Listopadowe mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania_84 wrote:Witamy Alma
Trzymam kciukiAndzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitam kochane, taki fajny długi weekend i niedługo sie skonczy oj szkoda...ale dobrze, ze te dni mi tak szybko mijaja i koniec roku juz niedługo, chyba jajko zniose czekajac na ten tel z kliniki, hmmm niech jeszcze szybciej ten czas leci...
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
alma jak to mówią "w każdej plotce jest odrobina prawdy"
Ja osobiście i wierzę i nie wierzę, trzymam do tego lekki dystans. Faktem jest jednak że księżyc steruje przyrodą (przypływy, odpływy, okres lęgowy żółwi itd, itd, itd.)
Byłam ciekawa czy cykl księżycowy może byc prawda i zrobiłam test na mojej mamie. Na podstawie jej urodzin sprawdziłam jej kalendarz księżycowy od 9 miesięcy przed moim poczęciem na kolejne 10 lat, bo taka jest różnica wieku pomiędzy mną a moim rodzeństwem. I uwaga - wg kalendarza wyszło jak na dłoni że za każdym razem jak zachodziła w ciążę księżyc był w nowiu i nawet przepowiadał prawidłowo płec dzieci. BYłam w szoku. Potem pobiegłam do babci - mamy mojej mamy która ma również 3 dzieci. O dziwo - również się wszystko pokryło tyle że babcia zachodziła w ciążę w pierwszej kwadrze księżyca. Mi przypisana jest ostatnia kwadra. A w tym cyklu zbiegły mi się jakby oba. Biologiczny i księżycowy. Co będzie? Nie wiem.
Ginekolog nie potwierdził owulacji, więc jeśli jutro zobaczę dwie kreseczki to będzie to po prostu cud i pobiegnę do kościoła za niego podziękowac!Andzia33 lubi tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:LISTOPADOWE TESTERKI:
03 lis Oliwia (-), Maxi
04 lis Celia (-), Iwka (-), zielona-kropeczka , gusia86 , BettiP , madzia84 , Zemraa
05 lis nezumi (-), mindusia , Plumb80 , Asienkaa , Gośśśka , Piccola , Asik14
06 lis ecencia , xAliceex
07 lis AngelQa , Kamcia , Emalia82
08 lis kada24 (-), Paula_29 , Frelka , szamanka
09 lis Frelka (ew. 11.11) , Ania1986(-)
10 lis Majka86(-), Malinkowe oczekiwanie
11 lis JustynaS (albo 10.11),fabiola (-)
12 lis Kierzynka, Ania_84 (ewentualnie 14.11), BiB
13 lis basiulkaa_89,Andzia33, paszczakin
15 lis Jaga
16 lis eunika
19 lis AnBe, Natka
20 lis Lili; Drzwiona
21 lis izabelka04
22 lis biedronka1982, MałaMi, madzianka
23 lis MOI, Klif
24 lis Topola, Magdzialenka
26 lis Ciapulinka
28 lis MalutkaEve, Kaarolaa
30 lis Olgenek, Natasza82
Zaktualizowana lista reszta jeszcze czeka
możecie mnie dopisać ostatni test jutroAndzia33 lubi tę wiadomość
-
Ania1986 napisała:
LISTOPADOWE TESTERKI:
03 lis Oliwia (-), Maxi
04 lis Celia (-), Iwka (-), zielona-kropeczka , gusia86 , BettiP , madzia84 , Zemraa
05 lis nezumi (-), mindusia , Plumb80 , Asienkaa , Gośśśka , Piccola , Asik14
06 lis ecencia , xAliceex
07 lis AngelQa , Kamcia , Emalia82
08 lis kada24 (-), Paula_29 , Frelka , szamanka
09 lis Frelka (ew. 11.11) , Ania1986(-)
10 lis Majka86(-),
11 lis JustynaS (albo 10.11),fabiola (-)
12 lis Kierzynka, Ania_84 (ewentualnie 14.11), BiB , dodinka, Malinkowe oczekiwanie
13 lis basiulkaa_89,Andzia33, paszczakin
15 lis Jaga
16 lis eunika
19 lis AnBe, Natka
20 lis Lili; Drzwiona
21 lis izabelka04
22 lis biedronka1982, MałaMi, madzianka
23 lis MOI, Klif
24 lis Topola, Magdzialenka
26 lis Ciapulinka
28 lis MalutkaEve, Kaarolaa
30 lis Olgenek, Natasza82
Zaktualizowana lista reszta jeszcze czekadodinka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Malinkowe oczekiwanie wrote:alma jak to mówią "w każdej plotce jest odrobina prawdy"
Ja osobiście i wierzę i nie wierzę, trzymam do tego lekki dystans. Faktem jest jednak że księżyc steruje przyrodą (przypływy, odpływy, okres lęgowy żółwi itd, itd, itd.)
