Forum Starając się - ogólne Listopadowe Groszki 2014
Odpowiedz

Listopadowe Groszki 2014

Oceń ten wątek:
  • zwei_kresken Autorytet
    Postów: 4338 5103

    Wysłany: 19 listopada 2014, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Katarzyna tsh mam 0.2 nizsze od Ciebie i bedziemy zbijac. Ft3 i ft4 nie pamietam ale w normie. Tpo 0.25 i tg 3.70 cos chyba. Przez 2tyg po pol tabletki Euthyroxu i przez kolejne 6 po jednej. Pozniej startujemy Clo i mam nadzieje ze marcowy cykl bedzie tym zielonym. Swiateczny maluszek <3
    Bedzie dobrze :)

    Alicja, sprawdz potem to ft3 i ft4 i napisz jakie masz normy podane przez lab, to pokażę Ci, jaki masz procent normy. W normie przy wysokim tsh może szybko wylądowac ponizej normy :)

    hashi, pcos, hiperinsulinemia, insulinooporność, trombofilia, 3 x biochemiczna
    pQUlp1.png
  • Alicja92 Autorytet
    Postów: 897 596

    Wysłany: 19 listopada 2014, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie slyszalam ze to pomaga. Znaczy sie cieple kraje. Ciepla kapiel moze faktycznie pomoc tylko nie przesadz :)

  • Alicja92 Autorytet
    Postów: 897 596

    Wysłany: 19 listopada 2014, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwei kresken dzieki :) napisze po pracy.

  • Katarzyna87 Autorytet
    Postów: 4528 6014

    Wysłany: 19 listopada 2014, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwei_kresken wrote:
    Alicja, sprawdz potem to ft3 i ft4 i napisz jakie masz normy podane przez lab, to pokażę Ci, jaki masz procent normy. W normie przy wysokim tsh może szybko wylądowac ponizej normy :)

    Zwei mogłabyś mi też policzyć?

    TSH 3-cia generacja 3.723 mU/L
    FT3 2.72 pg/ml
    FT4 badanie w toku

    Dziękuję z gory :*

    ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • zwei_kresken Autorytet
    Postów: 4338 5103

    Wysłany: 19 listopada 2014, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Zwei mogłabyś mi też policzyć?

    TSH 3-cia generacja 3.723 mU/L
    FT3 2.72 pg/ml
    FT4 badanie w toku

    Dziękuję z gory :*

    Podaj mi od razu normy Twojego labolatorium :)

    Katarzyna87 lubi tę wiadomość

    hashi, pcos, hiperinsulinemia, insulinooporność, trombofilia, 3 x biochemiczna
    pQUlp1.png
  • Katarzyna87 Autorytet
    Postów: 4528 6014

    Wysłany: 19 listopada 2014, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mam ;)

    TSH 3-cia generacja 3.723 mU/L
    Normy: 0.35 - 5.50
    FT 3 2.72 pg/ml
    Normy: 2.3 - 4.2
    FT 4 1.20 ng/dl
    Normy: 0.89 - 1.76

    Dziękuję jeszcze raz :*

    ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • zwei_kresken Autorytet
    Postów: 4338 5103

    Wysłany: 19 listopada 2014, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Już mam ;)

    TSH 3-cia generacja 3.723 mU/L
    Normy: 0.35 - 5.50
    FT 3 2.72 pg/ml
    Normy: 2.3 - 4.2
    FT 4 1.20 ng/dl
    Normy: 0.89 - 1.76

    Dziękuję jeszcze raz :*

    FT4 35.63%

    FT3 22.11%

    Od razu piszę, że przeliczanie wyników na procenty jest wciąż kontrowersyjne, wielu lekarzy nie traktuje tych cyfr poważnie.

    Powinno się mieć przynajmniej 50% poziom obu hormonow FT3 i FT4. TSH dla staraczki masz za wysokie, ale to już wiemy. Poza tym w cywilizowanych krajach Europy to TSH też byłoby za duże nawet dla osoby nie planującej dziecka.
    Co jest dobre, to fakt, ze nie masz bardzo dużej dysproporcji pomiędzy wartością procentową obu hormonow. Przeliczanie przydaje się po jakimś czasie zażywania leków, żeby zobaczyć, czy przyrost któregoś z hormonów nie zostaje w tyle.

