Listopadowe Groszki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Już wróciłam, jestem wyczerpana. Zrobiłam bete i czekam na wyniki. Wizyta u endo odhaczona. Generalnie jeśli jestem w ciąży to sprawnie się to potoczy, jeśli nie to na pewno nie mogę się starać w grudniu tylko dopiero kiedy tsh wyniesie poniżej 2,00 ,bo powyżej dziecko może się źle rozwijać.
Podsumowanie to przy ciąży enthyrox 50 na początek, jeśli nie jestem to ponowna beta i przy ujemnym wyniku za 2 tyg badanie tsh (przy powyżej 2.00 enthyrox, poniżej bromergon) czy jakoś tak. Ogólnie wszystko jest pogmatwane, bo wysoka prolaktyna może być wywołana ciążą a tsh podwyższone jeśli w ciągu 4 tygodni przechodzilam infekcje.
Jesli nie jestem w ciazy kwas foliowy 5mg, w ciazy 4mg do tego jod100mg i witamina D 1000.
Podsumowując mogę się starać tylko jak zbiję tsh poniżej 2
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/de59a15e1989.jpgZgredek, Amerie lubią tę wiadomość
-
Milejdi wrote:Olusia, wlasnie to jest najbardziej frustrujace. To wyliczanie, dni plodne owulacjs itd, czy sie uda, czy nie. Tez chcialabym do konca roku zajsc, a jak nie zajde to znowu do gina po tabletki na przesuniecie bo przez swieta przestawiaja sie zjazdy meza do PL a co za tym idzie my nie bedziemy zsynchronizowani fajnie ze mozesz do niego jezdzic, ja nie bardzo mam jak. Chyba ze syna zostawie u tesciowej i smigne na pare dni ale nie potrafie tak.
-
Fatim czekam i trzymam kciuki!
mam nadzieje ze to ren cykl. Dostaniesz leki i spokojnie donosisz zdrowego bobasa. Od tego sa lekarze! Bedzie dobrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 15:42
-
Kochane dziewczęta looknijcie koniecznie na tą stonkę:
http://qchenne-inspiracje.blogspot.co.uk/
Blog młodej dietetyczki z świetnymi,prostymi przepisami,jadłospisami i poradami jak zdrowo się odżywiać i unikać tej całej chemii w produkach,które nie mają nic wspólnego ze zdrowym jedzeniem.Polecam z calego serducha!Pozdrówka z uk2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran ...
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
oj dziewczyny u mnie coś cykl szwankuje, we wtorek bolał mnie lewy jajnik mocno w pewnym momencie jakby coś ukuło aż ruszyć się nie mogłam:/ w środę i czwartek czułam prawy jajnik, test owulacyjny środa czwartek pokazuje pozytyw, temperatura do bani, wykres na ovufriend jeszcze mi nie pokazał owulacji a najgorsze że śluzu praktycznie brak:( a jeszcze dziś głowa mnie napiernicza kiepsko to widzęcóra 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
Cześć Dziewczynki!
Mogę prosić o wpisanie mnie na 21 na listę?
Czytam to forum od jakiegoś czasu i bardzo lubię te miesięczne wątki staraniowe.
Napawacie otuchą bo widzę że wiele z Was doczekało się swojego szczęścia mimo że walczyły bardzo długo.
My staramy sie już 24 cykl na przełomie 3 lat.
Starania były przerywane operacją i laparoskopią
Stwierdziłam że może wpisanie się na listę przyniesie mi szczęście
Dzisiaj dowiedziałam się że bliska znajoma jest w ciąży, a kiedyś ktoś wywróżył nam że zajdziemy w ciążę w niedługim odstępie i że ona pierwsza...
Może przepowiednia się spełni.
Oby bo całkiem poważnie przymierzamy sie od nowego roku do in vitro
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Madlene84 wrote:Fatim czekam i trzymam kciuki!
mam nadzieje ze to ren cykl. Dostaniesz leki i spokojnie donosisz zdrowego bobasa. Od tego sa lekarze! Bedzie dobrze!
Nie ma jeszcze wyników na stronie, pewnie będą bliżej 19.00 chyba wyjdę z siebie do tego czasu...
Daisy to ta endo mi tak rozrysowała i dała 3 recepty w zależności od wyniku. Sama w pewnym momencie się pogubiła w tym swoim wykresie. Najbardziej boję się, że beta jeszcze nic nie wykarze a ża jakiś czas okaże się, że zaciążyłam, tutaj czas bardzo się liczy przy lekach -
Nie jest dobrze. Progesteron fatalny tylko 14, takze nie mylilam sie. Na tym etapie powinien byc sporo wyzszy. Endometrium 7.5mm, kolejna katastrofa. Najgorsze jest to ze moja szyjka macicy jest w oplakanym stanie..znowu. Od razu pobrala na posiew, cytologie. Do tego wszystkiego bakteryjno-grzybicze zapalenie pochwy, stad to swedzenie. A zapalenie pochwy nie wiadomo skad
Dostalam:
*luteina 3x2 pod jezyk
*Estrofem 2x1 dopochwowo (dostalam opieprz ze odstawilam bo przeciez zawsze mam takie cienkie endo, miewam nawet 4mm), no ale mowi ze te 2 dni nic by nie zmienily raczej
*kwas foliowy 5mg
*nystatyna globulki na noc dopochwowo 10 dni
*iladian direct plus globulki na noc dopochwowo 10 dni
*w razie duzego swedzenia smialo clotrimazolum mam uzywac na zewnatrz
*do tego dorobili Estradiol z krwi i jutro maja byc wyniki.
*zalecenia: duzo lezenia, zero stresow, owoce, warzywa, leki, zero seksu, zero dzwigania itp
'PROSZE BYC DOBREJ MYSLI' tak mi powiedziala gin.
Kolejna wizyta 24.11 na 16.40, bedzie juz widac pecherzyk, o ile dotrwam do tego dnia.
Tyle w temacie.