Listopadowe serce żarem rozgrzane, na myśl że w lipcu mamą zostanę.. 🥹
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj byłam na badaniu hormonów, za 7-10 dni wyniki, lekarka się skontaktuje ze mną co dalej robić👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży -
Czyli lekarz profesjonalnie podszedł do tematu. To trzymam kciuki za badania i za dobre wyniki ❤️Ounai wrote:W czasie naszej rozmowy wyszło, że pracuje w klinice leczenia niepłodności. W pierwszej kolejności hormony. Do tego powiedział, że prolaktyna musi byc pobranie o 10:00 i że rozumie, że to problematyczne ale wcześniej wynik będzie zaburzony. Do tego AMH, nastepnie droznosc ale to na spokojnie, po tych pierwszych badaniach. I maz seminogram. I jesli amh zle wyjdzie to od razu in vitro, ale moj maz bie chce wiec wtedy pewnie zrezygnujemy ze staran calkowicie.
-
Ja mam tak samo także wiem co czujesz... Setki wizyt, badań i nadal nie wiem tak do końca w czym problem. Mąż nie chce sie już starać ja to ciągne na siłę i pytanie czy tego chce. Są momenty że jak sobie pomyślę że mogłabym mieć takiego dzidzie to mi się aż coś robi w środku a za chwilę już mi przechodzi i tak co miesiąc 🙄 huśtawka nastrojów 🙈 czemu nas to spotyka 🤷MimiM29 wrote:Hej, mnie tu nie było od jakiegoś czasu. Mam chyba doła. Tyle lat starań, a mnie ostatnio naszła myśl czy nadal tego chce. Czy mam jeszcze siłę walczyć. Tale żeby odpuścić, paraliżuje mnie strach że jestem coraz starsza… masakra.Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Dostinex,
Pregna Start,
Ovarin,
NAC,
Ascofer,
Acard,
Zioła Ojca Sroki 3 -
Amelia96 wrote:Ja mam tak samo także wiem co czujesz... Setki wizyt, badań i nadal nie wiem tak do końca w czym problem. Mąż nie chce sie już starać ja to ciągne na siłę i pytanie czy tego chce. Są momenty że jak sobie pomyślę że mogłabym mieć takiego dzidzie to mi się aż coś robi w środku a za chwilę już mi przechodzi i tak co miesiąc 🙄 huśtawka nastrojów 🙈 czemu nas to spotyka 🤷
Czuje dokładnie to samo dziewczyny. Dopada mnie już depresja. Gdybym wiedziała co jest przyczyną było by mi łatwiej. Chodzę od lekarza do lekarza, słyszę od nich że powinnam być juz dawno w ciąży – I nie jestem, i nie wiem co mam myśleć. W przyszłym roku koncze 32 lata i coraz głośniej słyszę jak czas tyka..
👱🏻♀️31 👨32
starania od 05.2024
Jajowody drożne ✅️
TSH: 2,58 ⬆️ Euthyrox
Estradiol (4 dc): 63,90 pg/ml ✅ (30,90–90,40)
FSH (4 dc): 6,19 IU ✅ (3,50–12,50)
LH (4 dc): 9,03 IU/I ✅ (2,40–12,60)
Prolaktyna 384,0 µIU/ml ✅️(102,0–496,0)
Testosteron (5 dc): 66,50 ✅
CA-125 (5 dc): 14 ✅
FT3: 2,79 FT4: 1,28 ✅
Ferrytyna: 74 ✅
Żelazo: 17,3 ✅
Glukoza: 88,10 ✅
Partner – nasienie: 14% morfologia✅️ -