    Poczytajcie sobie tą stronę- tam jest spis objawów, warto zrobić sobie test , a z zapisanymi objawami isć do lekarza. Często nie kojarzymy ich z chorobą tarczycy, bo wydaje nam się, że już po prostu jesteśmy takie- leniwe i powolne, a depresja to przez jesień ;)

    http://www.chorobytarczycy.eu/kalkulator

    Katarzyna87, Nona lubią tę wiadomość

    hashi, pcos, hiperinsulinemia, insulinooporność, trombofilia, 3 x biochemiczna
    pQUlp1.png
  • mała.mi Autorytet
    Postów: 404 763

    Wysłany: 19 listopada 2014, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za testujące w najbliższym czasie.
    W końcu doczekamy się naszych upragnionych groszków <3
    1011938e7rof4l00z.gif

    renieczka lubi tę wiadomość

    sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Katarzyna87 Autorytet
    Postów: 4528 6014

    Wysłany: 19 listopada 2014, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwei Kresken - rządzisz! :*

    ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Katarzyna87 Autorytet
    Postów: 4528 6014

    Wysłany: 19 listopada 2014, 16:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwei_kresken wrote:
    FT4 35.63%
    FT3 22.11%

    Powinno się mieć przynajmniej 50% poziom obu hormonow FT3 i FT4.

    Zwei w sumie powinny mieć 50% czy każdy osobno? Nie umiem tego na tej stronie, którą podałaś znaleźć.

    ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Aasienkaa Autorytet
    Postów: 629 278

    Wysłany: 19 listopada 2014, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny dla mnie to o czym mówicie to magia:) Jejjjjjku.. zaraz oszaleje mam dziś mega doła, wszystko mnie drażni tak mega, mega... czuję się jakbym zaraz miała eksplodować :( a do testowania tyle jeszcze czasu.....wrrrrrrrr

    córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • ania14 Autorytet
    Postów: 985 455

    Wysłany: 19 listopada 2014, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    @

    2015 corka 😍 po 2 latach starań
    Starania o rodzeństwo od 2016
    Ja wysoka prolaktyna , 2 mutacje
    On brak plemników, wysoka homocysteina , 2 mutacje
  • Mimi86 Autorytet
    Postów: 1993 2112

    Wysłany: 19 listopada 2014, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! :)
    bylam wczoraj u tego gina od bezplodnosci i tak:
    1. tarczyca do zbicia - jestem juz umowiona do endoryologa na 1 grudnia.
    2. mam brac przez 3 miesiace inofem - saszetki 2 razy dziennie
    3. okazuje sie ze moj pieprzyk ktory mam kupe lat(tam na dole) to nie pieprzyk tylko brodawka i prawdopodobnie mam wirusa HPV :/ co z iejsca kwalifikuje mnie do cesarki al i tak w styczniu bede miala to laserowo usowane .
    masakra tylu lekarzy mnie widzialo i nikt nigdy nie powedzial nic na ten temat:(
    4. maz ma dalej brac salfazin i w styczniu powtorka nasienia.
    5.teraz wcale owulacji nie mialam bo nie widac cialka zoltego....
    no to tyle. ogolnie lekarz super.

    maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

    2r8rj48at734p213.png

  • Nancy87 Autorytet
    Postów: 2652 2476

    Wysłany: 19 listopada 2014, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Mimi fajnie, że się tyle dowiedziałaś. Zawsze to już krok do przodu. Ja idę 4 grudnia na kontrolę do ginekologa, ciekawe czy coś powie na pół roku starań. No chyba, że zdarzy się cud i nie dostanę @...

    atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Mimi86 Autorytet
    Postów: 1993 2112

    Wysłany: 19 listopada 2014, 19:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i jeszcze zapisal sobie w karcie ze jak bedzie ciaza to bede brala zastrzyki, ale na co i po co to nie wiem ....

    maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

    2r8rj48at734p213.png

  • Daisy Autorytet
    Postów: 3480 4306

    Wysłany: 19 listopada 2014, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi. Co do hpv to niezla Ci gin sprzedal bajere o cc. :D Pierwsze slysze zeby hpv kwalifikowalo do cc!

