Listopadowe Groszki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Natu93 wrote:Hej.bylam wczoraj u speca od nieplodnosci i stwierdził ze jedynie ciaza przez in vitro; ((
Swiat mi sie zawalil ;'(
Stracilam ochote na zycie i wgl. Wszystko
Ale kazal mi isc do kolegi od bezpłodności i on zadecyduje.
a to sa kosmiczne pieniądze; (
Invitro jest teraz dofinansowane przez państwo. Z tego powodu lekarze naganiają na nie jak nie wiem. Kliniki mają plany sprzedażowe i targety jak każda inna branża. Moja koleżanka stara się dopiero 4 cykl, jeszcze nie wszystko wyregulowane, a oni jej już invitro proponują...
A jakby było dofinansowanie na porządną diagnostykę, to lepiej byśmy na tym wyszły, bo oprócz zajścia w ciążę miałybyśmy jeszcze szansę na dobrą jakość życia i wyregulowane hormony po ciąży. A u nas jak zwykle wszystko po łebkach. Invitro niczego nie leczy. Pozwala nam osiągnąć tylko jeden cel. Kolejna ciąża? Potrzebne kolejne invitro. Kasa musi się zgadzać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 07:40
vercia, ara, Matleena lubią tę wiadomość
-
WItam listopadówki:) ja już zaczęłam nowy cykl także liczy na urodzinowo - grudniowy cykl ale na początku listopada również się tu udzielałam do momentu, aż dowiedziałam się że cykl był bezowulacyjny:/
Limfa89 jeśli faktycznie to plamienie implantacyjne to test to dopiero 3 dni po zagnieżdzeniu wychodzi pozytywny:)
Natu93 a ile się stracie? masz cos zdiagnozowane? zgadzam sie z dziewczynami skonsultuj sie z innym lekarzem.
to nasz szczęśliwy cykl! nasz mały CUD
CÓRECZKA
-
ale tylko dwa cykle z clo brałaś i koniec dalszych prób z lekami stymulującymi? moze twój organizm potrzebuje trochę więcej czasu, nie poddawaj się, lekarze idą na łatwiznę i szybki zarobek. takich którzy naprawdę chcą pomóc policzysz na palcach jednej ręki. trzymam kciuki za ciebie
Daisy lubi tę wiadomość
-
Natu, dzielna badz! Wiele z nas trafilo do kliniki leczenia nieplodnosci i to zaden wstyd, a ilu z nas sie udalo!
Porobicie badania, hormony, nasienie, hsg jesli bedzie trzeba, monitoringi, postymuluja Was i zobaczysz juz wkrotce ujrzysz 2 upragnione kreseczki! Klinika leczenia nieplodnosci nie rowna sie od razu in vitro, ani nawet IUI, takze spokojnie i do przodu ♡♡♡ Ktory to Wasz cs? 2 cykle z clo niczego nie przekreslaja. Moze mialas za mala dawke, a moze w zlym dc lekarz kazal Ci brac..powodow na brak reakcji moze byc wiele. Ps Jakich lekow nie mozna Ci brac i jesli moge spytac to dlaczego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 09:47
-
nick nieaktualny