Noo to jest straszne, milion myśli w głowie czy partnerowi w ogóle zależy, że mnie nie rozumie bo to nie on ma okres, niewiem jak wy ale jak ja dostaje okres to czuję takie wbicie noża że znowu nie wyszłoAmelia96 wrote:Ja mam tak samo także wiem co czujesz... Setki wizyt, badań i nadal nie wiem tak do końca w czym problem. Mąż nie chce sie już starać ja to ciągne na siłę i pytanie czy tego chce. Są momenty że jak sobie pomyślę że mogłabym mieć takiego dzidzie to mi się aż coś robi w środku a za chwilę już mi przechodzi i tak co miesiąc 🙄 huśtawka nastrojów 🙈 czemu nas to spotyka 🤷
Lady A. lubi tę wiadomość
👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży -
Powiem Wam że życie nie jest fair play. Wiadomo że bycie matka nie jest usłane różami i napotyka się masę problemów po drodze i może i dużo gorszych niż "jakieś tam starania" i też nie jest łatwo, ale chyba lepiej się to wszystko znosi wiedząc że jest dla kogo🙄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada, 22:23
Takatam, blondeontheway, Mamoura lubią tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Dostinex,
Pregna Start,
Ovarin,
NAC,
Ascofer,
Acard,
Zioła Ojca Sroki 3 -
A ja mam wrażenie w zasadzie czuję pewność, że zaszłam. Biorę antydepresanty, właściwie psychotropy, bo głowa siadła okropnie od lata, jutro wizyta u psychiatry. Boje się w cholerę. Ale ja po prostu to czuję. I celebruje chwile wiedząc kiedy i jak i ojej… za wcześnie na test. Jeszcze kilka dni. Ale te leki… 💔
-
Dziewczyny!! Trzeba odstawić chce i prognozowanie. Organizmu żaden lek, żadne leczenie nie oszuka. A jak oszuka to ciało odrzuci (brzydko mówiąc) to co dla niego nie ma być. Ja mam dwóch synów ale też kilka poronień. Jeden raz przerywałam ciążę, przez człowieka, który zniszczył mnie okrutnie psychicznie. Wycierpiałam jakby ktoś serce mi wyrywał i kazał na nie patrzeć i ten czas wraca bardzo często. I to boli i boli i boli… tyle czasu minęło i chcę mieć dzidziusia, bo wierzę, że wróci do mnie, że mi wybaczy. Zawsze gdy miałam poronienia wmawiałam sobie, że to dziewczynka. Bo bardzo chciałam mieć moją małą Emilkę dla moich chłopców. Przepraszam ale dziś, ta chwila jest dla mnie ciężka. Weszłam na ovu sprawdzić szanse. Sprawdzić kiedy test czy rano robić betę…
Nie mamy łatwo. -
Cześć, chciałam dołączyć do wątku jak sytuacja będzie już "stabilna", żeby nie nakręcać sie wcześniej psychiczne.. jednak potrzebuje porady. Moja przeszłość ciążowa jest dosyć skomplikowana, masa badań, konsultacji, nadal nie znamy przyczyny niepowodzeń. Dostaliśmy zielone światło do starań o kolejną ciążę jednak znowu od początku coś nie gra..
Przyrosty bety od 65-120%, tendencja do rosnących z każdym kolejnym pobraniem. Kalendarzowo ciąża 7+4, jednak obstawiam, że owu była jakiś tydzień później, i to by się zgadzało, bo wg USG ciąża 6+4. I przy tym 6+4 pęcherzy wielkości 1,7cm bez zarodka, pęcherzyk żółtkowy zniekształcony (?), lekarka uprzedza, że raczej będzie puste jajo, ale USG do powtórki za 1,5tyg i wtedy postawi diagnozę.
