Listopadowe Groszki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Helen, Zania, gratulacje!
Ja mam 57dc, zaraz osiwieje. Mam poczucie marnowanego czasu. Moje cykle przed antykami były nieco dłuższe , tak 35-37 dni, ale to? Nie mówiąc o tym, że nie mogę sobie życia zaplanować nie wiedząc, kiedy nadejdzie okres. W środę znowu idę na usg zobaczyć, czy pęcherzyk raczył pęknąć, pęka tak niby od 2 tygodni. Warunki ma znakomite, endometrium jak materac premium.
Poradźcie coś- cisnąć w środę lekarza o coś na pęknięcie? On ma bardzo luźne podejście do tego, bo to dopiero drugi cykl starań, chociaż mu mowiłam, że kilkanaście lat temu miałam problemy z pęcherzykami na jajnikach i ostatecznie lekarz stwierdził PCOS. Pokazywałam mu ostatnio moje wyniki insuliny, ale ponieważ jestem na diecie i się sportuję ostro powinno się obejść bez metforminy. Z drugiej strony może ona by pomogła?
Jest jakieś naturalne coś na pękanie pęcherzyków?
-
nick nieaktualnyCzasami to może być ważne - kiedy np. owulacja była w 21 dniu cyklu, a lekarz liczy wiek ciąży wg OM - wtedy przyszła mama może się stresować, że dziecko na USG jest o tydzień mniejsze, niż powinno być. Dlatego warto wiedzieć mniej więcej, kiedy owulacja była. W przypadku Helen taka sytuacja oczywiście nie będzie miała miejsca, ale z czystej ciekawości obstawiamy skąd w 11 dpo tak mocna krecha
Daisy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZwei_kresken - w tym cyklu nie brałabym już nic na pękanie (bo komórka jajowa, która siedzi i dojrzewa od kilku tygodni nie będzie już dobrej jakości), ale jeśli jajeczka ładnie rosną, tylko nie pękają, to spróbowałabym w przyszłym cyklu z pregnylem.
Jeśli natomiast nie rosną we właściwym czasie, to można ogarnąć Clo Z naturalnych środków Dong quai, ale jest silny i może też namieszać, lepiej pod kontrolą lekarską go stosować. -
nick nieaktualny
-
Milejdi wrote:Zwei kresken, konkretnie to nie znam nic naturalnego na pekniecie pecherzyka, ale na ovu wyskoczylo mi ostatnio ze na utrzymania rownowagi hormonalnej dobre sa pestki slonecznika i dyni, a wiadomo ze hormony wszystkim steruja.
Wcinam je od dzieciństwa, a mimo to mam nierównowagę hormonalną na każdym możliwym froncie
Sigma, jeśli zaraz nie zakończę tego cyklu, to umrę z powodu zapryszczenia, miałam dotąd alabastrową idelaną cerę, a teraz jestem jedną wielką bolącą podskorną gulą. W środę mam wbić do lekarza między innymi pacjentkami, więc nie oczekuję od niego maksimum uwagi... Pewnie masz rację, że ten pęcherzyk już się do nieczego nie nadaje, więc poproszę chyba coś na wywołanie okresu
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTrzymamy Fatim!
Nona tez biore magneb6, moze od nast cyklu bede brala wit b6 oddzielnie. Zobaczymy co w tym wyjdzie.
Dzisiaj mam tak zamulajacy dzien. Caly czas pada, mlodemu sie nudzi.
Jutro za to caly dzien w samochodzie bo najpierw ze szwagrem po lekarzach bo niedlugo oddawaja mu prawko, a potem z tesciowa po bankach prawie 400km przejade.. -
Nona, Twój progesteron jest naprawde wystarczający żeby utrzymac ciążę
Jakie masz widełki w lab? Za każdym razem gdy czytam co piszesz o swoich wynikach to płakać mi się chce. Proszę przestań mi dokuczać
Sluchajcie, właśnie usunęłam z fb ponad 150 znajomych
Wszystkie osoby, z którymi kompletnie nic mnie nie łączyło, nawet klikanie sobie lajków , nie interesowało mnie ich życie, a także nie chciałam, żeby oni interesowali się moim. Na pewno nawet nie zauważą. A ja jakby 10 kg mniej!
Pelnia szczesciaNona, Lena87, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
tomania2806 wrote:to ile masz znajomych że usunęłaś tylko albo aż 150 os.
Zostalo mi niecale 70 osob. WLasnie zaczelo mnie to wkurzac, ze mam w znajomych osoby, z ktorymi chodzilam do zerowki a nawet nie mamy ze soba JAKIEGOLKOLWIEK kontaktu, i takie tam osoby, znajomi znajomych, ktorych kiedys poznalam i sie przyjelo to zaproszenie, przez te kilka lat sie nazbieralo -
Hejo kochane moje.. dawno mnie nie było :* !! Kurde, ale żeście stron natrzaskały :* !
Gratuluję z całego serducha dziewczynom, które są w ciąży :* !!!
Jak Wam mija niedziela? U mnie bardzo leniwie , nie potrafię się otrząsnąć jeszcze po zmianie czasu i w taką pogodę.. spać leżeć spać leżeć, piwko film spać