Byłam ciekawa czy cykl księżycowy może byc prawda i zrobiłam test na mojej mamie. Na podstawie jej urodzin sprawdziłam jej kalendarz księżycowy od 9 miesięcy przed moim poczęciem na kolejne 10 lat, bo taka jest różnica wieku pomiędzy mną a moim rodzeństwem. I uwaga - wg kalendarza wyszło jak na dłoni że za każdym razem jak zachodziła w ciążę księżyc był w nowiu i nawet przepowiadał prawidłowo płec dzieci. BYłam w szoku. Potem pobiegłam do babci - mamy mojej mamy która ma również 3 dzieci. O dziwo - również się wszystko pokryło tyle że babcia zachodziła w ciążę w pierwszej kwadrze księżyca. Mi przypisana jest ostatnia kwadra. A w tym cyklu zbiegły mi się jakby oba. Biologiczny i księżycowy. Co będzie? Nie wiem.
Ginekolog nie potwierdził owulacji, więc jeśli jutro zobaczę dwie kreseczki to będzie to po prostu cud i pobiegnę do kościoła za niego podziękowac!Andzia33 lubi tę wiadomość
-
Mam taką cichutką nadzieję Zobaczymy co jest dla mnie zapisane gdzieś tam na górze. Oczywiście jak tylko zatestuję, wpadam tu i melduję co wyszło.
Mamcia mi powiedziała, że to trochę igranie z ogniem sprawdzanie tego kalendarza. A ja uważam, że to nic złego. Jedni wierzą inni nie. Ale coś w tym może byc. Więc czemu nie próbowac? Przecież to ani grzech ani zbrodnia. Fajnie, że poruszyłaś ten tematalma, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pewnie, że nie ma w tym nic złego. Nie ma co się nakręcać, żeby się później nie rozczarować, ale zawsze trzeba myśleć pozytywnie. Wam wszystkim i Tobie Malinowe Oczekiwanie wysyłam zatem bukiet dobrych myśli Uda się!
Malinkowe oczekiwanie, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
JustynaS wrote:A możecie mi powiedzieć jak Wy to liczycie? bo pierwszy raz słyszę o takim czymś
Musisz ściągnąć sobie ten program Cykle i tam musisz wpisać swoją datę urodzenia łącznie z godziną. Kalkulator wyliczy Ci na dany okres np. na lata 2013-2014 wykres wg którego będzie następowała księżycowa owulacja -
A jeśli nie wiesz jak się do tego zabrac to możesz zaprosic którąś z nas do przyjaciółek i w prywatnej wiadomości podac datę i godzinę urodzenia a my Ci wyliczymy
alma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mam wieści dla zainteresowanych, moja dzisiejsza beta: 577,3 mIU/ml przy normie 5 tydz: 217 – 7138 wiec jestem bardzo szczęśliwa, że jak na razie wszystko ok.
Ania_84, Malinkowe oczekiwanie, celia, natasza82, kaarolaa, basiulkaa_89, Paula55, eunika, Ciapulinka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
ecencia wrote:Mam wieści dla zainteresowanych, moja dzisiejsza beta: 577,3 mIU/ml przy normie 5 tydz: 217 – 7138 wiec jestem bardzo szczęśliwa, że jak na razie wszystko ok.
-
Dzięki dziewczyny. Ja kiedyś liczyłam tą owulację księżycową, teraz sprawdziłam z ciekawości i miałam ją 14.10 czyli dokładnie w pierwszym dniu tego owocnego cyklu. Związek pewnie żaden ale ciekawa zbieżność dat.
Malinkowe oczekiwanie, Andzia33 lubią tę wiadomość