Czy spotkał się ktoś z Was z sytuacją, gdzie na podobnym etapie również nie było zarodka, jednak ciąża rokowała?Starania o pierwsze 👶od 12.2020
Marzec 2021- puste jajo 💔
Listopad 2021- ciąża biochemiczna
💔
Mutacja MTHFR heterozygota
06.12.2022 tęczowa córeczka 💜
09/10.2024 - ciąża bliźniacza, 1 zarodek- serduszko wcale nie podjęło pracy, 2 zarodek- serduszko przestało bić ok 8 tyg, 12 TC wywołanie poronienia 💔
02.2025 ciąża pozamaciczna jajowodowa💔
11.2025 ⏸️ -
Nie wiem, czy dobrze rozumiem Twojego posta, bo jest dość chaotyczny, ale jeśli sugerujesz, że leczenie, jakiekolwiek, nie pomaga zajść w ciążę lub jej utrzymać, to bardzo się mylisz. Wiele kobiet nigdy nie zostałoby matkami bez określonej obstawy lekowej.blondeontheway wrote:Dziewczyny!! Trzeba odstawić chce i prognozowanie. Organizmu żaden lek, żadne leczenie nie oszuka. A jak oszuka to ciało odrzuci (brzydko mówiąc) to co dla niego nie ma być. Ja mam dwóch synów ale też kilka poronień. Jeden raz przerywałam ciążę, przez człowieka, który zniszczył mnie okrutnie psychicznie. Wycierpiałam jakby ktoś serce mi wyrywał i kazał na nie patrzeć i ten czas wraca bardzo często. I to boli i boli i boli… tyle czasu minęło i chcę mieć dzidziusia, bo wierzę, że wróci do mnie, że mi wybaczy. Zawsze gdy miałam poronienia wmawiałam sobie, że to dziewczynka. Bo bardzo chciałam mieć moją małą Emilkę dla moich chłopców. Przepraszam ale dziś, ta chwila jest dla mnie ciężka. Weszłam na ovu sprawdzić szanse. Sprawdzić kiedy test czy rano robić betę…
Nie mamy łatwo.
siesiepy, Remedios, Mamoura, Mamacita, Olo323 lubią tę wiadomość
Starania od 2023r.
03.24r. 💔💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
♂ Oligoteratozoospermia
IVF:
• 11.25r. → kwalifikacja
• 01.26r. → start stymulacji -
Myślę o zrobieniu badania AMH, żeby wiedzieć czy z mojej strony mamy dużo czasu… ale pamiętam że wyczytałam gdzieś na forum, że lepiej jak nie przewożą próbki. Czy dobrze kojarzę że trzeba na to patrzeć? Kojarzycie gdzie w Warszawie mogę to zrobić żeby zbadali w laboratorium na miejscu? Najwygodniej byłoby mi jednak w najbliższym ALABie, ale to drogie badanie i chciałabym jak najbliższy prawdzie obraz…🤷🏽♀️29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Inozytol, magnez, C, E, D, zioła Ojca Sroki nr 3
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
9 cs o pierwszą 🤰 -
Remedios wrote:Myślę o zrobieniu badania AMH, żeby wiedzieć czy z mojej strony mamy dużo czasu… ale pamiętam że wyczytałam gdzieś na forum, że lepiej jak nie przewożą próbki. Czy dobrze kojarzę że trzeba na to patrzeć? Kojarzycie gdzie w Warszawie mogę to zrobić żeby zbadali w laboratorium na miejscu? Najwygodniej byłoby mi jednak w najbliższym ALABie, ale to drogie badanie i chciałabym jak najbliższy prawdzie obraz…
Remedios - ja 99% badań robię w labolatorium Mediq w Legionowie, jeśli mieszkasz w miarę niedaleko to w 100% polecam, badania są znacznie tańsze niż standardowo w Diagnostyce/Alabie i mają labolatorium u siebie, ostatecznie wynik AMH robiony u nich dostałam z Diagnostyki, więc akurat tę próbkę pewnie wysłali, ale jeśli chodzi o koszty to są konkurencyjne, w lipcu zapłaciłam 150zł za AHM👩🏻 30 l. (Hashimoto 🦋) + 👨🏻🦱 30 l. (zdrowy 💪🏻, morfologia 🧬 10%, koncentracja 87mln)
Starania: od 01.2025 🌱
🩷 09.07.2025 – 11 dpo ⏸️
👼🏻 08/25 – puste jajo 💔🌈
💊 Suplementy/leki:
Euthyrox 75 mcg | Wit. D |
Cytrynian magnezu | Inozytol
🧫 AMH: 5,67 ng/ml (brak PCOS)
W drodze po nasze szczęście... 🍼💖 -
J.ss wrote:Dziewczyny, ja tez chce zrobic te badanie AHM, jest jakis dzien cyklu w ktorym to trzeba robic?