    Nie jestes w ciazy, nie baw sie w zadne lasery bo ci to odrosnie. Kup sobie aldare (na recepte) i postepuj wg wskazowek. Mala saszetka jedna jest dosc droga, ale nie daj sie wmanewrowac w kupno calego opakowania! Bo zaplacisz wtedy majatek. Poszukaj apteki ktora sprzedaje na sztuki. No ale najpierw recepta. Dziwie sie ze Cie gin zostawil bez leczenia!! Do stycznia mozesz miec niezly wysiew! Na Twoim miejscu umowilabym sie jeszcze do dermatologa z tym koniecznie. Sa tacy w przychodniach, specjalizuja sie w dermatologii miejsc intymnych. Dzwon do dermo i normalnie pytaj czy diagnozuje hpv, nie ma sie czego wstydzic. Dostaniesz recepte, posmarujesz i odpadnie po kilku dniach. Nosicielem hpv bedziesz juz zawsze. Dbaj o odpornosc organizmu bo to dziadostwo tylko czeka na spadek formy! Pytanie kto Cie zarazil..co wiecej rowniez Twoj maz musi sie przebadac. Skoro masz hpv brodawczaka tzn ze masz typ nieonkogenny, wiec jedno szczescie. Jesli macie kase zrobcie sobie panel hpv na te najbardziej onkogenne, bodajze typ 11 i 16. Jezeli zlapalas hpv przed byciem z mezem, od kogos innego, to maz na pewno jest zawirusowany. Jesli od meza to tez lipa no ale oboje musicie zadbac o forme i maz koniecznie musi sie przejrzec czy gdzies tam na dole nic nie ma wlasnie takich ala pieprzykow w kolorze skory.
    kochana glowa do gory. Nie mozesz z tym czekac do stycznia! I zadne cc hahaha dobre sobie. Cc tylko wtedy, gdy w czasie ciazy Ci wyjdzie brodawczak bo wtedtly tego nie mozna leczyc. Bo wtedy na bank przy sn przejdzie wirus na dziecko. Takze wez sie w garsc i do leczenia! ♡

    A zastrzyki to po to bys nie poronila znowu.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 19:35

  • Mimi86 Autorytet
    Postów: 1993 2112

    Wysłany: 19 listopada 2014, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tego hpv to wiesz ja nie boje sie ze mnie wysypie bo ja to mam kupe lat jednego babelka tych samych rozmiarow, kazal poczekac do stycznia bo umowi mnie na zdiagonozowanie tego w szpitalu w bytomiu. o cesarkach pisze tez na naecie - owszem on mi mowil ze sa dwe skzoly jedni pozwalaja rodzic inni nie, ale lepiej sie pozbyc, tyle ze teraz najwazniejsza tarczyca. luz ja ie panikuje wcale :) tyle lt to mam ze poczekam do stycznia, ale dziekuje bardzo za odpis :)

    maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

    2r8rj48at734p213.png

  • Daisy Autorytet
    Postów: 3480 4306

    Wysłany: 19 listopada 2014, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi a co ma tarczyca do hpv? Ja bym sie na Twoim miejscu bardziej hpv zmartwila, ja przez moje mialam podejrzenie raka szyjki macicy i zabiegi na szyjce i dlugotrwale leczenie. Na same szczepienia wydalam 1500zl..To jest bardzo powazna sprawa, wazniejsza niz tarczyca. Ja bym panikowala. Ba panikowalam i byl powod. Zrobil Ci cytologie i kolposkopie? Z cytologii hpv nie wyjdzie, jedynie z kolposkopii, pamietaj o tym. A co Twoj maz na to? Przeciez sie nadkazacie caly czas jeden drugiego. Jak zajdziesz w ciaze to wtedy bedzie dramat dopiero, tarczyca sie przy tym chowa.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 19:55

  • Alicja92 Autorytet
    Postów: 897 596

    Wysłany: 19 listopada 2014, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwei kresken mam wyniki
    TSH 3.51uIU/ml (0.27-4.20)
    FT3 3.21ph/ml (2.00-4.40)
    FT4 1.13ng/dl. (0.93-1.70)
    antyTPO 0.25IU/ml (0-5.61)
    antyTG 3.79IU/ml (0-4.11)

    jestes kobieto niesamowita!

  • Malina_88 Autorytet
    Postów: 257 376

    Wysłany: 19 listopada 2014, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy nie strasz tak... ;) trzeba ufać swojemu lekarzowi to podstawa a niekiedy komentarze na forum traktować z przymrużeniem oka bo każdy przypadek jest inny...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 20:20

‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego