przymrużeniem oka i nie irytują cię wahania to spoko. Ja na początku tak mierzyłam to strasznie mnie wkurzały wahania. Jak się wzięłam za to porządnie to rzadko kiedy mam wątpliwości, choć wiadomo że zdarzają się pomiary zupełnie odklejone ☺️

Gosik0205, mistyreal lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moje kochane, życzę wam miłego weekendu ❤️🌱🫶🏻

U nas pięknie słoneczko świeci, a akurat mamy sobotę oddzielnie, no ale cóż. Jutro mieliśmy zaplanowaną wycieczkę rowerową ale jak na złość ma padać, więc podelektuję się odrobiną słońca dzisiaj. Miłego!

Kompotlinka, xSophie, aaandzia, MiśkaK, Gorzkax33333, Gosik0205, mistyreal, Maalwii, Słonecznik90, Lisia00 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

• Gosik0205 Koleżanka

Wysłany: 25 lipca, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSophie wrote:
    Z tą temperaturą to jest tak różnie. Co termometr to inaczej, chwila później/wcześniej i już też inna temperatura. Ciężko to idealnie zmierzyć. Przynajmniej u mnie było ciężko, bo też ja zazwyczaj mam obniżoną temperaturę ciała 36,2 to był standard i nie wiedziałam czy te 36,5/7 to już mam traktować jako podwyższone czy nie. Dlatego później odpuściłam całkowicie, bo to tylko mi dawało jakiś taki stres.

Dlatego ja mierze wyłącznie jednym termometrem mam budzik na konkretną godzinę mierzę i idę dalej spać

• Gosik0205 Koleżanka

Wysłany: 25 lipca, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:

Dzięki to w takim razie od następnego cyklu będę trzymać 5 min i dopiero włączę zobaczymy czy coś się zmieni

Gorzkax33333, Tofuszka lubią tę wiadomość

• Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chujowo mierzyłam jak tak 😂

Dawdler34, Gosik0205 lubią tę wiadomość

• mommytobe Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Pamiętam że kilka z nas miało postanowienie, żeby poczekać z testowaniem trochę. Ile dpo zamierzacie testować?

13dpo w poniedziałek 😉 miałam 15dpo, ale nie wytrzymam.

Tofuszka, mistyreal, aaandzia, Konzzdi lubią tę wiadomość

Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    👧18.01.2019 🩷 cc
    👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Lipiec 2026 - 3cs
    ✨29 lipca - testowanie 🤞

mommytobe
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coś to polecam przeczytać pierwszy post w tym wątku, tam jest instrukcja (i sporo innych pomocnych informacji). Co prawda w niej jest mowa o 3 minutach, ale serio warto poświęcić na to 5-8 minut.

Ja robię podobnie do Gosiczki - mierzę i idę spać dalej. Tylko nie ustawiam budzika, bo budzę się jak mój mąż wstaje/wychodzi do pracy (między 4 a 5 rano). Dzięki temu wykluczam wahanie związane ze zbyt krótkim snem między pobudkami czy wstawaniem na siusiu :)

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

• dzydzy Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie frustrowały te duże wachania, ale za radą Tofuszki trzymałam dłużej - ok 3 min i pomiary już były bardzo sensowne :)
    Ja jak budziłam się wcześniej i czułam że nie zasnę od razu to mierzyłam i zaznaczałam na wykresie że pomiar w innej godzinie. Jak zasypiałam od razu to się nie przejmowałam i mierzyłam po budziku. Ale ja jeśli była pobudka na siusiu to ok 2-3 więc potem miałam te 4h snu.
    Z tym mierzeniem trzeba być trochę elastycznym i się nie fiksować. Pamiętam jeden cykl w kwietniu kiedy tak bardzo mi zależało żeby wyłapać owulke ze organizm się spiął i do tej pory nie mam pojęcia co tam się wydarzyło 😅

Tofuszka, aaandzia lubią tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026

13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
    15.07.26 beta 143
    17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%

Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
    Euthyrox 25
    Neoparin 0,4
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego weekendu kochane, u mnie piekna pogoda wiec korzystamy. Zatestowalam - bialo, takze jedziemy dalej, jutro max pojutrze @.
    Sierpien nasz ;)

mistyreal, Maalwii lubią tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Czynnik męski ❌
  • Gosik0205 Koleżanka

Wysłany: 25 lipca, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    To ja chujowo mierzyłam jak tak 😂
    To ja chyba też mega hujowo😂

Gorzkax33333, Dawdler34 lubią tę wiadomość

• Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj tak mnie podbrzusze boli, że nie dam rady funkcjonować, jeszcze wczoraj było znośnie ale dziś cały dzień leżę, pierwszy raz tak mam po owulacji

• Gosik0205 Koleżanka

Wysłany: 25 lipca, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Milego weekendu kochane, u mnie piekna pogoda wiec korzystamy. Zatestowalam - bialo, takze jedziemy dalej, jutro max pojutrze @.
    Sierpien nasz ;)
    Tule mocno trzymam za nas kciuki w sierpniu

J.ss lubi tę wiadomość

• Maalwii Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Sierpien nasz ;)

Ściskam Cię ❤️

J.ss lubi tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss, aaandzia

A w temacie remontów to powiem wam dziewczyny że trzymam kciuki bo do tego trzeba dość sporo cierpliwości, na szczęście tematy remontowe już mam za sobą bo już 3 lata mieszkamy w swoim domku 🏡 😊
    Było też wiele spięć z mężem i łez, ale mamy to już za sobą teraz została kostka, trawnik i ogród do zrobienia 🤭

aaandzia, mistyreal lubią tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