U mnie 11dpo, biel
J.ss Nie, obojętnie w którym DC
Tulas dla Ciebie 🫂 u mnie 13 DPO i pojawił się różowy śluz, nigdy go nie miałam w takiej ilości, pewnie jutro, pojutrze przyjdzie okres...
J.ss lubi tę wiadomość
👩🏻 30 l. (Hashimoto 🦋) + 👨🏻🦱 30 l. (zdrowy 💪🏻, morfologia 🧬 10%, koncentracja 87mln)
🩷 09.07.2025 – 11 dpo ⏸️
👼🏻 08/25 – puste jajo 💔🌈
💊 Suplementy/leki:
Mamoura jak samopoczucie?
Ja mam mieć za 2 dni @, póki co objawów zero, ale testy też białe więc już raczej nic z tego cyklu
27 lata k
29 lat m
07.2022 - ciąża biochemiczna
12.2022 - prawidłowa ciąża
08.2023- zdrowa księżniczka
starania o rodzeństwo - od 09.2025 -
J.ss wrote:Dziewczyny, ja tez chce zrobic te badanie AHM, jest jakis dzien cyklu w ktorym to trzeba robic?
U mnie 11dpo, biel
Z tego co wiem, to chyba obojetne, jaki dzien cyklu.
U mnie 9 dpo, tez biel, ale nie trace nadziei. Kupilam jakies tanie testy z Amazona, zeby juz nie wydawac tyle na te apteczne.💃🏼32🕺🏻30
Starania o 1 👶🏻od 08/25 - 6 cs
💔 10/25 biochem
IO
PCOS
AMH 3,4
Insulina: 10,5 -> 6,7
Ferrytyna: 44 ->37
Wit D 27 -> 34,3
Magnez: 0,78 -> 0,86
Suple: omega3, Q10, inozytol, kwas foliowy, magnez, wit D, Szelazo, olej z wiesiołka, berberyna, NAC
On - badanie nasienia ✅💪 -
Atomówka wrote:Mamoura jak samopoczucie?
Ja mam mieć za 2 dni @, póki co objawów zero, ale testy też białe więc już raczej nic z tego cyklu
Atomówka, dziękuję, że pytasz i jednocześnie nadal trzymam za Ciebie kciuki, @ nie ma, piłka w grze. 🍀
U mnie w sumie zaskakująco dobrze, na pewno zmiana nawyków wpłynęła na mnie pozytywnie pod kątem nadchodzącego PMS, od kilku miesięcy nie mam takich ogromnych wahań nastrojów jak jeszcze w czerwcu, więc bardzo mnie to cieszy, a jeszcze bardziej mojego męża xd grudzień to będzie najprawdopodobniej "ostatni" cykl starań przed przymusową przerwą w styczniu, mąż ma zabieg laryngologiczny i wypada, że w owulację będzie 'leżał i pachniał' bez żadnych gwałtownych ruchów, więc przytulanki zdecydowanie odpadają, no trudno, już chyba na nic nie liczę i co ma być to będzie, w grudniu mam poumawiane wizyty na monitoring owulacji, ale nie wiem czy ich nie odwołać, na pewno chciałabym zrobić wymazy MUCHa, ale chyba bardziej skłaniam się, żeby w grudniu trochę odpuścić z monitorowaniem i sprawdzaniem owulacji
KAaareii, Atomówka lubią tę wiadomość
👩🏻 30 l. (Hashimoto 🦋) + 👨🏻🦱 30 l. (zdrowy 💪🏻, morfologia 🧬 10%, koncentracja 87mln)
🩷 09.07.2025 – 11 dpo ⏸️
👼🏻 08/25 – puste jajo 💔🌈
💊 Suplementy/leki:
Dziekuje za odpowiedz, dziewczyny. Mam jeszcze jedno pytanie, czy ktoras starala sie o dziecko z lekami od psychiatry? Czy musialyscie potem odstawiac?
Zastanawiam sie nad pojsciem do lekarza, jestem bardzo przeciążona psychicznie, nie chodzi o starania, ale chcialabym poprawic swoje samopoczucie lekami bo psychoterapia nie dziala na mnie tak jak powinna, ale teraz chodzi o kwestie staran.👦🏼 2018
31 & 34
3cs